Skip to main content

Fottur på Amalfikysten

Den dagen en Amalfiinnbygger dør og kommer til himmelen, blir en dag som alle andre.

Dette står å lese på et skilt i Amalfi, og vi er ikke uenig. Amalfikysten anses av mange å være den vakreste kyststripen i Italia. Den bratte halvøyen sør for Napoli har lokket til seg besøkende i alle tider. Her går vi noen av italias vakreste turruter, som ”Gudenes stige”. Historien følger oss hele tiden med sitt nærvær og vi går til kjente steder som ”Ravello og Positano”. Vi tar også en fin tur til fots på Capri, blant villaer, historiske etterlevninger og dramatisk natur. Landskapet er bratt og kupert, men vi blir belønnet med praktfull utsikt etter mange relativt lange stigninger på trappetrinn formet av naturen. På fridagen kan du besøke Pompejis fantasistimulerende utgravinger. Hotellet er base og ligger et stenkast fra den fine stranden i den lille byen Maiori. Vi unner oss et ordentlig 4-stjerners bosted på denne eksklusive fotturreisen.

Fotturene går for det meste på smale stier som tidvis kan være stenete. Landskapet er kupert og det forekommer også en rekke lange trapper både i oppover- og nedoverbakker. For å få utbytte av mesteparten av denne reisen, må man ha gått i kupert terreng eller i fjell tidligere. Vi går i rolig tempo og stopper i nye og ned for å nyte utsikten eller nyte vår medbragte piknik – eller vi spiser på lokale spisesteder.

Film fra Fottur på Amalfikysten

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, seks middager, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Maiori

Etter å ha landet på flyplassen, går ferden videre med buss i noen timer til Maiori og hotellet. Du rekker en dukkert i havet før middag, dersom du ønsker det.

Måltider: middag

Dag 2 Fottur i Tramonti

Første fotturen begynner i Maiori og går inn dalen til Tramonti, en pittoresk samling av små landsbyer omkranset av sitron- og olivenlunder. Her inntar vi en lokal lunsj på en ”agriturismo” før bussen bringer oss tilbake.

3 timer, 300 m opp, 300 m ned. Vanskelighet 2 på en skala fra 1-5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur Ravello

Ukens første tur starter i Atrani, rett utenfor områdets viktigste by, Amalfi. Vi går opp til Ravello, som ligger 360 m.o.h og som gir en strålende utsikt over Amalfikysten, som er kjent for sine vakre hager. Ravello har tiltrukket seg mange forfattere og kunstnere. Det er lett å forstå hvorfor!

5 timer, 600 m opp, 600 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur Valle delle Ferriere

Denne turen går i jernsmedenes dal, Valle delle Ferriere. Nå er området et naturreservat, med stier som byr på fantastisk utsikt. Vårt mål er Amalfi, der vi får tid til å rusle rundt og nyte et yrende folkeliv og den godt bevarte bykjernen. Domkirken, dekorert med nydelige mosaikkfliser, er verdt et besøk.

5 timer, 300 m opp, 600 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 5 Hviledag

Siden vi bor rett ved den fantastiske stranden, kan det være vanskelig å rive seg løs for å dra til andre steder. Men dersom noen ønsker nye opplevelser, kan man ta bussen til Positano, eller dra litt lenger for å se oldtidsminner i Pompeii.

Måltider: frokost

Dag 6 Fottur på Capri

Ett av reisens høydepunkter blir vårt besøk på Capri. Vi tar båt ut til øya og opplever alle kroker og kriker til fots, blant vakre hager, langs klassiske strandpromenader, passerer villaer og fine badestrender. De beste turstiene går rundt østre Capri, mens den som vil besøke Anacapri og Villa San Michele kan gjøre dette på egen hånd i stedet for å bli med på turen.

4 timer, 300 m opp, 300 m ned. Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 7 Fottur Gudenes sti

Denne kjente turen starter i Bomerano. Vi går deretter en spektakulær tur ytterst langs fjellsiden, med flott utsikt over Positano og Capri ute i havgapet. På veien nyter vi lunsj. Vi avslutter med en velfortjent espresso og kanskje en dukkert i Positano, før vi fornøyd drar tilbake til Maiori. 

5 timer, 470 m opp, 600 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til Amalfikysten

Vi forlater Maiori for å dra til flyplassen.

Måltider: frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Amalfikysten

Amalfikysten ligger sør for Napoli og er verdenskjent for sine naturskjønne omgivelser. Byer som Sorrento, Positano og Amalfi har tiltrukket seg reisende i alle tider. Vi bor i den lille kystbyen Maori, som ligger en halvtime øst for Amalfi. I nærheten ligger kjente steder som Vesuvius, Capri, Ravello, Pompeii og Herculanum. På Amalfihalvøya ligger flere av Italias fineste fotturer med Gudenes sti som den mest kjente. Området er også kjent for sitronavlinger og for produksjon av lekre, keramiske fliser. Av sitronene produseres områdets mest kjente drikke, Limoncello.

 • Klima: Klimaet i mai og september/oktober er som norsk sommer, med gjennomsnittstemperatur på 23-26 grader på dagtid. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Vannet holder en behagelig badetemperatur langt inn i oktober.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes ikke overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: De vanlige kontaktene passer, de runde jordede krever adapter.

Fotturer på Amalfikysten

Vår skandinaviske turguide er med oss hele uken. Vi pleier å starte turene kl 09.00 og være tilbake på hotellet ved 17/18-tiden. Turene til fots går først og fremst på smale stier som tidvis kan være steinete. Landskapet er kupert og det vil også være en del lange trapper. Det kreves at man har gått i kupert terreng eller i fjell tidligere for å få størst utbytte av denne turen. Vi går i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte utsikten. Tidene som er angitt i programmet viser til effektiv marstid.

Måltider

Lunsj både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Roma Fiumicino alternativt Napoli. Deretter følger ca. 4 timers transfer til Maiori. Vi stopper på veien for å strekke litt på bena og spise litt (ikke inkl.). Fra Napoli tar transferen ca. 1,5 time. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene en av Romas flyplasser eller Napoli. Derfra kan du ta tog til Salerno og ta bussen vider til Maiori. Togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Hotel San Francesco

Hotel San Francesco

Vårt firestjerners Hotel San Francesco ligger 50 meter fra stranden og 300 meter fra sentrum i den lille byen Maiori. Rommene er hyggelig møblert og hotellet har bar, restaurant, terrasse og privat st...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
25.04.2020Uten fly og transportFotturer på AmalfikystenFullt12 495,-FulltMer informasjon
25.04.2020ArlandaFotturer på Amalfikysten414 995,-BestillMer informasjon
02.05.2020Uten fly og transportFotturer på Amalfikysten, uten fly og transport212 495,-BestillMer informasjon
02.05.2020ArlandaFotturer på AmalfikystenJa14 995,-BestillMer informasjon
09.05.2020Uten fly og transportFotturer på Amalfikysten, uten fly og transport412 495,-BestillMer informasjon
09.05.2020ArlandaFotturer på AmalfikystenJa14 995,-BestillMer informasjon
16.05.2020Uten fly og transportFotturer på Amalfikysten, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
16.05.2020ArlandaFotturer på Amalfikysten
Vandra under Kristi himmelfärdsveckan!
Ja15 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020Uten fly og transportFotturer på Amalfikysten, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaFotturer på AmalfikystenJa15 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020Uten fly og transportFotturer på Amalfikysten, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaFotturer på AmalfikystenJa16 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020Uten fly og transportFotturer på Amalfikysten, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
26.09.2020ArlandaFotturer på AmalfikystenJa16 995,-BestillMer informasjon
03.10.2020Uten fly og transportFotturer på Amalfikysten, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
03.10.2020ArlandaFotturer på AmalfikystenJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden