Skip to main content

Fotturer i Sør-Albania

Opplev ett av Europas mest spennende land til fots!

Denne interessante reisen går ved landets sørlige kyststrekning. Fotturene går både til strender med krystallklart vann og oppe i fjellene med landsbyer som ligger på over 1000 meters høyde. Store deler av den albanske kysten er uberørt, uten store hotellkompleks eller industri. I tillegg kan maten beskrives som en fusjon med gresk, italiensk og ottomansk innflytelse – det beste av tre matkulturer! Vi bor på to gjestfrie hotell i henholdsvis Dhermi og Himare med kort vær til herlig bading i Middelhavet.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem lunsj/piknik, fotturer med guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Dhermi

Flyet lander i Albanias hovedstad Tirana og derfra kjører vi videre til Dhermi med buss. Vi sjekker inn på vårt hotell og kan ta vår første dukkert i Middelhavet før kveldens velkomstmiddag. 

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Gjipe Beach

Etter en herlig frokost på terrassen, starter ukens første fottur rett fra hotellet. Vi følger stranden sørøstover og går deretter gjennom skogen opp til St Theodors kloster, som stammer fra 1300-tallet. Derfra går vi nedover mot Gjipe Beach, en av de mer avsidesliggende strendene langs den Albanske rivieraen, kjent for krystallklart vann. Etter et stopp med piknik og et forfriskende bad, fortsetter vi oppover gjennom Gjipe-ravinen, der vi får fantastisk utsikt over ravinen og havet. Vi får en kort kjøretur tilbake til hotellet, der vi nyter en felles middag på kvelden. 

3 ½ - 4 timer, 10 km, 450 m opp, 200 m ned. 

Måltider: Frokost, lunsj og midda

Dag 3 Fottur til St Andre Bay 

Denne dagen drar vi et lite stykke nordover. Derfra går vi langs kystlinjen med havet tett på. Området langs den jevne stien med små høydeforskjeller er fantastisk. Etterhvert kommer vi frem til St Andre-bukten og stedets ”hemmelige” strand. Her stopper vi for lunsj og bading, før vi blir hentet med båt for å dra tilbake til hotellet. Om kvelden går vi til en av naborestaurantene og tester deres fiskemeny. 

3,5 timer, 8 km, 250 m opp, 250 m ned. + 4,5 km til Grama Bay.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur Llogora-passet til Qafa e Telle

Vi tar buss i ca 35 minutter til Llogora-passet som ligger 1027 m.o.h. Vi får en sval og herlig start i skyggefullt skogsterreng. Etter et par timer åpner skogen seg opp og vi ankommer Qafa e Telle, 1440 m.o.h. Vi stopper for piknik i det grønne og det er bare å nyte havet nedenfor oss og de mektige fjellene i bakgrunnen. Vi følger deretter en grusvei tilbake nedover til passet, der vi unner oss forfriskende drikke før vi hopper på bussen som tar oss tilbake til hotellet. I kveld er det middag på egen hånd og vi sjekker ut stedets restauranttilbud.

4 timer, 10 km, 700 m opp, 700 m ned.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 5 Fottur fra Jale Beach til Himare

Etter utsjekking fra Dhermi, tar vi buss sørover ca 30 minutter der vi blir sluppet av ved Jala Beach. Herfra går vi til Himare, en tur som byr på en litt annen utsikt over området. Vi går et stykke fra strandlinjen og passerer strender, landsbyer og kanskje en og annen horde av geiter. I sjarmerende Livadh tar vi et stopp for bading på en strand før vi fortsetter frem til vårt hotell, der vi sjekker inn for resten av uken. Du spiser lunsj på egen hånd, men det blir felles middag på hotellet om kvelden.

2 ½ time, 8 km, 150 m opp, 150 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Fottur Qeparo og Kudhes

Denne dagen går vi ukens lengste fottur. Vi tar buss sørover ca 40 minutter til den lille landsbyen Qeparo. Herfra følger vi en grusvei blant oliventrær innover mot fjellene og opp til den sjarmerende, lille fjellbyen Kudhes. Vi går brostensgaten gjennom byen og koser oss med de vakre, velholdte stenhusene før vi går en mindre sti som leder oss tilbake nedover mot kysten. Vi nyter en piknik med havet foran oss og fjellene i ryggen. Om kvelden får du mulighet til å utforske Himaras restauranter på egen hånd. 

5 timer, 15 km, 525 m opp, 525 m ned.

Måltider: Frokost og lunsj

Dag 7 Hviledag i Himara

Tiden er inne for å nyte livet på stranden eller man kan ta bussen til Saranda for et besøk der. Vi møtes om kvelden til en felles avskjedsmiddag på byen. 

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Albania

Etter frokost går ferden til Tirana flyplass. 

Måltider: Frokost
Vi tar forbehold grunnet vær og vind. 

Reisefakta

Albania

Lille Albania ligger sør i Balkan og grenser til Montenegro, Kosovo, Makedonia og Hellas. I antikken var landet blant annet en del av den romerske provinsen Dalmatia, og i moderne tid har de vært selvstendige siden det ottomanske riket falt. Etter en isolert periode under kommunistregimet og sosiale uroligheter rundt 1997, har landet stabilisert seg og hatt en positiv utvikling. Halvparten av befolkningen er fremdeles bønder, men turismen er den raskest økende næringen i dette vakre, uberørte landet.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Albania
 • Språk: Albansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Lek. Man kan ikke veksle inn til Lek i Norge. Vi anbefaler derfor at du tar med Euro og veksler til Lek på destinasjonen. På de fleste stedene kan du også betale med Euro. 
 • Prisnivå og betalingsmåte: Betydelig rimeligere enn i Norge. Kun kontanter på de fleste stedene, kredittkort aksepteres sjelden. Det er minibank i Shkoder. De mest kjente kredittkortene aksepteres på hotellene og på større restauranter.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk helsekort: Gjelder ikke
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Eladapter: Nei
 • Drikkevann: Kvaliteten endrer seg i forhold til ulike perioder av året og til ulike områder, men vanligvis kan vannet fra kran drikkes både i Shkoder og i nasjonalparkene.
 • Forøvrig: Begge byene Dhermi og Himara er mindre byer. Det finnes mindre butikker en gangavstand unna hotellene, der man kan kjøpe blant annet vann, annen drikke og snacks. Himara har større tilbud enn Dhermi.

Fotturer i Albania

Vi går langs stier og jord- og grusveier. Stiene kan tidvis være stenete. Det kan også være partier med tornete busker langs stiene, så vi anbefaler å gå i langbukser. Foretrekker du shorts, kan du ha høye strømper som kan dras opp til knærne for å beskytte leggene på enkelte strekninger. Vi går i rolig tempo med tid til å ta pauser for å nyte omgivelsene. 

Måltider

Lunsj nytes som matpakke. 

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Tirana. Deretter venter en kjøretur på ca 3 ½ time til Dhermi. Har du bestilt turen uten fly, flyr du enklest til Tirana. Du kan være med på kjøreturen dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du forhåndsbestille denne kjøreturen av oss. Kjøreturen fra Himara til Tirana flyplass tar ca 4 timer.

Kart

Hotell

Hotell Fotturer i Sør-Albania

Hotell Fotturer i Sør-Albania

Får å oppleve så mye som mulig, bor vi på to ulike hotell denne uken i Albania: Royal Blue Hotel**** - De første fire nettene bor vi i den lille landsbyen Dhermi. Selve byen – med de greskinspirerte...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportFotturer i Albania uten fly og transport29 495,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaFotturer i AlbaniaFullt12 995,-FulltMer informasjon
12.09.2020KastrupFotturer i Albania414 495,-BestillMer informasjon
15.05.2021Uten fly og transportFotturer i södra Albania, uten fly og transportJa9 995,-BestillMer informasjon
15.05.2021ArlandaFotturer i södra AlbaniaJa13 995,-BestillMer informasjon
11.09.2021Uten fly og transportFotturer i södra Albania, uten fly og transportJa9 995,-BestillMer informasjon
11.09.2021ArlandaFotturer i södra AlbaniaJa13 995,-BestillMer informasjon
18.09.2021Uten fly og transportFotturer i södra Albania, uten fly og transportJa9 995,-BestillMer informasjon
18.09.2021ArlandaFotturer i södra AlbaniaJa13 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden