Skip to main content

Fottur på Sardinia

Helt utrolige turer til fots i ville Middelhavsmiljøer!

Vi elsker Middelhavet og jakten på den perfekte turen i området har ført oss til Sardinia – nærmere bestemt til østkysten med mye fjell og massivet Supramonte. Her er naturen nærmest upåvirket av ferdsel, så vi benytter firehjulsdreven jeep til kjøreturen opp. Den velduftende macchiaen strekker seg hele veien fra de hvite klippene og nedover til det krystallklare havet og bare sirissene høres i ettermiddagsvarmen. Når vi nærmer oss en landsby, hører vi klirrende kaffekopper og glade, rolige samtaler. Det sardinske kjøkkenet byr på spennende retter som passer perfekt sammen med viner fra øyas egen drue, Cannonau. Vårt hotell serverer kun frokost, så vi hygger oss med de andre måltidene på lokale restauranter. Denne uken går vi spektakulære kyststier som tar oss ned til paradisiske badebukter, som bare kan nås til fots. Vi går ned i dype raviner og bestiger høye fjelltopper. Flere dager kan du velge vanskelighetsgrad på turen. Etter turen venter vårt sjarmerende, lille hotell i badebyen Santa Maria Navarrese. Der ligger det en herlig sandstrand der vi nyter forfriskende dukkerter.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, lunsj/middag på hviledagen og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Santa Maria Navarrese

Etter å ha landet på Olbia på Sardinias nordøstre kyst, kjører vi ned til vårt sjarmerende, lille hotell i kystbyen Santa Maria Navarrese, som blir basen for turene våre. Vi spiser en enkel og lett middag på grunn av sen ankomst.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Monte Oro

Vi starter fotturuken med en raus frokost og tar en akklimatiseringstur til Monte Oro ovenfor byen. Fra toppen får vi en herlig utsikt over kyststripen og landsbyene innover i landet. Til lunsj dekker vi opp til piknik med områdets spesialiteter fra naturen.Vi rusler deretter ned til byen igjen og får tid til en dukkert på den fine stranden.

3,5 tim, 7 km, opp 400 m, ned 400 m. Vanskelighetsgrad: 2+ på en skala 1 - 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Fottur Cala Goloritzé

Denne dagen skal vi gå den populære stien ned til paradisbukten Cala Goloritzé, som bare kan nås til fots. Den som ønsker å forlenge denne herlige opplevelsen, går først til Punta Salinas, og derfra får vi panoramautsikt over Sardinias ville østkyst. Nedenfor oss ser vi Cala Goloritzé med nålformede klippespisser – populære blant klatrere – og havets mange blå- og turkisnyanser. Vi nyter en deilig piknik med områdets spesialiteter ovenfor stranden og senere går vi opp gjennom ravinen igjen. Den som ikke har spist seg mett på jordbær langs veien, kan nyte en velfortjent ´after walk´ på baren her, før vi drar tilbake til hotellet.

Den korteste turen: 3 timer, 7 km, opp 500 m, ned 500 m. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Den lengste turen: 5,5 time, 12 km, opp 700 m, ned 700 m. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Fottur Pedra Longa

Dagens tur starter ved hotellet og vi varmer opp langs en blendende vakker og enkel kyststi. Ved den loddrette klippen Pedra Longa nyter vi lunsj, før hver og én velger ønsket vanskelighetsgrad på ettermiddagens tur. Den som vil ha en tøff stigning med praktfull utsikt som belønning, fortsetter langs den ville kysten. Her starter en fem mil lang kyststrekning uten veier og bebyggelse. Snart tar stien av og vi går oppover langs kanten av Monte Giradili, med stadig flottere utsikt over de hvite klippene og det turkis havet nedenfor. Vi kjører jeep tilbake til hotellet. Den som vil ta det litt roligere, går tilbake til hotellet langs den fine kyststien.

Den korteste turen: 3,5 time, 8 km, opp 250 m, ned 250 m. Vanskelighetsgrad: 2 på en skala 1-5.

Den lengste turen: 4 timer, 10 km, opp 800 m, ned 250 m. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5 Hviledag

Santa Maria Navarrese er en sjarmerende, liten badeby det er hyggelig å tilbringe dagen i, med flere uteserveringssteder og flotte bademuligheter. Den som ønsker å være mer aktiv, kan leie en kajakk, en populær måte å se kysten på.

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur Su Gorropu

Denne dagen drar vi innover i landet til Su Gorropu, som er en av Europas dypeste raviner. Fotturen starter i passet Genna Silana, 1017 m.o.h., og ferden går ned i ravinen som har 500 meter høye vegger. Bredden varierer mellom fire og ti meter. Dette eventyret kan få hvem som helst til å føle seg som Indiana Jones! Vi spiser medbragt lunsj ved de naturlige bassengene som har blitt dannet her, før vi går ut til munningen, der våre jeeper venter på oss.

Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Fottur Golgo

Vi drar tilbake til Golgo-sletten, som i uminnelige tider har vært hjem for sauegjetere og er fremdeles den eneste veien inn i Supramontes villmark. Jeepene tar oss helt opp til Ololbissi, og herfra går vi langs en kam med praktfull utsikt over fjell og havet nedenfor. Etter noen timers tur kommer vi til Golgo igjen, der områdets gjetere har dekket opp til lunsj for oss! Vi går deretter en rundtur forbi den lille gjeterkirken San Pietro. På kvelden nyter vi en avskjedsmiddag på restaurant.

Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel til Sardinia

Vi sjekker ut og tar farvel med ett av Middelhavets best bevarte naturområder.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om endringer grunnet værforhold.

Reisefakta

Sardinia og Supramonte

Sardinia er Middelhavets største øy. Den har ikke like mye fjell som naboøya Korsika, men er veldig vakker. Øya er spesielt kjent for steder høyt til fjells som er lite befolket og hvor veldig få ferdes og for å ha noen av Middelhavets aller vakreste sandstrender med krystallklart vann. De aller fineste turene finner man i Supramonte, som er en del av nasjonalparken Gennargentu (ett av Europas minst befolkede områder). Dette fjellet ligger på midten av øyas østre side og består av vakker kalksten. Det består av høyplatåer som i gjennomsnitt rager 900 m.o.h, dype raviner, bratt kyst og for det meste uberørt natur. Kysten, den 50 km lange Orosei-bukten, mangler veier og har en svært liten befolkning.

 • Klima: Middelhavsklima. Når vi gjennomfører våre turer, pleier det å være tørt og rundt 25 grader.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes nesten overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: De vanlige kontaktene passer, de runde jordede krever adapter.

Fotturer på Sardinia

Vi går med både skandinavisk og lokal guide, slik at vi får best mulig påfyll av lokalkunnskap. Vi forlater hotellet rundt kl 09:00 og er tilbake sent på ettermiddagen. Vi blir kjørt med jeep til stedene der turene starter. Naturen er vill og ikke veldig tilrettelagt – skilting er nesten ikke tilstede. Stiene har for det meste greit underlag, men av og til er de stenete og ujevne. Skikkelige turstøvler er et krav og én stav kan være greie å ha.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Den som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Olbia. Derfra har vi en kjøretur på ca 2 1/2 time til Santa maria Navarrese. Hjemreisen fra Cala Gonone tar 1 1/2 – 2 timer. Har du bestilt reisen uten fly, er det enkleste å fly til Olbia, Alghero eller Cagliari. Det er vanskelig å få transport på Sardinia, bortsett fra taxi eller leiebil). Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med på vår transport, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som flyet vårt lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten av oss i forkant.

Kart

Hotell

Hotel Nicoletta

Hotel Nicoletta

Hotel Nicoletta*** er et uformelt og hyggelig hotell i nærheten av den fine sandstranden i Santa Maria Navarrese. Byens beliggenhet i den sørlige enden av Supramonte er et ypperlig utgangspunkt for om...

Bilder

Vandring på kustleder på Sardinien

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
24.04.2021Uten fly og transportFotturer på Sardinien, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
24.04.2021ArlandaFotturer på SardinienJa15 995,-BestillMer informasjon
25.09.2021Uten fly og transportFotturer på Sardinien, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
25.09.2021ArlandaFotturer på SardinienJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden