Skip to main content

Fottur i Mayrhofen

Fra løene i fjellskråningene hører man kubjeller og nede i byen tapper de iskald øl i seidler.

Mayrhofen i kjente Zillertal i Tyrol er en av Alpenes mest populære byer både på sommer- og vinterstid. Dette er en møteplass for turgåere, paraglidere og skikjørere fra alle verdenshjørner - de sistnevnte går gjerne på ski på Hintertuxbreen. Det befinner seg et betydelig antall turmuligheter i de fem dalene som flettes sammen ved Mayrhofen. Vi bor sentralt i byen på et særdeles bra hotell med spa, herlige middager blir servert oss og vi går turer i et nytt område hver dag. Zillertal er en levende jordbruksbygd og vi prøvesmaker de lokalproduserte ostene fra setrene oppe i fjellene. Opplev Østerrikes livligste sommersportsby!

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:2, 3, 4Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og fireretters middager, fem fotturer inkludert guide og heiskort. Tillegg: Enkeltrom, rom i hovedbygningen****, lunsjer og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

I Mayrhofen får du velge mellom en enklere tur og et noe mer krevende alternativ for hver tur, derfor er ulike vanskelighetsgrader oppgitt i programmet nedenfor. Ved mindre grupper kan det forekomme at det benyttes én turleder som vil holde et tempo som passer alle. Utvidelser vil foretas når det er mulig.

Dag 1 Ankomst Østerrike og Mayrhofen

Kjøreturen fra München flyplass går dypt inn i Alpene og er en reise i seg selv. Om kvelden nyter vi den første av mange gode middager.
M

Dag 2 Fottur Penken

Vi tar den store kabinheisen fra byen og opp til Penken. Ferden går langs fjellkammen, med en praktfull utsikt i alle retninger. Vi tar kabinheisen ned til Finkenberg - utforkjøreren Leonard Stocks by - og vi går nedover til Mayrhofen.
6-14 km, 3-6 timer, 100-750 m opp, 100-950 m ned. Vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1 til 5. F/M

Dag 3 Fottur til Italia

Lokalbussen tar oss gjennom Zemmtal til Schleigeisdammen, som tilføres vann fra omkringliggende isbreer. Vi går på tur fra Zamserbach forbi Lavitzalm - som driver med lokal ost- og smørproduksjon – og inn til Pfitscherjoch-Haus, på den andre siden av den italienske grensen. Her smaker kaffen litt bedre!
8-14 km, 3-5 timer, 300-900 m opp, 300-900 m ned. Vanskelighetsgrad 2-4 på en skala fra 1 til 5. F/M

Dag 4 Fottur Hintertux

Ferden går med buss opp til Hintertux og kabinheisen tar oss opp til Sommerbergalm. På turen opp til Tuxer Jochhaus, får vi en fantastisk utsikt mot Hintertuxbreen, der man også kan kjøre på ski om sommeren. Vi går deretter nedover gjennom vakre Weitental, hvor vi bli møtt av murmeldyr, vakre blomster og mektige fossefall.
10-12 km, 3-5 timer, 250-950 m opp, 800-1400 m ned. Vanskelighetsgrad 2-4 på en skala fra 1 til 5. F/M

Dag 5 Hviledag

Vi foreslår en utflukt til vakre Innsbruck eller til innsjøen Achensee, hvor man kan bade og hygge seg. Den som vil, kan forsøke seg på sommerrodel eller en annen sport i Zillerdalen.
F/M

Dag 6 Fottur Grüblspitze

Vi begir oss dypt inn i Tuxertal og tar taubanen opp til det åpne fjellandskapet, der vi går over frodiggrønne blomsterenger opp til Grüblspitze, 2395 m.o.h. Veien ned går via et "Almkäserei", der vi kan spise ferskystet ost og nyte et velfortjent måltid. Deretter går vi gjennom en trolsk skog og nedover til Juns, der vi tar bussen tilbake til hotellet.
4-12 km, 2-4 timer, 450-500 m opp, 450-1000 m ned. Vanskelighetsgrad 2-3 på en skala fra 1 til 5. F/M

Dag 7 Fottur Ahorn

Fra Ahornbanens toppstasjon følger vi den vakre stien opp til Edelhütte. Her kan man – når været er bra – forsøke seg på en topptur av Ahornspitze, 2973 m.o.h.
6-14 km, 2 1/2 - 6 timer, 350-1100 m opp, 350-1100 m ned. Vanskelighetsgrad 2-4 på en skala fra 1 til 5. F/M

Dag 8 Farvel til Mayrhofen

Vi forlater Mayrhofen etter en opplevelsesrik uke.
F

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Mayrhofen

Mayrhofen ligger i vakre Zillertal i den østerriske delen av Tyrol og er en av Alpenes mest populære steder – både sommer- og vinterstid. Byen er veldig hyggelig og har mange sjarmerende barer, kafeer og butikker. Flere daler møtes ved Mayrhofen og gir uendelige muligheter til varierte turer.

 • Klima: Mildt, alpint klima om sommeren. Oppe på fjellet er det som regel 20-25 grader, mens det nede i dalen er varmere.
 • Land: Østerrike
 • Språk: Tysk.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort og kontanter kan benyttes de fleste stedene.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei.

Fotturer Mayrhofen

En skandinavisk turguide er med oss. Turene er tilpasset personer med normal kondisjon, man bør kunne gå 10-15 km i kupert terreng per dag. Du kan velge mellom minst to ulike vanskelighetsgrader på turene; hvor langt og kupert det skal være i henhold til hva du orker og i hvilken form du føler deg. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Vi pleier å starte dagsturene etter frokost og vi spiser på hotellet ved femtiden om kvelden. Tidspunktene som er angitt i programmet viser til effektiv turtid. De fleste dagene starter turene fra hotellet, men av og til tar vi buss til utgangspunktet. Du kan kjøpe turkart i byen. Heiskort er inkludert i prisen, så du kan kostnadsfritt benytte alle heiser og busser.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen München. Deretter følger ca. 2,5 timers transfer til Mayrhofen. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Innsbruck eller Salzburg. Herfra kan du ta tog til Mayrhofen via Jenbach. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Alpenhotel Kramerwirt

Alpenhotel Kramerwirt

I hjertet av gjestfrie Mayrhofen ligger Alpenhotel Kramerwirt, et familieeid hotell kjent for sine smakfulle matretter og spa med panoramautsikt. Her kan du velge mellom å bo i Landhaus med trestjerne...

Bilder

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden