Skip to main content

Fottur og vin i Georgia

En veldig attraktiv nyhet, der vi går noen av de aller flotteste turene i Kaukasus! 

Vi starter denne 10 dagers-reisen med en fottur ved Europas nest høyeste fjell, Mount Kazbeg, 5041 m.o.h. Siden besøker vi vinens vugge, Kakhveti, der man har funnet 8000 år gamle vintønner. Her blir det vinsmaking i den vakre naturen og vi nyter lokalbefolkningens gjestfrihet. Reisen avsluttes i hovedstaden Tblisi, som byr på rusleturer i de eksotiske kvartalene i den gamle bydelen. Dette er en reise for alle sanser!

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer, Vintur
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2, 3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, 8 middager, 4 lunsj/piknik, 6 fotturer, transportstrekninger i henhold til program, vinsmaking og skandinavisktalende guide. Tillegg: Enkeltrom og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter. Vær oppmerksom på at dette er en 10 dagers-tur.

Søk reise

Program

Dag 1 Turen går østover

Vi ankommer Tblisi om kvelden, med innsjekking og middag på hotellet.

Måltider: middag

Dag 2 Tbilisi og Kazbeg

Etter frokost tar bussen oss nordover til Kazbeg, en tur på ca 3 timer. Innsjekking og middag på hotellet.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Fottur til Gergeti-klosteret

Vi starter den første fotturen rett fra hotellet. Først går vi opp gjennom Gehambra og starter stigningen mot det kjente klosteret Gergeti - med mektige Mount Kazbeg som bakgrunn. Etter en knapt to timer lang tur er vi oppe på det vakre platået med klosteret, som ble bygd på 1300-tallet. Her får vi en praktfull utsikt over omgivelsene og vi nyter en smakfull piknik. Vi tar en annen vei nedover.

4 timers fottur + 500 meters høydeforskjell.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur i Chukhdu-massivet

Denne dagen går ferden først i minibuss en halvtime til den lille landsbyen Juta. Her går vi oppover i dalen som tar oss inn i Chukhdu-massivet. Etter en litt bratt start, åpner dalen seg og vi får en behagelig tur langs gresskledde dalsider. Målet er en liten innsjø, der fjellklatrere setter opp sine telt. Fjelltoppene som omgir oss er mektige og svært bratte. Vi fortsetter lengre opp i dalen, før vi går tilbake på en annen sti. Underveis stopper vi på den flotte fjellhytten Five Seasons, der vi slapper av i hvilestoler.

4 timers fottur + 550 meters høydeforskjell.

Måltider: Frokost, lunsj ogmiddag

Dag 5 Fottur i Trusodalen

Etter en deilig frokost, venter en halvtimes bussreise til Kobi før vi kommer inn i Trusodalen. Dalen har stupbratte sider som etterhvert åpner seg. Vi kommer frem til en spesiell kilde fylt med kullsyreholdig vann. Lengre frem kommer vi til varme kilder som lukter av svovel. Vi passerer også forlatte landsbyer med aner fra middelalderen. Ferden går videre til den andre siden av dalen og tilbake til bussen.

4 – 5 timers fottur, 150 meters høydeforskjell.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 6 Hviledag

Vi slapper av etter tre dager med fotturer og nyter en sen frokost. Bussen tar oss  sørover igjen. Målet er vindistriktet Kakhveti og vi spiser lunsj underveis. Vi kommer frem til hotellet vårt på ettermiddagen.

Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Fottur med vinsmaking i Kakhveti

Regionen Kakhveti - øst for Tblisi - er sentrum for vinproduksjonen i Georgia. Her har man produsert vin i over 8000 år! Typisk for området er å lagre vinen i leirkrukker eller qvervi, som det også kalles. Vi går en tur i det lett kuperte landskapet og besøker en vinprodusent i området. 

3 timers fottur, 200 meters høydeforskjell.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Fottur med vinsmaking i Telavi

Vi besøker den største byen i Kakhveti og spaserer rundt omkring i de vakre omgivelsene. Tiden er inne for å besøke en vinbonde.

Middag på vårt hotell.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 9 Spasertur i Tbilisi

Etter frokost går ferden videre til Georgias hovedstad Tbilisi. Vi spaserer rundt i byen, gjennom den genuine gamle bykjernen og tar taubanen opp til borgen som troner over byen. Byen er flerkulturell og ligger akkurat mellom øst og vest. Her finner vi kirker, synagoger, moskeer og zoroastriske templer side om side. Du får tid på egenhånd om ettermiddagen. Vi kan anbefale en spasertur i byen, bading i svovelkildene og hygge seg i de fargerike blomstermarkedene. Om kvelden hygger vi oss med en avskjedsmiddag.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 10 Farvel til Georgia

Vi tar flyet tilbake etter et spennende opphold i vakre og gjestfrie Georgia.  

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Georgia

Georgia ligger i det aller østligste Europa med Svartehavet i vest, Kaukasus` fjell i nord og Tyrkia, Armenia og Aserbajdsjani sør. Landet ble kristnet allerede på 400-tallet og tilhørte Sovjetunionen til selvstendigheten i 1991. Landet har cirka 3,7 millioner innbyggere og hovedstaden er Tbilisi. Landet har en rik, kulturell arv som oldtidsbyer, gullkantede klostre og gamle kirker fra tidlig kristendom. De mektige Kaukasusfjellene - som også grenser til Russland - har fjelltopper på over 5000 m.o.h. Georgia har kanskje verdens eldste tradisjon når det gjelder vinproduksjon og man har funnet 8000 år gamle vinkrukker. I dag produserer de hvit- og rødviner, musserende vin, dessertviner i tillegg til brandy.

 • Klima: Gjennomsnittstemperaturen på dagtid i september/oktober er 20-25°. Om nettene er det kaldere, ned til ca 10-15°. Fjellkjeden hindrer den kalde luften nord fra Sibir og bidrag til at området i de lavere delene er subtropisk. Det kan komme endel regn, spesielt i fjellområdene.
 • Land: Georgia
 • Språk: Georgisk
 • Tidsforskjell fra Norge: + 2 timer
 • Valuta: Georgisk lari - GEL
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer på større hotell, restauranter og i butikker og i Tbilisi, men man må ha kontanter. Minibanker befinner seg i Tbilisi, Kazbegi og i Kakhveti.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Passet skal være gyldig i minst seks måneder etter hjemreisen fra Georgia. 
 • Adapter: Nei.
 • Drikkevann: Unngå vann fra kran – vi anbefaler vann fra flaske.

Fotturer i Georgia

Vi går med skandinavisk Primaguide. Stiene er bra, men kan tidvis være bratte. Vi går i rolig tempo og stopper i ny og ne for å nyte utsikten. Tidspunkt som er oppgitt i programmet er å betrakte som effektiv turtid. 

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Tbilisi. Har du bestilt reise uten fly, er det enklest å møte gruppen på flyplassen i Tbilisi eller på vårt hotell den første natten. Kontakt oss i forveien for å avtale møtested og tidspunkt.

Kart

Hotell

Hotell Fottur i Georgia

Hotell Fottur i Georgia

Vi bor svært komfortabelt på tre ulike hotell, alle med bra standard. Den første og sistse natten bor vi i Tbilisi. I løpet av uken bor vi først i Kazbezi - med en fantastisk utsikt over fjellene og d...

Lignende reiser

Vintur til fots i Montenegro

Vintur til fots i Montenegro

Langweekend med lokale spesialiteter i vakre Montenegro. - Bli med til vakre Montenegro, der du møter fantastisk turterreng i kombinasjon med god mat og drikke. Turene byr på mektig utsikt, både over...
Fottur i Kappadokien

Fottur i Kappadokien

Som å gå tur på en annen planet! - Bli med på reisen vår til Kappadokien midt i Tyrkia! Her kan du få oppleve ett av jordens aller merkeligste landskap til fots. Området er ikke bare naturskjønt, her...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden