Skip to main content

Fotturer i Lappland på egen hånd

Luksuriøs uke med turer i Europas siste villmark

Vi glemmer av og til at Skandinavia besitter Europas siste villmark. Bli med på en eksklusiv turopplevelse rundt den norske og svenske riksgrensen; Björkliden og Narvik. Du møter storslagne vidder, uberørte fjell, klare innsjøer, magisk skog, ville dyr og – siden dette er en Prima-reise – komfortable overnattingssteder og restauranter i øverste skikt. Dere starter med et par netter på fine Hotel Fjället i Björkliden – før dere går til fots og tar tog mot Riksgrensen og Niekhu Mountain Villa. Stedet har fått internasjonal oppmerksomhet for sitt design og smakfull mat. Mer luksuriøst enn dette blir det ikke i villmarken! Deretter går dere inn i Norge for en dukkert i Rombaksfjorden og avslutter med topptur Linken for å nyte en magisk utsikt over Narviks fjordlandskap.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:4
Dager:7
Inkludert i reisen:
Del i dobbeltrom med frokost, fire gourmetmiddager, to lunsjpakker, fem fotturer med informasjonspakke og GPS-spor og bagasjetransport. Tillegg: Drikke, eventuelt enkeltrom og reisen til/fra. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Ankomst Björkliden

Dere sjekker inn på Hotell Fjället og nyter en treretters middag på restaurant Lapporten.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur mot Abisko

Ferden starter til fots mot Abisko på den populære Rallarvegen, som i tidligere tider ble benyttet til å frakte materialer mens jernbanen ble bygget for 100 år sedan. Turen er en 8 km herlig oppvarming. Etter lunsj på restaurant Kungsleden, tar dere heisen opp mot Nuolja. Ta gjerne en kaffe oppe på Aurora Sky Station før en høyfjellstur ned mot Björkliden og hotellet. Middag på restaurant Lapporten.

Ca 19 km

Måltider: Frokost og middag

Dag 3 Fottur til Låktatjåkka og Riksgrensen

Turen går først til Sveriges høyest beliggende fjellstasjon Låktatjåkka, der dere kan kose dere med herlige vafler med multesyltetøy. Deretter går dere nedover mot Låktatjåkka togstasjon for å ta toget til Riksgrensen. Der sjekker dere inn på designhotellet Niehku og blir servert en fantastisk femretters middag.

Ca 19 km

Måltider: Frokost og middag

Dag 4 Fottur til Trollsjön

Dere tar toget tilbake til Låktatjåkka, der fotturen starter for å gå til fortryllende Rissajaure, eller Trollsjön, som er Europas klareste innsjø. Ta gjerne en dukkert før lunsj! Ferden går tilbake i retning der dere kom fra, men via en annen sti. Toget tar dere tilbake til Niekhu og ytterligere en spennende femretters middag.

Ca 9 km

Måltider: Frokost, lunsjpakke og middag

Dag 5 Fottur til Rombaksfjorden

Denne dagen går dere en strekning på klassiske Rallarvegen - blant fjell, daler og fossefall til Rombaksfjorden. Vel fremme ved fjorden kan dere ta en svømmetur i havet og spise litt, før dere går tilbake opp til Katterat for å ta toget til Narvik. Innsjekking på Quality Hotel Grand Royal. Middag på egen hånd i en vakker og eksotisk by med arktisk natur.

Ca 19km

Måltider: Frokost og lunsjpakke.

Dag 6 Topptur Linken

For få mest mulig ut av fjordopplevelsen omkring Narvik, anbefaler vi en topptur til Linken som ligger 1000 m.o.h. Oppe på toppen får dere en praktfull utsikt før dere går ned og spiser lunsj på Fjellheisrestauranten. Den som vil kan gå lengre og tar da med en lunsjpakke for å fortsette turen til Tredjetoppen, 1272 m.o.h. Et enklere alternativ er å gå opp til Fjellheisrestauranten og holde til høyre nedover i vakker skog langs Kobberstadløypa tilbake mot Narvik. Middag nytes på egen hånd.

Ca 12 km til Linken tur og retur, 700 m opp, 700 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 7 Farvel til Lappland

Frokost og utsjekking etter magiske turopplevelser i genuin natur.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Lappland

Fotturene i Lappland går i klassisk, skandinavisk fjellandskap både over og under tregrensen fra Björkliden til Narvik.

  • Klima: Skandinavisk fjellklima
  • Land: Sverige og Norge
  • Valuta: Svenske og norske kroner
  • Prisnivå og betalingsmåte: Kort og kontanter fungerer de fleste stedene 
  • Driks: Valgfritt
  • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
  • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
  • Strømadapter: Nei

Fotturer i Lappland

Du går på egen hånd med våre kart og GPS-spor. Turene går på bra stier og krever ikke noe spesialutstyr utover solide turstøvler og egnede turklær. Husk at været raskt kan endre seg i fjellet. Turene har høydeforskjeller og det er lange strekninger, så det er greit å forberede seg ved å gå eller løpe i kupert terreng. Jo bedre trent man er, jo enklere blir turene og mer energi får man til å nyte.

Bagasjen transporteres med bil mellom de ulike overnattingsstedene, begrenset til ett kolli på maks 15 kg per person pakket i en myk bag. På turen i Lappland vil dere flere dager ta offentlig transport. All nødvendig informasjon om transport, måltider og annet får du i avreiseinformasjonen, som vi sender ut ca to uker før avreisen.

Måltider

Vi har forhåndsbestilt middagene i Björkliden og på Riksgrensen. Lunsjpakke er inkludert på de to fotturene som går fra Niehku på Riksgrensen. Husk å gi beskjed i resepsjonen kvelden i forveien når dere ønsker å hente dem. 

Reisen Til

Det enkleste er å fly til Kiruna og deretter ta flybussen med Swedavia som betales ombord med kontanter eller kort.

Hjemreisen

Fly fra Harstad/Narvik. I Narvik er det flybuss.

Kart

Hotell

Hotell i Lappland

Hotell i Lappland

Fjernt fra primitive hytter og primuskjøkken, bor dere på noen av fjellverdenens fineste hotell, deriblant attraktive Niekhu Mountain Villa. Hotell Fjället - Her kan du slå deg ned med et glass herli...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
25.08.2020Uten fly og transportFotturer i Lappland på egen hånd, uten fly og transportJa13 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden