Skip to main content

Fottur i Limone Piemonte

Herlige Alpeturer i mat- og vinlandskapet Piemonte.

I år er denne klassiske reisen oppgradert med nye turer, der det flere av dagene finnes både enklere og mer utfordrende alternativer! Den sjarmerende, italienske fjellandsbyen Limone, Italias eldste skisted, byr på fargerike sommerturer i det maritime Alpelandskapet i Piemonte. Vi går både over blomstrende sletter og oppover i høyalpine landskap. Middelhavet ligger bare en time unna, men her snakker vi om ordentlige fjell, med topper på opp til 3300 m.o.h. En stor del av området består av en nasjonalpark og på turene i denne magiske naturen på flotte stier, opplever vi både Frankrike og Italia. Området har vært befolket i flere tusen år og i de gamle landsbyene snakker de fortsatt oksitansk, det gamle trubadurspråket. Om kvelden hygger vi oss på ulike restauranter i byen og blir godt kjent med det herlige piemontesiske kjøkkenet. Vi er mange som kårer dette til Italias aller beste. Dette er en reise for livsnytere!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (på flyreisen er transport tur/retur flyplass inkludert), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem fotturer med transport og reiseledere. Tillegg: Drikke, lunsj, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Nice

Etter å ha landet i Nice kjører vi buss opp til Limone og sjekker inn der vi skal bor den kommende uken. Den første middagen spiser vi på hotellet, før vi fortsetter reisen gjennom det piemontesiske kjøkken på ulike restauranter i byen.

Måltider: Middag.

Dag 2 Fottur Col di Tenda

Den første dagen går ferden opp til grensen ved Col di Tenda. Her venter en vakker og spennende tur på en fjellrygg mellom festninger og fort. Tidligere gikk de store transportveien mellom Torino og Nice over Col di Tenda, blant annet de viktige transportene av salt. For å beskytte disse og også for å kunne innkreve toll, ble det bygd en rekke anlegg ved grensen. Vi kommer til slutt til en liten, krystallklar alpesjø som vi kan stikke føttene våre i.

Ca 12 km, 5 timer, 350 m opp, 350 m ned. Vanskelighetsgrad: 2 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 3 Fottur Vallée des Mervilles

En flott heldagstur, der vi først tar buss gjennom tunnelen i Col de Tenda og over til den franske siden og nasjonalparken Mercantour. Turen går oppover i tre timer til høyplatået, der de kjente hellerisningene befinner seg. Hele området er oppført på UNESCOs verdensarvliste og man får kun gå fritt omkring dersom man har med en autorisert guide, som vår Mino. Hellerisningene er fra 3.500 f.Kr. Det hviler en magisk stemning over stedet og man merker at dette har vært et hellig sted. ´After walk´ på sjarmerende Chamois d'Or, "gullgemsen".

Ca 14 km, 6 timer, 700 m opp, 700 m ned. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 4 Fottur Valle di Valasco

Dagen starter med en kort busstur til nabodalen Valle Gesso. Den største delen av dalen ligger i nasjonalparken Parco Naturale delle Alpi Marittime og her befinner de maritime Alpenes høyeste fjell seg, Argentera på hele 3297 m.o.h. Vi starter i kurbyen Terme di Valdieri og går opp fra skog til et billedskjønt høyplatå, med blomstrende enger, sildrende fossefall og mektige fjell på tre sider. Her elsket den italienske kongen å jakte, og vi spiser lunsj på hytten som tidligere var en del av hans gamle jaktslott. De som ønsker en lengre tur, fortsetter oppover mot Rifugio Questa og en rekke høyalpine innsjøer i et praktfullt landskap.

Den ordinære turen: Ca 4 timer, 350 m opp, 350 m ned. Vanskelighetsgrad: 2 på en skala 1-5.

Den lengre turen: Ca 6 timer, 1000 m opp, 1000 m ned. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 5 Hviledag

Søker du aktiviteter, finnes det flotte stier for mountainbike rundt byen. Ønsker du en roligere dag, kan du dra ned til Sanremo, Monaco eller Nice for sol, bading og herlige Middelhavsmiljø. Det tar ca 2 timer med tog til kysten. Man kan også dra nordover til Cuneo eller Torino, begge med vakre bymiljø og mulighet for rimelig shopping.

Måltider: Frokost.

Dag 6 Fottur Vallone San Giovanni

Rett fra hotellet trasker vi oppover gjennom vakker bøkeskog til en gammel heisstasjon. Etter en styrkende matbit går vi på en høyde inn i den ville nabodalen San Giovanni, der vi møter flere kyr enn mennesker. Bratte fjell omkranser oss mens vi spaserer over blomstrende enger, med flere små ”maire” - gamle stenhus benyttet under sommerbeite. Vi nyter en piknik, med føttene nede i en klar foss. Deretter går vi videre oppover til gondolbanen, som vi tar ned for å spare knærne.

Den ordinære turen: Ca 4 timer, 700 m opp, 100 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. 

Den lengre turen: Ca 5 timer, 700 m opp, 700 m ned. Vanskelighetsgrad 3+ på en skala fra 1 til 5. 

Måltider: Frokost

Dag 7 Fottur langs GTA

Den siste turdagen tar vi stolheisen Cabanaira og forlater skiområdet via et mindre pass. Vi varmer opp langs den gamle militærveien omkranset av alperoser, som følger fjelltoppene østover. Vi går etterhvert inn i Frankrike og følger en spektakulær sti, der vi på klare dager skimter havet. Dette er en del av langturen GTA - Grande Traversata delle Alpi - som går fra Sveits til Middelhavet. Det siste stykket går vi en vakker sti nedover mot den lille innsjøen Lago Terrasole, før vi kommer til gondolbanen som tar oss ned til Limone igjen. Om kvelden venter en avskjedsmiddag på restaurant.

Ca 4 timer, 250 m opp, 650 m ned. Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5. 

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til Limone Piemonte

Vi reiser fornøyd tilbake til Norge med gode minner også fra nytelsesrike måltider.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om eventuelle endringer grunnet værforhold.

Reisefakta

Limone Piemonte

Limone ligger i området Piemonte, rett ved den franske grensen. Byen ligger på en 1000 meters høyde og er et populært vinter- og sommersportssted. Sentrum er sterkt preget av den vakre kirken og bebyggelsen fra middelalderen. Hovedgaten er bilfri og her rusler folk om kveldene. I disse kvartalene ligger det mange sjarmerende barer, restauranter og butikker. Fjellene rundt omkring er populære blant turgåere og her ligger det flere store nasjonalparker. Denne sørlige delen av Alpene kalles for de Maritime Alpene.

  • Klima: Mildt, alpint klima. Temperaturen på dagtid ligger i snitt på 20 grader.
  • Land: Italia
  • Språk: Italiensk. Noen steder kan det snakkes engelsk og fransk.
  • Tidsforskjell fra Norge: Nei
  • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
  • Driks: Valgfritt
  • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Strømadapter nødvendig: Nei, ikke for ujordede kontakter.

Fotturer Limone

Vi har en skandinavisk turguide. Vi pleier å starte fotturene etter frokost mellom kl 08:00 og 09:00 og er tilbake på hotellet ved femtiden. Tidspunkt som er oppgitt i programmet viser effektiv turtid. På reiser som denne - med flere alternative turer - er det vanskelig å koordinere en felles lunsj, derfor har vi valgt å ikke inkludere dette måltidet. Guidene informerer i forveien hver dag hvilke muligheter som finnes. På enkelte turer er det hytter med lunsjservering, mens man andre dager kjøper en lunsjpakke fra hotellet eller i en lokal butikk. Man får en deilig lunsj med drikke for ca €15 i Limone. 

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Nice. Deretter følger ca. 2 timers transfer til Limone Piemonte. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Nice, Torino eller Milano. Man kan dertter reise med tog til Limone. Franske togtider: www.sncf.com.  Italienske togtider: www.trenitalia.com. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Grand Hotel Principe

Grand Hotel Principe

Dette velutstyrte hotellet ligger øverst oppe i byen, rett ved siden av gondolbanen og byens beste sportsbutikk, Bottero. Her nyter vi firestjerners komfort og om sommeren slapper vi av ved svømmebass...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28.06.2021Uten fly og transportFotturer i Limone Piemonte, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon
28.06.2021ArlandaFotturer i Limone PiemonteJa15 995,-BestillMer informasjon
05.07.2021Uten fly og transportFotturer i Limone Piemonte, uten fly og transportJa13 495,-BestillMer informasjon
05.07.2021ArlandaFotturer i Limone PiemonteJa15 995,-BestillMer informasjon
05.07.2021LandvetterFotturer i Limone PiemonteJa15 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden