Skip to main content

Fottur på Blomsterrivieraen med Sanremo

Eksotiske turer i Liguria og på Rivieraen.

Denne herlige kyststrekningen må være en av Europas vakreste områder. Det spesielle lyset, utsikten og de duftende middelhavsbuskene med rosmarin og kaprifol har tiltrukket seg poeter, malere og feriegjester i alle tider. Vi bor i Sanremo, der blant annet Alfred Nobel valgte å slå seg ned. Vi går tur på kollene som ligger høyt over det asurblå Middelhavet mellom godt bevarte landsbyer fra middelalderen – på begge sidene av grensen. Vi går gjennom Dolceacqua, der vi ser broen foreviget av Monet, til fyrstedømmet Seborga og Frankrikes høyest beliggende kystby, Sainte-Agnés. Havutsikten fra 700 meters høyde er helt praktfull! På klare kvelder kan vi se Korsika i horisonten, mens vi nyter små, aromatiske Taggiasca-oliven og et glass Rossese, en lokal rødvin.

Vær oppmerksom på at dette ikke er en ”blomstertur” i den forstand at vi fokuserer på blomster eller at turene er spesielt enkle. Det er rett og slett slik at kyststrekningen heter Blomsterrivieraen. Om våren får vi selvsagt nyte den naturlige blomstringen mens det om høsten ser annerledes ut.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj, guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Sanremo

Etter å ha landet i Nice, venter en kort kjøretur til Italia og vårt hyggelige hotell i Sanremo. Det ble faktisk en gang i tiden bygd av Alfred Nobel og drives nå med stor kjærlighet av en svensk-italiensk familie. En dukkert før middagen er innen kort rekkevidde.

Måltider: Middag (ved en eventuell sen flyankomst, byttes middagen ut med lunsj på avreisedagen)

Dag 2 Fottur til Seborga

Vi begir oss inn i dalen til Perinaldo, hjemstedet til den italienske astronomen Cassini. Turen starter enkelt, med fantastisk utsikt over de olivenkledde fjellsidene. Vi nyter en piknik bestående av lokale spesialiteter på en fjellrygg, før vi fortsetter mot Seborga. Byen var en gang et fyrstedømme, akkurat som Monaco, og har beholdt sitt eget flagg og en merkbar stolthet.

4 timer, opp 200 m, ned 300 m.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Fottur Sainte-Agnés

Vi starter i pittoreske Gorbio ovenfor sitrusbyen Menton på den franske siden. Ferden går oppover mot Col de Bausson forbi sitron- og oliventrær. Etter passet får vi en praktfull utsikt over havet, fjellene og Frankrikes høyeste kystby, Sainte-Agnés, 700 m.o.h. Her hygger vi oss med lunsj på restaurant med lokalområdets nydelige sitronkake til dessert. Stien fortsetter gjennom grønnkledde fjell og daler, før vi tar bussen tilbake til Sanremo.

4 timer, opp 500 m, ned 600 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Fottur Bordighera

Vi starter i Seborga og går over en frodiggrønn fjellside med havet som blikkfang. Vi er omgitt av dufter og vakre farger og vi går slakt nedover hele veien til flotte Bordighera ved havet. Her bodde blant annet adelsmannen og botanikeren Clarence Bicknell, som ofte gikk ´vår sti´ oppover i kollene og stien er oppkalt etter ham. Vel fremme feirer vi med en velfortjent ´after walk´ og kanskje en dukkert i sjøen.

4 timer, opp 150 m, ned 650 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5 Hviledag

Spørsmålet er om det er tilstrekkelig med én hviledag for å oppleve Sanremos mange attraksjoner; Villa Nobel, kasinoet, strendene og den lange, flotte sykkelstien. Det er også enkelt å ta tog til kysten til noen av byene på den italienske eller franske siden. Men det aller enkleste er selvsagt å nyte den herlige stranden!

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur fra Peille til La Turbie

Ferden går dypt innover i dalene nord for Monaco og turen starter i Peille, som holder seg fast som et ørnerede oppe på en klippe. Stien går for det meste nedover gjennom et frodiggrønt landskap med hus spredd utover, før vi går gjennom en vill og vakker ravine. Helt innerst balanserer kunstnerbyen Peillon på en klippe midt i en grønn dal, som kan føre tankene til Shangri-La. Vi nyter en piknik helt øverst i landsbyen og etterpå går turen videre til La Turbie, rett ovenfor Monaco. Her står monumentet som keiser Augustus fikk oppført for å feire sin seier mot gallerne.

5 timer, opp 450 m, ned 600 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Fottur Colle Bella

Dagens tur er litt kortere - men utrolig vakker. Vi starter akkurat der Claude Monet stilte opp staffeliet for å forevige Dolceacquas elegante bro fra middelalderen. Vi går deretter oppover til vi ser havet på den ene siden og innlandets høye klipper og fjell på vår andre side. Vi koser oss med lunsj på en sjarmerende agriturismo, et stenkast fra Evert Taubes kjente vise, Colle Bella.

2 1/2 time, opp 500 m, ned 50 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel til Blomsterrivieraen

Vi reiser hjem igjen med minner fylt av farger, dufter og skjønnhet.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 3 på en skala 1-5. 

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Blomsterrivieraen

Denne klassiske kyststrekningen anses å være ett av Europas vakreste steder. Den er delt mellom Italia og Frankrike, men historisk og kulturelt er den sammenvevd. De første turistene var velstående briter som søkte seg til det herlige klimaet og samtidig unngå sommerheten. Akkurat det vi turelskere gjør i dag. Etterhvert har denne kysten blitt et favorittsted for adel, filmstjerner og kongelige fra hele verden, men også for franske og italienske feriegjester. Her er det noe for alle. Vi bor ved havet, men går i rolig tempo i et fantastisk naturlandskap, et lite stykke ovenfor den smale kyststrekningen.

 • Klima: Middelhavsklima. I mai og september/oktober er temperaturen som norsk sommer, 20-25 grader på dagtid. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Badetemperaturen er deilig langt ut i oktober.
 • Land: Italia og Frankrike
 • Språk: Italiensk og fransk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, både kort og kontanter fungerer nesten overalt.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Fotturer på Blomsterrivieraen

Vi går med skandinavisk guide. Stiene er tidvis smale og noen steder stenete.  Kortere strekninger går på rolige veier. Landskapet er kupert med en del lange bakker, både oppover og nedover. Det er tilstrekkelig med normal grunnkondisjon, men det er greit om du er vant til fotturer fra tidligere. Vi går i rolig tempo og stopper stadig for å nyte utsikten. Tidene som er oppgitt i programmet viser til effektig turtid.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Nice. Deretter er det ca 1 timers kjøretur til San Remo. Har du bestilt reise uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Nice. Derfra går det tog til San Remo, med togbytte i Ventimiglia. Franske togtider, se www.sncf.com og for italienske togtider, se www.trenitalia.com. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som flyet vårt lander, og du må bestille denne turen av oss i forkant. Du ser våre flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotel Belsoggiorno

Hotel Belsoggiorno

Dette hyggelige hotellet drives av en svensk-italiensk familie og ble på et tidspunkt bygd av Alfred Nobel. Det var sjåførene som ble innlosjert her, og de trivdes så godt at de heller avstod fra lønn...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 2

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.09.2020Uten fly og transportFotturer på BlomsterRivieraen, uten fly og transport411 495,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaFotturer på BlomsterRivieraenJa13 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020KastrupFotturer på BlomsterRivieraenJa13 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020LandvetterFotturer på BlomsterRivieraenJa13 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020Uten fly og transportFotturer på BlomsterRivieraen, uten fly og transport411 495,-BestillMer informasjon
26.09.2020ArlandaFotturer på BlomsterRivieraenJa13 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020KastrupFotturer på BlomsterRivieraen313 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020LandvetterFotturer på BlomsterRivieraenJa14 995,-BestillMer informasjon
24.04.2021Uten fly og transportFotturer på BlomsterRivieraen med Sanremo411 495,-BestillMer informasjon
24.04.2021ArlandaFotturer på BlomsterRivieraen med SanremoJa13 995,-BestillMer informasjon
24.04.2021KastrupFotturer på BlomsterRivieraen med SanremoJa13 995,-BestillMer informasjon
01.05.2021Uten fly og transportFotturer på BlomsterRivieraen med Sanremo411 495,-BestillMer informasjon
01.05.2021ArlandaFotturer på BlomsterRivieraen med SanremoJa13 995,-BestillMer informasjon
01.05.2021LandvetterFotturer på BlomsterRivieraen med SanremoJa13 995,-BestillMer informasjon
18.09.2021Uten fly og transportFotturer på BlomsterRivieraen med Sanremo411 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden