Skip to main content

Fottur i Puglia med Salento

Livsglede i hjertet av Middelhavet.

Ett av våre mest attraktive reisemål er Apulia, på den italienske støvelens hel. På denne fottur-reisen, går vi til den sørligste halvøya Salento, der vi nyter det helt genuine Sør-Italia. Landskapet er flatt men billedskjønt og vi kan gå lengre turer – helt uten slitsomme bakker. Vi møter de vakre landsbyene langs kysten, middelhavskjøkkenet og Italias kanskje beste strender. De hvitkalkede landsbyene ligger spredd utover med et uendelig dekke av oliventrær. Ved Adriaterhavet går hvite klipper rett ned i det turkise havet, og på den joniske siden strekker hvite sandstrender seg utover og blir kalt ”Sydens Maldivene”. Alt dette opplever vi til fots og vi får tid til å nyte livet i de rikt dekorerte byene i barokkstil; Lecce, Otranto og Gallipoli. Og maten, ja den er verdt et eget kapittel: Burrata-ost, solmoden frukt og grønnsaker, fyldige viner og olivenolje med pepper.

Både National Geographic og Lonely Planet har kåret Apulia til ett av verdens beste reisemål. Det er lett å forstå hvorfor.

Denne reisen finnes også i en variant med enklere turer: Enkel fottur i Apulia med Salento

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj, guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Otranto

Etter at flyet har landet i Bari, går ferden videre i buss nedover og gjennom Apulias åpne landskap – med havet i det fjerne på den ene siden og de vidstrakte olivenlundene på den andre. Vi sjekker inn på det familieeide hotellet med den beste beliggenheten i Otranto – Porten til Orienten– der vi også nyter middag. Her får man nesten følelsen av å være i Hellas. 

Måltider: Middag.

Dag 2 Fottur Valle d'Idro

Mens vi hygger oss med frokosten har vi utsikt utover havet. Denne første turen går rett fra hotellet. Vi følger elven Idro innover i landet, blant olivenlunder, pinjetrær, sypresser og mange felt med dyrket mark i det bølgende landskapet. Vi går tilbake til Otranto via grottekirken Sant Angelo og koser oss med lunsj i den gamle bydelen. Med ny energi legger vi ut på en ettermiddagstur langs kysten og får dermed muligheten til å se begge sidene av Otrantos omgivelser.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 3 Fottur til Salentos Maldivene

Denne dagen går turen gjennom Salentos tidløse landsbygd til den joniske siden, som har et helt annet miljø enn den adriatiske; Vidstrakte, hvite strender som kalles ”Salentos Maldivene”. Ovenfor ligger olivenlunder og skogspartier der bare sirissene høres. Vi går nedover gjennom et forhistorisk elveleie, forbi oliven, fiken og fikenkaktus, før landskapet åpner seg opp mot det blå havet. Vi tar piknik i sanddynene og nyter kanskje en dukkert i det krystallklare vannet før vi følger stranden til Torre Pali. I denne lille og særdeles typiske fiskerlandsbyen ligger husene rett på stranden. Vi tar noe leskende på en bar før vi drar tilbake til Otranto.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 4 Fottur Sentiero Cipolliane

Dagens tur går langs Salentos kanskje vakreste kyststrekning; Vi følger en nydelig kyststi helt nederst på den adriatiske siden. Her er det ingen sandstrender, kun vakre klipper og små fiskeplasser. Vi passerer noen grotter der våre forfedre en gang bodde og nyter en lunsj på en restaurant ved havet i Novaglie. Her har du mulighet til å ta en forfriskende dukkert. Vi fortsetter deretter på Sentiero del Sale– saltstien - langs de gamle tratturi-stiene gjennom olivenlundene. Passe trette og fornøyd tar vi den praktfulle kyststien tilbake mot Otranto.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 5 Hviledag

Denne dagen er det nesten obligatorisk å besøke Lecce, som kalles Sydens Firenze. Denne barokke kunstnerbyen frister med vakre bygninger og hyggelige serveringssteder. De fleste husene er bygd i den lokale, grove og honninggule stenen. Den som vil, kan bli igjen i Otranto for å nyte livet på stranden og rusle rundt i de trange smugene. Det er også mulig å være med på båtutflukt og leie sykkel eller moped.

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur Porto Selvaggio

På den joniske kysten ligger et naturområde som gjør at vi kan forestille oss hvordan Middelhavet fremsto før mennesker slo seg ned her. Vi starter turen ved tårnet Torre dell’Alto og går nedover mot en vill, uberørt strand. Stien snirkler seg deretter gjennom duftende pinjeskog frem til Torre Uluzzo. Lunsj i form av piknik dekkes opp i naturen. Vi går deretter tilbake langs kysten og inn i den fasjonable badebyen Santa Caterina for en velfortjent `after walk`. Etter turen besøker vi vakre Gallipoli, som ligger på en rund øy og de smale smugene minner oss om miljøet i Lady og Landstrykeren.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 7 Vandring Sant’Andrea

Ferden går med buss nordover forbi innsjøene Alimini og vi starter turen ved Grotta della Poesia - et naturlig svømmebasseng omtalt av Lonely Planet. Stien følger de bratte, hvite klippene langs kysten mot Torre dell’Orso. Snart ser vi de kjente ”søstrene”- to høye, hvite klipper ute i havet. Naturen blir stadig villere og vi går hele tiden med det glitrende havet på den ene siden og den velduftende middelhavsvegetasjonen på den andre. Etter den lille landsbyen Sant’Andrea, venter de magiske ”faraglioni” – klipper og naturlige broer skapt av erosjonens kraft. Vi går ned til en av de små badebuktene med kritthvit sand for en dukkert og litt mat. Etterpå går vi inn i den skyggefulle pinjeskogen og ankommer en agriturismo, der vi får hjelp til å kna pastaen til lunsj. På ettermiddagen går vi i skyggen av en vakker pinjeskog til Baia dei Turchi, en vill og vakker strand, der tyrkere på erobringsferd en gang i tiden gikk i land.

Måltider: Frokost, lunsj og middag.

Dag 8 Farvel til Apulia og Salento

Vi reiser hjem etter en herlig oppdagelsesreise til fots i vakre Sør-Italia.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Samtlige dager går vi i ca fire timer (effektiv tid uten pauser). Høydeforskjellene er små (100-200 meter opp/ned) og lengden er på rundt 10 km.

Reisefakta

Puglia og Salento

Denne langstrakte regionen omfatter den spennende nederste delen av den italienske støvelen. Vi vil oppleve den sørligste halvøya, Salento, der Italias østligste odde befinner seg, ved Otranto. Det er på denne tuppen – Leuca – det Joniske havet og Adriaterhavet møtes. Landskapet er flatt men utrolig vakkert, takket være den røde jordbunnen og alle olivenlundene. Det Joniske havets kyststripe er dekket av sandstrand, strender som er veldig populære i sommermånedene. Den adriatiske siden derimot, består av klipper og badebukter. Puglia tilhørte Hellas i antikken og det merker man fremdeles når det gjelder områdets kultur og arkitektur.

 • Klima: Middelhavsklima, 20-25 grader på dagtid om våren og høsten
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, kort benyttes ikke overalt
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: De vanlige kontaktene passer, de runde jordede krever adapter.

Fotturer i Puglia

Vi går med skandinavisk guide. Underlaget er først og fremst veldig bra, med stier og grusveier. Korte strekninger er smale og stenete. Høydeforskjellene er små, slik at vi kan nyte lengre og flotte dagsturer. Som regel drar vi fra hotellet kl 9 og er tilbake sent på ettermiddagen.

Måltider

Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Bari. Deretter er det ca 2 timers kjøretur til Otranto. Har du bestilt uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Bari eller til Brindisi. Fra Bari sentrum går det tog til Otranto (se www.fseonline.it). Siden flyreisen til Puglia er dyr, kan man også fly til Roma og ta hurtigtoget Frecciargento fra Roma til Bari, som tar ca fire timer. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som flyet vårt lander, og du må bestille denne turen av oss i forkant. Du ser våre flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Inntrykk fra Puglia

I Sør-Italia sier man at den som kommer dit gråter to ganger; En gang når de kommer og en gang når de drar derfra. At Italia er et helt spesielt land, det vet vi og det er til og med tittelen på en bok (av Göran Hägg). Nord og sør er to adskilte verdener og den som har reist rundt i nord, blir gjerne sjarmert av det kulturelle, det slitne og det landlige i sør. Men det er en hel del som ikke fungerer....

Men slike saker blir straks glemt i det øyeblikket man møter lokalbefolkningen og deres livsstil. De er stolte av sine vakre omgivelser og ennå mer av maten. De blir glade når toget kommer presis, eller dersom det kommer i det hele tatt. Husfasadene har ikke blitt pusset opp siden landet ble republikk, men hvilken rolle spiller vel det? Solen skinner, folk tar seg tid til å slappe av og prate med venner og snart er jo tiden inne for et nytt måltid mat.

Gjestfriheten er en slitt betegnelse som når sin høyde i Sør-Italia. Det er spesielt herlig når man som gjest møter nysgjerrighet og blir invitert på det lille ekstra. For den beste maten kommer jo akkurat herfra; Smak! Jeg er så heldig å ha svigerforeldre fra Puglia. Hver søndag setter vi oss til bords med nyslipt bestikk og er så spente som foran en kamp. Anklager om at det påny er laget for mye mat flyr over bordet, mens svigermor ler fornøyd. Det er slik det skal være. I sør er det ingen annen overflod enn på bordet og i hjertet. Bare husk at du ikke må tømme vinglasset, for da fylles det opp igjen. Og igjen.

Maten ja. Mange nordboere har blitt sittende foran en hvit tallerken med en hvit bøffelmozzarella på og ikke noe annet. Hvor er sausen? Den som kan omstille sine smaksløker til de finere nyansene hos helt ferske råvarer som er behandlet med kjærlighet og omsorg, forstår dette raskt. For etter den hvite mozzarellaen kommer røde tomater, gylden olivenolje, grønne cime di rapa og mye mer inntil vi sier stopp. 

Så når en nordmann forlater Sør-Italia er det ofte med en tåre i øyekroken, eller en klump i halsen. Gjestfriheten, maten, solen, det klare badevannet og det avslappende tempoet er lett å savne når man kommer tilbake til det velfungerende hjemlandet. hemmet. Arrivederci. Vi sees vel snart igjen?

Dahn Svensson

Kart

Hotell

Hotel Albania

Hotel Albania

Dette delikate og familieeide hotellet har en praktfull beliggenhet inntil Otrantos herlige bykjerne og den flotte sandstranden, som frister både til morgen- og kveldsdukkerter. Frokost og middag nyte...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28.09.2020Uten fly og transportFotturer i Puglia med Salento, uten fly og transport411 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020ArlandaFotturer i Puglia med SalentoJa14 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020KastrupFotturer i Puglia med SalentoJa15 995,-BestillMer informasjon
03.05.2021Uten fly og transportFotturer i Puglia med Salento, uten fly og transportFullt11 995,-FulltMer informasjon
03.05.2021ArlandaFotturer i Puglia med SalentoJa15 495,-BestillMer informasjon
04.10.2021Uten fly og transportFotturer i Puglia med Salento, uten fly og transport211 995,-BestillMer informasjon
04.10.2021ArlandaFotturer i Puglia med SalentoJa15 495,-BestillMer informasjon
04.10.2021LandvetterFotturer i Puglia med Salento515 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden