Skip to main content

Fottur i Kroatias nasjonalparker

Vi går på turer der hvor fjellene møter havet – i ett av Europas vakreste land.

På denne flotte reisen går vi i tre av Kroatias nasjonalparker: Paklenica, Velebit og Plitvice. Dette handler om virkelig høye fjell, der de høyeste toppene strekker seg så høyt som 1 700 m.o.h. I nasjonalparken Paklenica skjærer mektige raviner seg gjennom klippene i kalksten. I Plitvice, som står på Unescos verdensarvliste, går vi langs fossefall, elver og spennende sjøer med nivåforskjeller. Vi bor ved kysten og nyter herlige middager på hotellets terrasse, kanskje etter et forfriskende bad. Gå ikke glipp av en av våre mest populære reiser, som i tillegg er spesielt prisgunstig!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltrom med frokostbuffet, lunsj/piknik, 6 treretters middager, fem fotturer med guide, transportstrekninger og inngangsbillett til nasjonalparkene. Tillegg: Tillegg for enkeltrom, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Starigrad

Etter ankomst flyplassen i Split, tar vi buss til Starigrad og sjekker inn på Hotel Vicko, der vi nyter en god middag.
-/-/M

Dag 2 Fottur Velika Paklenica

Ukens første tur går i ravinen Velika Paklenica med klipper av kalksten, som tiltrekker seg klatrere fra hele verden. Vi går opp til fjellhytten Dom u Paklenice, der vi koser oss med lunsj. Etterpå fortsetter vi oppover mot ravinens spor fra oldtidens bosteder. Ferden går siden gjennom dalen, der vi får eventyrlig utsikt over området.
4 timer, opp 500 m, ned 500 m. F/L/M

Dag 3 Fottur Velebit

Ferden går nordover langs kysten mot Velebit, en litt mer ”hemmelig” nasjonalpark - men som er vel så vakker. Vi går gjennom bøkeskog og videre oppover langs en fjellkam til toppen Sadikovac, på 1268 m.o.h. Derfra får vi en vakker utsikt in over innlandet og også ut mot havet og øyene Pag og Rab. Stien går deretter i svinger nedover gjennom bøkeskogen, senere over åpne sletter og til slutt kommer vi ned til heisstasjonen hvor turen avsluttes.
5 timer, opp 350 m, ned 350 m.  F/L/M

Dag 4 Øy-fottur utenfor Zadar

Denne dagen drar vi sørover mot Zadar og tar fergen ut til øya Uglian. Mens vi går, har vi utsikt mot den vakre kyststrekningen og fjelltoppene, som strekker seg høyt opp bak de små landsbyene langs kysten. På fjellkammen får vi en 360-graders utsikt over havet og Kornati-øyene. Vi nyter lunsj på en liten fiskerestaurant og denne dagen har vi mulighet til å få en herlig dukkert i krystallklart vann, før vi tar båten tilbake. Vi avslutter turen med å oppleve den gamle bydelen i det historiske sentrum av Zadar.
3 1/2 time, opp 350 m, ned 350 m. F/L/M

Dag 5 Hviledag

Denne dagen kan du kose deg på én av de flotte badestrendene, ta en halvdagsutflukt til dryppestengrotten Moritske eller ta bussen inn til Zadar, for å utforske ennå mer av byen. Her har de et populært vannorgel og om du ønsker det kan du bli igjen i den sjarmerende byen utover kvelden, for å se den fantastiske solnedgangen! Ønsker du å gå tilbake til nasjonalparken for å oppleve mer, ligger hovedinngangen kun en kort gangavstand fra hotellet. Det er også mulig å gå en koselig tur langs kysten på egen hånd.
F/-/-

Dag 6 Fottur Bojin-fjellet

Vi starter turen høyt oppe i fjellene bak landsbyen vår, som er en annen del av Paklenica. Vi går opp til høyplatået Velika Rujno, som tidligere ble benyttet som sommerbeite av bøndene i traktene. I dag har mange fra lokalbefolkningen sommerhus der oppe. Vi besøker kapellet, som har en vakker beliggenhet på det store platået. Ferden går videre opp til Bojin, der vi får en eventyrlig utsikt over kysten vestover og Velebit-fjellet østover.
6 timer, opp 400 m, ned 400 m. F/L/M

Dag 7 Fottur Plitvice-sjøene

Vi skal oppleve Kroatias mest berømte severdighet; nasjonalparken Plitvice, som ligger en knapp 2-timers bussreise fra Starigrad. Nasjonalparken er kjent for innsjøer med nivåforskjeller, som har skapt naturlige fossefall og raviner. Trebroer og motorbåter sørger for at folk kommer seg rundt omkring. I området ligger det et stort antall serveringssteder.
4 timer, ned 400 m. F/L/M

Dag 8 Farvel til Kroatia

Vi drar tilbake til Norge etter herlige naturopplevelser i Kroatia.
F/-/-

Hvor tøff er turen? 3 i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Kroatia

Kroatia var tidligere en del av Jugoslavia. Landet har nærmere fem millioner innbyggere og hovedstaden heter Zagreb. Vår base for utfluktene ligger i den lille kystlandsbyen Starigrad, som ligger en halvtime fra Zadar. I Starigrad ligger inngangen til nasjonalparken Paklenica, der vi kommer til å gå tur flere dager. Her ligger også nasjonalparkens administrasjon og et besøkssenter. Starigrad har 2000 faste innbyggere og man finner blant annet mat- og sportsbutikker her. Byen har også en rekke sjarmerende barer og restauranter. Muligheten for å bade er mange; Hotellet vårt har egen strand og i tillegg ligger det flere fine, offentlige strender her.

 • Klima: Middelhavsklima
 • Land: Kroatia
 • Språk: Kroatisk. Engelsk og tysk fungerer ofte.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Kuna
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer, men ikke overalt – så kontanter er viktig å ha med.
 • Driks: Valgfritt.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Fotturer i Kroatia

Vi benytter skandinavisk guide og flere dager har vi også med lokalguide, som kan fortelle mye om området og som sørger for sikkerheten i fjellene. Dersom det blir færre enn 10 deltagere, kan reisen bli gjennomført med kun lokalguiden, som vi har benyttet i mange år og som snakker bra engelsk.

Våre turer er tilpasset folk med normal kondisjon - man bør mestre turer på 10-15 km i kupert terreng per dag. Underlaget på stiene er tidvis steinete og man må gå med stabile sko. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Vi pleier å starte fotturene etter frokost og er tilbake ved 17/18-tiden. Det eneste unntaket er dagen vi drar til Plitvice. Da er vi ikke tilbake før ca kl 19:00. Tidene som er angitt i programmet viser effektiv turtid.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i Split. Deretter følger ca. 2 timers transfer til Starigrad. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er det nærmeste alternativet Split. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Hotel Vicko

Hotel Vicko

Vårt fine Hotel Vicko ligger i nordlige delen av Starigrad, med alt den lille byen har å tilby rett i nærheten. Hotellet har også en egen strand med solsenger. Alle rommene har dusj/WC, telefon og kab...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
09.05.2020Uten fly og transportFotturer i Kroatias nasjonalparker uten fly og transport29 995,-Bestill
09.05.2020ArlandaFotturer i Kroatias nasjonalparkerJa12 268,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.09.2020Uten fly og transportFotturer i Kroatias nasjonalparker uten fly og transport210 450,-Bestill
05.09.2020ArlandaFotturer i Kroatias nasjonalparker Ja13 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.09.2020Uten fly og transportFotturer i Kroatias nasjonalparker uten fly og transport210 450,-Bestill
12.09.2020ArlandaFotturer i Kroatias nasjonalparker Ja13 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.09.2020Uten fly og transportFotturer i Kroatias nasjonalparker uten fly og transport210 450,-Bestill
19.09.2020LandvetterFotturer i Kroatias nasjonalparkerJa13 632,-Bestill

Lignende reiser

Vintur til fots i Montenegro

Vintur til fots i Montenegro

Langweekend med lokale spesialiteter i vakre Montenegro. - Bli med til vakre Montenegro, der du møter fantastisk turterreng i kombinasjon med god mat og drikke. Turene byr på mektig utsikt, både over...
Fotturer i Sør-Albania

Fotturer i Sør-Albania

Opplev ett av Europas mest spennende land til fots! - Denne interessante reisen går ved landets sørlige kyststrekning. Fotturene går både til strender med krystallklart vann og oppe i fjellene med la...
Fottur langs Kretas kyststripe

Fottur langs Kretas kyststripe

Til fots og med båt på Kretas ville side. - Kretas sørlige kyst er rett og slett ´laget´ for fotturer. Her følger vi turstien E4 langs fantastiske strender og bratte fjellsider med eventy...
Fottur på Kypros

Fottur på Kypros

Herlige turer til fots i Troodosfjellene og ved kysten på halvøya Akamas. - Vi lanserer vår nye reise med turer på den greske, sørlige delen av Kypros! Her går vi rett inn i den greske mytologien, så...
Fottur i Israel i Jesu fotspor

Fottur i Israel i Jesu fotspor

En eventyrlig reise med fotturer gjennom historiens mest kjente steder - På denne unike reisen følger vi i Jesu fotspor fra Nasaret til Genesaretsjøen. Vi går i det pastorale landskapet i Galilea og...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden