Skip to main content

Fottur langs Portugals kyst

Herlige turer i solrike Portugal!

I den sørlige delen av Portugal går stien Fiskerens vei eller Rota Vicentina, som ansees å være en av Europas vakreste turer. Her går man langs den maleriske kysten med paradisiske strender og små sjarmerende fiskelandsbyer. Stiene er opptrådt av generasjoner av fiskere og går over de bratte klippene og ned til de ville strendene. Hele kysten er et naturreservat og en av Europas best bevarte. Vi går fra by til by og nyter den portugisiske gjestfriheten med god mat fra både hav og eng. Den deilige portugisiske vinen bidrar også til livsglede. Ja, her er det skjønt å være!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj, guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Odeceixe

Etter å ha landet i Faro, kjører vi til den hvitkalkede lille landsbyen Odeceixe. Vi hygger oss med en velkomstmiddag om kvelden.

Måltider: Middag.

Dag 2 Fottur Zambujeira - Odeceixe

Vi starter dagen med en kort kjøretur til hyggelige Zambujeira, der vår første tur starter. Vi går opp på en høyde og passerer flere innbydende strender. Vi nyter lunsj underveis og får raskt en storartet utsikt over Praia Odeceixe og den svingete elven. Det siste stykket går nedover mot Odeceixe og til hotellet.

15 km, opp 300 m, ned 300 m.  Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Fottur Zambujeira – Almograve

Det blir en enkel start på dagen langs veien til fiskelandsbyen Entrada da Barca. Deretter blir det en spektakulær tur langs kysten til fyret Cabo Sardao, med flott utsikt over havet. Vi tar et spisestopp i byen Cavaleira før vi fortsetter nordover. Veien er omkranset av gule sanddyner og vi kommer deretter frem til Almograve, der et herlig bad venter oss.  

22 km, opp 200 m, ned 200 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Almograve – Vila Nova de Milfontes

Vi forlater Almograve og går langs et naturreservat som skal beskytte den sjeldne, lokale grobladveksten Plantago Almogravensis. Veien er omkranset av Akasietrær. Vi kommer etterhvert frem til den fine stranden Praia de Furnas med flere uterestauranter. Fra Furnas tar vi fergen over elven til Vila Nova de Milfontes, den største og livligste byen langs denne kyststripen.

15 km, opp 100 m, ned 100 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5 Hviledag

Mange vil nok ønske seg en avslappende dag på Vila Novas strand. Vi nyter middag på egen hånd på en av de sjarmerende restaurantene.

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur Ilha - Vila Nova de Milfonte

Ukens mest anstrengende - men kanskje også den vakreste turen. Vi starter ved Ilha da Pessegueira og går gjennom sanddyner og på selve stranden. De nesten endeløse strendene virker å være helt øde og vi får flere muligheter til forfriskende dukkerter. Vi får praktfull utsikt underveis før vi kommer til Canal og til slutt Vila Nova.

17 km, opp 200 m, ned 200 m. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Fottur ved Porto Covos strender

Den siste turdagen tar vi det litt roligere og går nordover langs Porto Covos berømte strender. Vi passerer flere steder som inviterer til bading. Vi går til stranden Praia do Burrinho, der vi nyter lunsj i form av piknik. Om kvelden er det avskjedsmiddag med spesialiteten hjerteskjell. Har man lyst på en saftig biff, går det også veldig bra.

8 km, opp 100 m, 100 m ned. Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel til Portugal

Da er tiden kommet til hjemreise etter en hendelsesrik reise.

Måltider: Frokost.

Hvor krevende er turen? 3 på en skala 1-5. 

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Alentejano og Costa Vicentina

Parque Natural do Sudoeste Alejentano og Costa Vicentina er navnet på det kystreservatet vi vil bevege oss i på denne reisen. Området kalles av og til for Atlanterhavets California, takket være strandkulturen, det solfylte klimaet og mange uberørte områder. Landskapet er relativt flatt men også dramatisk, takket være den klippene langs kyststripen. Vi møter langstrakte sandstrender omkranset av vakre sanddyner. Costa Vicentina har stort sett sluppet unna tettbebyggelse og masseturism.

 • Klima: Middelhavsklima med maritimt preg.
 • Land: Portugal
 • Språk: Portugisisk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Minus en time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Fotturer langs kysten i Portugal

Vi går sammen med skandinavisk guide. Underlaget er for det meste stier og tidvis går vi på sandbunn. Høydeforskjellene er moderate men turene er relativt lange. I programmet framgår både lengde og stigning dag for dag. OBS! Reisen passer ikke for deg som har problemer med høyder.

Måltider

Lunsj nytes i form av piknik. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Faro. Deretter er det knapt to timers kjøretur til Odeceixe. Har du bestilt reise uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Faro. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som flyet vårt lander, og du må bestille denne turen av oss i forkant. Du ser våre flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotell Fotturer langs Portugals kyst

Hotell Fotturer langs Portugals kyst

Casas do Moinho - I Odeceixe bor vi på dette hyggelige hotellet, 200 meter fra sentrum. Bygningene er i tradisjonell stil, mens interiøret er moderne og delikat. Rommene har bad, aircondition og en l...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.09.2020Uten fly og transportfotturer i PortugalFullt12 995,-FulltMer informasjon
19.09.2020Arlandafotturer i PortugalJa15 995,-BestillMer informasjon
19.09.2020Landvetterfotturer i Portugal418 995,-BestillMer informasjon
17.10.2020Uten fly og transportfotturer i Portugal411 995,-BestillMer informasjon
17.10.2020Arlandafotturer i PortugalJa14 995,-BestillMer informasjon
27.04.2021Uten fly og transportfotturer i Portugal, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
27.04.2021Arlandafotturer i PortugalJa15 995,-BestillMer informasjon
25.09.2021Uten fly og transportfotturer i Portugal, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
25.09.2021Arlandafotturer i PortugalJa15 995,-BestillMer informasjon
02.10.2021Uten fly og transportfotturer i Portugal, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
02.10.2021Arlandafotturer i PortugalJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden