Skip to main content

Fottur langs Costa Brava

Magasinet National Geographic har valgt Costa Brava til ett av verdens mest attraktive reisemål!

Costa Brava betyr ”den ville kysten” på katalansk. Her - mellom Barcelona og den franske grensen - går vi turer langs en naturskjønn kyststrekning. Vi går deler av den kjente kyststien GR-92, mellom fiskerlandsbyer og små bortgjemte badebukter som frister til herlige dukkerter. Vi bor i bohemenes og kunstnernes Cadaqués og får en guidet tur i Salvador Dalí-museet i Figueres. Denne uken blir vi også godt kjent med det berømte katalanske kjøkkenet og en dag går vi på vintur mellom middelalderbyene i vindistriktet Empordá. På denne reisen unner vi oss å bo litt ekstra bra på to utvalgte hotell med svømmebasseng og med kort gangavstand til stranden.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokostbuffet, fem treretters middager, seks fotturer med guide, lunsj/piknik, transportstrekninger og transport av bagasjen. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Calella de Palafrugell

Vi lander i Barcelona og tar buss langs kysten til Calella de Palafrugell. Her sjekker vi inn på vårt fine Hotel Alga*** Kanskje ønsker du å ta reisens første dukkert før vi nyter en god middag.

Måltider: middag

Dag 2 Fottur til Fornells

Vi forlater Calella om morgenen og går via sjarmerende Llafranc oppover til det imponerende fyret San Sebastian. Stien fortsetter deretter gjennom en skog til den avsidesliggende stranden Cala Pedrosa, hvor vi spiser lunsj på en enkel restaurant. Turen mot den litt luksuriøse badebyen Tamariu går tidvis gjennom en flott pinjeskog. Etter en kopp kaffe og en iskrem på strandpromenaden i Tamariu, går vi videre mot Fornells. Vi tar buss tilbake.

12 km, 500 m upp, 500 m ner.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur til Palamós

Turen fra Calella til Palamós er en av reisens vakreste. Vi beveger oss oppe i høydene ovenfor kyststrekningens klippelandskap. Her, blant bosetninger som stammer fra steinalderen, ligger det små bortgjemte viker med grotter og finkornet sand. Stien går tidvis i en duftende pinjeskog, hele tiden med en vakker utsikt over det asurblå Middelhavet. Vi tar buss tilbake til hotellet.

12 km, 250 m upp, 250 m ner.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur Aiugafreda

Etter frokost tar vi buss til fjellandsbyen Begur, der en helt fantastisk turdag starter. Vi går nedover mot fyret Cap de Begur, som har en spektakulær beliggenhet over havet. Vi følger deretter den ville kysten mot vakre Cala de sa Tuna og etterpå til viken Aiugafreda. Vi følger en annen sti tilbake til Begur og bussen som tar oss tilbake til Calella.

10 km, 400 m upp, 400 m ner.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 5 Vintur i Empordá

Denne dagen flytter vi til et annet hotell og underveis dit, sørger vi for å ta en enklere vintur i det stadig mer ettertraktede vindistriktet Empordá. Vi starter i middelalderbyen Pals og går gjennom vindrueplantasjene til vår utvalgte bodega, der vi nyter en enklere lunsj med vinsmaking. Vi besøker deretter det fascinerende Dalí-museet i Figueres, før ferden går til kystens vakreste by, Cadaques - der vi bor resten av uken. I de mørke årene under Francos regime, ble byen et tilfluktssted for kunstnere og intellektuelle. Fremdeles har byen en atmosfære preget av bohemers livsstil. Salvador Dalís hus ved havet befinner seg der fremdeles og er åpent for besøk. Vårt fine Hotel Playa Sol**** har en sentral beliggenhet rett ved havet.

4,5 km, 100 m upp, 100 m ner.

Måltider: frokost, lunsj

Dag 6 Fottur fra Cadaques til Cala Monjoi

Vi starter rett utenfor døren og følger langturstien GR-92 sørover gjennom nasjonalparken Cap de Creus. Man ser raskt at den ville kysten fortjener tilnavnet sitt. Til slutt kommer vi til Cala Monjoi, der verdens aller beste restaurant, El Bulli, tidligere befant seg. Som alle andre dager kan den som ønsker det, ta en forfriskende dukkert i havet før vi drar tilbake til Cadaques med buss.

11,5 km, 450 m opp, 550 m ned.

Måltider: frokost, lunsj

Dag 7 Fottur til Cap de Creus

Ukens siste tur er en verdig avslutning. Vi går GR-92 nordover mot odden Cap de Creus, Pyreneenes siste utløp og i tillegg den iberiske halvøyas østligste punkt. Vi befinner oss rett ved grensen til Frankrike. Dette er en naturskjønn kyst med klipper og bortgjemte viker. Vi nyter en smakfull lunsj i form av piknik ved fyret og har ettermiddagen i Cadaques fri til å rusle rundt på egen hånd. Om kvelden vil vi hygge oss med en felles avskjedsmiddag. Salut!

8 km, 400 m opp, 400 m ned.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til Costa Brava

Vi reiser tilbake til Norge etter en herlig uke på tur.

Måltider: frokost

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 2-3 i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Costa Brava

Costa Brava er kysten som ligger nord for Barcelona i Spania, i den nordøstre delen av Katalonia – oppe mot Frankrike. Costa Brava betyr den ”ville kysten”, og har et deilig klima om sommeren og fantastiske strender. Mange av kystens bortgjemte byer har vært attraktive for flere kunstnere og forfattere – ikke minst for Dalí og Picasso. På femtitallet begynte man å utvikle turiststeder av de gamle fiskerlandsbyene, men mye av det historisk genuine er fremdeles beholdt.

 • Klima: Middelhavsklima. I mai og september er gjennomsnittstemperaturen på 20-25 grader på dagtid. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Vannet holder en behagelig badetemperatur langt inn i oktober.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter benyttes de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Fotturer på Costa Brava

Vår skandinaviske turguide er med oss hele uken og vi går først og fremst på smale stier som tidvis kan være steinete. Landskapet er kupert, men opp- og nedstigningene er ikke veldig lange. Det er tilstrekkelig at man har en normal grunnkondisjon. Vi går i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte utsikten. Tidene som er angitt i programmet viser til effektiv turtid. Lunsjen spiser vi både på restauranter og som pikniks.

Fly og transfer

Har du bestilt flybilletten med oss møter du våre representant på flyplassen i Barcelona (El Prat). Herfra er det ca 1,5 time transfer til Calella de Palafrugell. Bestiller du flybilletten på egen hånd er Girona i tillegg til Barcelona beste alternativ. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du melder deg for vår representant senest samme tid som flyet lander. Husk i såfall å bestille transferen av oss på forhånd.

Kart

Hotell

Hotell Fotturer langs Costa Bravakysten

Hotell Fotturer langs Costa Bravakysten

For å få mest mulig ut av kystopplevelsen og minimere antall kjørestrekninger, har vi valgt å bo på to steder. Vi opplever den sørlige delen fra sjarmerende Calella de Palafrugell, mens vi avslutter u...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
14.09.2019Uten fly og transportfotturer på Costa Brava, uten fly og transport413 995,-Bestill
14.09.2019Arlandafotturer på Costa BravaJa16 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21.09.2019Uten fly og transportfotturer på Costa Brava, uten fly og transportFullt13 995,-Fullt
21.09.2019Arlandafotturer på Costa BravaFullt16 995,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28.09.2019Uten fly og transportfotturer på Costa Brava, uten fly og transportFullt13 995,-Fullt
28.09.2019Arlandafotturer på Costa BravaFullt16 995,-Fullt

Lignende reiser

Fottur i Baskerland

Fottur i Baskerland

Gourmetreise i spanske og franske Baskerland - Med utgangspunkt i den kongelige badebyen og gourmetbyen San Sebastián (Donostia på baskisk), går vi på oppdagelsesferd i dette myteomspunne land...
Fottur på Galicias kyst

Fottur på Galicias kyst

I fyrvokternes spor på Costa da Morte – et eksotisk og annerledes Spania! - Galicia i det nordvestre Spania er et sted som dufter sterkt og friskt av hav, der måkene skriker og havet har vakre blåton...
Fottur på Menorca

Fottur på Menorca

Den uberørte Middelhavsperlen. - Mallorcas lillesøster er en øy med et lavere tempo og med færre turister. Hit drar naturelskere og tidligere mange hippier, som søker Middelhavets fineste badebukter,...
Bästa vandringsturer på Mallorca

Fottur på Mallorca

Mallorca er øya man aldri blir lei av, uansett om man kommer hit for maten, badeliv, de sjarmerende byene, naturen eller spektakulære turer til fots. - Vi har valgt å bo midt i Mallorcas beste turomr...
Upplev äventyret i de fantastiska bergen i Andalusien med Prima Travel

Fottur i Andalusia og Sierra Nevada

Turer i myteomspunnede Andalusia. - Bare navnet Andalusia gir mange livgivende assosiasjoner: Blå himmel, spirende mandelblomster, små hvite landsbyer spredd rundt omkring i det frodige landskapet og...
Fottur i Liguria og Cinque Terre

Fottur i Liguria og Cinque Terre

En vill og vakker kyststrekning i Nord-Italia som tiltrekker seg turgåere og livsnytere. - Denne eventyrlige delen av Italia byr på fine og varierte turer til fots. Hver dag kan du velge mellom et ko...

Tilbud

7/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
13/9Vinturer til fots vid RhinenFra og med 10 495,-
14/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
19/9Vinturer til fots i ChampagneFra og med 11 995,-
24/9Fotturer i CalabriaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden