Skip to main content

Fotturer på Cuba

De fleste reiseglade har tenkt at minst én gang skal jeg besøke denne magiske øya!

Hvis dette også gjelder deg, bør du gripe sjansen nå. Flere av våre erfarne guider besøker Cuba jevnlig og sammen har vi laget et turprogram som inneholder øyas alle flotteste stier. Denne myteomspunne øya, der revolusjonsromantikken fremdeles lever på godt og ondt er en eksotisk perle. Kanskje er det delvis den lille nasjonens stolthet som har skapt noe av mytene om Cuba. Her møter du tropisk skog, idylliske jordbrukslandskap og elegante steder fra kolonitiden. Eller kanskje det er de små landsbyene som dufter av sigarer og rom og du hører lyden av fengende salsarytmer. Og overalt; Den kubanske livsgleden, sterk og levende – til tross for at befolkningen har hatt og fremdeles har store utfordringer.

Det finnes ikke noen bedre måte å oppleve ny steder på enn til fots. Når vi går turer gjennom Cuba, kommer vi naturen, historien og folket mye nærmere. Øya er ett av de stadig færre stedene på jorden som byr på opplevelser som både er helt ekte og særegne. Og det gjelder å sørge for å dra dit før de opptinte relasjonene med omverdenen fører til mange flere besøkende.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:11
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem lunsjer. Fotturer med transportstrekninger i tillegg til inngangsbilletter i henhold til program. Skandinavisk og cubansk guide. Tillegg: Flyplasskatt (ca 25 CUC), enkeltrom og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Cuba

Vi flyr til Havanna og kjører til hotellet, som ligger svært sentralt. Velkomstmiddag på hotellet.

Måltider: Mat på flyet og middag.

Dag 2 Til fots i Havanna

Etter frokost går vi en tur med guide i den gamle bydelen. Her møter vi mye av eksotiske Havanna: Patinerte bygninger fra kolonitiden, pastellfargede 50-tallsbiler, sterke farger, rytmer og et yrende folkeliv. Lunsj inntas på en restaurant ved sjarmerende Plaza Vieja og på ettermiddagen blir det guidet busstur i Havannas nyere strøk. Dagen avrundes - som seg hør og bør - ved et besøk på en tobakksfabrikk. Her får vi se og lukte når de aromatiske bladene rulles til perfekte sigarer med lærlignende hender.

Ca 2 timers byrundtur.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Fottur Viñales

Viñales er kjent for å være et idyllisk jordbruksområde, der bakgrunnen består av bueformede klipper og fjelltopper. Vi går gjennom området og kommer tett på de lokale bøndene og nyter den helt spesielle skjønnheten i landskapet – som glitrer frodiggrønn i solskinnet. De kommende to nettene vil vi overnatte på Cubas spesielle casas particulares i Viñales by. Vi nyter middag på egen hånd, noe som gir en ypperlig mulighet til å prøve en av de private, kubanske familierestaurantene, paladares. I disse ”hullene i veggen” får man som regel den aller beste maten og til en svært hyggelig pris og direkte kontakt med kubanerne selv. Guiden står til disposisjon også på frikveldene, dersom det er noe du lurer på.

Ca 3 timers fottur, 6 km, 60 m opp.

Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 4 Fottur Viñales

Vi tilbringer ytterligere én dag i dette vakre området og med hele dagen til rådighet, tar vi en lengre tur som fører oss mer opp i høydene. Fra toppen får vi en fantastisk utsikt over det tropiske landskapet.

Ca 4,5 timers fottur, 8,5 km, 100 m opp.

Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 5 Revolusjonsbyen Santa Clara

Ferden går østover til revolusjonens høyborg, Santa Clara. Det var da Che Guevara inntok denne byen at revolusjonsforkjemperne gikk av med seieren. Reisen tar ca fem timer og gir oss et ypperlig innblikk i forholdene på landsbygden. Vi stopper for å spise lunsj og strekke på bena. Vel fremme i Santa Clara tar vi en byrundtur og besøker Che Guevaras imponerende mausoleum. Vi overnatter i casas particulares etter å ha spist middag i byen.

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur ved Hanabanilla-sjøen

Etter en tidlig frokost drar vi en time østover til den vakre Hanabanilla-sjøen, som er et favorittsted blant mange turgåere. Vi går en herlig tur langs vannet før vi sjekker inn på et komfortabelt hotell med utsikt over innsjøen.

Ca 2,5 timers fottur, 3,5 km, 230 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Fottur til fossefallet El Nicho

Dagens tur starter med en båttur over innsjøen. Så går vi gjennom et frodiggrønt område til fossefallet El Nicho, der vi nyter lunsj og en dukkert i det friske vannet. Vi tar etterhvert båten tilbake til hotellet for å nyte live og slappe helt av.

Ca 5 timers fottur, 7-10 km, 500 m opp.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Fottur i tropiske Topes de Collantes

Dette er en spennende dag! I nærheten av Hanabanilla ligger nasjonalparken Topes de Collantes, hvor vi finner mange flotte stier i den tropiske skogen. Vi går Guanayarastien og tar en forfriskende dukkert i et fossefall. Deretter drar vi til den genuine byen Trinidad fra kolonitiden, der vi bor i casas particulares i to netter. Her er det enkelt å finne en sjarmerende paladar å spise middag på om kvelden!

Ca 4 timers fottur, 6 km, 340 m opp.

Måltider: Frokost og lunsj.

Dag 9 Byrundtur i Trinidad og bading i Det karibiske havet

På formiddagen får vi en guidet rundtur i den vakre byen fra kolonitiden, ett av Cubas mange ´must see´. På ettermiddagen unner vi oss noen avslappende timer med bading på den karibiske perlen Playa Ancón og nyter det krystallklare havet.

Ca 2 timers byrundtur.

Måltider: Frokost.

Dag 10 Tilbake til Havanna

På veien tilbake til Havanna besøker vi først museet i Playa Girón, der vi får høre om Grisebukta under den kalde krigen. Deretter stopper vi en siste gang for sjø- og badeliv ved Cueva de los Peces, der vi møter fargerike, tropiske fisker. Vi spiser deretter lunsj i Palpetes hage – mens vi holder utkikk etter kolibrien som holder til her – før vi ruller inn i Havanna. Om kvelden er det avskjedsmiddag i byen.

Måltider: Frokost og middag

Dag 11 Farvel til eksotiske Cuba

Flyet går ikke før på ettermiddagen, noe som gir oss nesten en hel dag til i Havanna. Vår guide har mange forslag til aktiviteter og severdigheter, og er behjelpelig hele dagen ved behov.

Måltider: Frokost og mat på flyet.

Dag 12 Hjemkomst

Vi lander i Norge etter en opplevelsesrik reise med fotturer på Cuba.

Hvor tøff er turen? 2+ i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Cuba

Cuba er de Store Antillenes største øy. Øya har et variert landskap med myke, kuperte fjelltopper på over 1900 m.o.h, jordbruksplantasjer, skog, klippe- og sandstrender langs kyststripen i tillegg til korallrev. Sukkerrør, tobakk og kaffe er de viktigste landbruksproduktene, men fisket er også en betydelig inntektskilde. I 1511 bygde spanjolene den første kolonibyen på Cuba, etter å ha beseiret den indianske urbefolkningen i løpet av tre år. Øya ble en av det spanske imperiets viktigste kolonier. Cuba ble selvstendig i 1902 ved hjelp av USA, som sørget for å få betydelig innflytelse i landet. Batista ble valgt til president i 1940, mistet makten i valget i 1944 og kom tilbake gjennom et militærkupp i 1952. Landet ble en politistat, men ble styrtet av Fidel Castro i 1959. Deretter har kommunisme og handelsbarrikade fra USA preget økonomien og det politiske livet på øya. Etter vår standard er Cuba et fattig land, men ansees å være et veldig sikkert land å reise i.

 • Klima: Subtropisk med varme og tørre vintre; 20-28 grader på dagtid og 26 grader i vannet.
 • Land: Cuba
 • Språk: Spansk. Engelsk fungerer der turismen blomstrer.
 • Tidsforskjell fra Norge: 6 timer
 • Valuta: Landet har to valutaer: CUC (Peso convertibile), som er verdt ca 1 US $ og CUP (Peso cubano), som er verdt ca 1/24 CUC. CUC er den valutaen turistene mest kommer i kontakt med. Jo mer ”lokalt” arrangementet man skal betale for og jo lengre bort fra Havanna og turistområdene man kommer, desto viktigere blir CUP. Ta gjerne med kontanter i Euro og veksle til CUC på flyplassen eller på hotellet. Minibanker finnes i Havanna, men banken pleier å legge på ca 5 % for uttak.
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. En middag på en paladar koster rundt 10 CUC, en finere middag på hotell opp til 20 CUC og en øl rundt 1 CUC. Kort fungerer i en viss utstrekning, men ikke overalt – så kontanter er viktig å ha med.
 • Driks: Forventes på alle typer tjenester. Vår guide vil fortelle om nivået.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei. I henhold til kubansk lov, kreves det at personer som besøker Cuba ved ankomst må fremlegge dokumentasjon på egen reiseforsikring eller annen forsikringsdekning, som dekker eventuelle kostnader for medisin, legehjelp, sykehustransport og sykehusopphold som kan oppstå ved et eventuelt uhell eller ved et sykdomstilfelle.
 • Visum for norske statsborgere: Ja. Man må søke om visum god tid i forveien. Når du skal søke, blir du bedt om informasjon om flyreisen. Denne finnes på vår bestillings-bekreftelsen) og hotellnavn (foreløpig navn står på hotellisten).
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Ja, passet må være gyldig minimum seks måneder etter hjemreise.
 • Strømadapter: Ja, for amerikanske kontakter.
 • Forøvrig: Ingen vaksinasjoner er nødvendig.

Fotturer på Cuba

Vi benytter både skandinavisk turguide og kubansk lokalguide. Underlaget varierer og det kan tidvis være glatt og litt leirete på stiene. Klimaet på vinteren – når vi går tur til fots på Cuba – er behagelig, men kan også by på varme dager, kjølige kvelder og en og annen regnskur. Vi går i rolig tempo og tar pauser når vi føler for det. Bagasjen blir transportert i bil når vi bytter hotell, så vi bærer kun med oss det vi har behov for i løpet av dagen.

Fly og transfer

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Havanna. Derfra er det en kort kjøretur til hotellet vårt som ligger sentralt. Du som har bestilt reisen uten fly, bør helst lande i Havanna. Du kan gjerne være med på vår buss - dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Dessuten må du huske å bestille transporten av oss på forhånd.

Kart

Hotell

Hotell på Cuba

Hotell på Cuba

Vi bor både på hotell og i casas particulares på denne eventyrlige turen til fots over Cuba. Casas particulares er helt særegent for Cuba: Man bor privat, noe som gir mye mer verdi, kjennskap til loka...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
13/11Uten fly og transportFotturer på Cuba, uten fly og transport622 995,-Bestill
13/11ArlandaFotturer på CubaMer enn 832 995,-Bestill
13/11KastrupFotturer på CubaMer enn 832 995,-Bestill
13/11LandvetterFotturer på CubaMer enn 832 995,-Bestill
13/11OsloFotturer på CubaMer enn 832 995,-Bestill

Lignende reiser

Fotturer i Sør-Afrika

Fotturer i Sør-Afrika

Storslåtte fotturer i et av verdens mest kontrastfulle land! - Å oppdage spennende Sør-Afrika til fots er den beste måten å oppleve dette store landet på. Vi går den fine turen fra Table Mountain til...
Vandring i Sri Lanka - Eventyrlig rundtur i kultur och historia

Fotturer på Sri Lanka

En reise for alle sanser på fargerike Sri Lanka. - Sri Lanka ansees å være ett av de heteste reisemålene akkurat nå. Her er det fantastiske strender, fantastisk natur med et rikt dyreliv, spennende t...
Fotturer i Karibia

Fotturer i Karibia

De fargerike paradisøyene byr på et fantastisk turterreng! - Vestindia er kjent for hvite strender, blomsterprakt, pastellfargede hus og tilbakelente øyboere. Det som ikke er like kjent, er de heftig...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden