Skip to main content

Fottur i Liguria og Cinque Terre

En vill og vakker kyststrekning i Nord-Italia som tiltrekker seg turgåere og livsnytere.

Denne eventyrlige delen av Italia byr på fine og varierte turer til fots. Hver dag kan du velge mellom et kortere og et lengre turalternativ. Stiene følger kysten – mellom blått hav og grønnkledde fjell – som dufter av pinje og rosmarin. Turene går nesten alltid til små, vakre landsbyer i buktene langs den dramatiske kysten. Cinque Terre er navnet på fem populære byer ved kysten, som man tidligere bare kunne nå til fots eller via sjøveien. Nå står disse oppført på Unescos verdensarvliste og er en attraktive reisemål. Her passerer vi både vindrueranker og olivenlunder. I løpet av uken besøker vi også verdenskjente Portofino og Portovenere. Vi garanterer fantastisk utsikt på denne, av alle våre reiser, kanskje aller mest populære.

Dette er et reisemål som tiltrekker seg både nye og erfarne turgåere. Vi tilbyr derfor både enklere og lengre alternative turer hver dag. Uansett vil dette være flotte fotturer på stier – som tidvis er smale og også stenete. Landskapet er kupert og stigningene og nedoverbakkene er bratte men ikke så lange. Vi går i rolig tempo og stopper i nye og ned for å nyte utsikten eller nyte vår medbragte piknik.

Blomsteruke

På avreisen 25 april 2020 har vi blomstertema. Det korte turalternativet ledes da av en blomsterguide. Vi går i et roligere tempo og lærer oss mer om områdets rike flora. Vi har i tillegg ytterligere en guide som leder de litt lengre turene. Les mer om vårt blomstertema her.

Film fra Fotturer i Liguria og Cinque Terre

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, seks middager, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, dobbeltrom med tom seng, og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Hver dag tilbyr vi ett ordinært og ett lengre turalternativ. Det lengre alternativet er en forlengelse etter den ordinære turen. Derfor kan du velge fra dag til dag hvor langt du ønsker å gå. Ved større grupper deler vi oss i to som har hver sin guide og går turene på ulike dager. Ved små grupper kan det hende at vi går ett turalternativ med én guide.

Dag 1 Sestri Levante

Vi lander i Nice og drar videre i ca 3 timer langs den franske og italienske Rivieraen til den sjarmerende kystbyen Sestri Levante. Vi koser oss med en velkomstdrink og middag på hotellet. Ved en eventuell sen flyankomst, byttes middagen ut med lunsj på avreisedagen.
-/-/M

Dag 2 Fottur Punta Manara

Vi starter dagen med en rundtur i vakre Sestri Levante. Vi fortsetter deretter ut til odden Punta Manara, der vi får en fantastisk utsikt over havet. På veien nyter vi vår første, herlige piknik - som består av lokale spesialiteter. 
Kortere: 3 timer, 200 m opp/ned, 2 på en skala fra 1-5. Varighet: 4 timer, 300 m opp/ned, 2 på en skala fra 1 - 5. F/L/M

Dag 3 Fottur Cinque Terre

Dagens tur går i området ved de fem kjente byene i Cinque Terre. De sjarmerende landsbyene er den dag i dag nesten bilfrie, og tidligere kunne de kun nås med båt eller via de stiene vi går. Vi spaserer gjennom avlinger i terrasserte skråninger med duftende vekster og med fantastisk utsikt over havet. Med jevne mellomrom kommer vi til en ny landsby. Det er et magisk samspill mellom natur og kultur som møter oss i dette UNESCO-beskyttede området. Turen avsluttes med en dukkert i havet for den som vil.
Kortere: 3 timer, 200 m opp/ned, 2 på en skala fra 1 - 5. Varighet: 4 timer, 600 m opp/ned, 3 på en skal fra 1 - 5. F/L/M.

Dag 4 Fottur Levanto - Monterosso

Vi går ombord på toget som tar oss langs havet til Levanto og derfra går vi stien til Monterosso, som byr på en eventyrlig utsikt. Vel fremme i Monterosso, den vestligste av Cinque Terre-byene, kan du prøvesmake den lokale sitronlikøren og ansjosen. Du kan også ta deg et bad, hvis du vil!
Kortere: 3,5 timer, 320 m opp/ned. 2 på en skala fra 1 - 5. Varighet: 4 timer, 400 m opp/ned, 3 på en skal fra 1 - 5. F/L/M.

Dag 5 Hviledag

Du kan benytte dagen til en dagsutflukt til flotte Genova, dit kommer du deg enkelt med tog. Her kan du rusle rundt i den gamle bykjernen, besøke det store akvariet og mat- og vinopplevelsen Eataly. Alternativt kan du dra til Pisa, som ligger 1,5 time unna med tog eller du kan begi deg til en av nabobyene; Chiavari eller Rapallo. Et annet fristende alternativ er å bare slappe av i herlige Sestri Levante!
F/-/-

Dag 6 Fottur Portofino

Utgangspunktet vårt er Camogli, som også kalles byen med de tusen seil. Vi tar båten til klosteret San Fruttuoso, som har en praktfull beliggenhet. Her starter fotturen gjennom Parco di Portofino. Vi passerer naturskjønne områder med typisk middelhavsvegetasjon; frodig skogsterreng, busker ”la macchia” med masse duftende urter og de blomsterkledde steinmurene. Vi besøker det idylliske feriestedet Portofino og avslutter turen i Santa Margerita Ligure, kjent for stilrene, klassiske hotell i Liberty-stil. Toget tar oss med tilbake.
Kortere: 3 timer, 220 m opp/ned, 2 på en skala fra 1 - 5. Varighet: 4 timer, 400 m opp/ned, 2 på en skala fra 1 - 5 F/L/M.

Dag 7 Fottur Portovenere

Vi går ombord i private båter i havnebyen La Spezia på øya Palmaria. Vi blir kjørt rundt øya og nyter den dramatiske naturen. Vi bader i det krystallklare vannet før det dekkes opp til lunsj med pasta og vin på strandrestauranten ved siden av. Etter en tur til fots tar vi båten over til Portovenere, der vi kan rusle rundt på egen hånd. 
Kortere: 2,5 timer, 220 m opp/ned, 2 på en skala fra 1 - 5. Varighet: 5,5 time, 600 m opp/ned, 3 på en skala fra 1 - 5. F/L/M.

Dag 8 Farvel til Liguria med Cinque Terre

Vi forlater Liguria og legger Italias vakre land bak oss.
F/-/-

Vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Liguria og Cinque Terre

Liguria ligger mellom San Remo og Pisa og ansees av mange for å være Italias vakreste kyststripe. Vi bor i den lille kystbyen Sestri Levante, sør for Genova. Herfra kommer vi til de ulike turdestinasjonene på en enkelt og rask måte. Ligurias vakre kyst er verdenskjent for dets magiske skjønnhet. Området har også blitt populært blant turgåere. Her finner man et stort antall stier merket av CAI, den italienske alpine turistforeningen. Den mest kjente er kanskje Via dell'Amore, kjærlighetsveien, mellom de fem byene i Cinque Terre, som vi kommer til å gå en av dagene.

  • Klima: Været i mai og september/oktober kan sammenlignes med en god norsk sommer, med en gjennomsnittstemperatur på 20-25° på dagtid. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Vannet har en behagelig badetemperatur langt inn i oktober.
  • Land: Italia
  • Språk: Italiensk
  • Tidsforskjell fra Norge: Nei
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Strømadapter nødvendig: Våre vanlige kontakter passer, våre runde jordede krever adapter.

Fotturer i Liguria

Våre skandinaviske turguider er med hele uken. Vi pleier å starte fotturene kl 09:00 og vi er tilbake på hotellet ved 17-18 tiden. De fleste turene starter med en kort togreise. Vi kommer også til å ta båt noen av dagene. Turene går mesteparten av tiden på smale stier som tidvis kan være steinete. Landskapet er kupert og opp- og nedstigningene kan være bratte - men ikke særlig lange. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Tidene som er oppgitt i programmet viser effektiv turtid. Lunsj både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta gjerne med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i Nice. Deretter følger ca. 3 timers transfer langs den vakre Blomsterrivieran. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Nice, Milano eller Pisa. Fra Nice kan kan du ta tog til Sestri Levante med togbytte i Ventimiglia og Genova. Fra Milano og Pisa går raskere tog til Sestri Levante. Franske togtider: www.sncf.com. Italienske togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Inntrykk fra Liguria

Jeg husker fortsatt mitt første oppdrag som en guide i Liguria. Jeg satt på en kafé en glohet sommerdag i det italienske innlandet og lengtet mest av alt etter en avkjølende dukkert. Etter to kalde cola ringte Johan til meg og spurte om jeg kunne tenke meg å lede en gruppe i Liguria. Jeg gikk umiddelbart over til biblioteket og leste meg opp på dette eksotiske stedet. Etter å ha lest noen få sider, ringte jeg Johan og sa «ja», før han rakk å komme på andre tanker.

Et par uker senere, tok jeg toget gjennom Apenninene og det blåeste Middelhavet jeg noen gang har sett brer seg flatt og dovent ut under solen. Vognene sklir sakte forbi de pastellfargede husene badende i en intens frodighet. Følelsen er nesten tropisk. Med ryggsekken på skulderen slentrer jeg ned til havet og hotellet. Det er palmer, blomster og dufter overalt. Det er nesten for mange inntrykk for en fyr fra det tåkehjemsøkte Smålandske skoger. Femten minutter senere, betrakter jeg Sestri Levante sin elegant profil fra det varme, salte vannet. Nå begynner det å ordne seg.

Første dagen på tur, begynner for meg klokken seks. Gjestene ligger fremdeles i sine senger og drar seg, med unntak av ett og annet hode som beveger seg sakte gjennom den glitrende overflaten av vannet, like nedenfor hotellets bar. Fra bakeriet lukter det deilig av nybakts og salt focaccia, jeg kjøper nok litt for mye til piknik’n. Vegg i vegg ruller Giuseppe opp sin dør og inviterer meg inn til en verden av fantastiske oster og spekemat. På andre siden av veien sitter Pink omslynget av frisk frukt og grønnsaker i alle farger. Med lange armer, bærer jeg innhøstingen tilbake til hotellet, hvor frokosten venter på terrassen.

Noen timer senere er pikniken saga blått, og noe salig sprer seg over ansiktene våre. Kroppen er varm av sol og aktivitet. Vi fortsetter turen langs kyststien med blått hav på den ene siden og de grønne åsene av duftende rosmarin og lavendel på den andre. Etter hvert så skimter vi en liten landsby der fremme, noen fargerike hus og et par hvite trebåter med fiskegarn. Vil det være på tide med et bad etter turen lurer noen. Bad? Det kan være du være sikker på!

På veien tilbake vi døser vi ombord i toget som trofast følger kysten. Jeg er sikker på en og annen maler som en katt. Jeg håper jeg selv klarer å holde meg våken, så vi ikke går glipp av vår stasjon. Nå venter en lang dusj, kanskje en aperetivo i skyggen og en god middag hos våre nye venner. Deretter en herlig seng før det er dags igjen. Noen dager er perfekte. Noen dager får du akkurat det du vil, akkurat når du ønsker det – en dag til fots i Liguria.

Dahn Svensson

Kart

Hotell

Hotel Celeste

Hotel Celeste

Navnet Celeste kommer fra havets og himmelens blåfarge, og hotellet ligger også et stenkast fra vannkanten sentralt i Sestri Levante. Dette er et sjarmerende familiehotell med en hyggelig atmosfære. F...

Avganger & priser

Side 1 av 3

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21.09.2019LandvetterFotturer i Ligurien og Cinque Terre
Vi bjuder på flyget (4000 kr avdragna)!
Ja10 905,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28.09.2019ArlandaFotturer i Ligurien og Cinque Terre
Vi bjuder på flyget (3000 kr avdragna)!
Ja10 905,-Bestill
28.09.2019Uten fly og transportFotturer i Ligurien og Cinque Terre, uten fly og transport410 905,-Bestill
28.09.2019LandvetterFotturer i Ligurien og Cinque Terre214 541,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.10.2019Uten fly og transportFotturer i Ligurien og Cinque Terre, uten fly og transportFullt10 905,-Fullt
05.10.2019ArlandaFotturer i Ligurien og Cinque TerreFullt13 632,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
25.04.2020Uten fly og transportFotturer i Ligurien og Cinque Terre, uten fly og transport411 359,-Bestill
25.04.2020ArlandaFotturer i Ligurien og Cinque TerreJa13 632,-Bestill
25.04.2020LandvetterFotturer i Ligurien og Cinque TerreJa13 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
02.05.2020Uten fly og transportFotturer i Ligurien og Cinque Terre, uten fly og transport411 359,-Bestill
02.05.2020ArlandaFotturer i Ligurien og Cinque TerreJa13 632,-Bestill
02.05.2020LandvetterFotturer i Ligurien og Cinque TerreJa13 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
09.05.2020Uten fly og transportFotturer i Ligurien og Cinque Terre, uten fly og transport411 359,-Bestill
09.05.2020ArlandaFotturer i Ligurien og Cinque TerreJa13 632,-Bestill
09.05.2020KastrupFotturer i Ligurien og Cinque TerreJa13 632,-Bestill

Lignende reiser

Fottur på Amalfikysten

Fottur på Amalfikysten

Den dagen en Amalfiinnbygger dør og kommer til himmelen, blir en dag som alle andre. - Dette står å lese på et skilt i Amalfi, og vi er ikke uenig. Amalfikysten anses av mange å være den vakreste kys...
Fottur på Blomsterrivieraen med Sanremo

Fottur på Blomsterrivieraen med Sanremo

Eksotiske turer i Liguria og på Rivieraen. - Denne herlige kyststrekningen må være en av Europas vakreste områder. Det spesielle lyset, utsikten og de duftende middelhavsbuskene med rosmarin og kapri...
Fottur i Calabria

Fottur i Calabria

En unik reise med fotturer i Sør-Italia. - Calabria er en av Italias best bevarte hemmeligheter. Her står fortsatt ”solens mat” på menyen og dersom du allerede har besøkt Nord-Italia, våger vi å love...
Fottur i Puglia med Salento

Fottur i Puglia med Salento

Livsglede i hjertet av Middelhavet. - Ett av våre mest attraktive reisemål er Apulia, på den italienske støvelens hel. På denne fottur-reisen, går vi til den sørligste halvøya Salento, der vi nyter d...
Vandring på kustleder på Sardinien

Fottur på Sardinia

Helt utrolige turer til fots i ville Middelhavsmiljøer! - Vi elsker Middelhavet og jakten på den perfekte turen i området har ført oss til Sardinia – nærmere bestemt til østkysten med mye fjell og ma...
Fottur ved Gardasjøen

Fottur ved Gardasjøen

Mektige fotturer ved Alpenes Riviera. - Gardasjøen er nok Italias mest populære innsjø. Her samles soltilbedere, surfere, kulturinteresserte og gourmeter fra begge sidene av Alpene. Og turelskere, se...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden