Skip to main content

Fottur langs Costa Brava

Magasinet National Geographic har valgt Costa Brava til ett av verdens mest attraktive reisemål!

Costa Brava betyr ”den ville kysten” på katalansk. Her - mellom Barcelona og den franske grensen - går vi turer langs en naturskjønn kyststrekning. Vi går deler av den kjente kyststien GR-92, mellom fiskerlandsbyer og små bortgjemte badebukter som frister til herlige dukkerter. Vi bor i Calella de Palafrugell og besøker bohemenes og kunstnernes Cadaqués. Denne uken blir vi også godt kjent med det berømte katalanske kjøkkenet og en dag går vi på vintur mellom middelalderbyene i vindistriktet Empordá. På denne reisen unner vi oss å bo litt ekstra bra på ett utvalgt hotell med svømmebasseng og med kort gangavstand til stranden.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, seks treretters middager, fem fotturer, fem lunsj/piknik, transportstrekninger, guide. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Calella de Palafrugell

Vi lander i Barcelona og tar buss langs kysten til Calella de Palafrugell. Her sjekker vi inn på vårt fine Hotel Alga*** Kanskje ønsker du å ta reisens første dukkert før vi nyter en god middag.

Måltider: middag

Dag 2 Fottur til Fornells

Vi forlater Calella om morgenen og går via sjarmerende Llafranc oppover til det imponerende fyret San Sebastian. Stien fortsetter deretter gjennom en skog til den avsidesliggende stranden Cala Pedrosa, hvor vi spiser lunsj på en enkel restaurant. Turen mot den litt luksuriøse badebyen Tamariu går tidvis gjennom en flott pinjeskog. Etter en kopp kaffe og en iskrem på strandpromenaden i Tamariu, går vi videre mot Fornells. Vi tar buss tilbake.

12 km, 500 m upp, 500 m ner.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur til Palamós

Turen fra Calella til Palamós er en av reisens vakreste. Vi beveger oss oppe i høydene ovenfor kyststrekningens klippelandskap. Her, blant bosetninger som stammer fra steinalderen, ligger det små bortgjemte viker med grotter og finkornet sand. Stien går tidvis i en duftende pinjeskog, hele tiden med en vakker utsikt over det asurblå Middelhavet. Vi tar buss tilbake til hotellet.

12 km, 250 m upp, 250 m ner.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur Aiugafreda

Etter frokost tar vi buss til fjellandsbyen Begur, der en helt fantastisk turdag starter. Vi går nedover mot fyret Cap de Begur, som har en spektakulær beliggenhet over havet. Vi følger deretter den ville kysten mot vakre Cala de sa Tuna og etterpå til viken Aiugafreda. Vi følger en annen sti tilbake til Begur og bussen som tar oss tilbake til Calella.

10 km, 400 m upp, 400 m ner.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 5 Hviledag

Et hett tips er å dra opp til Figueres og besøke det litt bisarre Salvador Dalí-museet, som effektivt kan kurere den mest bastante muséskeptiker. Sørg gjerne for å forhåndsbestille besøket i god tid før reisen. Ønsker man å ta det roligere, kan man bli i Calella for å utforske de sjarmerende smugene, stranden og restaurantene. Også fantastiske Barcelona ligger innen rekkevidde denne dagen.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur og vinsmaking i Empordá

Denne dagen begir vi oss et stykke innover i landet til det stadig mer kjente vindistriktet Empordá. Her går vi mellom godt bevarte middelalderbyer som Pals og gjennom åkre med vindrueranker frem til vår utvalgte bodega. Der nyter vi en herlig lunsj med vinsmaking.

4,5 km, 100 m opp, 100 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Fottur Cadaqués

Costa Bravas mest kjente by, Cadaqués, var under de mørke årene under Francos regjeringstid et tilfluktssted for kunstnere og intellektuelle. Fremdeles har byen en bohemsk atmosfære. Salvador Dalís villa nede ved havet er åpen for besøk. Vi starter turen i Cala Monjoi, der verdens beste restaurant El Bulli en gang lå. Vi går gjennom nasjonalparken Cap de Creus langs den lange turstien GR-92. Her kommer man virkelig tett på den ville og vakre kysten. Avslutningsvis kommer vi til Cadaqués` samling av hvite hus nede ved havet, der vi rusler litt rundt i de trange smugene, hygger oss med en leskende `after walk` og det er også tid for en forfriskende dukkert før tilbakereisen. Om kvelden er tiden inne for en avskjedsmiddag på restaurant. Salut!

11,5 km, 450 m opp, 550 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Farvel til Costa Brava

Vi reiser tilbake til Norge etter en herlig uke på tur.

Måltider: frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Costa Brava

Costa Brava er kysten som ligger nord for Barcelona i Spania, i den nordøstre delen av Katalonia – oppe mot Frankrike. Costa Brava betyr den ”ville kysten”, og har et deilig klima om sommeren og fantastiske strender. Mange av kystens bortgjemte byer har vært attraktive for flere kunstnere og forfattere – ikke minst for Dalí og Picasso. På femtitallet begynte man å utvikle turiststeder av de gamle fiskerlandsbyene, men mye av det historisk genuine er fremdeles beholdt.

 • Klima: Middelhavsklima. I mai og september er gjennomsnittstemperaturen på 20-25 grader på dagtid. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Vannet holder en behagelig badetemperatur langt inn i oktober.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter benyttes de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Fotturer på Costa Brava

Vår skandinaviske turguide er med oss hele uken og vi går først og fremst på smale stier som tidvis kan være steinete. Landskapet er kupert, men opp- og nedstigningene er ikke veldig lange. Det er tilstrekkelig at man har en normal grunnkondisjon. Vi går i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte utsikten. Tidene som er angitt i programmet viser til effektiv turtid.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Dalí-museet

Spanias antagelig mest originale museum ligger i den lille landsbyen Figueres nordvest for Costa Brava. Ønsker du å besøke museet på hviledagen, må du bestille lang tid i forkant på museets hjemmeside. En taxi fra Calella til Figueres koster ca 95 euro per bil og vei med maks fire passasjerer. Hotellet bidrar gjerne til å bestille taxi.

Fly og transfer

Har du bestilt flybilletten med oss møter du våre representant på flyplassen i Barcelona (El Prat). Herfra er det ca 1,5 time transfer til Calella de Palafrugell. Bestiller du flybilletten på egen hånd er Girona i tillegg til Barcelona beste alternativ. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du melder deg for vår representant senest samme tid som flyet lander. Husk i såfall å bestille transferen av oss på forhånd.

Kart

Hotell

Hotel Alga

Hotel Alga

I Calella de Palafrugell – i hjertet av Costa Brava – bor vi på populære Hotel Alga. Hotellet er delikat og moderne med svømmebasseng og en bra restaurant. Det ligger i nærheten av stranden og til byl...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
08.05.2021Uten fly og transportFotturer på Costa Brava, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon
08.05.2021ArlandaFotturer på Costa BravaJa16 495,-BestillMer informasjon
25.09.2021Uten fly og transportFotturer på Costa Brava, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon
25.09.2021ArlandaFotturer på Costa BravaJa16 495,-BestillMer informasjon
25.09.2021KastrupFotturer på Costa Brava516 495,-BestillMer informasjon
02.10.2021Uten fly og transportFotturer på Costa Brava, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon
02.10.2021ArlandaFotturer på Costa BravaJa16 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden