Skip to main content

Fottur på Kypros

Herlige turer til fots i Troodosfjellene og ved kysten på halvøya Akamas.

Vi lanserer vår nye reise med turer på den greske, sørlige delen av Kypros! Her går vi rett inn i den greske mytologien, så vi vil møte Artemis, Persefone, Afrodite og Adonis under vårt opphold på øya. Vi starter reisen med å bo på en 1800 meters høyde i Troodosfjellene og vi går i de fine pinje- og sedertreskogene ved øyas høyeste fjell, Olympus. Deretter går ferden ned til kysten, der vi bor helt inntil stranden – ikke langt fra Afrodites bad. Her venter turer i øyas eldste nasjonalpark. Etter turene blir det dukkerter og badeliv og herlige måltider på terrassen. Dette er en reise for alle sansene!

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2, 3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj/piknik, transportstrekninger i henhold til program og guide. Tillegg: Enkeltrom og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Larnaca

Etter at flyet har landet på Larnacas flyplass, venter en kjøretur på knapt to timer til vårt hotell i Troodosfjellene.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Persefone og Artemis

Den første dagens tur går rett fra hotellet. Vi går den enkle stien Persefone i den glisne pinjeskogen. Målet er et flott sted med strålende utsikt vestover. Deretter går vi tilbake til hotellet langs en fin grusvei. Etter lunsj på en taverna kjører vi den korte strekningen opp til en 1800 meters høyde. Her går vi stien Artemis, som går rundt fjellet Olympus, Kypros´ høyeste fjell.

6 km på formiddagen, 7 km på ettermiddagen, 50 m opp, 150 m ned.

Vanskelighetsgrad: 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 3 Fottur Atlantis

Også denne dagens tur starter ved hotellet og går gjennom pinje- og sedertreskoger. Vi passerer blant annet Kypros` mest populære skianlegg og stopper for å nyte en piknik på et fint utsiktspunkt. På denne turen får vi utsikt i alle retninger. Vi kommer tilbake til hotellet på ettermiddagen - i god tid for en forfriskning på hotellets solfylte terrasse.

14 km, 300 m opp, 300 m ned.

Vanskelighetsgrad: 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 4 Til havet

Vi forlater Troodos og drar mot kysten. Vi stopper ved Kykkos-klosteret, ett av Kypros` rikeste med et kjent ikon av Jomfru Maria. Vi fortsetter videre til Stavros tis Psokas, som er et senter for Kypros` nasjonaldyr, villsautypen Mouflon. Vi kommer frem til hotellet vårt og kan nyte et herlig bad.

Måltider: Frokost, middag.

Dag 5 Fottur Afrodite

Ikke langt fra hotellet ligger Afrodites bad, der hun i henhold til myten traff Adonis. Vi går den flotte stien som bærer hennes navn. Fra toppen av fjellet har vi en strålende utsikt over Akamashalvøya. Turen går deretter nedover solrike dalsider.

10 km, 400 m opp, 400 m ned. 

Vanskelighetsgrad: 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 6 Fottur Adonis

På Akamas-halvøya, som var Kypros` første nasjonalpark, er det både vakre skoger og praktfull utsikt. Vi går den varierte Adonisstien som starter ved hotellet. Stien byr på kulturlandskap, beitemarker med geiter og forfriskende skoger. Vi fortsetter nedover mot Smigias, der vi spiser lunsj i form av piknik på rasteplassen. På ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og kan nyte det krystallklare vannet i havet.

14 km, 350 m opp, 350 m ned.

Vanskelighetsgrad: 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 7 Fottur Lara Beac - Agrios Georgios

Den avsluttende turen er ukens lengste. Vi starter oppe i den pittoreske fjellandsbyen Inea. Ferden går videre nedover i et pastoralt landskap. Vårt første mål er den kjente stranden Lara Beach. Etter bading og lunsj fortsetter vi sørover langs kyststripen mot Agios Georgios der forfriskninger og buss venter på oss.

18 km, 450 m ned.

Vanskelighetsgrad: 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 8 Farvel til Kypros

Vi forlater Afrodites øy etter en uke med flotte turer i solskinn.

Måltider: Frokost

Reisefakta

Kypros

Sør-Kypros er den gresktalende delen av øya. Her har utviklingen kommet lengre enn på den nordlige, tyrkiske delen. Kypros er historisk av stor interesse med mange minner fra antikkens greske imperium, korstogenes tid og dramatiske hendelser i forrige århundre.

 • Klima: Middelhavsklima. Gjennomsnittstemperaturen når vi har fotturer er 20-25° på dagtid.
 • Land: Kypros
 • Språk: Gresk
 • Tidsforskjell fra Norge: + 1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Kreves.

Fotturer på Kypros

Vi går med skandinavisk guide. Turene starter som regel kl 09.00 og vi er tilbake på hotellet ved 17-tiden. På denne øya er det kort vei til det meste og kjøreturene til stedene turene starter er ikke lange. Vi går på stier som tidvis kan være stenete i et kupert landskap. Vi går i rolig tempo og stopper i ny og ne for å nyte utsikten. Tidspunkt som er oppgitt i programmet er å betrakte som effektiv turtid.

Måltider

Lunsj nytes både i form av lunsjpakke og på restaurant. Tallerken og bestikk er ikke nødvendig, men ta med et krus. 

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Larnaca. En kjøretur på knapt to timer til Troodos venter oss. Kjøreturen tilbake til flyplassen fra Aphrodite Beach tar en time.

Kart

Hotell

Hotell på Kypros

Hotell på Kypros

Hotel Troodos - Under reisen vår på Kypros bor vi først tre netter på Hotel Troodos, som ligger på en 1800 meters høyde i nærheten av øyas høyeste fjell, Olympus. Hotel Troodos er et hyggelig hotell...

Bilder

Tilbud

8/10Enkle fotturer på MenorcaFra og med 14 995,-
21/11Fotturer på Gran CanariaFra og med 15 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden