Skip to main content

Fottur i Slovenia

Alpene, slik det "en gang var".

Kalkstenen i de julianske Alpene gjør at fjellene lyser hvitt også om sommeren, som om de var dekket av snø. På denne populære reisen går vi i en mye mer uberørt del av Alpene. Slovenia er et veldig sjarmerende land og vi bor i byen som er mest kjent for vinter- og sommersport, Kranjska Gora, der sportshotell og gammel bebyggelse ligger side om side. Vi konsentrerer oss om området rundt "Dreiländerecke", der grensene for Italia, Østerrike og Slovenia møtes. Her satses det profesjonelt på fottur-turisme og rutene er mange. Til tross for det, er det langt mellom turgåerne. Turene vil også omfatte nasjonalparken Triglov og Karawanken-fjellene øst for Kranjska Gora. I løpet av uken får du også mulighet til å besøke hovedstaden Ljubljana og den vakre byen Bled, som ligger ved innsjøen som har samme navn.

"Kranjska Gora er en fantastisk destinasjon. Dette er de uberørte Alpene, slik det "en gang var". På noen av turene møter vi ingen andre. Du møter skinnende, hvite fjell som glitrer i solen i et så sterkt lys at man må blunke. Det er dype skoger der skyggende skaper dunkel belysning, det er områder med snø og du får en utsikt - som ved klar sikt – gjør at du ser utover noen av Alpenes høyeste fjelltopper på den ene siden og Adriaterhavet på den andre siden. Det er eventyrlig, strålende, magisk." - Stefan, Prima-guide

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fem fotturer med guide, heiskort og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten og lunsj. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I Slovenia gir vi deg flere muligheter når det gjelder valg av turer. I programmet finner du derfor de respektive turenes lengde, høyde og vanskelighetsgrad. Ved små grupper har vi turguide som sørger for at man går i et tempo som passer alle. En forlengelse av turene vil da gjøres når det er mulig.

Dag 1 Kranjska Gora

Vi sjekker inn på vårt hyggelige hotell og møtes til velkomstmiddag om kvelden.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Galerse

Ukens første tur starter fra hotellet og går gjennom Kranjska Gora nordover mot Galerse. Vi passerer nydelige blomsterenger med typiske slovenske hytter. Kyr og hester streifer rundt på engene. Vi følger deretter elven tilbake til landsbyen.

12 km, 5 h, 300 m upp, 300 m ned. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 3 Fottur Bohinjsjoen

Den vakre innsjøen ved Bohijn er neste så vel kjent som innsjøen Bled. Fra Bohijn tar vi taubanen opp til 1500 meter i høyden. Herfra når vi topper på over 1900 meter, der vi kan være heldige og finne Edelweiss. Vi får en strålende utsikt over de praktfulle Julianske Alpene. Hvis du vil ta det roligere, kan du nøye deg med å gå ved sjøen.

10-12 km, 5-6 timer, 50-500 m opp, 50-500 m ned. Vanskelighetsgrad: 2 alternativt 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, middag. 

Dag 4 Fottur Karawanken eller Trentadalen

Denne dagen går turen til Karawanken-fjellene ved Jesenice, sydøst for Kranjska Gora. En buss kjører oss opp til en landsby som ligger 900 m.o.h. Ferden til fots går forbi Golicahütte på veien opp til Golica, 1835 m.o.h, på grensen til Østerrike. Utsikten er helt fantastisk i alle retninger! Turen fortsetter videre på fjellryggen langs grensen noen kilometer, før vi tar en sti gjennom skogen og nedover. Et mindre krevende alternativ er en tur som går i Bleds vakre omgivelser, over blomsterenger og gjennom pittoreske landsbyer.

5-15 km, 3-7 timer, opp 250-1100 m, ned 250-1100 m. Vanskelighetsgrad 2 alternativt 4 i en skala på 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 5 Hviledag / Utflukt til Ljubljana og Bled

Vi foreslår en dagstur til Slovenias hovedstad Ljubljana, som tar halvannen time hver vei med buss. I den gamle bydelen er det mange vakre bygninger i renessanse- og barokkstil. Fra middelalderslottet, som ligger høyt oppe på et fjell, får man utsikt over hele byen. På hjemveien stopper vi etpar timer ved den berømte innsjøen Bled. Utflukten forutsetter et visst antall deltagere. Det er også mulig å dra på rafting eller å gå en tur til fots, for den som ønsker det.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Fottur Pokljuka

Vi tar bussen til kjente Pokljuka, der Europas beste skiskyttere trener. Den lengre turen går fra Pokljuka og opp til toppen av Visevnik, 2050 m.o.h. Herfra får vi en fantastisk utsikt over Triglavfjellene. Veien nedover går gjennom et blomstrende pass til stedet vi spiser lunsj. Den kortere turen går gjennom skogen og oppover til Koca, lunsjstedet. Deretter går vi gjennom en vakker skog til et beite hvor vi får en praktfull utsikt.

8-12 km, 3-6 timer, opp 200-800 m, ned 200-800 m. Vanskelighetsgrad: 2 alt 4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 7 Fottur Sleme og Planicadalen

Med lokalbuss kjører vi langs Piscnadalen opp til Vrsic, 1611 m.o.h. Vi går oppover i Vratcapasset til høyplatået Sleme, 1800 m.o.h. Derfra får vi får en fantastisk utsikt over Planicadalen og mot de omkringliggende fjelltoppene. Fjellet Jalovec speiler seg i den lille innsjøen på Sleme. Den korte turen tar oss tilbake til Vrsic for deretter å gå ned til det russiske kapellet, der vi blir hentet og kjørt tilbake til hotellet. Den lengre turen fortsetter videre på den fantastiske stien hele veien til Kranjska Gora og vårt hotell. På veien passerer vi en nydelig fjellsjø.

6-15 km, 3-6 timer, opp 400-700 m, ned 400-1500 m. Vanskelighetsgrad 2 alternativt 4 i en skala på 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 8 Farvel til Slovenia

Vi forlater Kranjska Gora etter en inspirerende opplevelse i Alpene.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Slovenia

Slovenia har en variert natur, med både alpine landskap og en Middelhavskyst mot Adriaterhavet. (Nesten halve landet er dekket av skog, noe som gjør Slovenia til Europas tredje mest skogrike land etter Finland og Sverige. Restene av de urgamle skogene kan man fortsatt oppleve, den største befinner seg i Kocevjeområdet.) Landet har middelhavsklima ved kysten, alpint klima i fjellene og kontinentalt klima med milde til varme somre på fjellplatåene og i øst.

  • Klima: Mildt alpint eller kontinentalt klima, avhengig av turområde.
  • Land: Slovenia
  • Språk: Slovensk
  • Tidsforskjell fra Norge: Nei
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Strømadapter nødvendig: Nei

Fotturer i Slovenia

Vi benytter skandinavisk guide. De julianske Alpene er relativt uberørte, noe som er svært sjarmerende. Men det betyr også at det er få heiser her, slik at vi må gå flere stigningsetapper enn vi må gjøre på mange andre fjelldestinasjoner. Hvis gruppen er minst 12 deltakere, kan vi noen av dagene tilby to ulike vanskelighetsgrader på fotturene. Du velger deretter selv hva du orker i forhold til hvilken form du er i og hvor langt og kupert det skal være. Våre fotturer er tilpasset personer med normal kondisjon, men det er greit at du har litt erfaring fra tidligere fjellturer. Man bør greie å gå 10-15 km i kupert terreng per dag. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Vi pleier å starte fotturene etter frokost og vi er tilbake på hotellet ved femtiden om kvelden. Noen av dagene starter turene fra hotellet, men av og til tar vi bussen til utgangspunktet. Tidene som er angitt i programmet viser effektiv turtid. 

Måltider

Lunsj spiser vi på fjellhytter de dagene vi passerer slike, eller vi kjøper med oss mat fra nærbutikken om morgenen. Hotellet selger lunsjpakker, dersom man ønsker det. Det er imidlertid ikke lov å ta med seg mat fra hotellfrokosten.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Venezia Marco Polo alternativt Ljublana. Deretter følger transfer til Kranjska Gora. Cirka 3 timer fra Venezia og cirka 1,5 timer fra Ljublana. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Ljubljana, Venezia eller Treviso. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Best Western Kranjska Gora

Best Western Kranjska Gora

Best Western Kranjska Gora har en flott beliggenhet sentralt i Kranjska Gora, omgitt av av skog og fjell. Rommene er hyggelige og hotellet har en spaavdeling som kan friste etter en deilig fjelltur. H...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
03.07.2021Uten fly og transportFotturer i Slovenia, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
03.07.2021ArlandaFotturer i SloveniaJa16 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden