Skip to main content

Fotturer på Kypros

Herlige turer til fots i Troodosfjellene og ved kysten på halvøya Akamas.

Vi lanserer vår nye reise med turer på den greske, sørlige delen av Kypros! Her går vi rett inn i den greske mytologien, så vi vil møte Artemis, Persefone, Afrodite og Adonis under vårt opphold på øya. Vi starter reisen med å bo på en 1800 meters høyde i Troodosfjellene og vi går i de fine pinje- og sedertreskogene ved øyas høyeste fjell, Olympus. Deretter går ferden ned til kysten, der vi bor helt inntil stranden – ikke langt fra Afrodites bad. Her venter turer i øyas eldste nasjonalpark. Etter turene blir det dukkerter og badeliv og herlige måltider på terrassen. Dette er en reise for alle sansene!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj/piknik, transportstrekninger i henhold til program og guide. Tillegg: Enkeltrom og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Larnaca

Etter at flyet har landet på Larnacas flyplass, venter en kjøretur på knapt to timer til vårt hotell i Troodosfjellene.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Persefone og Artemis

Den første dagens tur går rett fra hotellet. Vi går den enkle stien Persefone i den glisne pinjeskogen. Målet er et flott sted med strålende utsikt vestover. Deretter går vi tilbake til hotellet langs en fin grusvei. Etter lunsj på en taverna kjører vi den korte strekningen opp til en 1800 meters høyde. Her går vi stien Artemis, som går rundt fjellet Olympus, Kypros´ høyeste fjell.

6 km på formiddagen, 7 km på ettermiddagen, 400 m opp, 400 m ned.

Vanskelighetsgrad: 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 3 Fottur Atlantis

Også denne dagens tur starter ved hotellet og går gjennom pinje- og sedertreskoger. Vi passerer blant annet Kypros` mest populære skianlegg og stopper for å nyte en piknik på et fint utsiktspunkt. På denne turen får vi utsikt i alle retninger. Vi kommer tilbake til hotellet på ettermiddagen - i god tid for en forfriskning på hotellets solfylte terrasse.

14 km, 300 m opp, 300 m ned.

Vanskelighetsgrad: 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 4 Til havet

Vi forlater Troodos og drar mot kysten. Vi stopper ved Kykkos-klosteret, ett av Kypros` rikeste med et kjent ikon av Jomfru Maria. Vi fortsetter videre til Stavros tis Psokas, som er et senter for Kypros` nasjonaldyr, villsautypen Mouflon. Vi kommer frem til hotellet vårt og kan nyte et herlig bad.

Måltider: Frokost, middag.

Dag 5 Fottur Afrodite

Ikke langt fra hotellet ligger Afrodites bad, der hun i henhold til myten traff Adonis. Vi går den flotte stien som bærer hennes navn. Fra toppen av fjellet har vi en strålende utsikt over Akamashalvøya. Turen går deretter nedover solrike dalsider.

10 km, 400 m opp, 400 m ned. 

Vanskelighetsgrad: 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 6 Fottur Adonis

På Akamas-halvøya, som var Kypros` første nasjonalpark, er det både vakre skoger og praktfull utsikt. Vi går den varierte Adonisstien som starter ved hotellet. Stien byr på kulturlandskap, beitemarker med geiter og forfriskende skoger. Vi fortsetter nedover mot Smigias, der vi spiser lunsj i form av piknik på rasteplassen. På ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og kan nyte det krystallklare vannet i havet.

12 km, 400 m opp, 400 m ned.

Vanskelighetsgrad: 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 7 Fottur Avakasravinen

Den avsluttende turen er ukens lengste. Vi starter oppe i den pittoreske fjellandsbyen Inea. Ferden går videre nedover i et pastoralt landskap. Vårt første mål er den kjente stranden Lara Beach. Etter bading og lunsj fortsetter vi sørover langs kyststripen. Målet er den mektige Avakas-ravinen. Vi går inn mellom bratte klippevegger. Den siste delen av turen går deretter opp til byen Agios Georgiou, der forfriskninger og buss venter på oss.

18 km, 150 m opp, 450 m ned.

Vanskelighetsgrad: 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 8 Farvel til Kypros

Vi forlater Afrodites øy etter en uke med flotte turer i solskinn.

Måltider: Frokost

Reisefakta

Kypros

Sør-Kypros er den gresktalende delen av øya. Her har utviklingen kommet lengre enn på den nordlige, tyrkiske delen. Kypros er historisk av stor interesse med mange minner fra antikkens greske imperium, korstogenes tid og dramatiske hendelser i forrige århundre.

 • Klima: Middelhavsklima. Gjennomsnittstemperaturen når vi har fotturer er 20-25° på dagtid.
 • Land: Kypros
 • Språk: Gresk
 • Tidsforskjell fra Norge: + 1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Kreves.

Fotturer på Kypros

Vi går med skandinavisk guide. Turene starter som regel kl 09.00 og vi er tilbake på hotellet ved 17-tiden. På denne øya er det kort vei til det meste og kjøreturene til stedene turene starter er ikke lange. Vi går på stier som tidvis kan være stenete i et kupert landskap. Vi går i rolig tempo og stopper i ny og ne for å nyte utsikten. Tidspunkt som er oppgitt i programmet er å betrakte som effektiv turtid.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Larnaca. En kjøretur på knapt to timer til Troodos venter oss. Kjøreturen tilbake til flyplassen fra Aphrodite Beach tar en time.

Kart

Hotell

Hotell på Kypros

Hotell på Kypros

Hotel Troodos - Under reisen vår på Kypros bor vi først tre netter på Hotel Troodos, som ligger på en 1800 meters høyde i nærheten av øyas høyeste fjell, Olympus. Hotel Troodos er et hyggelig hotell...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
24/9Uten fly og transportFotturer på Kypros uten fly og transportEndast 310 495,-Bestill
24/9ArlandaFotturer på KyprosJa12 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
1/10Uten fly og transportFotturer på Kypros uten fly og transportFullt10 495,-Fullt
1/10ArlandaFotturer på KyprosFullt12 995,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
9/10Uten fly og transportFotturer på Kypros uten fly og transportFullt10 495,-Fullt
9/10Stockholm SkavstaFotturer på KyprosFullt12 995,-Fullt

Lignende reiser

Vinturer til fots i Montenegro

Vinturer til fots i Montenegro

Langweekend med lokale spesialiteter i vakre Montenegro. - Bli med til vakre Montenegro, der du møter fantastisk turterreng i kombinasjon med god mat og drikke. Turene byr på mektig utsikt, både over...
Øyloffing: Båt- og fotturer i Kroatia

Øyloffing: Båt- og fotturer i Kroatia

Det kroatiske øyriket er kjent for sin skjønnhet. Dette får du oppleve til havs og til fots! - Vi øyloffer med egen båt og tar strandhugg ved de vakreste øyene, der både Brac og Hvar byr på flere tus...
Fotturer i Hellas i Aristoteles fotspor

Fotturer i Hellas i Aristoteles fotspor

En spennende reise i vakre omgivelser gjennom historien. - Bli med på en inspirerende, historisk reise i Hellas der oldtid og nåtid møtes. Vi starter uken ved Aristoteles hjemby for deretter å fortse...
Fotturer i Kroatias nasjonalparker

Fotturer i Kroatias nasjonalparker

Vi går på turer der hvor fjellene møter havet – i ett av Europas vakreste land. - På denne flotte reisen går vi i tre av Kroatias nasjonalparker: Paklenica, Velebit og Plitvice. Dette handler om virk...
Fotturer i Montenegro

Fotturer i Montenegro

Bli med på vår spennende reise i ett av Europas yngste land: Montenegro. - Eventyret starter ved byen Kotor, en godt bevart havn fra middelalderen ved Sør-Europas eneste genuine fjord. Turene til fo...
Fotturer langs Kretas kyststripe

Fotturer langs Kretas kyststripe

Til fots og med båt på Kretas ville side. - Kretas sørlige kyst er rett og slett ´laget´ for fotturer. Her følger vi turstien E4 langs fantastiske strender og bratte fjellsider med eventy...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden