Skip to main content

Fottur i Val Gardena

Vår mest populære fottur finner sted i Alpenes kanskje aller vakreste fjellområde!

En av våre mest erfarne guider mener Val Gardena må være paradiset på jord. Vi kan være enige med ham: Her møter du blomstrende fjellsletter, vakker alpin panoramautsikt, hester som beiter fritt og – ikke minst – italiensk mat som mangler sitt motstykke. Dette er dalen som ligger på solsiden av Alpene i det italienske Sør-Tyrol. Her er klimaet på sitt aller beste - med sol og krystallklar luft. Vi bor i Santa Cristina, den midterste av dalens tre byer, i nærheten av heiser og turstier som passer for alle. Uansett om du ønsker å rusle rundt på blomsterenger eller om du vil bestige fjell og gå langs trange dalfører, så er du aldri langt unna sjarmerende fjellhytter som serverer god mat!

Val Gardena er reisemålet som egner seg for alle, fra nybegynnere til avanserte turentusiaster som er vant til alpeturer. Den spesielle topografien i Dolomittene i tillegg til de mange sommeråpne heisene, gjør det mulig for alle å komme opp i høyden. Der kan vi gå turer og få den mest spektakulære utsikten, uten å måtte tilbakelegge ekstreme stigningsetapper. Hver dag tilbyr vi derfor turer med ulik vanskelighetsgrad. Alle bør imidlertid ha grei normalkondisjon og kunne gå 10-15 km i kupert terreng hver dag. Vi går alltid i rolig tempo – opplevelsen er viktigere enn målet!

Denne reisen finnes også i en variant med enklere turer: Enkel fottur i Val Gardena

Film fra Fotturer i Val Gardena

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fem fotturer med guide, heiskort. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten og lunsj. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I Val Gardena tilbyr vi hver dag to alternative turer.

Dag 1 Val Gardena

Bussturen fra München flyplass gjennom Alpene er en reise i seg selv. Om kvelden venter en tyrolsk velkomstbuffet og den første av mange smakfulle middager.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Rasciesa

Den første dagen tar vi gondolen fra St. Ulrich opp til Rasciesa-platået. Ferden går via Heiligen Kreuz Kapelle til Brogles Hütte, omkranset av vakre alperoser. Foran oss ligger de spisse Odle-fjellene, der Reinhold Messner klatret som ung. Det er mulig å avslutte på Seceda-toppen, som byr på én av ukens beste utsiktspunkt og på Edelweiss.

Middels krevende: 13 km, 3 1/2 time, 250 m opp, 400 m ned, vanskelighetsgrad 2 av 5.

Tøft alternativ: 12 km, 4 timer, 700 m opp, 200 m ned, vanskelighetsgrad 3+ av 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 3 Fottur Seiser Alm

Vi tar fjellheisen opp på den andre siden av dalen til Seiser Alm, et vidstrakt høyplatå med vakre blomsterenger og aktive fjellstøler med beitende kyr.

Middels krevende: 12 km, 3 1/2 time, 170 m opp, 500 m ned, vanskelighetsgrad 2 av 5.

Tøft alternativ: 15 km, 4 1/2 time, 500 m opp, 450 m ned, vanskelighetsgrad 3 av 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 4 Fottur Col Raiser

Vi tar gondolbanen opp til Col Raiser og går deretter mot Regensburger Hütte og Troier Hütte over vakre blomsterenger. Til lunsj smaker det ypperlig med en Kaiserschmarren (dessertpannekake) med en praktfull utsikt. Den som vil, rekker shopping i St. Ulrichs sjarmerende småbymiljø. Den mer krevende turen går istedet fra Col Raiser til Stevia Hütte, som befinner seg mer avsides med en vakker beliggenhet.

Middels krevende: 8 km, 3 1/2 time, 450 m opp, 100 m ned, vanskelighetsgrad 2 av 5.

Tøft alternativ: 12 km, 4 timer, 700 m opp, 700 m ned, vanskelighetsgrad 3+ av 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 5 Hviledag

Denne dagen vil vi foreslå en utflukt til den vakre provinshovedstaden Bolzano, med en mellomeuropeisk atmosfære og det fascinerende Ötzi-muséet. Her ligger den 5000 år gamle ismannen som ble funnet i Ötztal, og utstillingen blir fortalt på en levende måte om livet i disse traktene gjennom flere tusen år. Man kan også bli værende i dalen og nyte hotellets spa-anlegg og kanskje en ekstra lang lunsj med apfelstrudel i solskinnet.

Selvsagt kan man også gå en tur på egen hånd denne dagen. Ett tips er å bestige Sella-massivets høyeste topp Piz Boe, som ligger i et karrig og høyalpint landskap (vanskelighetsgrad 3 av 5).

Måltider: Frokost, middag

Dag 6 Fottur Langkofel og Plattkofel

På den nest siste dagen går vi en spektakulær tur rundt områdets kjente tvillingtopper Langkofel og Plattkofel. De karakteristiske Dolomittfjellene skaper en vakker bakgrunn mot de frodiggrønne, blomstrende engene. Den lengre turen fortsetter med en tøff stigning mellom begge fjellene til Demetz Hütte.

Middels krevende: 12 km, 4 timer, 300 m opp, 300 m ned, vanskelighetsgrad 2 av 5.

Tøft alternativ: 15 km, 5 1/2 time, 1000 m opp, 300 m ned, vanskelighetsgrad 4 av 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 7 Fottur Langental eller Dolomiten höhenweg

De mer avslappende alternativene går inn i den grønne dalen Langental, hvor vi møter beitende hester og kyr. Ønsker man å krone uken med en av Val Gardenas lengste og beste turer, går man istedet ovenfor Langetal mot Puez Hütte. Deretter følger man Dolmiten Höhenweg i et fantastisk høyalpint landskap mot Grödner Joch.

Middels krevende alternativ: Opp til 10 km, opp til 250 m opp og 250 m ned, vanskelighetsgrad 2 av 5.

Tøft alternativ: 18 km, 7 timer, 750 m opp, 600 m ned, vanskelighetsgrad 4 av 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til Val Gardena

Vi forlater Val Gardena etter en herlig uke.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold grunnet vær og vind.

Reisefakta

Val Gardena og Dolomittene

Dalen Val Gardena ligger i italienske Sør-Tirol. Her ligger de tre byene St. Ulrich, St. Christina og Gardena, alle i typisk tyrolerstil arkitekturmessig. Det er gangavstand mellom de tre og her finner du blant mye annet restauranter og butikker. Vi bor i den midterste byen, St. Christina, som ligger 1300 m.o.h. Byen har en vakker beliggenhet ved foten av Sellafjellene, midt i Dolomittene, som er verdenskjent for de fantastiske turmulighetene. Dolomittene er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Val Gardena har variert flora og fauna og er også kjent for flott treskjæringshåndverk. I Val Gardena snakkes det primært italiensk og tysk.

  • Klima: Været i dette fjellområdet om sommeren kan sammenlignes med en god norsk sommer. Nede i dalene er det betydelig varmere. Om høsten er det svalere, men fortsatt svært godt turvær. Val Gardena ligger på solsiden av Alpene og har derfor som regel det beste været.
  • Land: Italia
  • Språk: Italiensk
  • Tidsforskjell fra Norge: Nei
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Strømadapter nødvendig: Nei

Fotturer Val Gardena

Våre skandinaviske turguider er med hele uken. Du får alltid flere turer med ulik vanskelighetsgrad å velge mellom. Du velger underveis i forhold til form, hva du orker og hva du ønsker når det gjelder hvor langt og hvor kupert det skal være. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Vi pleier å starte fotturene etter frokost og vi er tilbake på hotellet ved femtiden om kvelden. Noen dager starter turen fra hotellet, men av og til tar vi bussen til utgangspunktet. Tidene som er oppgitt i programmet viser effektiv marstid.

Turkart selges av reiselederen. Du vil ha behov for et heiskort, ”Gardenacard”, som er inkludert i prisen for reisen. Det kreves ikke noe foto, men man må fremvise legitimasjon til kontrollørene. I heiskortet er både heis og bussreiser inkludert i prisen.

Lunsj kan nytes på fjellhytter de dagene vi passerer slike – noe vi gjør relativt ofte. De andre dager kan man kjøpe med mat fra nærbutikken om morgenen. Det er ikke lov å ta med seg mat fra hotellfrokosten.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i München. Deretter følger ca. 4 timers transfer til Santa Cristina di Val Gardena. Vi stopper på veien for å strekke litt på bena og spise litt (ikke inkl.). Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Venezia, Verona, Milano eller Bergamo. Derfra kan du ta toget til Bolzano/Bozen eller Chiusa/Klausen og buss videre til Val Gardena. Togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Via Ferrata

Den som ønsker å prøve noe helt spesielt i Val Gardena, har mulighet til å ta én eller flere Via Ferrata-turer i løpet av uken.

Via Ferrata er en avansert type tur, der du får hjelp av vaiere og stegjern som sitter fast i fjellet. Du er hele  tiden koblet med total sikkerhet til disse med en sele, og blir fulgt av en utdannet fjellguide. Via Ferrata er den ytterste opplevelsen for den som ønsker å oppleve spenningen ved fjellklatring, men på en sikker måte og i full sikkerhet. Det kreves ingen erfaring, bare en sikker fot og at man tåler høyder.

Fra tidenes morgen har det vært stier for raskt å forflytte tropper over Alpene, og de fleste finnes fremdeles i de italienske Dolomittene. Her, på denne turen til praktfulle Val Gardena, kan du velge å være med på tre Via Ferrata-dager.

Hver dag koster 80-90 €, avhengig av turen. Vi går i små grupper på maksimum 4-5 personer med profesjonell fjellguide. Det minste antallet er 3 deltagere. De dagene du ikke går Via Ferrata, er du med på våre øvrige fine turer i området. Gi beskjed til våre guider før ankomsten i Val Gardena, så sørger vi for å bestille turen(e). Noen populære Via Ferrata i Val Gardena:

Cir 1 og Cir 2

To kortere Via Ferrata i Passo Gardena, perfekt for å bli kjent med utstyret og teknikken:
Cir 1: 2 1/2 time, 400 m opp, 400 m ned, hvorav 1 1/2 time og 150 m på Via Ferrata. Høyeste fjelltopp: 2520 m.o.h.
Cir 2: 2 1/2 time, 450 m opp, 450 m ned, hvorav 1 1/2 time og 100 m på Via Ferrata. Høyeste fjelltopp: 2592 m.o.h.

La Tridentina

En av de mest populære og klassiske Via Ferrata, som byr på praktfull utsikt og en sjarmerende fjellhytte:
4,5 time, 600 m opp, 600 m ned, hvorav 2 timer og 400 m på Via Ferrata. høyeste topp: 2587 m.o.h..

Sas Rigais

En fantastisk heldagstur, uten store tekniske utfordringer, som tar oss over magiske 3000 m.o.h.
6 1/2 time, 900 m opp, 900 m ned, hvorav 1 1/2 - 3 timer og 250 - 550 m på Via Ferrata. Høyeste fjelltopp: 3025 m.o.h.

Kart

Hotell

Hotel Christeinerhof

Hotel Christeinerhof

Detta trevliga familjeägda hotell ligger mitt i Val Gardena, i nedre delen av mittenbyn Santa Cristina. Vi välkomnas av familjen Demetz och bor i ombonade rum med bad/wc och balkong på de flesta rumme...
Hotel Touring

Hotel Touring

Dette hyggelige hotellet ligger sentralt i Santa Cristina, den mellomste byen i Val Gardena. Familien Senoner tar i mot oss med ekte sydtyrolsk gjestfrihet og dekker opp en herlig frokostbuffet og tre...

Bilder

Lagvandring i Cortina d'Ampezzo-regionen med Prima Travel

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26.06.2021Uten fly og transportFotturer i Val Gardena, Hotel TouringFullt13 495,-FulltMer informasjon
26.06.2021ArlandaFotturer i Val Gardena, Hotel ChristeinerhofJa15 995,-BestillMer informasjon
26.06.2021LandvetterFotturer i Val Gardena, Hotel ChristeinerhofJa15 995,-BestillMer informasjon
26.06.2021ArlandaFotturer i Val Gardena, Hotel Touring216 995,-BestillMer informasjon
26.06.2021LandvetterFotturer i Val Gardena, Hotel Touring216 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021Uten fly og transportFotturer i Val Gardena, Hotel TouringFullt13 495,-FulltMer informasjon
03.07.2021ArlandaFotturer i Val Gardena, Hotel ChristeinerhofJa15 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021KastrupFotturer i Val Gardena, Hotel ChristeinerhofJa15 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021LandvetterFotturer i Val Gardena, Hotel ChristeinerhofJa15 995,-BestillMer informasjon
03.07.2021ArlandaFotturer i Val Gardena, Hotel TouringFullt16 995,-FulltMer informasjon
03.07.2021KastrupFotturer i Val Gardena, Hotel TouringFullt16 995,-FulltMer informasjon
03.07.2021LandvetterFotturer i Val Gardena, Hotel TouringFullt16 995,-FulltMer informasjon
10.07.2021Uten fly og transportFotturer i Val Gardena, Hotel Touring213 495,-BestillMer informasjon
10.07.2021ArlandaFotturer i Val Gardena, Hotel ChristeinerhofJa15 995,-BestillMer informasjon
10.07.2021LandvetterFotturer i Val Gardena, Hotel ChristeinerhofJa15 995,-BestillMer informasjon
10.07.2021ArlandaFotturer i Val Gardena, Hotel Touring216 995,-BestillMer informasjon
10.07.2021LandvetterFotturer i Val Gardena, Hotel Touring216 995,-BestillMer informasjon
04.09.2021Uten fly og transportFotturer i Val Gardena, Hotel Touring213 495,-BestillMer informasjon
04.09.2021ArlandaFotturer i Val Gardena, Hotel Touring216 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden