Skip to main content

Fottur i Provence på egen hånd

Fin start ved Middelhavskysten og opp til Provence i Frankrikes kanskje vakreste landskap.

Opplevelsesreisen i Provence starter ved Middelhavet i den sjarmerende havnebyen Hyeres. Det begynner med noen herlige turer langs kysten, helt uten slitsomme bakker. Ferden går også med båt ut til den pittoreske øya Porquerolles. På ettermiddagene blir man gjerne igjen noen timer på stranden eller besøker den gamle bykjernen. Dere bor enkelt men sjarmerende – rett utenfor sentrum ved havnen og strendene. Her ligger det er stort antall restauranter å velge mellom, både ved havet og oppe i byen.

Etter en halv uke ved kysten, er tiden inne for å dra innover i landet til den mektige ravinen Gorges de Verdon. Fotturene her blir noe mer krevende og byr på større stigninger både ovenfor og nedenfor. Man får praktfull utsikt over de ville klippene med bratte stup. Dere bor bra med tilgang til innendørs basseng og spa, for den som ønsker det. Middagene nytes på hotellet, som er kjent for herlige matretter og et godt utvalg viner.

 

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen håndMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2, 3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, del i dobbeltrom med frokost, 3 middager i Gorges du Verdon, utførlig informasjonspakke med veibeskrivelser og kart. Tillegg: Leiebil, middager i Hyeres, lunsj og drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Ankomst Hyères

Etter at flyet har landet i Nice, venter en 2 timers biltur til Hyères. Leiebil bestiller dere selv. Etter innsjekking på hotellet kan dere nyte en middag på en av de sjarmerende restaurantene i havnen.

Dag 2 Fottur gjennom Hyères og langs saltstien

Uken starter med et besøk i den gamle byen Hyères, en autentisk provençalsk by med utskårete vindusskodder og trange smug, der duften av lavendel og bakverk smyger seg rundt husveggene. Dere tar en rundtur ovenfor den gamle bydelen og fra borgen og Saint Bernards park får dere en flott panoramautsikt over hele Hyères. Videre går dere til Les Salines og følger Sentier du Sel, saltstien, som passerer Hyères naturlige saltbasseng på veien til Port du Miramar (Londe-les-Maures). Her må dere speide etter de rosa flamingoene som gjerne holder til i innsjøen langs stien.

10 km, 150 m opp, 150 m ned

Måltider: Frokost

Dag 3 Fotttur på Porquerolles

I morgensolen drar dere til havnen i La Tour Fondue og båten som tar dere ut til Ile de Porquerolles. Denne bilfrie øya egner seg ypperlig for fotturer og sykling. Vi går sørover gjennom skog og plantasjer til Gorge du Loup. Her vokser det trær med ulik frukt og oliven. Ta et lunsjstopp på en strand og dyppe føttene i sjøen før dere fortsetter turen langs øya. Turen er enkel å tilpasse i forhold til hvor mye tid dere ønsker å bruke på de ulike, ville strendene rundt øya.

11 km, 250 m opp, 250 m ned. ​

Måltider: Frokost

Dag 4 Fottur langs Sentier Littoral

Etter frokost drar dere til den pittoreske, lille landsbyen Giens som ligger på halvøya Presqu'île de Giens` spiss. Derfra starter dagens tur, langs Sentier Littoral, som går på stier tett på havet og passerer flere fantastiske strender. Duftene fra maquisen, Middelhavets typiske busker som består av krydderurter. Lunsj kan med fordel nytes på en strand med føttene i bølgene. På ettermiddagen fortsetter dere rundt halvøya, med stadig ny og praktfull utsikt. Dere kan velge mellom å ta buss den siste strekningen eller å gå hele veien tilbake til hotellet.

9-12 km, 200 m opp, 200 m ned. ​

Måltider: Frokost

Dag 5 Fottur til Moustiers

Etter frokost forlater dere kysten. En ca 2 ½ timers vakker biltur gjennom Provences landsbygd venter dere. Målet er Palud-sur-Verdon, men først stopper dere i sjarmerende Moustiers. Her passer det ypperlig å nyte en herlig lunsj, før dere går en ettermiddagstur rett fra byen. Etter et besøk i det gamle kapellet, tar dere stien som leder opp i Ravin de Notre Dame. Stigningen er bratt i starten og teknisk noe krevende. Utsikten er til gjengjeld fantastisk! Etter turen til fots tar dere bilen den siste halvtimen til det fine hotellet. Dere sjekker inn og nyter den første av tre middager.

6-7 km, 400 m opp, 400 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 6 Fottur Route des Crêtes

Denne dagen ønsker dere kanskje å sove litt ekstra etter en opplevelsesrik start på uken. Dagens tur er noe kortere, men ikke mindre vakker. Ferden går fra hotellet. Stien svinger seg rett oppover gjennom skogen og frem til Route des Cretes. Denne populære veien går langs ravinekanten og passerer flere utsiktspunkter. På enkelte steder er det stup på over 700 meter rett ned til det turkis havet! Området er også kjent for at de har plassert ut gåsegribber – en type hauk, som man ofte ser gående på klippekanten. Tilbake på hotellet anbefaler vi spa-behandling eller en oppmyking i form av en dukkert i bassenget. Den som har mer futt igjen i bena, kan velge å forlenge turen.

9 km, 450 m opp, 450 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 7 Fottur til Point Sublime, Pont Tusset og Belvedère de Rancoumas

Ferden starter med en 15 minutters biltur til startstedet for dagens tur. Etter en innledende nedoverbakke går stien oppover de første timene, men vi går i skogsterreng, som gir skygge for solen. Vel oppe ved Belvedère de Rancoumas, blir dere belønnet med en eventyrlig utsikt over ravinen. Dere går samme stien tilbake til bilen og etter et stopp ved utsiktsplassen Pointe Sublime, kan dere besøke den lille landsbyen Rougon før hjemreisen – enten til fots eller med bil.

9-10 km, 650 m opp, 650 m ned.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Provence

Dere sjekker ut av hotellet før hjemreisen. Bilturen til flyplassen tar ca 2 ½ time. Litt trette, men svært fornøyd drar dere tilbake!

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær ogvind.

Reisefakta

Provence

Provence i Sør-Frankrike er kanskje mest kjent for den landlige idyllen i innlandet, der lavendelen blomstrer på kollene. Noe dypere inn i Provence finner vi et høyereliggende landskap - med dramatiske klipper og raviner - der Gorges du Verdon er det flotteste stedet. Her råder stillhet og naturlig storslagenhet. De få landsbyene er små, velholdte steder med huser av sten. Men Provence strekker seg også nedover til Middelhavskysten og den lille øygruppen utenfor Hyéres, som ligger ved Frankrikes sørligste spiss. Her møtes Provence` eventyrlige natur og gastronomi Middelhavets herlige klima og strender. Området omkring Hyéres er særdeles populært blant franskmenn – men om våren og om høsten er tempoet rolig.

  • Klima: Nede ved kysten råder et middelhavsklima, som om våren og høsten tilsvarer en god, norsk sommer – opp til 25 grader. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Badetemperaturen er behagelig langt inn i oktober. Oppe ved Gorges du Verdon er klimaet mildt og solfylt om våren og på høsten, med dagtemperaturer på rundt 20 grader.
  • Land: Frankrike
  • Språk: Fransk. Engelsk fungerer bra.
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Omtrent som i Norge. Både kort og kontanter fungerer for det meste.
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei.

Fotturer i Provence

Dere går turer på egen hånd uten guide eller gruppe. Alt er forhåndsbestilt og dere går etter vårt utførlige informasjonsmateriell med kart. Vær oppmerksom på at informasjonen er på svensk. Fotturene går for det meste på smale stier som tidvis kan være stenete. Landskapet er kupert omkring Gorges du Verdon men flatere rundt Hyéres. Spesielt i Gorges du Verdon får man mest ut av reisen dersom man er en trenet turgåer som gjerne går lange bakker både opp og ned.

Man trenger bil for å komme seg til og fra turene og mellom de ulike stedene. Leiebil bestiller du enklest selv gjennom noen av de mange utleiebyråene som finnes på Nice Terminal 1. I Hyères tipser vi også om lokale transportmidler som buss og båt. Mer detaljert informasjon sendes sammen med avreiseinformasjonen ca to uker før avreise.

Fly og transport 

Du som flyr med oss reiser til Nice. Derfra venter en 2-timers biltur til Hyères. Har du bestilt reise uten fly, kan dureise til Nice eller Marseille. Bestill leiebil med henting på din ankomstflyplass. Fra Gorges-du-Verdon og tilbake til Nice flyplass, er det ca 2 ½ times biltur. Veien til og fra Verdon er svingete, så er man følsom for svinger kan det være greit å ta med reisesyketabletter.

Kart

Hotell

Hotell Fotturer i Provence på egen hånd

Hotell Fotturer i Provence på egen hånd

Hotel Le Mediterranée** - I Hyères bor dere enkelt men sjarmerende på dette lille hotellet, som eies av det svensk-franske paret Niklas og Martine. Rommene er enkle og delikate, hvert med sin...

Lignende reiser

Vandring på Korsika - Skönhetens ö

Fottur på Korsika

Middelhavets aller beste øy for turer til fots, ligger i Genovabuktens asurblå hav. - Korsika ser ut som om deler av Alpene har havnet midt ute i Middelhavet. Franskmennene kaller øya Île de Be...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden