Skip to main content

Fottur på Kapp Verde

Fotturer på Kapp Verdebyr på helt unike opplevelser!

Øygruppen, som ligger i Atlanterhavetutenfor Senegal, består av ti øyer som er helt ulike. Vi går turer på Santo Antão, som ligger lengst vest og som haren eventyrlig natur. Det som gjør turene så spesielle, er den utrolig vakrenaturen ogde fantastiske turstiene. Stiene har vært den naturlige forbindelsen mellom byene i flere hundre år. Geografisk ligger Kapp Verde i nærheten av Afrika, men mentalt er man nesten i Karibia. Her snakker lokalbefolkningen kreolskogde dyrker bananer og sukkerrør. Dette er eteksotisk reisemål som du reiser tilutenå måtte slite medtidsforskjeller.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fotturer i henhold til program med lunsj og guide, transport, båttur. Tillegg: Eventuelt enkeltrom og selvvalgte utflukter. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Lisboa

Vi flyr til Lisboa der vi overnatter før morgenflyet neste dag tar oss til øya Sao Vicente på Kapp Verde.

Måltider: Middag

Dag 2 Santo Antão                

Flyet lander på Sao Vicente og vi tar båten over til turøya Santo Antão. Vi installerer oss på vårt første hotell der vi blir tatt imot av den energiske eieren.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Vandring i Vale do Paul

På den første turen gjør vi oss kjent med Paul-dalen. Den er omkranset av sukkerrørsranker, papaya og bananer og vi passerer noen mindre destillerier. Lunsj blir en autentisk opplevelse hjemme hos en Kapp Verde-familie.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur opp fra Vale de Paul

Vi går oppover gjennom dalen og kommer - etter knapt to timer – til et serveringssted med egne grønnsaker og rom eller grogue, som det kalles her. Vi fortsetter deretter over elven og går via Pico Antonio, som byr på praktfull utsikt. Deretter går vi gjennom den frodiggrønne dalen, som til tross for at mange bor her – så er det ingen vei her. Vi avslutter turen på hotellets altan.

10 km, 600 m opp, 600 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Fottur Cha de Igreja

Etter frokost er det en kort kjøretur til Boca de Ambas as Riebeiras. Herfra går den flotte stien opp til passet mot Mocho-dalen. Mot slutten er det et bratt stykke før vi er helt oppe. Her tar vi en pause og nyter utsikten over dalen og havet utenfor. Etterpå går vi nedover mot den lille landsbyen Selada de Mocho og videre frem til den mektige ravinen ved Cha de Igreja. Vel fremme i byen hygger vi oss ved den vakre kirken.

10 km, 650 m opp, 700 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 6 Fottur Xoxo

Denne dagen går ferden oppover i fjellene förbi landsbyen Corda, som ligger på en tusen meters høyde. Herfra går vi fra Cha del Mate og nedover til landsbyen med det spesielle navnet Xoxo. Den flotte stien går i svinger gjennom det grønne landskapet. Dette området kan minne om Himalaya. Vi stopper med jevne mellomrom og nyter omgivelsene og utsikten. Bussen møter oss ved enden av turen og kjører oss til hotellet.

8 km, 200 m opp, 1100 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 7 Fottur Ponta do Sol

Denne dagen legger vi ut på den kanskje mest fantastiske turen på Kapp Verde; Kystturen fra Cruzinha til Ponta do Sol. Stien er bred og velholdt og snor seg langs kyststripen. Vi stopper i en av landsbyene underveis før vi kommer frem til byen Fontainhas, som har en spektakulær beliggenhet oppe på en klippe. Deretter er det kun en kort strekning til Ponta do Sol.

15 km, 650 m opp, 700 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 8 Fottur Cova do Paul

Vi drar fra hotellet om morgenen og kjører opp i fjellene til det gamle vulkankrateret Cova da Paul. Oppe i høyden vokser det pinjetrær og luften er frisk. Vi tar en kortere tur ved krateret. Deretter fortsetter vi ned til Porta Nova for å ta båt til Mindelo på ettermiddagen. Vi tar et innenriksfly til Sal og overnatter der.

6 km, 250 m opp, 300 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 9 Farvel til Kapp Verde

Mindelo er Kapp Verdes kultursentrum og om morgenen kan vi besøke det livlige fiskemarkedet, den store salgshallen og det afrikanske markedet. Mange inntrykk, dufter og farger. Overnatting i Lisboa som på utreisen.

Måltider: Frokost og middag

Dag 10 Hjemreise

Etter en god frokost flyr vi den siste etappen tilbake til Norge etter en spennende reise med flotte turer.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Kapp Verde

Da portugiserne oppdaget øyene i 1456 var de ubebodde. Øygruppen ble en portugisisk koloni og senere et handelssenter for blant annet afrikanske slaver. Landet ble selvstendig i 1975, men ble ikke et demokrati før i 1991. Etter dette har Kapp Verde vært ett av Afrikas mest stabile demokratier. Av de ti øyene er ni bebodde. De er inndelt i de nordlige Barlovento-øyene og de sydlige Sotavento-øyene. Sal, São Vicente og Santo Antão tilhører Barlovento-gruppen. 
Øyene har vulkansk opprinnelse og de fleste er høye med fjell, mens noen er nærmest helt flate – blant annet Sal. Økonomien er beskjeden og avhengig av de pengene som utvandrede kappverdianere sender hjem. Inntektene kommer fra handel, transport og turisme, men hele 80 % av maten må importeres.

 • Klima: Tropisk. Gjennomsnittstemperaturen i vintermånedene ligger på 20-25°, men det blåser også ofte en sval bris fra havet. Tørkeperioden strekker seg fra november til juli og den fuktigste og varmeste perioden er fra august til oktober. 
 • Land: Kapp Verde (selvstendig fra Portugal i 1975)
 • Språk: Portugisisk og kreolsk – et blandingsspråk med portugisisk og vestafrikanske ord.
 • Tidsforskjell fra Norge: 2 timer
 • Valuta: Kappverdisk escudo (CVE)
 • Prisnivå: Restaurantmiddag 150-200 kr, liten øl 15 kr, et glass vin 30 kr, kaffe 6 kr. Kontanter er praktisk å ha for mindre utgifter siden kort sjelden aksepteres for små summer. Det er minibanker på flyplassen, i båtterminalene og i Mindelo.
 • Driks: Ja
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere: Visum kreves ikke lengre for EU-/EØS-statsborgere. I stedet må man forhåndsregistrere seg på www.ease.gov.cv og betale 3400 kapverdiske escudos (ca 32 euro) i flysikkerhetsskatt (TSA). Dersom man ønsker å lande på Kap Verde uten å ha registrert seg på forhånd, må man betale dobbel pris. Ved registering krever de i tillegg navn på hotellet. Skriv Hotel Don Paco i Mindelo, telefon +238 231 93 81. Statsborgere i land som ikke har visumavtale med Kap Verde, kjøper visum ved ankomst på flyplassen. Mer informasjon er på  https://kapverdeskonsulatstockholm.webnode.se/
 • Passets varighet: Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisedatoen.
 • Forøvrig: Sjekk hva du trenger av vaksinasjoner hos din fastlege eller på et vaksinekontor.

Fotturer på Kapp Verde

Skandinavisk guide er med oss og turstiene er i veldig god stand siden de benyttes av lokalbefolkningen som transportveier. Vi kommer oss rundt omkring med mindre busser og sikkerhetsnivået kan ikke sammenlignes med det vi har i Norge – ofte er det ikke sikkerhetsbelter, men samtidig er trafikktempoet lavt.

Måltider

Vi nyter lunsj i form av en lunsjpakke eller på serveringssteder, så piknikutstyr er det ikke behov for på denne reisen. 

Fly og transport tur/retur flyplass

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Lisboa der vi overnatter før vi flyr videre til Sao Vicente. NB: Bagasjen du sjekker inn i Norge får du ikke før vi lander på Kap Verde. Du må derfor ha med deg det du trenger for overnattingen i håndbagasjen. Det samme gjelder for hjemreisen. For deg som ikke flyr med oss, starter reisen i Mindelo på Sao Vicente.

Kart

Hotell

Bosteder på Kapp Verde

Bosteder på Kapp Verde

For å minimere transportstrekningene til turstiene, bor vi på fire ulike hotell den uken vi er på Kap Verde: På Santo Antao bor vi tre netter på sjarmerende, lille Chez Hujo i Vale do Paul og deretter...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
09.03.2021ArlandaFotturer på Kap VerdeJa21 995,-BestillMer informasjon
10.03.2021Uten fly og transportFotturer på Kap Verde, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden