Skip to main content

Fottur i Sør-Afrika

Storslåtte fotturer i et av verdens mest kontrastfulle land!

Å oppdage spennende Sør-Afrika til fots er den beste måten å oppleve dette store landet på. Vi går den fine turen fra Table Mountain til Kapp Det Gode Håp. Det er her Atlanterhavet og Det Indiske Hav møtes, og i løpet av turen nyter vi den helt nydelig utsikten over de to hav. Turen avsluttes med et par dager i Winelands med vinsmaking og hvor vi også går til fots mellom vinrankene. Vi bor på et mindre boutique hotell og nyter deilige middager om kvelden. Og ja, den sørafrikanske maten er virkelig er så god som sitt rykte. Bagasjen blir transportert med bil mellom hotellene og vi bærer bare det vi trenger for dagen. De to avsluttende etappene blir ansett for å være Sør-Afrikas beste turer og her har vi sjansen for å se dyr og fugler fra Sør-Afrikas rike fauna. Vår guide Steve vet alt, og da mener vi alt, om dette spennende landets flora, fauna, historie og kultur. En flott reiseopplevelse for alle turgåere.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:9
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltrom med frokost, velkomst- og avskjedsmiddag, seks lunsjer i form av piknik, fotturer med engelskspråklig guide, transportstrekninger og transport av bagasje. Tillegg: Enkeltrom, driks og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1

Flyet går på dagtid og vi lander morgenen etter i Cape Town. Vi slipper jetlag, siden tidssonen er den samme som i Europa. ​

Måltider: Mat blir servert på flyet.

Dag 2 Bytur i Cape Town

Etter å ha landet kan eventyret starte. Vi kjører til hotellet som ligger svært sentralt og tar fatt på et par timers benstrekk rundt omkring i den flotte byen. På ettermiddagen har du tid til å rusle rundt på egen hånd, før vi nyter velkomstmiddagen på en restaurant. 

Måltider: -/-/M

Dag 3 Fottur over Table Mountain

Etter frokost drar vi opp til foten av Cape Towns kjente Table Mountain. Ferden går først opp til klippen Gorge og den høyeste fjelltoppen Maclear’s Beacon på 1087 m.o.h. Den som ønsker en enklere start, tar taubanen et lite stykke opp. Bak oss har vi en mektig utsikt mot Cape Town, Lion’s Head og Table Bay. Med blikket mot Helderberg Mountains, går vi over platået og ned gjennom Costantia Neks-skogen. Vi sjekker inn på De Noordhoek Hotel og middag spises på egen hånd på en av de mange, hyggelige restaurantene på odden. Du kan blant annet velge mellom pubmat, sushi, BBQ, fine dining eller tapas - i denne smeltedigelen finner man noe for enhver smak!

5 timer, 15 km, opp 800 m, ned 800 m. Vanskelighetsgrad 4 i en skala på 1-5, men et enklere alternativ kan velges.

Måltider: F/L/-

Dag 4 Fottur til Noordhoek Beach

Vi starter turen rett utenfor døren og tar Vlakkenberg Trail gjennom Fynbo-vegetasjonen, som på afrikaans betyr vakre busker. Vi passerer gamle mangangruver og går nedover i den vakre Blackburn-ravinen. Stien følger klippene og byr på en herlig utsikt over Hout-bukten. Etter å ha gått over Chapman’s Peak, får vi brått øye på Long Beach og Noordhoek-dalen, som er dagens mål. Dette er en herlig dagstur, som man kan avkorte dersom man ønsker det. Den som ønsker det, går hele veien tilbake til hotellet.

9 timer, 18 km, opp 400 m, ned 400 m. Vanskelighetsgrad 4 i en skala på 1-5, men turen kan gjøres kortere.

​Måltider: F/L/-

Dag 5 Fottur til Simonstown

Denne dagen går vi en enklere tur enn langturen dagen før. Vi forlater Atlanterhavssiden og kommer til False Bay, hvor vi går langs den populære stranden Long Beach til Kommetjie. Ferden går deretter innover i landet, og dermed byttes sivilisasjonen mot villmarkslandskap av vegetasjon og den vakre innsjøen Quplaas. Via en sti beregnet på esler, kommer vi oss ned til sjarmerende Simonstown og The Quayside Hotel. Den som kan ønske seg mer fysisk aktivitet, kan gå til herlige og fascinerende Boulder’s Penguin Colony.

5 timer, 18 km, opp 300 m, ned 300 m. Vanskelighetsgrad 3 i en skala på 1-5.

Måltider: F/L/-

Dag 6 Fottur til Smitswinkel Bay

Dette ansees av mange å være den vakreste turen i hele Sør-Afrika. Dagen starter med en stigning mot Swartkop, halvøyas tredje høyeste fjelltopp, og vi går langs fjellkammen før vi går nedover mot Smitswinkel Bay. Tidvis er det bratt både oppover og nedover, men den magiske turen er verdt anstrengelsene! Vi tar buss tilbake til Quayside Hotel.

6 timer, 13 km, opp 600 m, ned 600 m. Vanskelighetsgrad 4 i en skala på 1-5.

​Måltider: F/L/-

Dag 7 Fottur til Cape Point

De som ikke er enige i at gårsdagens er Sør-Afrikas beste tur, pleier å holde en knapp på denne! Døm selv! Ferden går gjennom Cape Point Nature Reserve, langs kysten til den odden der Atlanterhavet og Det indiske havet møtes. Utsikten er uslåelig og det er stor mulighet til at vi får se både hval og mange sjøfugler. Av landdyr kan vi møte Cape Mountain-sebraen, Chacma-bavianen og både Bontebok- og Eland-antilope. Dette er en lang, men ikke spesielt anstrengende dag – og en verdig avslutning på en fantastisk turreise. Turen kan gjøres kortere dersom noen føler at de er godt fornøyd. Vi overnatter på Quayside Hotel.

6 timer, 15 km, opp 300 m, ned 300 m. Vanskelighetsgrad 3 i en skala på 1-5.

​Måltider: F/L/-

Dag 8 Vintur i Franschhoek

Noe av det mest spennende vi vet, er å legge ut på vinturer: Å gå gjennom vakre landskap med bugnende vinranker og deretter kose seg på vingårdene med vinsmaking og lunsj i skyggen! Vår guide legger opp turen etter gruppens smak, så hver vintur blir unik!

​Måltider: F/L/M

Dag 9 Farvel til reisen i Sør-Afrika

Vi sørger for å ta et ekstra glass med god vin, før vi pakker sammen og begir oss til flyplassen for hjemreise.

​Måltider: F/-/- (mat på flyet)

Dag 10 Norge

Flyet lander midt på dagen, etter en opplevelsesrik fotturopplevelse.

Hvor tøff er turen? 4 på en skal fra 1 til 5

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Sør-Afrika

Sør-Afrika består av et vidstrakt innlandsplatå omkranset av massive fjellkjeder og kyststripen grenser til Atlanterhavet i vest og Det indiske havet i øst. Nabolandene heter Namibia (som ble selvstendig fra Sør-Afrika først i 1990), Botswana, Zimbabwe, Mosambik og Swaziland. Lesotho utgjør en selvstendig enklave i den østre delen av landet.

Portugiserne var de første europeerne som besøkte området, men landet ble først kolonisert av Nederland og dernest Storbritannia. Det var en del av Det britiske samveldet frem til 1961, da det ble etablert som republikk. Apartheid-perioden ble avskaffet i 1990 og landet er i dag demokratisk. Den dominerende religionen er kristendom.

Sør-Afrika er rik på mineraler og spiller en stor økonomisk og politisk rolle i den sørlige delen av Afrika. I landet er hele 10 % av verdens kjente floraarter representert, og faunaen er ikke mindre rik.

 • Klima: Omkring Cape Town råder såkalt Middelhavsklima. Årstidene er motsatt av våre, så det er sommer når det er vinter i Norge.
 • Land: Sør-Afrika
 • Språk: Engelsk og afrikaans.
 • Tidsforskjell fra Norge: + 1 time
 • Valuta: Rand (ZAR)
 • Prisnivå og betalingsform: Rimeligere enn i Norge. En middag koster 70-100 kr
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Ja
 • Forøvrig: Kontakt din fastlege eller vaksinasjonssenter for oppdatert informasjon.

Fotturer på Sør-Afrika

Vi benytter vår engelsktalende guide, Steve, som kjenner traktene godt og som gjerne deler sin kunnskap med andre. Det kan være at en erstatning kan ta hans rolle. Underlaget er i stor utstrening svært bra. Graderingen på 4 er gitt med tanke på turenes lengde, mens høydeforskjellene vil utgjøre vanskelighetsgrad 3. Vær oppmerksom på flere bratte opp- og nedstigninger. Deltagerne må være vant til å gå fotturer, men de lengste turene kan avkortes for den som ønsker det. Guiden er alltid lydhør for gruppens behov.

Fly og transfer

Har du bestilt flybilletten med oss møter du våre representant på flyplassen i Capetown. Deretter følger en kort transfer til vårt sentralt beliggende hotell. Bestiller du flybilletten på egen hånd er Capetown det beste alternativet. Deretter kommer du deg enkelst til hotellet med taxi. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du melder deg for vår representant senest samme tid som flyet lander. Husk i såfall å bestille transferen av oss på forhånd.

Kart

Hotell

Hotell i Sør-Afrika

Hotell i Sør-Afrika

Selv om vi kommer til å gå en sammenhengende fottur, så trenger vi ikke å bytte hotell hver natt. Vi skal bo på fire førsteklasses hotell på reisen vår i Sør-Afrika. Hotell kan variere fra reise til r...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
16.11.2019ArlandaFotturer i Sør-afrikaJa23 632,-Bestill
16.11.2019KastrupFotturer i Sør-afrikaJa23 632,-Bestill
16.11.2019LandvetterFotturer i Sør-afrikaJa23 632,-Bestill
16.11.2019OsloFotturer i Sør-afrikaJa23 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
17.11.2019Uten fly og transportFotturer i Sør-afrika, utan flyg transferFullt16 359,-Fullt

Lignende reiser

Vandring i Sri Lanka - Eventyrlig rundtur i kultur och historia

Fottur på Sri Lanka

En reise for alle sanser på fargerike Sri Lanka. - Sri Lanka ansees å være ett av de heteste reisemålene akkurat nå. Her er det fantastiske strender, fantastisk natur med et rikt dyreliv, spennende t...
Fottur i Karibia

Fottur i Karibia

De fargerike paradisøyene byr på et fantastisk turterreng! - Vestindia er kjent for hvite strender, blomsterprakt, pastellfargede hus og tilbakelente øyboere. Det som ikke er like kjent, er de heftig...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden