Skip to main content

Enkle fotturer i Puglia med Salento

Livsglede i hjertet av Middelhavet.

Ett av våre mest attraktive reisemål er Puglia nede på den italienske støvelens hæl. På denne reisen begir vi oss til den sydligste halvøya Salento, med enkle turer som gir tid til å utforske de vakre kunstmiljøene, middelhavskjøkkenet og Italias kanskje beste strender. Landskapet er flatt men billedskjønt og egner seg ypperlig for fotturer uten slitsomme bakker. De hvitkalkede landsbyene ligger spredd utover i praktfulle områder med oliventrær. Ved Adriaterhavet stuper hvite klipper ned i det turkisblå havet, og på den joniske siden strekker like hvite sandstrender seg utover og kalles ”Sydens Maldivene”. Alt dette opplever vi til fots og vi får også god tid til å beundre de rikt utsmykkede romerbyene Lecce, Otranto og Gallipoli. Og maten, ja den er et kapittel for seg; med kremet Burrata-ost, solmoden frukt og grønnsaker, fyldige viner og smakfull olivenolje.

Både National Geographic og Lonely Planet har kåret Puglia til ett av verdens beste reisemål. Det er lett å skjønne hvorfor.

I Salento tilbyr vi både en enkel og en forlenget variant av programmet. De går på ulike datoer og hele gruppen går de samme turene. De enklere turene egner seg ypperlig for den som aldri har gått fotturer tidligere og for den som ønsker å ta det litt roligere for få tid til andre opplevelser. Vi går 5-10 km per dag med ubetydelige høydeforskjeller. Vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5. I det forlengede programmet fortsetter vi litt lengre hver dag og går 10-15 km, fremdeles med små høydeforskjeller. Vanskelighetsgrad 2 i en skala fra 1 til 5.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:1, 2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj, guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I Salento tilbyr vi både en enkel og en forlenget variant av programmet. De går på ulike datoer og hele gruppen går de samme turene. De enklere turene egner seg ypperlig for den som aldri har gått fotturer tidligere og for den som ønsker å ta det litt roligere for få tid til andre opplevelser. Vi går 5-10 km per dag med ubetydelige høydeforskjeller. Vanskelighetsgrad 1 på en skala fra 1 til 5. I det forlengede programmet fortsetter vi litt lengre hver dag og går 10-15 km, fremdeles med små høydeforskjeller. Vanskelighetsgrad 2 i en skala fra 1 til 5.

Dag 1 Otranto

Etter å ha landet i Bari, tar vi buss nedover gjennom Puglias åpne landskap, med havet skimtende på den ene siden og de vidstrakte olivenlundene på den andre. Vi sjekker inn og hygger oss med en middag på det familieeide hotellet, som har den beste beliggenheten i Otranto; ”Porten til Orienten”. Her føles det som om vi er i Hellas.

Måltider: Middag.

Dag 2 Vandring Valle d'Idro

Vi nyter frokosten med utsikt over havet før vi går vår første tur rett fra hotellet. Vi følger elven Idro innover i landet, blant olivenlunder, pinjetrær, sypresser og mange små avlinger i det bølgende landskapet. Via grottekirken Sant'Angelo drar vi etterhvert til Otranto for avslappende ettermiddag.

2,5 tim, 6 km, +50 m, -50 m, Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5.

Forlenget tur: Etter at vi har kommet tilbake til Otranto, fortsetter vi med en tur langs kysten og den fargerike bauksittgruven som ligger der.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Fottur Canale Tariano

Denne dagen drar vi gjennom Salentos´ tidløse landsbygd til den joniske siden, som har et helt annet miljø enn den adriatiske: Vidstrakte, hvite strender som kalles for ”Salentos Maldivene”. Ovenfor ligger olivenlunder og skogområder, der bare sirissene høres. Vi går nedover gjennom en forhistorisk elvebredd forbi oliventrær, fikentrær og kaktus, før landskapet åpner seg opp mot det blå havet. Vi hygger oss med piknik i sanddynene og tar kanskje en dukkert i det krystallklare havet før vi tar buss nedover langs kysten til Santa Maria di Leuca ved Puglias sørlige odde. Her ligger mange fantasifulle hus langs strandpromenaden, og vi går opp til fyret, som byr på praktfull utsikt over området der det joniske og Adriaterhavet møtes.

3 timer, 7 km, opp 100 m, ned 100 m. Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5.

Forlenget tur: Etter piknik på stranden følger vi de gamle kanalene gjennom stranddynene til lille Torre Pali, der husene ligger rett på stranden. Her tar vi litt iskald drikke på en bar før vi fortsetter med buss til Santa Maria di Leuca.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Fottur Sentiero Cipolliane

Den kanskje vakreste kyststrekningen ligger helt nederst på den adriatiske siden. Her er det ingen sandstrender, kun dramatiske klipper og små steder der man fisker. Med start i Gagliano del Capo, går vi nedover gjennom en ravine til Ciolo. Siden følger vi en flott kyststi forbi grotter, der våre forfedre en gang bodde. Lunsj nytes i Novaglie, der du kan ta en forfriskende dukkert. Så går ferden langs den panoramiske kystveien tilbake mot Otranto.

2 1/2 time, 6 km, ned 50 m. Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5.

Forlenget tur: Etter lunsj fortsetter vi turen langs Sentiero del Sale, saltstien, langs de gamle tratturi-stiene – altså stier dekket med gress og benyttet av gjeterne – gjennom olivenlundene.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5 Hviledag

Denne dagen er det nesten obligatorisk med et besøk i Lecce, som også kalles det sydlige Firenze. Denne kunstbyen fra middelalderen lokker med utrolig vakre miljøer og sjarmerende uterestauranter. De fleste husene er bygd i den lokale, honninggule stenen. Den som vil, kan bli igjen i Otranto for herlige dukkerter på stranden og rusle rundt i brostenssmugene. Det er også mulig å dra på båttur og man kan leie sykkel eller Vespa.

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur Porto Selvaggio

På den joniske kysten ligger et naturområde som gir oss en anelse om hvordan Middelhavet tedde seg før menneskene kom hit. Vi starter turen ved Torre dell’Alto før vi går nedover mot en vill strand. Stien snirkler seg etter hvert gjennom en duftende pinjeskog før vi kommer til Torre Uluzzo. Vi dekker opp til piknik i naturen. Deretter går vi tilbake langs kysten og inn i den fasjonable badebyen Santa Caterina for en velfortjent ´after walk´. Vi besøker vakre Gallipoli, som ligger på en rund øy og tankene gir assosiasjoner til Bella Notte og Lady og Landstrykeren.

3 timer, 8 km, opp 100 m, ned 100 m. Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5.

Forlenget tur: Vi forlenger rundturen nordover mot Masseria Torre Nuova før vi vender tilbake i retning mot Torre Uluzzo og Santa Caterina.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Fottur Sant’Andrea

Ferden går i buss nordover forbi innsjøene Alimini og turen starter ved Grotta della Poesia, et naturlig svømmebasseng omtalt av Lonely Planet. Stien følger deretter de bratte, hvite klippene ved kysten mot Torre dell’Orso. Snart ser vi de kjente ”søstrene”, to høye hvite klipper ute i havet. Naturen blir gradvis villere og vi går hele tiden med det glitrende havet på den ene siden og den velduftende middelhavsvegetasjonen på den andre. Etter den lille landsbyen Sant’Andrea, venter de magiske ”faraglioni”, som er klipper og naturlige broer skapt av kraften til vannstrømmer gjennom tiden. Vi går ned til en av de små badebuktene med kritthvit sand for en dukkert og et deilig måltid. Senere går vi innover i den skyggefulle pinjeskogen og kommer til vår agriturismo, der vi skal hjelpe til med å elte pastaen vi skal nyte til lunsj. Vi tar buss tilbake til Otranto og hygger oss med avskjedsmiddag på hotellet.

3 1/2 time, 10 km, ubetydelige høydeforskjeller. Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5. 

Forlenget tur: Etter agriturismoen (bondegården) går vi gjennom en vakker pinjeskog til Baia dei Turchi, en vill og vakker strand der tyrkere gikk i land tidligere.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel Puglia og Salento

Vi reiser hjem etter en herlig oppdagelsesreise til fots i det sørligste Italia.

Hvor krevende er turen? Vanskelighetsgrad 1 på en skala 1-5. 

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Puglia og Salento

Denne langstrakte regionen omfatter den spennende nederste delen av den italienske støvelen. Vi vil oppleve den sørligste halvøya, Salento, der Italias østligste odde befinner seg, ved Otranto. Det er på denne tuppen – Leuca – det Joniske havet og Adriaterhavet møtes. Landskapet er flatt men utrolig vakkert, takket være den røde jordbunnen og alle olivenlundene. Det Joniske havets kyststripe er dekket av sandstrand, strender som er veldig populære i sommermånedene. Den adriatiske siden derimot, består av klipper og badebukter. Puglia tilhørte Hellas i antikken og det merker man fremdeles når det gjelder områdets kultur og arkitektur.

 • Klima: Middelhavsklima, 20-25 grader på dagtid om våren og høsten
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes ikke overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: De vanlige kontaktene passer, de runde jordede krever adapter.

Fotturer i Puglia

Denne reisen egner seg for den som aldri har gått fottur tidligere, eller som ønsker å ta det litt roligere og få tid til andre opplevelser. Vi går 5-10 km hver dag med liten høydeforskjell. Noen korte bakker vil forekomme. Underlaget er ypperlig; trapper, stier, grusveier og korte strekk med asfalt. Noen få steder er stiene smale og stenete. Turene starter som regel kl 09.00 og vi er tilbake på hotellet på ettermiddagen. Vi har med skandinavisktalende guide. Lunsj nytes både på restauranter og i form av piknik i naturen.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Bari. Deretter er det ca 2 timers kjøretur til Otranto. Har du bestilt uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Bari eller til Brindisi. Fra Bari sentrum går det tog til Otranto (se www.fseonline.it). Siden flyreisen til Puglia er dyr, kan man også fly til Roma og ta hurtigtoget Frecciargento fra Roma til Bari, som tar ca fire timer. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som flyet vårt lander, og du må bestille denne turen av oss i forkant. Du ser våre flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotel Albania

Hotel Albania

Dette delikate og familieeide hotellet har en praktfull beliggenhet inntil Otrantos herlige bykjerne og den flotte sandstranden, som frister både til morgen- og kveldsdukkerter. Frokost og middag nyte...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
16/9Uten fly og transportEnkle fotturer i Puglia med Salento, uten fly og transportFullt10 995,-Fullt
16/9KastrupEnkle fotturer i Puglia med SalentoFullt14 495,-Fullt
16/9ArlandaEnkle fotturer i Puglia med SalentoFullt15 495,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
23/9Uten fly og transportFotturer i Puglia med Salento, lengre turer, uten fly og transportEndast 410 995,-Bestill
23/9KastrupFotturer i Puglia med Salento, lengre turerFullt13 495,-Fullt
23/9ArlandaFotturer i Puglia med Salento, lengre turerJa14 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
30/9Uten fly og transportEnkle fotturer i Puglia med Salento, uten fly og transportEndast 410 995,-Bestill
30/9ArlandaEnkle fotturer i Puglia med SalentoEndast 414 995,-Bestill
30/9LandvetterEnkle fotturer i Puglia med SalentoFullt14 995,-Fullt

Lignende reiser

Fotturer i Calabria

Fotturer i Calabria

En unik reise med fotturer i Sør-Italia. - Calabria er en av Italias best bevarte hemmeligheter. Her står fortsatt ”solens mat” på menyen og dersom du allerede har besøkt Nord-Italia, våger vi å love...
Fotturer i Liguria og Cinque Terre

Fotturer i Liguria og Cinque Terre

En vill og vakker kyststrekning i Nord-Italia som tiltrekker seg turgåere og livsnytere. - Denne eventyrlige delen av Italia byr på fine og varierte turer til fots. Hver dag kan du velge mellom et ko...
Fotturer på Amalfikysten

Fotturer på Amalfikysten

Den dagen en Amalfiinnbygger dør og kommer til himmelen, blir en dag som alle andre. - Dette står å lese på et skilt i Amalfi, og vi er ikke uenig. Amalfikysten anses av mange å være den vakreste kys...
Fotturer ved Gardasjøen

Fotturer ved Gardasjøen

Mektige fotturer ved Alpenes Riviera. - Gardasjøen er nok Italias mest populære innsjø. Her samles soltilbedere, surfere, kulturinteresserte og gourmeter fra begge sidene av Alpene. Og turelskere, se...
Vandring på kustleder på Sardinien

Fotturer på Sardinia

Helt utrolige turer til fots i ville Middelhavsmiljøer! - Vi elsker Middelhavet og jakten på den perfekte turen i området har ført oss til Sardinia – nærmere bestemt til østkysten med mye fjell og ma...
Fotturer på Blomsterrivieraen med Sanremo

Fotturer på Blomsterrivieraen med Sanremo

Eksotiske turer i Liguria og på Rivieraen. - Denne herlige kyststrekningen må være en av Europas vakreste områder. Det spesielle lyset, utsikten og de duftende middelhavsbuskene med rosmarin og kapri...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden