Skip to main content

Fotturer langs Kretas kyststripe

Til fots og med båt på Kretas ville side.

Kretas sørlige kyst er rett og slett ´laget´ for fotturer. Her følger vi turstien E4 langs fantastiske strender og bratte fjellsider med eventyrlig utsikt til noen av Middelhavets mest sjarmerende fiskerlandsbyer. Vi går gjennom noen av de magiske ravinene som skjærer gjennom landskapet. Dette er en del av det Kreta som turistene går glipp av. Vi tar oss frem til fots og med båt og bor på ulike sjarmerende hotell i de små landsbyene vi kommer til. Det lokale kjøkkenet skal være ett av de aller beste på øya og vi får rikelig med muligheter til å nyte det på genuine tavernaer. En nyhet for alle som ønsker å gå utrolige fotturer i et fantastisk klima – og hvem vil ikke det!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, flyreisen inkluderer transport tur/retur flyplassen, del i dobbeltrom med frokost, fem middagar, fem dager med fotturer med lunsj/piknik, transport og guide. Tillegg: Drikke, enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Paleochora

Flyet lander i Chania på Kretas nordkyst. Vi kjører tvers over øya til sydkysten og byen Paleochora. Beliggenheten er helt fantastisk ved en bukt med en fin strand. Her blir det velkomstmiddag og overnatting på vårt første hotell.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Anidriravinen

Etter frokost tar vi bussen til Azogires. Herfra går vi over Paleochoraravinen som byr på mange fine utsikter. Etter ett kaffestopp i den gamle skolen i Anidri vandrer vi langs den vakre og ukjente Anidriravinen ned til havet hvor vi spiser vår lunsj på en hyggelig taverna.

12 km, 100 m upp, 450 m ner

Måltider: frukost, lunch, middag

Dag 3 Fottur til Lissos og Sougia

Med mat og vann i sekken går vi langs kysten østover til byen Sougia. Hele uken går vi langs det Libyske havet, med de hvite fjellene på vår venstre side. Vi passerer hele tiden fantastiske strender med krystallklart vann. På denne turen besøker vi dessuten ruinene etter den hellenske byen Lissos. Fra Lissos kan man ta båt til Sougia, dersom bena er trette og du ikke ønsker å gå de 3 siste kuperte km. Bading, middag og overnatting i Sougia.

17 km, 500 m opp, 500 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj.

Dag 4 Fottur til Marmorstranden

Vi pakker bagasjen for å ta båt til byen Loutro. Her vil vi bo i tre netter. Vi går opp til fjellandsbyen Liviniana og videre til Aradhenaravinen. Etter en spektakulær tur nedover, følger vi ravinen ned til havet og går langs den vakre Marmorstranden. Etter en dukkert og forfriskninger ved en taverna, går vi den korte veien tilbake til Loutro. Bading, middag og overnatting i Loutro – stedet som kanskje har den vakreste beliggenheten på hele Kreta. Alle restaurantene og de små hotellene ligger langs stranden ved bukten med en flott strand.

10 km, 300 m opp, 300 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 5 Hviledag

Det er hviledag i Loutro. Du kan nyte livet ved havet, eller du kan velge å gå én av flere mindre fotturer som starter og slutter i Loutro. Men gå ikke glipp av den fantastiske stranden Sweet Water Bay, som du kommer til via en flott sti. Middag og overnatting i Loutro.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur langs kysten til Aghia Roumeli

Vi tar båten til Marmorstranden. Herfra går ferden västover langs havet, med destinasjon Aghia Roumeli. Underveis finner vi fantastiske øde strender og en kul bar på veien. 

12 km, 150 m opp, 150 m ned

Måltider: Frokost, lunsj, middag

 

Dag 7 Fottur i Imbros-ravinen

Bagasjen pakkes før vi tar båten den korte turen over til Hora Sfakion. Vi sjekker inn på vårt siste hotell og hygger oss med lunsj ved havet. Bussen kjører oss deretter opp til byen Imbros, som tar ca 30 min. Derfra går vi gjennom Imbrosravinen. Bussen kjører oss tilbake til Hora Sfakion. Vi nyter bading, en avslutningsmiddag og overnatting i byen.

8,5 km, 750 m ned.

Dag 8 Farvel til fotturen på Kreta

Etter et morgenbad og frokost kjører vi til Chanias flyplass før vi flyr hjem.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Kreta

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Hellas
 • Språk: Gresk
 • Tidsforskjell fra Norge: + 1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Det er rimeligere enn i Norge. Betalingskort fungerer, men ta med litt kontanter.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter nødvendig: Nei

Fottur på Kreta

Vi reiser med skandinavisktalende guide. Vi drar fra hotellet ved nitiden om morgenen og er tilbake midt på ettermiddagen. Tidspunktene som er oppgitt i programmet er effektiv turtid. Underlaget er bra men fjellstøvler, anbefales. Vi nyter lunsj både på restauranter og form av piknik underveis, som alle bidrar til å bære med seg.

Fly og kjøring tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen Chania, på Kretas nordlige kyst. Deretter blir det en kjøretur på ca 1 ½ time til Paleochora. Kjøreturen fra Hora Sfakionj til flyplassen før hjemreisen tar ca 1 time og 45 minutter. Sørger du for egen transport, er det enklest å fly til Chania. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander, men da må man huske å forhåndsbestille dette hos oss. 

Kart

Hotell

Hotell på Fottur langs Kretas kyststripe

Hotell på Fottur langs Kretas kyststripe

Vi bor på fire ulike hotell på fotturen på Kreta. Alle rommene har egen dusj og WC i tillegg til kjøleskap og balkong. Hotellene er enkle, men rene og delikate og serverer en god frokost. Man kan kjøp...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
5/10Uten fly og transportfotturer på Kreta uten fly og transportEndast 210 495,-Bestill
5/10Arlandafotturer på KretaJa13 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12/10Uten fly og transportfotturer på Kreta uten fly og transportEndast 210 495,-Bestill
12/10Arlandafotturer på KretaJa13 995,-Bestill

Lignende reiser

Fotturer i Hellas i Aristoteles fotspor

Fotturer i Hellas i Aristoteles fotspor

En spennende reise i vakre omgivelser gjennom historien. - Bli med på en inspirerende, historisk reise i Hellas der oldtid og nåtid møtes. Vi starter uken ved Aristoteles hjemby for deretter å fortse...
Fotturer i Kroatias nasjonalparker

Fotturer i Kroatias nasjonalparker

Vi går på turer der hvor fjellene møter havet – i ett av Europas vakreste land. - På denne flotte reisen går vi i tre av Kroatias nasjonalparker: Paklenica, Velebit og Plitvice. Dette handler om virk...
Fotturer i Montenegro

Fotturer i Montenegro

Bli med på vår spennende reise i ett av Europas yngste land: Montenegro. - Eventyret starter ved byen Kotor, en godt bevart havn fra middelalderen ved Sør-Europas eneste genuine fjord. Turene til fo...
Fotturer på Kypros

Fotturer på Kypros

Herlige turer til fots i Troodosfjellene og ved kysten på halvøya Akamas. - Vi lanserer vår nye reise med turer på den greske, sørlige delen av Kypros! Her går vi rett inn i den greske mytologien, så...
Vinturer til fots i Montenegro

Vinturer til fots i Montenegro

Langweekend med lokale spesialiteter i vakre Montenegro. - Bli med til vakre Montenegro, der du møter fantastisk turterreng i kombinasjon med god mat og drikke. Turene byr på mektig utsikt, både over...
Øyloffing: Båt- og fotturer i Kroatia

Øyloffing: Båt- og fotturer i Kroatia

Det kroatiske øyriket er kjent for sin skjønnhet. Dette får du oppleve til havs og til fots! - Vi øyloffer med egen båt og tar strandhugg ved de vakreste øyene, der både Brac og Hvar byr på flere tus...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden