Skip to main content

Fottur i Montenegro

Bli med på vår spennende reise i ett av Europas yngste land: Montenegro.

Eventyret starter ved byen Kotor, en godt bevart havn fra middelalderen ved Sør-Europas eneste genuine fjord. Turene til fots går langs den mektige fjellkjeden helt inntil havet. Vi besøker den tidligere hovedstaden Cetinje, og smaker på den berømte lufttørkede skinken i Njegusi. Vi går også langs den vakre innsjøen Skadar. Halve uken bor vi i Tivat og resten av uken i  Petrovac. Hotellene er hyggelige og ligger i nærheten av badstrender i Middelhavet. Dette er en flott oppdagelsesreise for den som vil oppleve noe nytt!

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem fotturer med guide, lunsj og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Dag 1 Ankomst

Vi lander i Podgorica. Vi kjører videre til Tivat, der vi overnatter på et trivelig hotell. Middag serveres om kvelden.
Måltider: -/-/M

Dag 2 Fottur Mount Vrmac

Fjellryggen Vrmac ligger som en barriere mellom fjorden Kotor Bay og havet. Vi starter turen i Tivat og går oppover mot et gammelt fort. Deretter følger vi fjellryggen opp mot fjelltoppen Sveti Ilija på 765 m.o.h. Etterpå går vi på en gammel geitesti nedover mot en liten landsby. Vi blir kjørt tilbake til hotellet.
16 km, opp 765 m, ned 765m. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. Måltider: F/L/M

Dag 3 Fottur Stepan

Først blir vi kjørt til den nordlige delen av fjorden. Vi starter turen i landsbyen Orahovac og går oppover fjellryggen til den erobrede byen Stepen. Her fortsetter vi nedover på baksiden av fjellet, til ruinene av fortet Vranovo Brdo, der vi får en praktfull utsikt over fjorden. Etterpå følger vi en gammel sti – benyttet av militæret - ned til landsbyen Perast. Her er det mulighet til å ta båt ut til den populære øya Gospa od Skrpjela, hvor det blant annet ligger en kjent kirke. 
14 km,  opp 736 m, ned 736 m. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. Måltider: F/L/M

Dag 4 Fottur Cetinje

Vi går først opp langs den gamle transportstien til passet Krstac. Underveis får vi mange muligheter til å nyte den eventyrlige utsikten. Vel oppe i passet, kan vi glede oss til herlig lufttørket skinke og ost fra landsbyen Njegusi, som ligger like i nærheten. Ønsker noen å ta en enklere tur, vil vi sørge for transport opp til passet. Etter den smakfulle lunsjen, går vi til den tidligere hovedstaden Cetinje, der vi blant annet besøker det som på den tiden var det kongelige slottet. På ettermiddagen tar vi buss ned til Petrovac, der vi skal tilbringe resten av uken. Kanskje ønsker du å ta en dukkert før middag? 
11 km, opp 950 meter, ned 100 meter. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. (eller 1 dersom man tar bussen opp till passet). Måltider: F/L/M

Dag 5 Hviledag i Petrovac

Denne dagen kan du koble helt av og glede deg over sol og strandliv. Budvas gamle bydel er vel verdt et besøk. Ønsker du en mer aktiv ”hviledag”, kan du leie sykkel og ta turen til en uberørt og bortgjemt strand.
Måltider: F/-/-

Dag 6 Fottur Skadarsjøen

Vi tar buss til innsjøen Skadar, som også er en nasjonalpark. Sjøen tilhører også Albania og vi starter turen i landsbyen Virpazar. Vi tar båt til byen Rijeka Crnojevica, der turen vår starter. Vi følger en elv forbi en gammel mølle og kommer til en grotte, som er 60 meter dyp. Ferden går videre over en elv og nedover til byen igjen. Før hjemturen smaker vi på noen av havets fiskespesialiteter.
5 km, opp 110 meter, ned 110 meter. Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5. Måltider: F/L/M

Dag 7 Panoramatur

Ukens siste tur til fots går langs stien Transversal, som følger fjellkjeden tett ved havet. Vi starter ovenfor Budva og går den vakre stien høyt ovenfor Budvas lange strand. Etter et besøk ved kirken Ogradnica starter nedstigningen. Her får vi en fin utsikt over den populære øya Sveti Stefan, som nå huser et luksushotell. Turen er en verdig avslutning på vår innholdsrike reise.
15 km, opp100 meter, ned 650 meter. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. Måltider: F/L/M        

Dag 8 Vi tar farvel med Montenegro

Vi forlater Petrovac etter en herlig uke.
Måltider: F/-/-

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Montenegro

Montenegro ble det siste landet som gikk ut av Jugoslavia i 2006, og er dermed en svært ung nasjon. Landet grenser til Serbia, Kroatia, Bosnia og Albania, og har både høye fjell og bratt kyst mot Adriaterhavet. Montenegro har begrenset industri og ansees å være ett av verdens få økologiske land. Maten som serveres ved kysten, ligner den italienske; med fisk, skalldyr, hvitløk og olivenolje. I innlandet spiser man mye mer kjøtt..

  • Klima: Middelhavsklima ved kysten.
  • Land: Montenegro
  • Språk: Montenegrinsk
  • Tidsforskjell fra Norge: Nei
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge.
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
  • Visum og pass for norske statsborgere: Norske borgere trenger ikke visum for besøk eller turisme i Montenegro for opphold inntil tre måneder. Passet må være gyldig i minst seks måneder fra tidspunktet du ankommer Montenegro.
  • Strømadapter nødvendig: Nei

Fotturer i Montenegro

Vi vandrer med svensk lokal guide. Underlaget på turstiene er bra men landskapet kupert, så man må ha gått i kupert terreng tidligere. Vi anbefaler fjellstøvler – minimum krever vi fjellsko. Lunsj nytes i form av piknik, som vi bærer med oss sammen, men vi spiser noen dag lunsj på restaurant.

Fly og transport tur/retur hotell

Vi flyr til / fra Skavsta flyplass. Her kan du enkelt ta flybussen fra Stockholm City (eller Linköping eller Norrköping). Bussen tar ca 80 minutter og avgangene er tilpasset flyets avgangs- og ankomsttid. Se mer informasjon på www.flygbussarna.se/skavsta

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Dubrovnik, Kroatia eller Podgorica, Montenegro. Deretter har vi en 2 timers kjøretur til Tivat i Montenegro. Har du bestilt reisen uten fly, er det enklest å fly til Dubrovnik eller Podgorica. Kommer du til denne flyplassen, kan du gjerne bli med på kjøreturen, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest samtidig med at vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten av oss.

Kart

Hotell

Hotell i Montenegro

Vi tilbringer de første tre nettene på Hotel Palma **** i Tivat. Hotellet ligger rett ved vannet, og vi er nær både havnen, stranden og sentrum. R ommene har Wi-Fi og det er også SPA og restaurant. De...

Lignende reiser

Vintur til fots i Montenegro

Vintur til fots i Montenegro

Langweekend med lokale spesialiteter i vakre Montenegro. - Bli med til vakre Montenegro, der du møter fantastisk turterreng i kombinasjon med god mat og drikke. Turene byr på mektig utsikt, både over...
Fottur i Kroatias nasjonalparker

Fottur i Kroatias nasjonalparker

Vi går på turer der hvor fjellene møter havet – i ett av Europas vakreste land. - På denne flotte reisen går vi i tre av Kroatias nasjonalparker: Paklenica, Velebit og Plitvice. Dette handler om virk...
Fottur langs Kretas kyststripe

Fottur langs Kretas kyststripe

Til fots og med båt på Kretas ville side. - Kretas sørlige kyst er rett og slett ´laget´ for fotturer. Her følger vi turstien E4 langs fantastiske strender og bratte fjellsider med eventy...
Fottur på Kypros

Fottur på Kypros

Herlige turer til fots i Troodosfjellene og ved kysten på halvøya Akamas. - Vi lanserer vår nye reise med turer på den greske, sørlige delen av Kypros! Her går vi rett inn i den greske mytologien, så...
Fottur i Israel i Jesu fotspor

Fottur i Israel i Jesu fotspor

En eventyrlig reise med fotturer gjennom historiens mest kjente steder - På denne unike reisen følger vi i Jesu fotspor fra Nasaret til Genesaretsjøen. Vi går i det pastorale landskapet i Galilea og...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden