Skip to main content

Fotturer med det lille ekstra i Saalbach

En litt luksuriøs fotturreise til den østerrikske perlen Saalbach.

Ikke langt fra vakre Salzburg ligger den populære alpebyen Saalbach. Langs hovedgaten konkurrerer hotellene om hvem som har de vakreste balkongene og fra slettene som omkranser byen hører vi kubjeller. Turene i Saalbach går i høydedrag mellom setre og løer på fjellskråningene. En dag går vi ”Pinzgauer höhenweg” fra Saalbach til nabobyen Zell am See. Vi tilbyr et godt tilrettelagt turprogram med både krevende og enklere turalternativer.

Dette er også en reise for den som ønsker en luksuriøs hotellopplevelse. Vi bor på herlige Hotel Neuhaus****+ midt i byen med svømmebasseng og badstue. Om kvelden får vi servert deilig mat i hotellets hyggelige restaurant

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2, 3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fem fotturer inkludert guide og heiskort for Saalbach-Hinterglemm. Tillegg: Enkeltrom, lunsj, drikke til maten og utflukt. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

I Saalbach kan du velge mellom ulike turalternativer, derfor ser du forskjellige turlengder og høydeforskjeller nedenfor. Ved mindre grupper kan det forekomme at det benyttes én turleder som vil holde et tempo som passer alle. Utvidelser vil foretas når det er mulig.

Dag 1 Ankomst Saalbach

Vi flyr til München og kjører til det fine hotellet Hotel Neuhaus****+, som tar oss imot og serverer en deilig middag.
M

Dag 2 Fottur Kohlmaiskopf

Vi tar kabinheisen opp til toppen av Kohlmaiskopf og gir oss i vei langs Saallachtaler Höhenweg østover oppe på fjellkammen, der vi får en praktfull utsikt over dalen.
7-15 km, 3-5 timer, opp 200–500 m, ned 500–900 m. F/M

Dag 3 Fottur Sportalm-Reiterkogel

Ferden går fra Reiterkogelbanens toppstasjon oppe på Hasenauerkamm til Reiterkogel over Wetterkreuz til Reiteralm og den botaniske hagen.
9-13 km, 3-5 timer, 400-500 m opp, 400- 800 m ned. F/M

Dag 4 Hviledag

Vi foreslår en utflukt til Mozarts Salzburg, med severdigheter som Hohensalzburg, Mozarts barndomshjem og den elegante shoppinggaten Getreidegasse. 
F/M

Dag 5 Fottur Zell am See

En herlig heldagstur fra toppen av Schattberg langs kjente Pinzgauer Spatziergang hele veien til Schmittenhöhe, der vi tar heisen ned til vakre Zell am See. I godt vær får man en fantastisk utsikt sørover mot Grossglocknerfjellene. Vi lover deg en uforglemmelig turdag! Vi tilbyr også et kortere turalternativ.
11-18 km, 4-7 timer, opp 250-400 m, ned 250-450 m. F/M

Dag 6 Fottur Spelberghorn/Kleberkopf

Vi tar heis fra Saalbach opp til Kohmaiskopf. Herfra går vi vestover mot Barnkogel og – ved bra vær – kan man velge mellom å bestige fjelltoppen Spelberghorn, 2044 m.o.h. og Kleberkopf, 1757 m.o.h. Men det finnes flere andre turalternativer!
8-12 km, 3-5 timer, opp 200-600 m, ned 800-1200 m. F/M

Dag 7 Fottur Zwölferkogel

En høyalpin tur fra toppstasjonen på Zwölferkogelbahn via Panoramaweg 8 til Ostgifpel og Schattbergbahn. Vi får en fin utsikt sørover mot Grossglockner og Kaprunbreen. Et kortere alternativ går via Ellmaualm til kabinheisens mellomstasjon. Det lengre turalternativet er krevende, men går helt til Schattberg og byr på enestående utsikt.
12-14 km, 5-7 timer, 300- 600 m opp, 800- 450 m ned. F/M

Dag 8 Hjemreise

Vi forlater Saalbach lørdag morgen etter en herlig uke.
F

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Saalbach

Alpebyen Saalbach ligger i Salzburgområdet, ved grensen til Tyrol og med Zell am See som den nærmeste større byen. Saalbach ligger i den vakre og frodige dalen Glemmtal, 1003 m.o.h. Saalbach by er svært gjestfri og her finner du små butikker, restauranter og puber. Fra byen går det noen heiser, som gjør at man kvikt kommer opp i høyden.

 • Klima: Mildt, alpint klima om sommeren. Oppe på fjellet er det som regel 20-25 grader, mens det nede i dalen er varmere.
 • Land: Østerrike
 • Språk: Tysk.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort og kontanter kan benyttes de fleste stedene.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei.

Fotturer Saalbach

En skandinavisk turguide er med oss. Turene er tilpasset personer med normal kondisjon, man bør kunne gå 10-15 km i kupert terreng per dag. Du kan velge mellom minst to ulike vanskelighetsgrader på turene; hvor langt og kupert det skal være i henhold til hva du orker og i hvilken form du føler deg. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Vi pleier å starte dagsturene etter frokost og vi spiser på hotellet ved femtiden om kvelden. Tidspunktene som er angitt i programmet viser til effektiv turtid. De fleste dagene starter turene fra hotellet, men av og til tar vi buss til utgangspunktet. Heiskort for Saalbach er inkludert i prisen. Eventuelle andre heiskort det kan være behov for på turene kommer i tillegg.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen München. Deretter følger ca. 3 timers transfer til Saalbach. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er det nærmeste alternativet Salzburg. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Lignende reiser

Fotturer i Mayrhofen

Fotturer i Mayrhofen

Fra løene i fjellskråningene hører man kubjeller og nede i byen tapper de iskald øl i seidler. Mayrhofen i kjente Zillertal i Tyrol er en av Alpenes mest populære byer både på sommer- og vinterstid. D...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Fabriksgatan 13
412 50 Göteborg
Sweden