Skip to main content

Vintur til fots i Champagne

En sprudlende reise med turer i vakre Champagne!

Med utgangspunkt i Reims, går vi på turer i ett av verdens mest kjente vindistrikt: Champagne. Her møter vi både vakre løvskoger og vingårder liggende i bratte dalsider. Vi sørger for spennende besøk hos produsenter av en drikke som fikk Dom Pérignon til å utbryte: Jeg drikker stjerner! Det er ingen vill gjetting å tro at de piknikene vi vil ha på turene våre også vil inkludere noen glass av denne sprudlende drikken! Hovedbyen Reims er også verdt reisen; hHer ligger det en praktfull katedral og alle tunnellene under byen (som strekker seg over totalt 20 mil) huser millioner av flasker! En weekendreise man sent vil glemme!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1, 2
Dager:4
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, to lunsjer, to middager, alle besøk og vinsmaking i henhold til program, guide. Tillegg: Enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Champagne

Etter at flyet har landet i Paris, tar vi buss i halvannen time til Reims der vi sjekker inn på hotellet, som ligger svært sentralt. Vårt aller første besøk er til én av de større champagneprodusentene i Reims. Under kveldens velkomstmiddag går vi gjennom reisens program.
Måltider: -/-/M

Dag 2 Vintur med spøkelsesskog og Grand Cru

Etter frokost går ferden med buss til vinbyen Verzy, der turen starter. Først skal vi innover i spøkelsesskogen Faux de Verzy - en eksotisk samling forvridde trær - før vi fortsetter mot Vernezay, som er klassifisert som Grand Cru, akkurat som Verzy.  Vi gjør et besøk med vinsmaking hos en produsent innan vi nyter en champagne-piknik i det fri. Deretter går vi videre til Mailly, også en by med Grand Cru-kvalitet, før dagens andre vinsmaking. Bussen tar oss tilbake etter en flott dag. Middag nytes på egen hånd. Reims har et stort utvalg av restauranter i alle prisklasser.
Måltider:F/L/-

Dag 3 Vintur fra Dom Pérignon til Ay

Om morgenen tar bussen oss til vinbyen Hautvilliers, som ligger svært høyt. Her besøker vi kirken der Dom Pérignon er begravet – mannen som, ifølge legenden, ”oppdaget” champagne. Vi starter turen med et besøk på vingården Tribaut. Etter en champagne-piknik i det grønne fortsetter vi til Champillon, som gir oss en praktfull utsikt over Epernay og alle vingårdene. Stien går deretter gjennom en del av naturreservatet Montagne de Reims, før vi tar fatt på nedstigningen gjennom vingårder mot byen Ay, med populære produsenter som Bollinger og Ayala. Vi rekker nok en vinsmaking i Reims før vi spiser en felles avskjedsmiddag.
Måltider:F/L/M

Dag 4 Vintur i Reims

Den siste dagen har vi tid til en bytur og besøke den fantastiske katedralen fra 1200-tallet. Her har 30 franske konger blitt kronet i løpet av årene. Vi gjør også et besøk til en stor vinprodusent i Epernay, før vi  rusler langs imponerende Avenue de Champagne. Lunsj på egen tid. Sørg for at du rekker å komplettere champagneinnkjøpet før vi tar bussen tilbake til Paris. Om kvelden flyr vi tilbake til Norge etter en helg full av opplevelser.
Måltider:F/-/-

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 1-2 i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Champagne

Champagne-Ardenne er en region i den nordøstre delen av Frankrike. Navnet stammer fra den historiske provinsen Champagne og Ardennene. Den viktigste provinsen er historiske Champagne, som er verdensberømt for produksjon av musserende vin med samme navn. Ingen annen vin kan måle seg med champagne som symbol for luksus og fest. Den myteomspunne innovasjonen ble utført av munken Dom Perignon på slutten av 1600–tallet. I løpet av denne langhelgen i området, skal vi få se graven hans i vakre Hautvilliers og vi vil selvsagt få masse champagnesmaking!

 • Klima: Temperaturen på våre reisehelger ligger normalt på 20-25 grader på dagtid.
 • Land: Frankrike
 • Språk: Fransk. Engelsk fungerer også
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Prisnivå som i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei

Fotturer i Champagne

Vi går enkle turer med skandinaviske guide på stier, små grusveier og kortere strekninger på asfalt. Landskapet er kupert men stigningene er ikke veldig lange.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på restaurant. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn. Glass til piknik tilbys på stedet. 

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Paris Charles de Gaulle. Deretter følger ca. 1,5 timers transfer till Reims. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er det nærmeste alternativet Paris. Herfra kan du ta tog til Reims på 1-2 timer. Togtider: www.sncf.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
16.09.2021Uten fly og transportVinturer til fots i Champagne uten fly og transportFullt10 995,-FulltMer informasjon
16.09.2021ArlandaVinturer til fots i ChampagneJa13 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

29/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden