Skip to main content

Fottur på Elba

Dolce vita-tur i eventyrlig Middelhavsnatur!

Utenfor Toscanas kyst ligger Elba som en bortgjemt perle. Med turkis hav og dramatisk natur, er Elba én av Italias best bevarte hemmeligheter. Dette er også en av Middelhavets beste øyer for fotturer. Vi bor i øyas mest sjarmerende kystby, Marciana Marina. Sammenlignet med mange andre byer her, finner man et stort utvalg av restauranter, butikker og barer. Dette utnytter vi maks ved å spise ute på by´n hver eneste kveld. Den kulinariske opplevelsesreisen fortsetter underveis på turene; Lunsj er inkludert og inntas enten som piknik i det fri eller på populære restauranter. Vi gjør som italienere: Nyter god mat og herlig vin i middagssolen i gode venners lag. Elba har mange vakre turstier i nærmest uberørt natur og begrenset turisme, der La dolce vita står i sentrum. Vi går både langs kyststripen og oppe på en1000 meters høyde. Derfra er utsikten over det blånende havet praktfull. Øyas mest kjente innbygger var Napoleon, som ble dømt til forvaring her for 200 år siden. Kanskje levde han litt vel bra på den vakre øya, så behagelig at han senere ble deportert til Atlanterhavet for å få en ordentlig straff.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell og fergebillett tur/retur Elba), del i dobbeltrom med frokostbuffet, fem middager, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Elba

Etter å ha landet i Pisa, tar vi fergen over til Elba og Marciana Marina, der vi skal bo hele uken. Kanskje du fristes til å ha en dukkert fra sandstranden? Senere skifter vi og stikker på byn i det herlige sommerværet og den italienske passeggiata´n før middag på en lokal restaurant. Denne rituelle kveldspromenaden er populær bland italienere og den øker appetitten, gir en mulighet til å treffe bekjente og til å se og bli sett.

Måltider: Middag.

Dag 2 Fottur Sant'Andrea

Dagens tur går langs kyststripen mot Sant'Andrea. Vi får en fin utsikt over havet og øya Capraia. Lunsj nyter vi på en liten restaurant. Vel fremme i Sant'Andrea, tar vi en god espresso før vi tar buss tilbake. Den som ønsker en lengre tur, kan også gå hele veien tilbake til Marciana Marina.

4 timer, opp 100 m, ned 100 m. Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag.

Dag 3 Fottur Pomonte

Uthvilte etter hviledagen startet vi turen i Pomonte på øyas sørvestlige del. Vi går en flott strekning litt tilbaketrukket fra kysten til neste landsby, Chiessi. Derfra går oppover i en typisk middelhavsnatur med duftende maquis. Vi serverer vår piknik ved en kirkeruin og ser ned til de to landsbyene 400 meter nedenfor. Etter strekningen fra San Bartolomeo, åpenbarer deg seg en fin utsikt mot Monte Capanne og toppene rundt, deretter fortsetter vi ned dalen mot Pomonte hvor en velfortjent is venter på oss. Turen tilbake går på kystveien nordover via Marciana.

4 timer, opp 415 m, ned 415 m. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag.

Dag 4 Fottur Madonna del Monte

Først tar vi en kort bussreise til fjellbyen Marciana, der turen starter. Stien går fra Marciana vestover mot kapellet Madonna del Monte på en 600 meters høyde. Vi får en fantastisk utsikt over den nordvestre kysten og Sant'Andrea. Dernest fortsetter vi turen oppover gjennom skogen mot øyas høyeste fjelltopper, før stien tar oss nedover mot San Cerbones grotte.

5 timer, opp 420 m, ned 420 m, Vanskelighetsgrad 3 på en skala på 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag.

Dag 5

Dersom man ønsker å oppleve en italiensk landsby, kan man dra til hovedbyen Portoferraio. Alternativt kan det friste med en full dag på stranden med solskinn og friskt sjøvann. Om kvelden nytes det elbanske kjøkkenet på egen hånd.

Måltider: frukost

Dag 6 Fottur Monte Capanne

Vi besøker den sjarmerende fjellandsbyen Poggio før vi starter på selve turen. Stien går kraftig oppover i starten, mot Elbas høyeste topp, Monte Capanne på en 1017 meters høyde. Rett nedenfor toppen nyter vi en deilig piknik og en fantastisk utsikt. Ved klart vær ser vi Korsika og flere andre øyer. Her kan man få en espresso til maten før vi fortsetter turen. Det går utfor nedover steinheller og buktende stier gjennom løvskog på veien til Marciana. Nedstigningen går deretter nedover til den sjarmerende byen Marciana der bussen venter. Et mindre krevende alternativ er å ta heisen opp eller ned (ikke inkludert). Om kvelden spiser vi avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant i byen.

5 1/2 time, opp 790 m, ned 790 m, Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj.

Dag 7 Fottur Capo d'Enfola

Etter frokost i hagen, legger vi avsted på en liten tur denne siste dagen mot odden Capo d'Enfola. Vi får en fantastisk utsikt over Elbas frodiggrønne natur som dufter av urter og det blågrønne havet nedenfor. Vi nyter en smakfull lunsj på en sjarmerende restaurant før vi drar tilbake til Marciana Marina.

2 timer, opp 200 m, ned 200 m, Vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag.

Dag 8 Hjemreise

Etter frokost går ferden tilbake til fastlandet der vi drar til flyplassen for hjemreise.

Måltider: frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Elba

 • Klima: Klimaet i mai og september/oktober er som norsk sommer, med gjennomsnittstemperatur på 23-26 grader på dagtid. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Vannet holder en behagelig badetemperatur langt inn i oktober.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalningsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes ikke overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: De vanlige kontaktene passer, de runde jordede krever adapter.

Fotturer på Elba

Vår skandinaviske turguide er med oss hele uken. Vi pleier å starte turene kl 09.00 og være tilbake på hotellet ved 16/17-tiden. Det er kort vei til alt som befinner seg på Elba – også til stedene der turene starter. Fotturene går tidvis på steinete stier i et kupert landskap. Vi går i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte utsikten. Tidene som er angitt i programmet viser til effektiv turtid.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i Pisa. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er det nærmeste alternativet Pisa. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Hotel Imperia

Hotel Imperia

Vi har valgt å bo på dette enkle - med hyggelige - pensjonatet på grunn av den supre beliggenheten midt i byen og 50 meter fra stranden. Hotellet er også populært på grunn av tipp topp service. Herfra...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.05.2020Uten fly og transportFotturer på Elba, uten fly og transport411 495,-BestillMer informasjon
12.05.2020ArlandaFotturer på ElbaJa13 995,-BestillMer informasjon
22.09.2020Uten fly og transportFotturer på Elba, uten fly og transport411 495,-BestillMer informasjon
22.09.2020ArlandaFotturer på ElbaJa13 995,-BestillMer informasjon
29.09.2020Uten fly og transportFotturer på Elba, uten fly og transport411 495,-BestillMer informasjon
29.09.2020ArlandaFotturer på ElbaJa13 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden