Skip to main content

Fotturer langs Hadrians mur

Turer til fots fra kyst til kyst på grensen mellom Skottland og England langs romernes kjente mur!

Bli med på en herlig reise i grensetraktene mellom Skottland og England. For å beskytte England mot barbarerne i nord, bygde romerne en 120 km lang mur fra kyst til kyst. Muren representerte Romerrikets nordlige grense på den britiske øya. Vi går langs restene av denne muren i et bølgende landskap. Vi bor på hotell og på Bed & Breakfast i genuine, engelske landsbyer og også i større byer som Newcastle og Edinburgh. Ingrid og Snorri, som bor i Skottland, deler på å være reiseledere på denne turen og kan derfor bidra med det litt ekstra av lokalkunnskap som setter en egen spiss på reisen. 

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på Hotell/B&B med frokostbuffet, fem fotturer med lunsjpakke, engelsktalende guide, bagasjetransport og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Carlisle

Etter å ha landet på Edinburgh flyplass, tar vi buss til Carlisle, der vi overnatter på hotell.

Dag 2 Fottur til Walton

Vi går fra Carlisle til Walton. Derfra blir vi kjørt til Brampton, der vi bor på et typisk Bed & Breakfast-sted, typisk for de britiske øyene.
19 km. Måltider: F/L

Dag 3 Fottur til Twice Brewed

Etter en raus frokost, blir vi kjørt til Banks. Derfra går ferden til Twice Brewed, der vi tilbringer kvelden og natten på et nytt B&B-sted.
22 km. Måltider: F/L

Dag 4 Fottur til Chollerford

Ferden fortsetter til Chollerford. Vi blir kjørt til Hexham, der vi tar in på hotell.
20 km. Måltider: F/L

Dag 5 Fottur til East Wallhouses

Vi kjører tilbake til Chollerford. Turen går til East Wallhouses. Deretter blir vi kjørt til Hexham. Overnatting på hotell i nærheten av Hexham.
16 km. Måltider: F/L

Day 6 Fottur til Newcastle

Først en kjøretur til Heddon-on-the-Wall. Derfra går turen til reisens siste destinasjon; spennende Newcastle. Vi bor på hotell i sentrum av byen.
16 km. Måltider: F/L

Dag 7 Edinburgh

Vi kjøres inn til Edinburgh om morgenen. Så har vi dagen fri til å gjøre det man ønsker; Sightseeing, shopping i denne gjestfrie byen. Siste natten overnatter vi på hotell in Edinburgh.
Måltider: F

Dag 8 Farvel til Storbritannia

Vi blir kjørt til flyplassen for hjemreise.
Måltider: F

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 3 i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Hadrians mur

Vi går stien langs Hadrians mur, som romerne bygde for å holde barbarerne i Skottland på avstand. Hadrians mur er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Stien åpnet i 2003  og har blitt utrolig populær blant turgåere og historieinteresserte. Stien går fra kyst til kyst gjennom et landskap som er spennende og variert.

 • Klima: Variert. Vær forberedt på både regn og kjøllig vær, men også på mange flotte dager med en temperaturen på over 20 grader på dagtid.
 • Land: Storbritannia
 • Språk: Engelsk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Britiske Pund
 • Betalingsmåte: Kort benyttes ikke overalt så kontanter er greit å ha.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves.

Fotturer langs Hadrians mur

Vår engelsktalende lokalguide er med oss hele uken og deler med glede mye kunnskap med oss. Fotturene går i et lett kupert landskap, så utfordringen ligger i dagsetappenes lengde på 20-30 km. Det må derfor ha en god grunnkondisjon. Tidene som er oppgitt i programmet viser til effektiv turtid. Bagasjen blir transportert mellom hotellene, så du tar bare med det du trenger dag for dag. NB: Bagasjetransporten mellom hotellene inkluderer kun maksimum 1 kolli per person.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Edinburgh. Derfra tar kjøreturen til Carlisle ca 2 1/2 time. Har du bestilt reise uten fly, er det enklest å fly til Edinburgh. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du være med oss til hotellet, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. I så fall må du huske å forhåndsbestille denne turen hos oss.

Kart

Hotell

Boende Hadrianus mur

Boende Hadrianus mur

På typisk britisk vis, bor vi på Bed & Breakfast, på små, tilbakelente og gjestfrie bosteder i byene vi besøker. Spesialiteten er den populære engelske frokosten, som bidrar til en perfekt start hver...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
7/7Uten fly og transportFotturer langs Hadrianus mur uten fly og transport214 995,-Bestill
7/7ArlandaFotturer langs Hadrianus murFullt17 495,-Fullt

Lignende reiser

Fotturer i Det Skotske høylandet

Fotturer i Det Skotske høylandet

Skottland frister med fantastisk natur, spennende historie og genuin gjestfrihet. - I en overveldende, vakker natur går vi den populære West Highland way, fra Glasgow til Fort William. Dette er behag...
Båt- og fotturer langs Donau

Båt- og fotturer langs Donau

Nyt båtlivet ombord og gå turer i idylliske Dinaudalen. - Dette er en spennende nyhet for den som vil på cruise langs Donau og samtidig gå fotturer i området. Man bor ombord på trivelige MS Theodore...
Båt og fotturer i Nord-Norge

Båt og fotturer i Nord-Norge

Luksuriøse fotturer langs Arctic Haute Route! - Mellom Lofoten og Tromsø finner man kanskje Europas mest spektakulære turmuligheter. På denne unike reisen, tar vi båt langs kysten og går fotturer med...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden