Skip to main content

Fottur på Mallorca

Mallorca er øya man aldri blir lei av, uansett om man kommer hit for maten, badeliv, de sjarmerende byene, naturen eller spektakulære turer til fots.

Vi har valgt å bo midt i Mallorcas beste turområde. Rundt Port de Sóller går det turstier i alle retninger og i ulike miljøer: Langs kysten, på urgamle stier og i høyalpint terreng. Mest spektakulær er kanskje stien på fjellkammen mellom Valldemosa og Deià, som stammer fra 1800-tallet og som vi skal gå i løpet av uken. Vårt særdeles hyggelige hotell i Port de Sóller har nettopp fått sin velfortjente fjerde stjerne. Vi er aldri langt unna muligheten til å ta en dukkert, enten det er svømmebassenget eller stranden som frister. Denne reisen har blitt en utrolig suksess blant våre gjester, du bør også finne ut hvorfor!

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, seks middager, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Port de Sóller

Vi flyr til Palma de Mallorca og har derfra en drøy halvtimes bussreise til Port de Sóller. Vi koser oss med middag om kvelden.
Måltider: M

Dag 2 Fottur Castell d'Alaro

Vi går i rolig tempo langs stier og trapper opp til den gamle borgruinen, som ligger på et fjellplatå med praktfull utsikt. På toppen ligger det også et nyrenovert herberge i et gammelt kloster der vi kan ta en kopp kaffe. På veien ned stopper vi på en gammel bondegård, som byr på karakteristisk mallorkansk mat, tradisjonell bondekost tilberedt i vedovn. Mette spaserer vi langs en mindre grusvei ned til bussen.
5 timer, opp 300 m, ned 500 m. Måltider: F/L/M

Dag 3 Fottur Deia

Vi går fra hotellet langs den gamle veien til Deia. Vi passerer flere store bondegårder - såkalte fincas, som frister med ferskpresset appelsinjuice og kaker. Etterhvert kommer vi frem til stranden ved Deia. Etter bading og en kaffe eller et glass på strandkafeen, går vi opp til kirken. Denne byen har alltid vært populær blant bohemer og kunstnere. Mange internasjonale filmskuespillere har steder i området og den engelske forfatteren Robert Graves (Jeg, Claudius) er begravd her.
5 timer, opp 300 m, ned 200 m. Måltider: F/L/M

Dag 4 Fottur Cala de Tuent

Vi tar buss gjennom appelsinplantasjer oppover til utsiktspunktet El Mirador de ses Barces, der turen vår starter. Vi går den flotte strekningen til den vakre stranden Cala de Tuent. Her blir det både bading, strandliv og lunsj, før vi tar båt tilbake til Port de Sóller.
6 timer, opp 650 m, ned 650 m. Måltider: F/L/M

Dag 5 Hviledag

Enten kan du nyte livet og kose deg ved bassenget eller på stranden, eller du kan ta toget inn til Palma, en utrolig spennende og livlig spansk by.
Måltider: F

Dag 6 Fottur Valldemosa

Dagen starter med en kort busstur til Valldemosa. Vi går på tur fra byen, oppover i eikeskogen. Før lagde man trekull her og de som brente kull, tilbrakte uker i strekk her. Etter en times tur til fots er vi oppe ved det første utsiktspunktet, Miradoren. Herfra får vi en fantastisk utsikt over Mallorcas vestre kyst. Turen går deretter langs stien som erkehertugen Luis Salvador bygde langs fjellkammen og som er helt spektakulær. Turen går i en sirkel og vi kommer tilbake til Valldemosa. Det er tid for å rusle rundt og besøke klosteret som Chopin og George Sand gjorde kjent.
5 timer, opp 600 m, ned 600 m. Måltider: F/L/M

Dag 7 Fottur Puig de l´Ofre

Først tar vi en kort busstur til Cúber-dammen, der turen starter og vi går nordover mot den mektige fjelltoppen Puig de l´Ofre. De som vil, kan forsøke seg på en topptur, mens andre velger å nyte utsikten. Etterpå går vi nedover mot Sóller langs den gamle pilgrimsveien. Dette er en herlig avslutning på en innholdsrik uke.
5 timer, opp 150 m, ned 850 m. Måltider: F/L/M

Dag 8  Vi sier farvel til den vakre perlen av en øy

Det er tid for hjemreise etter en uke med flotte turer på Mallorca.
Måltider: F

Hvor krevende turene er? Vanskelighetsgrad 3 i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Mallorca

Den største øya i den spanske øygruppen Balearene er et moderne og populært reisemål, og denne vakre øya har en mange tusen års historie. Man trenger ikke å dra langt fra strenene for å møte et variert og uberørt landskap og et genuint byliv. Mallorcas innland er dominert av en slette og to fjellkjeder med topper på opp til 1445 m.o.h. Langs den nordlige kysten er det mer klipper og villere enn på sydkysten. Her snakker man spansk og den lokale dialekten av katalansk.

 • Klima: Middelhavsklima. I mai og september pleier dagtemperaturen å være 20-25 grader. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Sjøen har en behagelig badetemperatur langt inn i oktober.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan brukes nesten alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Fotturer på Mallorca

Vår skandinaviske turguide er med hele uken. Vi starter turene som regel kl 09.00 om morgenen og er tilbake ved hotellet ved 17-/18-tiden. Tidene oppgitt i programmet viser til effektiv turtid. Fotturene går tidvis på stenete stier i et kupert landskap. Vi går i rolig tempo og stopper i ny og ne for å nyte utsikten. På Mallorca er det kort vei til alt; turene til fots er korte og transportmidler er også lett tilgjengelige. På hviledagen anbefaler vi at du drar til spennende Palma eller nyter livet på én av Mallorcas flotte strender med krystallklart hav.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Palma. Derfra kjører vi ca 1 time til Port de Sóller. Har du bestilt reise uten fly, er det best å fly til Palma og ta buss til Port de Sóller. Ankommer du samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne bussturen hos oss.

Kart

Hotell

Hotel Es Port

Hotel Es Port

I en rolig del av Port de Sóller ligger det fine, firestjerners Hotel Es Port, som har aner fra 1600-talet. Hotellet har et karakteristisk spansk interiør, restaurant med show-cooking, bar, vak...

Bilder

Bästa vandringsturer på Mallorca
Vandring på Mallorca gamla spår och hög alpin terräng

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden