Skip to main content

Fotturer i Madonna di Campiglio

Vandring i cortina upplever de gröna skogarna med Prima Travel

Denne italienske perlen byr på to fantastiske turområder!

Den utrolig sjarmerende alpebyen Madonna di Campiglio i de italienske Alpene har en helt unik beliggenhet: På den ene siden ruver de høye Brenta-Dolomittene i et rosaskimrende lys og på den andre siden et granittfjell med glittrende innsjøer, fossefall og Italias største isbre, Adamello. Her ligger de eneste Dolomittfjellene vest for elven Adige, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her finner man også brunbjørn, kongeørn og hjort og de slipper å møte altfor mange turgåere! Vi bor litt ekstra bra i denne eksklusive alpelandsbyen, der et knippe norske alpinister har tatt hjem slalåmseire i verdenscupen. Hotel Chalet All'Imperatore**** drives av familien Zanolini og er valgt på grunn av stedets gjestfrihet og smakfulle måltider.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med halvpensjon, fem turer med guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, lunsj og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I Madonna di Campiglio tilbyr vi ulike fotturer. Derfor oppgir vi ulik lengde og vanskelighetsgrad på turene nedenfor. Har vi små grupper, kan det forekommet at vi velger én guide som går i et tempo som passer alle. En forlengelse av turene skjer når det er mulig.

Dag 1 Madonna di Campiglio

Etter at flyet lander i Venezia, går kjøreturen forbi Gardasjøen og opp gjennom den pastorale Val Rendena-dalen til Madonna di Campiglio. Vårt fine hotell serverer en smakfull middag og en behagelig seng.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Tre Laghi

Etter en rikholdig frokost tar vi Pradalago-heisen opp langs siden av granittfjellet, der vi går til de tre innsjøene. Stien går mellom flere små alpesjøer, både i åpent terreng og i skog. Vi nyter lunsj på en fjellhytte før vi går videre og til slutt tar heis tilbake ned til landsbyen.

Vanskelighetsgrad 2-3 i en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 3 Fottur Pietra Grande eller Vallesinella

Denne dagen deler vi oss inn i grupper avhengig av hvor langt man ønsker å gå. Det enkleste alternativet er å ta heisen til Monte Spinale og derfra gå over høyfjellet - med herlig utsikt over både Brenta-Dolomittene og fjellene på den andre siden. Stien går deretter nedover i Vallesinella-dalen, der du vil oppleve de spektakulære fossefallene. I det mer krevende alternativet, tar man først heisen hele veien opp til Passo Grosté, 2441 m.o.h. Turen går deretter rundt et helt Dolomitt-fjell som heter Pietra Grande, den store stenen. Etter et flott, men tøff etappe, koser vi oss med medbrakt lunsj før vi tar heisen ned.

Vanskelighetsgrad 3-4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 4 Fottur Adamello eller Val Genova

Vi tar buss et lite stykke sørover inn i den mektige dalen Val Genova, som kalles for ”Alpenes Versailles”, på grunn av vannspeilet som alle fossefallene skaper. Det enklere turalternativet går langs dalen, forbi flere av disse gigantiske fossene, mens de som vil gå litt lengre, får oppleve noe helt eventyrlig: En bratt stigning tar oss oppover dalen til Rifugio Mandron, der vi nyter lunsj med utsikt over Italias største isbre Adamello.

Vanskelighetsgrad 2-4 i en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 5 Hviledag

En by som Madonna di Campiglio har mye å by på mens musklene får hvile en dag. En tur på elsykkel tar deg relativt greit til mange flotte steder i Val Rendena-dalen og søker du mer spenning, kan du dra på kanotur i verdensklasse! Alternativt kan du hygge deg i byen eller i hotellets spa.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 6 Fottur Cinque Laghi

Dagens tur er en populær klassiker! Fra byen går turen oppover gjennom en lerkeskog til innsjøen Lago Nambino. Her smaker det godt med en kopp kaffe. Stigningen fortsetter oppover til flere høyalpine sjøer, før vi kommer til Cinque Laghi-heisen som vi tar ned igjen. Ta med badetøy! Et enklere alternativ er å ta heisen opp og gå en panoramisk rundtur forbi alle innsjøene bortsett fra Nambino, og deretter ta heisen ned.

Vanskelighetsgrad 3-4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 7 Fottur Rifugio Tuckett

Vi sparer det beste av Dolomittene til slutt. Vi tar heisen opp til Passo Grosté og går på en sti i utrolig vakre og varierte omgivelser til Rifugio Tuckett. Vi nyter en deilig lunsj og duggfrisk øl i solskinnet – før vi deler oss opp for to alternativer: Den enkleste turen går litt tilbake dit vi kom fra og tar heisen ned. På veien smaker det ypperlig med kaffe og ”strudel” på Rifugio Grosté. Den litt lengre turen har mye mer du kan glede deg over: Vi passerer Fridolin-fjellet og går nedover i lerketreskogen der du kommer til populære Rifugio Casinei, hvor du kan ta et glass og kanskje noe å spise. Deretter går turen nedover og forbi fossefallene Cascate Alte, før ”after walk” på Rifugio Vallesinella.

Vanskelighetsgrad 3-4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 8 Farvel til Madonna di Campiglio

Vi tar farvel til den fantastiske fotturen i Madonna di Campiglio, med mange fantastiske minner i bagasjen.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Madonna di Campiglio

Denne klassiske alpebyen ligger i de italienske Alpene, nord for Gardasjøen. Dalen heter Val Rendina og mot øst er den omgitt av Brenta-Dolomittene – de eneste Dolomittfjellene vest for elven Adige – og vest av mektige granittfjell med innsjøer og isbreer. Dolomittene er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen er flott, men samtidig tilbakelent med en gjestfri lokalbefolkning og trivelig miljø.

 • Klima: I fjellene om sommeren er det som en god norsk sommer. Nede i dalene blir det betydelig varmere. Om høsten er det kjøligere, men fortsatt bra turvær. Vi er på solsiden av Alpene og pleier å ha det fineste været.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke benyttes overalt, så det er viktig å ha med kontanter.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei, ikke for ujordede kontakter.

Fotturer i Madonna di Campiglio

Våre skandinaviske turguider er med hele uken. Vel fremme på reisemålet blir du orientert om et flott turprogram. Turene våre er tilpasset et normalt kondisjonsnivå; man bør klare å gå 10-15 km i kupert terreng hver dag. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne for å nyte naturen. Vi pleier å starte turen etter frokost og nyter en middag på hotellet ved femtiden om kvelden. Oftest vil vi ta buss til stedet turen begynner. Tidspunktene som er oppgitt i programmet er effektiv turtid. Stiene er flotte. Det er imidlertid alpint terreng med stener og lyng, så alle må gå med turstøvler. Lunsj kan nytes på fjellhyttene de dagene vi besøker disse ellers kjøper man med seg matpakke om morgenen. Det er ikke lov å ta med seg mat fra hotellfrokosten.

Fly og transport

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Venezia Marco Polo. Deretter følger ca. 4 timers transfer til Madonna di Campiglio. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Venezia eller Treviso. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytider og forhåndsbestille transporten med oss).

Kart

Hotell

Hotel Chalet all'Imperatore

Hotel Chalet all'Imperatore

Dette hjemmekoselige og familieeide hotellet ligger i utkanten av Madonna di Campiglios sentrum, en kort spasertur fra gågaten med butikker og serveringssteder. Familien Zanolini er kjent for sin gjes...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
27.06.2020Uten fly og transportFotturer i Madonna di Campiglio, uten fly og transport412 495,-Bestill
27.06.2020KastrupFotturer i Madonna di CampiglioFullt15 495,-Fullt
27.06.2020ArlandaFotturer i Madonna di CampiglioJa15 995,-Bestill

Lignende reiser

Entusiastiska och erfarna team vandra med Prima Travel

Fottur i Cortina d´Ampezzo

En fottur i Alpenes vakreste fjellkjede! - De italienske Dolomittenes særegne skjønnhet bidrar til at veldig mange drar tilbake år etter år. Cortina d’Ampezzo er Dolomittenes største by, kjent for de...
Upplev gröna skogar i Alperna med Prima Travel

Fottur i Val di Fassa

Eventyrlige turer i de kongelige, italienske Dolomittene - Midt i ”verdens vakreste fjell” ligger Val di Fassa, omgitt av bølgende sletter og spisse fjelltopper. Rundt oss finner vi Dolomittenes alle...
Lagvandring i Cortina d'Ampezzo-regionen med Prima Travel

Fottur i Val Gardena

Vår mest populære fottur finner sted i Alpenes kanskje aller vakreste fjellområde! - En av våre mest erfarne guider mener Val Gardena må være paradiset på jord. Vi kan være enige med ham: Her møter d...
Vandring på kustleder på Sardinien

Fottur på Sardinia

Helt utrolige turer til fots i ville Middelhavsmiljøer! - Vi elsker Middelhavet og jakten på den perfekte turen i området har ført oss til Sardinia – nærmere bestemt til østkysten med mye fjell og ma...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden