Skip to main content

Fottur og vin i Georgia

En veldig attraktiv nyhet, der vi går noen av de aller flotteste turene i Kaukasus! 

Vi starter denne 10 dagers-reisen med en fottur ved Europas nest høyeste fjell, Mount Kazbeg, 5041 m.o.h. Siden besøker vi vinens vugge, Kakhveti, der man har funnet 8000 år gamle vintønner. Her blir det vinsmaking i den vakre naturen og vi nyter lokalbefolkningens gjestfrihet. Reisen avsluttes i hovedstaden Tblisi, som byr på rusleturer i de eksotiske kvartalene i den gamle bydelen. Dette er en reise for alle sanser!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:9
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, 6 middager, 4 lunsj/piknik, 4 fotturer, transportstrekninger i henhold til program, vinsmaking og skandinavisktalende guide. Tillegg: Enkeltrom og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter. Vær oppmerksom på at dette er en 10 dagers-tur.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Vi reiser østover

Vi flyr fra Norge og ankommer Tblisi om kvelden. Innsjekking på hotellet. 

Måltider:

Dag 2 Tbilisi og Kazbeg

Etter frokost venter sightseeing i Tblisi by. Etter en deilig lunsj, går ferden nordover med buss til Kazbeg, noe som tar ca 3 timer. Vi sjekker inn og nyter en middag på hotellet vårt.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Fottur til Gergeti-klosteret

Den første turen starter ved hotellet. Først går vi oppover gjennom Gehambra og starter stigningen mot det kjente klosteret Gergeti, med Mount Kazbeg som mektig bakgrunn. Etter en knapp to timer lang tur, er vi oppe på det vakre platået der klosteret ble bygd på 1300-tallet. Her får vi en fantastisk utsikt over omgivelsene og hygger oss med en piknik. Vi tar deretter en annen vei ned.

4 timer, 500 m høydeforskjell.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur i Chukhdu-massivet

Denne dagen tar vi minibuss en halvtime til den lille landsbyen Juta. Her går vi oppover i dalen som tar oss inn i Chukhdu-massivet. Etter en litt bratt start, åpner dalen seg opp og vi får en veldig behagelig tur langs gresskledde dalsider. Målet ligger ved en liten innsjø, der fjellklatrere slår opp telt. Toppene som omgir oss er mektige og svært bratte. Vi fortsetter lengre opp i dalen før vi går tilbake igjen langs en annen sti. Underveis stopper vi på den flotte fjellhytten Five Seasons, der vi kobler av i solstoler.

4 timer, 550 m høydeforskjell 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Fottur i Trusodalen

Etter frokost går ferden med buss en halv time til Kobi og deretter inn i Trusodalen. Først går vi i et digert juv som etterhvert går over i en dal. Vi kommer frem til en merkelig kilde fylt av vann med kullsyre. Lengre frem venter også varme kilder som lukter svovel. Vi passerer også fraflyttede landsbyer med aner fra middelalderen og med flere klostre. Senere går vi på den andre siden av dalen tilbake til bussen.

4–5 timer, 150 m høydeforskjell 

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 6 Hviledag

Vi hviler ut etter tre dager med fotturer. Etter frokost går vi på bussen og drar sørover igjen. Målet er vindistriktet Kakhveti. Underveis spiser vi lunsj. Vi er fremme ved hotellet vårt på ettermiddagen. 

Måltider: Frokost og middag.

Dag 7 Fottur og vin i Kakheti

Regionen Kakheti øst for Tblisi er sentrum for vinproduksjonen i Georgia. Her har de laget vin i over 8000 år! Typisk for området er å lagre vinen i amforaer, eller qvervi som de også kalles – dvs keramiske krukker. Vi går en tur langs vinrankene ved det kjente vinslottet Tsinandali. På ettermiddagen blir det lunsj og deretter en flott rundtur og vinsmaking ved Schuchmanns fantastiske anlegg.  

2 timer, 200 m høydeforskjell

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Fra Kakheti til Tbilisi

I dag drar vi tilbake til Tbilisi der vi får ettermiddagen fri for alle som vil kjøpe suvenirer eller rusle rundt i byen. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

Måltider: Frokost og middag

Dag 9 Farvel til Georgia

Etter frokost tar vi buss i to timer til flyplassen i Tblisi for å fly hjem etter et spennende opphold i vakre og gjestfrie Georgia.  

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Georgia

Georgia ligger i det aller østligste Europa med Svartehavet i vest, Kaukasus` fjell i nord og Tyrkia, Armenia og Aserbajdsjani sør. Landet ble kristnet allerede på 400-tallet og tilhørte Sovjetunionen til selvstendigheten i 1991. Landet har cirka 3,7 millioner innbyggere og hovedstaden er Tbilisi. Landet har en rik, kulturell arv som oldtidsbyer, gullkantede klostre og gamle kirker fra tidlig kristendom. De mektige Kaukasusfjellene - som også grenser til Russland - har fjelltopper på over 5000 m.o.h. Georgia har kanskje verdens eldste tradisjon når det gjelder vinproduksjon og man har funnet 8000 år gamle vinkrukker. I dag produserer de hvit- og rødviner, musserende vin, dessertviner i tillegg til brandy.

 • Klima: Gjennomsnittstemperaturen på dagtid i september/oktober er 20-25°. Om nettene er det kaldere, ned til ca 10-15°. Fjellkjeden hindrer den kalde luften nord fra Sibir og bidrag til at området i de lavere delene er subtropisk. Det kan komme endel regn, spesielt i fjellområdene.
 • Land: Georgia
 • Språk: Georgisk
 • Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer
 • Valuta: Georgisk lari - GEL
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer på større hotell, restauranter og i butikker og i Tbilisi, men man må ha kontanter. Minibanker befinner seg i Tbilisi, Kazbegi og i Kakhveti.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Passet skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisen fra Georgia. 
 • Adapter: Nei.
 • Drikkevann: Unngå vann fra kran – vi anbefaler vann fra flaske.

Fotturer i Georgia

Vi går med skandinavisk Primaguide. Stiene er bra, men kan tidvis være bratte. Vi går i rolig tempo og stopper i ny og ne for å nyte utsikten. Tidspunkt som er oppgitt i programmet er å betrakte som effektiv turtid. 

Måltider

Lunsj nytes både på restaurant og i form av lunsjpakke. 

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Tbilisi. Har du bestilt reise uten fly, er det enklest å møte gruppen på flyplassen i Tbilisi eller på vårt hotell den første natten. Kontakt oss i forveien for å avtale møtested og tidspunkt.

Kart

Hotell

Hotell Fottur i Georgia

Hotell Fottur i Georgia

Vi bor svært komfortabelt på tre ulike hotell, alle med bra standard. Den første natten bor vi i Tbilisi. I løpet av uken bor vi først i Kazbezi - med en fantastisk utsikt over fjellene og deretter i...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
15.09.2020Uten fly og transportFotturer og vin i Georgien, uten fly og transportJa11 995,-BestillMer informasjon
15.09.2020ArlandaFotturer og vin i GeorgienJa15 995,-BestillMer informasjon
22.09.2020Uten fly og transportFotturer og vin i Georgien, uten fly og transportJa11 995,-BestillMer informasjon
22.09.2020ArlandaFotturer og vin i GeorgienJa15 995,-BestillMer informasjon
29.09.2020Uten fly og transportFotturer og vin i Georgien, uten fly og transportJa11 995,-BestillMer informasjon
29.09.2020ArlandaFotturer og vin i GeorgienJa15 995,-BestillMer informasjon
07.09.2021Uten fly og transportFotturer og vin i Georgien, uten fly og transport411 995,-BestillMer informasjon
07.09.2021ArlandaFotturer og vin i GeorgienJa15 995,-BestillMer informasjon
14.09.2021Uten fly og transportFotturer og vin i Georgien, uten fly og transport411 995,-BestillMer informasjon
14.09.2021ArlandaFotturer og vin i GeorgienJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden