Skip to main content

Fotturer på Kapp Verde

Fotturer på Kapp Verdebyr på helt unike opplevelser!

Øygruppen, som ligger i Atlanterhavetutenfor Senegal, består av ti øyer som er helt ulike. Vi går turer på Santo Antão, som ligger lengst vest og som haren eventyrlig natur. Det som gjør turene så spesielle, er den utrolig vakrenaturen ogde fantastiske turstiene. Stiene har vært den naturlige forbindelsen mellom byene i flere hundre år. Geografisk ligger Kapp Verde i nærheten av Afrika, men mentalt er man nesten i Karibia. Her snakker lokalbefolkningen kreolskogde dyrker bananer og sukkerrør. Dette er eteksotisk reisemål som du reiser tilutenå måtte slite medtidsforskjeller.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fotturer i henhold til program med lunsj og guide, transport, båttur. Tillegg: Eventuelt enkeltrom og selvvalgte utflukter. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Lisboa

Fly fra Norge til Lisboa og overnatting.

Måltider: Middag

Dag 2 Mindelo

Fly fra Lisboa til Sao Vicente. Deretter rusler vi gjennom Mindelo, som er Kapp Verdes kultursentrum. Vi besøker det livlige fiskemarkedet, den store salgshallen og det afrikanske markedet. Her får du masse inntrykk, herlige dufter og mye farger. Overnatting i Mindelo.

Måltider: Frokost, middag

Dag 3 Fottur på Santo Antao                    

Vi starter oppholdet litt rolig med en god frokost. Deretter tar vi båten over til Porto Novo på Santo Antão. Ferden går videre med en times busstur til Paul-dalen og hotellet vårt.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur Vale de Paul

Etter frokost starter vi på reisens første fottur. Vi går oppover i en dal som er omkranset av sukkerrør-, papaya- og bananplantasjer. Vi passerer noen mindre destillerier. Etter knapt to timer, kommer vi opp til en restaurant som serverer egendyrkede grønnsaker og rom - eller grogue, som det kalles her. Vi fortsetter videre over elven for å komme over til selve dalen Pau. Vi går via Pico Antonio, som byr på en praktfull utsikt. Deretter går vi ned gjennom den frodiggrønne dalen som, til tross for at det bor mange her, ikke har noen vei. Vi avslutter turen på hotellets balkong.

10 km, 600 m opp, 600 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Fottur Cha de Igreja

Etter frokost er det en kort kjøretur til Boca de Ambas as Riebeiras. Herfra går den flotte stien opp til passet mot Mocho-dalen. Mot slutten er det et bratt stykke før vi er helt oppe. Her tar vi en pause og nyter utsikten over dalen og havet utenfor. Etterpå går vi nedover mot den lille landsbyen Selada de Mocho og videre frem til den mektige ravinen ved Cha de Igreja. Vel fremme i byen hygger vi oss ved den vakre kirken.

10 km, 650 m opp, 700 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 6 Fottur Xoxo

Denne dagen går ferden oppover i fjellene förbi landsbyen Corda, som ligger på en tusen meters høyde. Herfra går vi fra Cha del Mate og nedover til landsbyen med det spesielle navnet Xoxo. Den flotte stien går i svinger gjennom det grønne landskapet. Dette området kan minne om Himalaya. Vi stopper med jevne mellomrom og nyter omgivelsene og utsikten. Bussen møter oss ved enden av turen og kjører oss til hotellet.

8 km, 200 m opp, 1100 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 7 Fottur Ponta do Sol

Denne dagen legger vi ut på den kanskje mest fantastiske turen på Kapp Verde; Kystturen fra Cruzinha til Ponta do Sol. Stien er bred og velholdt og snor seg langs kyststripen. Vi stopper i en av landsbyene underveis før vi kommer frem til byen Fontainhas, som har en spektakulær beliggenhet oppe på en klippe. Deretter er det kun en kort strekning til Ponta do Sol.

15 km, 650 m opp, 700 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 8 Fottur Cova do Paul

Vi drar fra hotellet om morgenen og kjører opp i fjellene til det gamle vulkankrateret Cova da Paul. Oppe i høyden vokser det pinjetrær og luften er frisk. Vi tar en kortere tur ved krateret. Deretter fortsetter vi ned til Porta Nova for å ta båt til Mindelo på ettermiddagen. Vi tar et innenriksfly til Sal og overnatter der.

6 km, 250 m opp, 300 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 9 Farvel til Kapp Verde

Vi forlater Kapp Verde og flyr hjem etter en spennende reise med mange flotte turer. Overnattning i Lisboa.

Måltider: Frokost, middag

Dag 10 Hjemkomst

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Kapp Verde

Da portugiserne oppdaget øyene i 1456 var de ubebodde. Øygruppen ble en portugisisk koloni og senere et handelssenter for blant annet afrikanske slaver. Landet ble selvstendig i 1975, men ble ikke et demokrati før i 1991. Etter dette har Kapp Verde vært ett av Afrikas mest stabile demokratier. Av de ti øyene er ni bebodde. De er inndelt i de nordlige Barlovento-øyene og de sydlige Sotavento-øyene. Sal, São Vicente og Santo Antão tilhører Barlovento-gruppen. 
Øyene har vulkansk opprinnelse og de fleste er høye med fjell, mens noen er nærmest helt flate – blant annet Sal. Økonomien er beskjeden og avhengig av de pengene som utvandrede kappverdianere sender hjem. Inntektene kommer fra handel, transport og turisme, men hele 80 % av maten må importeres.

  • Klima: Tropisk. Gjennomsnittstemperaturen i vintermånedene ligger på 20-25°, men det blåser også ofte en sval bris fra havet. Tørkeperioden strekker seg fra november til juli og den fuktigste og varmeste perioden er fra august til oktober. 
  • Land: Kapp Verde (selvstendig fra Portugal i 1975)
  • Språk: Portugisisk og kreolsk – et blandingsspråk med portugisisk og vestafrikanske ord.
  • Tidsforskjell fra Norge: 2 timer
  • Valuta: Kappverdisk escudo (CVE)
  • Prisnivå: Restaurantmiddag 150-200 kr, liten øl 15 kr, et glass vin 30 kr, kaffe 6 kr
  • Driks: Ja
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
  • Visum for skandinaviske statsborgere: Innreise til Kapp Verde krever visum. Dette er inkludert i reisens pris. Visumet er gyldig i maksimum fire uker og dette får du ved ankomst på Kapp Verde. Passinformasjon for visum må være Prima Travel i hende senest 30 dager før avreise. Har ikke denne informasjonen kommet til Prima Travel senest 30 dager før avreisen, må man søke om visum på flyplassen ved ankomst. Dette kan innebære lang ventetid i tillegg til en ekstra avgift på 25 euro per person, som må betales der. 
  • Passets varighet: Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen.

Fotturer på Kapp Verde

Skandinavisk guide er med oss og turstiene er i veldig god stand siden de benyttes av lokalbefolkningen som transportveier.

Fly og transport tur/retur flyplass

Du som flyr med oss blir møtt av vår representant på flyplassen på øya Sao Vicente. Vi kommer oss rundt omkring med mindre busser og sikkerhetsnivået kan ikke sammenlignes med det vi har i Norge – ofte er det ikke sikkerhetsbelter, men samtidig er trafikktempoet lavt.

Kart

Hotell

Bosteder på Kapp Verde

Bosteder på Kapp Verde

For å minimere kjøretiden til fotturene, bor vi på tre ulike hotell under oppholdet på Kapp Verde; Første og siste natten i Mindelo på São Vincente, to netter i Vale do Paul og tre netter i Ped...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12/11ArlandaFotturer på Kap Verde818 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
13/11Uten fly og transportFotturer på Kap Verde, uten fly og transport412 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19/11ArlandaFotturer på Kap VerdeMer enn 818 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
20/11Uten fly og transportFotturer på Kap Verde, uten fly og transport412 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26/11ArlandaFotturer på Kap Verde818 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
27/11Uten fly og transportFotturer på Kap Verde, uten fly og transport412 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
3/12ArlandaFotturer på Kap VerdeMer enn 818 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
4/12Uten fly og transportFotturer på Kap Verde, uten fly og transport412 995,-Bestill

Lignende reiser

Vandring leder i Gran Canaria på toppen av ön

Fotturer på Gran Canaria

En opplevelsesrik tur på ”de lykkelige øyene” - I grenselandet mellom Europa og Sør-Amerika, befinner Gran Canaria seg som et forsvunnet Atlantis midt i det blå. Bortenfor badestedene består innlande...
Topptur Tenerife

Topptur Tenerife

En eksklusiv reise med herlige turer til fots og bestigning av Teide! - Tenerife er rett og slett paradisøya! Utenfor masseturismen på sørsiden av øya møter vi noen av Europas mest genuine miljøer. P...
Fotturer på La Palma

Fotturer på La Palma

Flotte turer til fots i uberørt natur når det er norsk vinter, finner vi på La Palma! - Den øya som byr på de flotteste fotturene av alle Kanariøyene, er grønne La Palma! Øya, som ligger lengst nordv...
Fotturer på Madeira

Fotturer på Madeira

Turer i praktfulle miljøer på turentusiastenes paradisøy! - Madeira er et klassisk reisemål for turgåere som setter pris på vakker natur. De dramatiske vulkanformasjonene er dekket av frodiggrønne, s...
Fotturer på Island

Fotturer på Island

Turer til fots gjennom Islands magiske landskap. - Vi går gjennom ett av Europas mest fascinerende landskap, fra Landmannalaugar til Thorsmörk. Her, i det indre av eksotiske Island, går én av landets...

Tilbud

4/5fotturer i PortugalFra og med 13 995,-
16/5kort Fotturer på MenorcaFra og med 13 995,-
18/5kort Fotturer i ProvenceFra og med 14 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden