Skip to main content

Fotturer på La Palma

Flotte turer til fots i uberørt natur når det er norsk vinter, finner vi på La Palma!

Den øya som byr på de flotteste fotturene av alle Kanariøyene, er grønne La Palma! Øya, som ligger lengst nordvest av øyene, er kjent for variert og dramatisk natur og er populær for å være skikkelig tilbakelent. Her er vi langt unna masseturismen. La Palma har høye fjell og den høyeste fjelltoppen er hele 2443 m.o.h. Rett under ligger det bratte, dype og skogskledde vulkankrateret og vi kommer til å gå både nede i krateret og oppe på kanten. Vi kroner uken med øyas flotteste tursti: Ruta de los Volcanes. Vi bor ved en av de svarte strendene og det er aldri langt til en forfriskende dukkert etter turene. Øya kalles for La isla bonita, den vakre øya. Sjekk selv om du synes det stemmer!

Film fra Fotturer på La Palma

 

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj/piknik og guide. Tillegg: Enkeltrom, drikke, lunsj og middag på hviledagen. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Enkelte dager kan du velge mellom et lengre og et litt kortere turalternativ, derfor oppgir vi to vanskelighetsgrader.

Dag 1 La Palma

Vi flyr til Santa Cruz de La Palma og sjekker inn på vårt trivelige strandhotell. Om kvelden blir det velkomstmiddag.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur i det grønne nord

Uken starter med en vakker og dramatisk tur langs La Palmas grønne østkyst. Etter en kort busstur begynner vi å gå nordover langs kysten. Vi går forbi flere små gårder der de dyrker vindruer, bananer, appelsiner og papaya. Stien går deretter nedover i en eksotisk ravine til en strand der vi hygger oss med lunsj. Vi fortsetter siden oppover i ravinen til byen som er dagens mål. Etter en tørsteslukker drar vi tilbake til hotellet.

9 km, 3 1/2 time, opp 550 m, ned 550 m. Vanskelighetsgrad 3 på en skala 1-5. . Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Fottur Ruta de los Volcanes

Et ´must´ på La Palma for den virkelige turelskeren er Ruta de los Volcanes, som følger hele fjellryggen ned til øyas sydspiss. Her får vi oppleve et landskap som ikke minner om noe annet. Felt med svart lava, lysende røde og orange fjellsider, krater etter utbrudd så sent som på 1900-tallet og grønne furutrær, alt omkranset av det blågrønne havet. Ruten er lang, men det er mulig å ta en kortere rundtur.

Den kortere turen: 12 km, 5 timer, opp 500 m, ned 500 m. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Den lengre turen: 17 km, 6 timer, opp 750 m, ned 1450 m. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Fottur Las Salinas de Fuencaliente

Ferden starter fra byen Jedey og vi følger kyststien sørover i ca to timer. Vi blir deretter plukket opp av bussen og drar ned til øyas sørlige spiss. Her besøker vi de tradisjonelle saltbassengene og nyter en herlig tapas-lunsj på en av øyas beste vingårder. Her ser vi de verdenskjente vindruerankene med den unike Malvasiadruen. Den som ønsker, kan deretter gå oppover lavastiene til vulkanen San Antonio. Den som vil kan ta bussen et stykke oppover.

7 km, 3 1/2 time, opp 600 m, ned 600 m. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5 Hviledag

Denne dagen har man mulighet til å dra på hval- og delfinsafari med båt. Man kan også besøke byen Los Llanos, eller dra til den lille hovedstaden Santa Cruz. Byen er et godt eksempel på kanarisk kolonistil, med mange vakre miljøer og sjarmerende vannhull.

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur La Caldera

Om morgenen blir vi hentet og kjørt opp til veiens ende ved Los Brecitos, høyt oppe mot kraterkanten. Her renner Kanariøyenes eneste elv og vi går inn i det skogskledde krateret omgitt av 1500 meter høye fjellvegger på dette nesten uberørte stedet. Utrolig mektige omgivelser!

15 km, 5 timer, opp 200 m, ned 800 m. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala 1-5. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Fottur Roque de los Muchachos

Vi har spart den kanskje flotteste turen til slutt. Dette er en spektakulær tur på en fjellkam, med utsikt over den brådype calderaen – en vulkansk innsjø – under oss og havet utenfor. Målet er øyas høyeste topp med de store observatoriene, der forskere fra hele verden studerer stjernehimmelen i La Palmas klare luft. På veien nyter vi en piknik i naturen.

Den kortere turen: 10 km, 4 timer, opp 600 m, ned 200 m. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Den lengre turen: 12 km, 5 timer, opp 1050 m, ned 650 m. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel til La Palma

Frokost og hjemreise.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om endringer på grunn av værforhold.

Reisefakta

La Palma

De av Kanariøyene som ligger lengst vest, er helt uberørt av masseturismen. Til La Palma kommer i stedet små grupper og individualister som anser fotturer og genuine miljøer som viktig. Her møter du landskap med daler, grønne skoger, magiske fjelltopper man spaserer langs i tillegg til autentiske, kanariske landsbyer - der livet har gått sin gang siden spanjolene oppdaget øygruppen. Øya har alltid vært et stoppested for å bunkre opp forsyninger for fartøy på vei mot ”den nye verden”.

 • Klima: Klimaet er jevnt sommerlig året rundt, men varierer en del takket være passatvindene fra nord. Den nordligste delen av øya er fuktigere, grønnere og med dramatiske klipper og et omfattende landbruk. I sør er det mye tørrere og solen skinner nesten kontinuerlig. Vær forberedt på all slags vær; Sol, regn og kjøligere temperaturer.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk. Engelsk og tysk fungerer ofte.
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer, men ikke overalt – så kontanter er viktig å ha med.
 • Driks: Valgfritt.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei

Fotturer på La Palma

Vi benytter skandinavisk guide og tidvis også lokalguide. Øya byr på ordentlige turer, så det er greit at du har erfaring fra tidligere turer til fots. Landskapet er kupert og underlaget varierer mellom stenede og mykere stier i tillegg til vulkangrus. Gode fjellstøvler/-sko er et krav. Våre guider vil alltid tilpasse turene i forhold til hvor på øya været er best.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss blir møtt av vår representant på flyplassen i Santa Cruz de la Palma. Deretter har vi kun en ti minutters kjøretur til hotellet. Har du bestilt reise uten fly, kommer deg greit fra flyplassen med taxi. Du kan også bli med på vår buss dersom du tar kontakt med vår guide i ankomsthallen senest når vårt fly lander. Du må i så fall huske å forhåndsbestille denne transporten av oss.

Inntrykk fra La Palma

Som yrkesturgåer i et naturmagasin, får jeg ofte spørsmål om hvor det er best å reise for turer til fots. De fleste blir åpenbart skuffet over at svaret er Kanariøyene. Man forventer seg et sted mye nærmere, som få har vært på og som ingen nabo ennå kan uttale. Et slikt svar fra en normgivende globetrotter virker svært ukorrekt, men intet sted i Europa har den unike kombinasjonen av frodige vekster, spennende geologi og fire klimasoner. Og av fem Kanariøyer som alle byr på ypperlig turterreng, har La Palma den aller beste!

- Gunnar Andersson, journalist og hengiven turgåer

Kart

Hotell

Hacienda San Jorge

Hacienda San Jorge

Hacienda San Jorge er ett av øyas mest populære hotell. Det ligger helt inntil den eneste sandstranden på La Palmas østkyst, rett sør for Santa Cruz og i nærheten av flyplassen. Arkitekturen er inspir...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
31/10Uten fly og transportFotturer på La Palma, uten fly og transport410 495,-Bestill
31/10ArlandaFotturer på La PalmaMer enn 814 995,-Bestill
31/10LandvetterFotturer på La Palma614 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
7/11Uten fly og transportFotturer på La Palma, uten fly og transport410 495,-Bestill
7/11ArlandaFotturer på La PalmaMer enn 814 995,-Bestill
7/11LandvetterFotturer på La Palma414 995,-Bestill

Lignende reiser

Vandring leder i Gran Canaria på toppen av ön

Fotturer på Gran Canaria

En opplevelsesrik tur på ”de lykkelige øyene” - I grenselandet mellom Europa og Sør-Amerika, befinner Gran Canaria seg som et forsvunnet Atlantis midt i det blå. Bortenfor badestedene består innlande...
Topptur Tenerife

Topptur Tenerife

En eksklusiv reise med herlige turer til fots og bestigning av Teide! - Tenerife er rett og slett paradisøya! Utenfor masseturismen på sørsiden av øya møter vi noen av Europas mest genuine miljøer. P...
Fotturer på Kapp Verde

Fotturer på Kapp Verde

Fotturer på Kapp Verdebyr på helt unike opplevelser! - Øygruppen, som ligger i Atlanterhavetutenfor Senegal, består av ti øyer som er helt ulike. Vi går turer på Santo Antão, som ligger lengst...
Fotturer på Madeira

Fotturer på Madeira

Turer i praktfulle miljøer på turentusiastenes paradisøy! - Madeira er et klassisk reisemål for turgåere som setter pris på vakker natur. De dramatiske vulkanformasjonene er dekket av frodiggrønne, s...
Fottur på Tenerife på egen hånd

Fottur på Tenerife på egen hånd

En utrolig variert turdestinasjon med full frihet til å ta dagene som de kommer. - Denne opplevelsesrike reisen på egen hånd egner seg ypperlig for den som vil oppleve en høykvalitets fottur i eget t...
Fotturer på Island

Fotturer på Island

Turer til fots gjennom Islands magiske landskap. - Vi går gjennom ett av Europas mest fascinerende landskap, fra Landmannalaugar til Thorsmörk. Her, i det indre av eksotiske Island, går én av landets...

Tilbud

4/5fotturer i PortugalFra og med 13 995,-
16/5kort Fotturer på MenorcaFra og med 13 995,-
18/5kort Fotturer i ProvenceFra og med 14 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden