Skip to main content

Fottur i Val di Fassa

Eventyrlige turer i de kongelige, italienske Dolomittene

Midt i ”verdens vakreste fjell” ligger Val di Fassa, omgitt av bølgende sletter og spisse fjelltopper. Rundt oss finner vi Dolomittenes aller mest kjente fjellmassiv, som Catinaccio (på italiensk) /Rosengarten (på tysk), Sasso Lungo og Sella. Høyest av alle er Marmolada, 3343 m.o.h., også kalt Dolomittenes dronning. Her finner vi også områdets eneste isbre. Det er kontrastene som gjør Dolomittene til et så fantastisk turområde. Vi går på flotte stier over praktfulle blomsterenger, utrolige ørkener av sten og gjennom lerkeskoger der man bare hører fuglekvidder og fossefall. Det er kort vei mellom de gjestfrie fjellhyttene, som serverer herlig mat og drikke til sultne turgåere. Her ligger kjente byer som Canazei og Campitello, men vi bor i Vigo di Fassa midt i dalen. Dette er en sjarmerende, liten landsby som er det aller beste utgangspunktet for de fineste fotturene.

På mange måter finner man essensen av Alpene her; En vellykket miks av østerrisk og italiensk kultur, språk, mat og lynne. Lokalbefolkningen her og i noen av nabodalene snakker retoromansk og ser på seg selv som en urgammel folkegruppe. Landsbyene er holdt pene og ryddige og maten er genuin med italiensk finesse. Og vinene? Sør-Tyrols hvite, røde og rosé, er blant de aller beste i Italia.

Har du hørt om Kong Laurino? Han er en eventyrfigur i legenden om hvordan de rosa Dolomittene fikk sin farge. Les om han i Reisefakta nedenfor!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på hotell med og middag, 5 fotturer med guide, heiskort til en verdi på ca € 90 og guide. Tillegg: Lunsj, drikke og ev enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I Val di Fassa tilbyr vi hver dag to turalternativer. Ytterligere forlengelser eller forkortelser kan gjøres på egen hånd.

Dag 1 Vigo di Fassa

Vi ankommer vårt hyggelige familieeide hotell i den lille alpelandsbyen Vigo di Fassa. Kjøkkenet vil være opptatt med å forberede seg til kveldens velkomstmiddag.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Roda de Vael

Ferden går med buss over passet til Carezza og vi går tilbake mot Vigo di Fassa. Vi nyter lunsj på en hyggelig baita, fjellhytte, og etterpå kan du velge om du ønsker å gå et stykke på langturen Alta Via di Fassa eller på den heftige "sauestien" til Ciampedí, hvorfra vi tar heisen ned til byen.

Vanskelighetsgrad 2 eller 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Fottur mot Marmolada langs ”brødveien”

Dolomittenes høyeste fjell og tilknyttede isbre heter Marmolada, på 3343 m.o.h. Vi går den legendariske Viel dal Pan, brødveien, på orkesterplass med den betagende utsikten rett mot oss. På dette fjellet stod en av de blodigste kampene mellom Italia og Østerrike under første verdenskrig. Østerrikerne gravde ut tuneller i isbreen, et system som ble kjent som "isbyen". I dag har naturen tatt tilbake fjellet men minnene lever videre.

Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 4 Fottur Val San Nicoló

Dagens flotte fottur går dypt innover i idylliske Val San Nicoló. Vi går over blomstrende enger med beitende kyr og skog, omgitt av hvite fjell på tre sider. Den som vil, går opp mot Pas de Sen Nicoló og dess høyalpine miljø.

Vanskelighetsgrad 3 eller 3+ på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Hviledag

Denne dagen kan man nyte dalens landsbyer og benytte seg av ulike aktiviteter, eller kanskje ta en tur på egen hånd høyere opp i fjellandskapet. Vi kan også anbefale en utflukt til provinshovedstaden Bolzano, som frister med et vakkert, sørtyrolsk bymiljø, mange kafeer og Ötzi-museet, der man kan se den 5000 år gamle ismannen.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Fottur Catinaccio/Rosengarten

Dolomittenes kanskje mest kjente fjell heter Catinaccio på italiensk og Rosengarten på tysk. Legenden sier at det er kong Laurinos hage med rosentrær som gjør at fjellet lyser rosa i morgengry og ved skumring. Denne dagen tilbyr vi to magiske rundturer. Begge starter med å ta heisen opp til Ciampedie og vi går opp gjennom Val de Vajolet til det staselige Torri del Vajolet. Normalturen går videre langs Catinaccio og ned igjen. Den lange turen fortsetter inn i et skikkelig heftig landskap til innsjøen Antermoia. Vi passerer flere fjellhytter som serverer herlig, varm mat og iskald drikke.

Vanskelighetsgrad 3 eller 4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Fottur til Sella-massivets fjelltopp

Sella-massivet reiser seg mellom dalene Fassa, Gardena og Badia og utgjør hjertet i denne delen av Dolomittene. Man kan både sykle og bedrive skikjøring i fjellmassivet rundt (Sella Ronda), men denne dagen skal vi gå opp til toppen Piz Boe, på hele 3152 m.o.h. Vi starter ovenfor Canazei og går først en enkel strekning nedover til Passo Pordoi. Derfra tar vi taubane opp til Sas di Pordoi. Vi befinner oss kvikt i ukens mest høyalpine landskap. Vi går gjennom et månelandskap mot toppen og til fjellhytten der vi skal nyte lunsj. Etter dette drar vi tilbake – en verdig avslutning på en opplevelsesrik uke til fjells! 

Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Val di Fassa

Etter frokost tar vi farvel med vakre Fassadalen og flyr tilbake til Norge.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Val di Fassa og Dolomittene

Fassadalen ligger i italienske Dolomittene – oppført på UNESCOS verdensarvliste, sør for Val Gardena. Det bor rundt 10.000 innbyggere i Val di Fassa, fordelt på syv kommuner: Canazei, Campitello, Mazzin, Pozza, Vigo, Soraga og Moena. Her går også det kjente langløpet Marcialonga hver vinter.

At Dolomittene er en egen stenart - annerledes enn vanlig kalksten - var det den franske geologen Dolomieu som oppdaget. Gamle tropiske korallrev med en spesielt høy andel magnesium er det som gir fjellene det rosa skimmeret. Naturligvis finnes det en bedre historie: Dvergkongen Laurinos rike var en hage med rosentrær, som lyste rødt lang vei. Med god helse og i fredelige omgivelser ønsket Laurino seg bare èn ting: Å gifte seg med den vakre prinsessen Simildas. Da hun takket nei, benyttet Laurino seg av magi for å kidnappe henne og holdt henne fanget i syv år i sitt rike, frem til hennes brødre fant dette riket – takket være rosenes glød og reddet henne. Forbitret over at det var rosene som ledet fienden inn i hans rike, kastet Laurino en forbannelse over hagen med rosentrær. Det forvandlet den til sten, og han forbudte den til å vise seg både om dagen og om natten. Men han glemte å inkludere morgengry og skumringen i sin forbannelse, så derfor lyser hans rosegård opp ved hver soloppgang og solnedgang, massivet som nå heter Rosengarten/Catinaccio.

  • Klima: Klimaet på fjellet om sommeren er som en god, norsk sommer. Nede i dalene er det betydelig varmere. Om høsten er det kjøligere, men fortsatt bra vær for fotturer. Val di Fassa ligger på solsiden av Alpene og pleier å ha det beste været.
  • Land: Italia
  • Språk: Italiensk og ladin (retoromansk).
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Kort aksepteres ikke over alt, på fjellhyttene må man ha kontanter. 
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei.

Fotturer i Val di Fassa

Våre skandinaviske turguider er med hele uken. Vel fremme på reisemålet venter et spennende turprogram. Våre guider tilbyr flere turer med ulik vanskelighetsgrad. Man velger selv om man orker og har lyst til å gå på kuperte stier eller ikke. Vi går i rolig tempo og tar pauser for å nyte naturen. Vi starter som regel turene etter frokost og vi er tilbake på hotellet ved femtiden om kvelden. Enkelte dager går turen fra hotellet, mens andre dager tar vi buss til stedet turen starter. Tidspunkt som oppgis i programmet viser til effektiv turtid.
Turkart selges på destinasjonen av reiselederen. Vi må ha et heiskort som er inkludert i reisens pris. Vi trenger ikke foto, men legitimasjon kan kreves av kontrollørene. Heiskortet omfatter fri bruk av heiser og busser. Lunsjen kan nytes på fjellhytter de dagene vi passerer slike – som er ofte. Eller man kjøper med seg matpakke fra nærbutikken om morgenen. Det er ikke tillatt å ta med seg mat fra hotellfrokosten.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Venezia eller i München, avhengig av reisedato. Til Vigo di Fassa venter en 3-timers kjøretur fra Venezia og 4 ½ time fra München. Vi stopper på veien for å strekke på bena og kanskje spise litt, hvis du ønsker det. Har du bestilt reise uten fly, kan dureise til Venezia, Treviso, Verona, Milano eller Bergamo. Derfra kan man ta tog til Bolzano/Bozen og buss til Vigo di Fassa. Togtider finner du på: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med på denne kjøreturen. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Du må også huske å forhåndsbestille denne turen av oss.

Kart

Hotell

Hotel Miramonti

Hotel Miramonti

Familien Vian ønsker oss velkommen til sitt hyggelige hotell i ladinsk stil. Det ligger i nærheten av alt i Vigo di Fassa og har en hage og en liten wellness-avdeling. Rommene har balkong og ved henve...

Bilder

Upplev gröna skogar i Alperna med Prima Travel

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
27.06.2020Uten fly og transportFotturer i Val di Fassa, uten fly og transport411 995,-BestillMer informasjon
27.06.2020KastrupFotturer i Val di FassaFullt14 995,-FulltMer informasjon
27.06.2020ArlandaFotturer i Val di FassaJa15 495,-BestillMer informasjon
04.07.2020Uten fly og transportFotturer i Val di Fassa, uten fly og transportFullt11 995,-FulltMer informasjon
04.07.2020KastrupFotturer i Val di FassaFullt14 995,-FulltMer informasjon
04.07.2020ArlandaFotturer i Val di FassaFullt15 495,-FulltMer informasjon
05.09.2020Uten fly og transportFotturer i Val di Fassa, uten fly og transport411 995,-BestillMer informasjon
05.09.2020KastrupFotturer i Val di FassaJa14 995,-BestillMer informasjon
05.09.2020ArlandaFotturer i Val di FassaJa15 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden