Skip to main content

Vintur til fots i Piemonte med Barolo

Barolo i italienske Piemonte er både et vinmerke og en vakker by.

Piemonte-reisen kombinerer Italias fantastiske mat og gode viner med turer i rolig tempo mellom vingårder. Alt smaker ennå bedre når man har beveget på seg – spesielt i naturskjønne omgivelser. Vindistriktet Langhe er oppført på UNESCOs verdensarvliste, for dets unike skjønnhet og en vintradisjon med aner fra antikken. Her produseres noen av Italias beste viner, som vi vil nyte sammen med distriktets kortreiste mat. I Piemonte nøler man ikke med å eksperimentere i kjøkkenet og det pleier å smake himmelsk! Man er også gode på trøfler, sjokolade og hasselnøtter. Våre dagsetapper går gjennom praktfulle landskap med bølgende vindrueplantasjer, slott og små landsbyer. Vi bor behagelig på Hotel Barolo i byen ved samme navn. Hotellet er også en vingård, omkranset av vinranker.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:4
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, to lunsjer, to middager med vin, tre vinsmaking, guide. Tillegg: Enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Vintur til fots i Barbaresco

Dere blir møtt av vår skandinaviske guide på flyplassen, som tar dere til vinbyn Barbaresco. De lærde slutter nok aldri å være uenige om Barolo eller Barbaresco er den mest elegante tolkningen av Nebbiolo-druen. Og selvsagt får vi muligheten til å teste begge! Vi besøker en utvalgt vingård der vi smaker oss gjennom hele utvalget. Senere tar vi buss til Barolo. Her bor vi på et drømmested – hotellet ligger helt inntil cru-området Cannubi og med utsikt over byen og slottet. Hotellet har et stort svømmebasseng og viktigere; En egen, prisbelønnet vinproduksjon.

Ca 1 time, 2,5 km, 100 m opp, 50 m ned.

Måltider: middag

Dag 2 Vintur til fots og lunsj på vingård

Etter frokost starter vi dagens tur gjennom et fantastisk landskap mellom Barolo og landsbyen La Morra. Overalt står vinranker strake i snorrette rader langs de bølgende kollene. Her og der ligger små vingårder spredd utover og til passe lunsjtid kommer vi til vår utvalgte familiegård. Her tar de tre søstrene som driver gården imot oss og viser oss vinproduksjonen. De byr på en herlig lunsj midt blant vintønnene. Hver rett serveres med en smaksriktig vin fra gården. Turen tilbake til Barolo går enkelt gjennom et vakkert landskap med vindrueranker, hasselnøttbusker og skogslunder.

Denne kvelden nytes middagen på egen hånd, og du kan teste én av byens mange spennende restauranter. Man kan også ta taxi inn til trøffelbyen Alba for middag i et sjarmerende middelalder-miljø.

Ca 3 ½ time, 8 km, 280 m opp, 280 m ned.

Måltider: frokost, lunsj

Dag 3 Vintur til fots omkring Barolo

Etter en god frokost går ferden mot nabobyen Monforte og som alle byer i eventyrene, har også denne en beliggenhet oppe på en topp. Vi sørger for å få en italiensk iskrem på torget før vi spaserer videre gjennom vindruerankene. Langs veien dekker vi opp til en smakfull piknik bestående av lokale spesialiteter. Vel tilbake i Barolo venter vinsmaking i hotellets cantina. Denne kvelden skal vi spise middag på egen hånd, for å få mulighet til å prøve en av denne byens mange, spennende restauranter. Man kan også ta taxi inn til trøffelbyen Alba for middag i et sjarmerende middelaldermiljø.

På ettermiddagen kan man enten nyte svømmebassenget eller besøke det fantasifulle vinmuseet i byens slott. Her bodde markisen av Barolo, og det italienske rikets ledere var frekvente gjester her.

Ca 3 ½ time, 10 km, 250 m opp, 250 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Vi tar farvel med Barolo

Etter frokost vinker vi farvel til det vakre Langhe-området, kanskje med noen gode innkjøp i bagasjen!

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Reisefakta

Barolo, Langhe og Piemonte

Piemonte – som betyr ”ved foten av fjellet” – er en rik region med et variert landskap og strekker seg fra Alpene til Po-sletten. Tidligere tiders kongeby, Turin, er hovedstad i området. Kjernen blant de bølgende kollene er Le Langhe, som prydes av små, vakre landsbyer og vindrueplantasjer. Her har Slow Food-bevegelsen sitt utspring, og på få andre steder i verden behandles mat og vin så omsorgsfullt som her. Kjøkkenet er generelt sett hakket mer raffinert her enn i Italia forøvrig. Byen Alba er kjent for å ha Italias aller flotteste hvite trøfler og er også hjemstedet for produksjonen av Ferrero. 

Siden 2014 har dette distriktet vært oppført på UNESCOs verdensarvliste, på grunn av skjønnheten og for vinkulturen som stammer fra antikkens dager. Her har man funnet vinpollen fra 500 år f Kr, da romerne bekjempet både etruskere og keltere. Bevissthetsnivået hva vin angikk var tilstede blant så å si alle som kunne løfte et beger, og denne regionens gode omdømme er like sterkt i dag. 

Barolo er en liten by omkranset av vinplantasjer. Den kraftige rødvinen høster stor respekt verden rundt og ansees være én av Italias beste. Byen har flere førsteklasses restauranter, små butikker og enotek man kan utforske på egen hand.

  • Klima: Temperaturen på våre reisehelger ligger normalt på 20-25 grader på dagtid. Land: Italia
  • Språk: Italiensk. Engelsk fungerer greit.
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes ikke overalt
  • Driks: Valgfritt
  • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Strømadapter: De vanlige kontaktene passer, de runde jordede krever adapter.

Vinturer i Barolo

Vi går enkle turer med skandinaviske guide på stier, små grusveier og kortere strekninger på asfalt. Landskapet er kupert men stigningene er ikke veldig lange. For å utnytte tiden maksimalt denne langhelgen, gjør vi deg oppmerksom på at vi i henhold til programmet tar en kortere fottur allerede ankomstdagen. Det er derfor bra å reise i turklær og sko som egner seg til å gå i, fordi vi ikke vil passere hotellet før vi legger i vei på tur. Sent på ettermiddagen venter vinsmaking med litt fingermat. Vi anbefaler derfor at dere også spiser lunsj på flyet. 

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i Milano eller Nice. Deretter følger 2-3 timers transfer til Barolo. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Torino eller Milano. Derfra kan du reise videre med tog til Alba og videre til Barolo med taxi. Togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Hotel Barolo

Hotel Barolo

Hotel Barolo er ikke bare et hyggelig hotell, men det er også en vingård med en drøm av en beliggenhet mellom vinranker og byen Barolo. Her bor vi uformelt og personlig hos familien Brezza. Hotellet h...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportVinturer til fots i Piemonte med Barolo27 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaVinturer til fots i Piemonte med Barolo39 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020Uten fly og transportVinturer til fots i Piemonte med Barolo47 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020ArlandaVinturer til fots i Piemonte med BaroloJa9 995,-BestillMer informasjon
15.05.2021Uten fly og transportVinturer til fots i Piemonte med Barolo, uten fly og transport47 995,-BestillMer informasjon
15.05.2021ArlandaVinturer til fots i Piemonte med BaroloJa10 995,-BestillMer informasjon
11.09.2021Uten fly og transportVinturer til fots i Piemonte med Barolo, uten fly og transport47 995,-BestillMer informasjon
11.09.2021ArlandaVinturer til fots i Piemonte med BaroloJa10 995,-BestillMer informasjon
18.09.2021Uten fly og transportVinturer til fots i Piemonte med Barolo, uten fly og transport47 995,-BestillMer informasjon
18.09.2021ArlandaVinturer til fots i Piemonte med BaroloJa10 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden