Skip to main content

Fottur på Gran Canaria

En opplevelsesrik tur på ”de lykkelige øyene”

I grenselandet mellom Europa og Sør-Amerika, befinner Gran Canaria seg som et forsvunnet Atlantis midt i det blå. Bortenfor badestedene består innlandet av imponerende natur og et genuint landsbyliv. Vi følger de kongelige stiene ”caminos reales”, gamle gjeteveier som man har restaurert og som egner seg ypperlig for turgåing. Vi holder til på øyas to beste turområder: Rundt Cruz de Tejeda på øyas topp og i den frodige og dramatiske Agaete-dalen på nordvestkysten. Variasjonen i landskapet er slående. Vi går i dramatiske fjellandskap, gjennom trolske skogområder og ut mot kysten. Den enorme variasjonen er slående når vi går i dramatiske fjellandskap og dernest gjennom trolske skogspartier. Gran Canaria har verdens beste klima og blir kalt ”Las islas afortunadas”, eller De lykkelige øyene. Dette er vi helt enige i!

Vi ønsker å vise deg en genuin side av Gran Canaria og bor flott langt fra turistområdene på to firestjerners hotell. Den første delen av uken går vi fra fjellandsbyen San Bartolomé de Tirajana på solsiden av øyas fjelltopp. Vi avslutter deretter på den ville nordvestkysten rett utenfor den hvite landsbyen Agaete og den levende fiskehavnen Puerto de las Nieves.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 San Bartolomé de Tirajana

Vi lander på Las Palmas flyplass og tar buss opp til øyas indre og vårt flotte villmarkshotell utenfor fjellandsbyen San Bartolomé de Tirajana.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Roque Nublo

På vår første tur går vi opp til den myteomspunne klippen Roque Nublo, som ligger midt på øya. Når vi står inntil den nesten 60 meter høye klippen, med fantastisk utsikt i alle retninger, er det lett å forstå at dette var et hellig sted for urbefolkningen, guanchene. I klart vær ser vi til og med Spanias høyeste topp, Teide, på Tenerife. Stien tar oss gjennom variert natur med mange spennende fjellformasjoner. Vi går ned til den lille landsbyen La Culata - med plantasjer i etasjer og gammaldags jordbruk. Her smaker det godt med et lunsj.

5 timer, 11 km, 550 m opp, 650 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur i Pilancones naturpark

Vi starter turen ved Presa de Chira, en av de største vannreservoarene på Gran Canaria. Stien går gjennom glissen pinjeskog i vill og spennende natur med utsikt over den vidstrakte naturparken Pilancones. Området er så uberørt at her trives til og med den sjeldne blåfinken, el pinzón azul, som kun finnes på Gran Canaria. Vi nyter lunsj med utsikt over det mektige landskapet og går deretter nedover til vårt hotell i San Bartolomé, på en vakker sti dekket med sten.

5 timer, 12 km, 550 m opp, 500 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur Pico de las Nieves

Denne dagen går ferden blant Gran Canarias høyeste fjelltopper og vi bestiger en av dem, med fantastisk utsikt østover. Her spiser vi lunsj og nyter utsikten mot den høyeste fjelltoppen, Pico de la Nieves (1949 m.o.h). Nieves betyder sne og her sner det av og til, men forhåpentligvis ikke denne dagen! Stien vi går på for å komme til fjelltoppene heter Sølvstien og er en del av nettverket Caminos Reales - de kongelige stiene – som tidligere var viktige transportveier. Akkurat Sølvstien en av de vakreste stenstiene på Gran Canaria.

5,5 timer, 11 km, 800 m opp, 500 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Hviledag med Las Palmas

Etter frokost sjekker vi ut og begir oss mot Agaete-dalen på Gran Canarias ville vestkyst. På veien dit, stopper vi for noen timers besøk i Las Palmas, Kanariøyenes festligste by. Her går man bortover de samme gatene som Columbus en gang trådt rundt i det vakre, historiske distriktet Vegueta. Gå heller ikke glipp av bade- og folkelivet på den Copacabana-lignende stranden Las Canteras, midt i byen. Her føles Sør-Amerika nærmere enn Europa. På ettermiddagen ruller vi innover mot Agaete og hotellet vi skal bo de siste tre nettene.

Måltider: Frokost, middag

Dag 6 Fottur i Agaete-dalen

Dette er øyas beste turområde sammen med øyas indre. Dalen har også et helt fantastisk klima. Dette gjør at de her dyrker ikke bare papaya, mango, bananer og appelsiner, men også den tropiske veksten kaffe – som skal være verdens nordligste. Vi starter turen i den lille landsbyen Coruna og vi går nedover mot El Hornillo, som tviholder seg fast til klippene, El Sao og San Pedro. Utsikten er virkelig heftig! Denne kvelden skal vi nyte middagen på egen hånd. Velg mellom lekker fisk nede i havnen eller noe mer rustikt oppe i Agaete.

5 timer, 10 km, 250 m opp, 1000 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 7 Fottur med kyst, vin og kaffe

Denne dagen starter turen rett utenfor døren. Vi går oppover en kam med utsikt over Europas høyeste kystklipper. Ved horisonten skiftes Teide, hvis snekledde topp har gitt navn til Puerto de las Nieves. Etterhvert kommer vi til et pass der det karrige miljøet med fikenkaktus og tabaiba-busker overgår alt i Agaete-dalens frodige jordbrukslandskap. Vi avrunder på en sjarmerende bodega, der vi prøver gårdens egen vin og kaffe. Om kvelden er det avskjedsmiddag på en av fiskerestaurantene nede i Puerto de las Nieves.

4 timer, 10 km, 600 m opp, 400 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til Gran Canaria

Ferden går til flyplassen og tilbake til virkeligheten etter en uke med flotte turer på denne mangfoldige øya.

Måltider: Frokost

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind

Reisefakta

Gran Canaria

Kanariøyene går nå gjennom sin andre revolusjon knyttet til turisme, der det legges vekt på hotell med høyere standard og det relativt uberørte innlandet. Her finner man rolige, dype dalsider, grønnkledde skogsområder, magiske topper og fjellsider man kan spasere langs i tillegg til genuine, kanariske landsbyer – der livet har gått sin stille gang siden spanjolene oppdaget øygruppen. Øyenes historie er spennende, med en myteomspunnet urbefolkning og øyenes viktige rolle under koloniseringen av Amerika.

Gran Canaria er, til tross for navnet, den tredje største Kanariøyen, etter Tenerife og Fuerteventura. Mens Tenerife ser mer eller mindre ut som en kjegle, er Gran Canaria helt annerledes, med et virvar av dype daler og bratte fjell. Dette er et annerledes miljø og vi anbefaler sterkt fotturer på begge øyene. 

 • Klima: Las Palmas er av klimaforskere utpekt til den den byen i verden som har det mest behagelige klimaet. Det er jevnt hele året og varierer mellom hva vi vil kalle vår og varm sommer. Det varierer imidlertid mye avhengig av hvor på øya man bfinner seg, takket være passatvindene fra nord. Den nordlige kysten er fuktigere og grønnere, med dramatiske klipper og fruktbare plantasjer, mens sydkysten er tørr og solrik nesten hele tiden. Vi kommer så høyt som 1500 m.o.h. og der kan det bli kaldt. Det er en grunn til at Gran Canaria ofte kalles for minikontinentet. Vær forberedt på all slags vær: sol, varme, regn og kulde.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk. Engelsk og tysk fungerer ofte.
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer, men ikke overalt – så kontanter er viktig å ha med.
 • Driks: Valgfritt.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Fotturer på Gran Canaria

Vi benytter skandinavisk guide. Vi pleier å starte turene kl 09:00 og være tilbake på hotellet ved 17-tiden. Det er korte avstander til alt på Gran Canaria og bussturene til stedene er korte, de dagene vi ikke starter å gå rett fra hotellet. Landskapet er kupert, du må være vant til å gå både i oppover- og nedoverbakke. Stiene er i god stand men tidvis noe stenete. Staver hjelper. Vi går i rolig tempo og stopper og tar pauser i ny og ne for å nyte utsikten og spise lunsj. Tidene som er oppgitt i programmet viser til effektiv turtid.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss blir møtt av vår representant på flyplassen på Gran Canaria. Etterpå venter en halvtimes kjøretur til San Bartolomé de Tirajana. Har du bestilt reise uten fly, bør du komme deg til Gran Canaria. Derfra kan du ta taxi til Las Palmas. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du bli med på vår buss dersom du tar kontakt med vår guide i ankomsthallen senest når vårt fly lander. Du må i så fall huske å forhåndsbestille demme transporten av oss. Kjøreturen fra Agaete til flyplassen tar ca en time.

Kart

Hotell

Hotell Fotturer på Gran Canaria

Hotell Fotturer på Gran Canaria

Vi har plukket ut to hotell som har det beste utgangspunktet for øyas beste turer: Hotel Las Tirajanas**** - Den første delen av uken bor vi på dette flotte hotellet som ligger i Gran Canarias indre...

Bilder

Vandring leder i Gran Canaria på toppen av ön
Berglandskap med trolska skogspartier - Vandring på Gran Canaria

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21.11.2020Uten fly og transportFotturer på Gran Canaria, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
21.11.2020ArlandaFotturer på Gran Canaria316 995,-BestillMer informasjon
21.11.2020KastrupFotturer på Gran Canaria216 995,-BestillMer informasjon
20.11.2021Uten fly og transportFotturer på Gran CanariaFullt13 495,-FulltMer informasjon
20.11.2021ArlandaFotturer på Gran CanariaJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden