Skip to main content

Fottur i Karibia

De fargerike paradisøyene byr på et fantastisk turterreng!

Vestindia er kjent for hvite strender, blomsterprakt, pastellfargede hus og tilbakelente øyboere. Det som ikke er like kjent, er de heftige turmulighetene!. Vi flyr direkte fra Europa til Guadeloupe, der vi bor ved stranden og går turer på de grønnkledde vulkanene. Vi drar senere til naboøya Dominica, Karibias beste øy for fotturer. Her er det få strender og øya har unngått masseturismen. Derimot møter vi dyp jungel, fossefall, varme kilder og en dramatisk kyststrekning. Vi går deler av den lange stien Waitukubuli og bor i hjemmekoselige jungelhytter. De fleste forelsker seg totalt i dette vennlige og autentiske landet.

Kombinasjonen Guadeloupe og Dominica gir en fullstendig opplevelse av Karibia. Den ene er variert, mangfoldig og velutviklet - med både naturområder og finfine strender. Den andre er den mest genuine øya i hele Karibia, og et ´must see´ for den som er nysgjerrig på denne fargerike øyverdenen. De spennende historiene - med oppdagelsesreisende, koloniherrer, slaver og pirater - er som hentet ut av en eventyrbok og gir ekstra krydder til oppholdet. Det samme gjelder det magiske kreol-kjøkkenet som vi skal nyte.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:11
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra flyplass), del i dobbeltrom med frokost og middag, fotturer med lunsj, guide, transportstrekninger og inngangsbillett til nasjonalparkene. Tillegg: Eventuelle utflukter, avreiseskatt Dominica (ca 23 USD), enkeltrom, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Guadeloupe

Vi flyr til Guadeloupe via Paris. Deretter blir vi kjørt til vårt fine strandhotell, som ligger på øyas mest uberørte side, Basse-Terre.
Måltider: M

Dag 2 Fottur Grand Anse og romdestilleri

Etter frukost går vi en enkel sti langs kysten mot en av øyas fineste strender, Grand Anse. Vi tar en titt inn i hus og hager, bestiger odden Gros Morne og nyter en lunsj i landsbyen Deshaies. Vi avslutter dagen på et herlig og rustikt romdestilleri. Vi får høre hvordan piratdrikken produseres og smaker på godsakene. 
Måltider: F/L/M

Dag 3 Dominica

Etter en tidlig frokost, går ferden til Point-a-Pitre. Mellon Guadeloupe og Dominica reiser vi enten med båt (drøye 2 timer) eller fly (ca 1 time), avhengig av de aktuelle tidtabellene. Når vi går i land på øya, blir vi møtt av en helt annen verden. Det lille øyriket har Karibias best bevarte miljø og de flotteste turmulighetene. Vi installerer oss på vårt hjemmekoselige jungelhotell og sover i det mest ekte Karibia man kan finne.
Måltider: F/L/M

Dag 4 Fottur i Carib Territory

Etter frokost setter vi avsted oppover mot Horse Back Ridge, en ås som danner en naturlig grense for dette territoriet. Her bor de siste gjenlevende karibiske indianerne, eller Kalinago, som de kaller seg. Vi møter de tilbakelente og vennlige øyboerne på turen vår gjennom landsbyene og kulturlandskapet, blant bananer, pasjonsfrukt, kaffe, kakao og mye annet godt. Her er de ikke vant til turister ennå.
Måltider: F/L/M

Dag 5 Tur langs kysten og Indian River

Ferden går på Waitukubulis flotteste dagsetappe, helt øverst i nord. Denne gamle stien snor seg langs kysten med praktfull utsikt over klippene og havet. Vel fremme i Pennville, drar vi ned til sjarmerende Portsmouth der vi blir rodd oppover eventyrlige Indian River. Det blir mer og mer eksotisk ettersom båten glir dypere og dypere inn blant mangrovetrærne. Mystikken er på sitt sterkeste når vi brått kommer til ett av øyas merkelige vannhull.
Måltider: F/L/M

Dag 6 Fottur blant fossefall og varme kilder

Denne dagen begir vi oss til Dominicas indre og går en fantastisk tur blant regnskog og fossefall. Å nyte de varme kildene som after walk er en uslåelig avslutning! En ekte regnskog-spa, rett og slett.
Måltider: F/L/M

Dag 7 Hviledag

Denne dagen kan tilbringes på lokalt vis; Nyte livet i en hengekøye. Eller du kan la deg bli ført nedover elven i langsomt tempo mens du sitter i en gummiring! Vi kan også besørge en utflukt til landsbyen Marigot, der vi virkelig får oppleve det genuine livet i Dominicas bakgård!
Måltider: F/L/M

Dag 8 Tur til Boiling Lake

Fottur til verdens nest største kokende vulkansjø er også Dominicas mest kjente. Stien går gjennom flere ulike skogstyper, på spennende fjellkammer, ned i den vulkanske dalen Valley of Desolation og avsluttes med en forfriskende dukkert i ravinen Titou Gorge. Her ble deler av filmene Pirates of the Caribbean innspilt.
Måltider: F/L/M

Dag 9 Tur til Secret Pool

På formiddagen går vi til vakre Secret Pool (ta med badetøy!) før vi drar tilbake til Guadeloupe.
Måltider: F/L/M

Dag 10 Vulkantur på Soufriére

Høydepunktet på Guadeloupe er bestigningen av de små Antillenes høyeste topp, vulkanen Soufriére, 1467 m.o.h. Vi går gjennom regnskog, før vi kommer ut i et åpent landskap med mektig utsikt. Vi får med oss toppens boblende og rykende magi før vi går ned igjen.
Måltider: F/L/M

Dag 11 Dag på stranden

Flyet hjem går ikke før på kvelden, så vi har nesten en hel ekstradag til å nyte Karibias farger og rytme. Ta et siste glass rom og drøm om å reise tilbake. 
Måltider: F/-/M (middag på flyet)

Dag 12 Norge

Flyet lander i Norge midt på dagen.
Måltider: F (frokost på flyet)

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 3 i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Dominica og Guadeloupe

De karibiske øyene var det første Columbus møtte i Den Nye Verden. Øyene har enten vulkanske fjellformasjoner eller de er flate med vakre strender. Men alle er frodige og grønnkledde. Det er få farlige dyr på øyene. Befolkningen lever først og fremst av turisme og landbruk.

Dominica er en selvstendig øynasjon med både engelsk og fransk bakgrunn. Guadeloupe er formet som en sommerfugl og vi kommer til å være på den kuperte vestre delen, Basse-Terre. Øya er en fransk region og er derfor en del av EU.

 • Klima: Subtropisk, ca 28 grader på dagtid og 21 om nettene. Vi går ofte i skygge og av og til i høyden, så vi kommer ikke til å plages av varmen. Havbrisen sørger også for avkjøling. Det kommer ofte kortere regnskurer
 • Land: Dominica / Frankrike
 • Språk: Engelsk / fransk
 • Tidsforskjell fra Norge: 5 timer om vinteren
 • Valuta: East Caribbean Dollar (US dollar fungerer også) / Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Temmelig rimelig på Dominica / Europeiske priser på Guadeloupe. Nesten kun kontantbetaling på Dominica.
 • Driks: Det er vanlig å gi driks på Dominica, ca 5 USD per person per dag som gis på slutten av oppholdet. På Guadeloupe er det satt stor pris på, men valgfritt.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: På Guadeloupe: Ja / På Dominica må man ha egen reiseforsikring.
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei. Men returbillett kreves for innreise til Dominica.
 • Strømadapter: Nei
 • Forøvrig: Vann fra kranen kan drikkes på begge øyene, men vi tar ikke ansvar for såkalt ”turistmage”. Du må sørge for å ha 23 USD igjen for å betale turistskatten ved hjemreise fra Dominica.

Fotturer i Karibia

Vi benytter skandinaviske reiseledere og flere dager med lokal guide, for å sikre god service og sikkerhet. Stiene er fine, men det er tidvis glatt og leirete enkelte steder og på noen strekninger må man ta hendene til hjelp. Landskapet er kupert. Vær forberedt på varmt vær og regnskurer. Regnskogen og skyggefulle partier gjør at solen sjelden oppleves påtrengende. Vi går i rolig tempo og stopper og tar pauser i ny og ne for å nyte utsikten og spise lunsj.

Fly og transportstrekninger

Flyreisen fra Norge til Guadeloupe innebærer mellomlanding med bytte av flyplass i Paris. Når du lander på Paris Charles de Gaulle tar du flybussen til Paris Orly. Reisen er inkludert i flybilletten, men bussbilletten må hentes i innsjekkingsskranken ved bagasjeinnlevering. Dette kan du enten gjøre på OSL i Norge eller på Charles de Gaulle. Før hjemreisen får du bussbilletten ferdig utskrevet ved innsjekkingen i Point-a-Pitre.

Du som flyr med oss blir møtt av vår representant på flyplassen i Point-a-Pitre på Guadeloupe. Deretter tar kjøreturen til Fort Royal ca 45 minutter. Har du bestilt reise uten fly, bør du komme deg til Point-a-Pitre. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du bli med på vår buss dersom du tar kontakt med vår guide i ankomsthallen senest når vårt fly lander. Du må i så fall huske å forhåndsbestille demme transporten av oss.

Inntrykk fra Karibia

Luften dufter som i drivhus. Den raskt dalende solen fargelegger alt i gull og den sterke grønnfargen virker som om den lyser innenfra. Vi sitter fast i trafikken, men alle slapper av. Guadeloupe har èn fot i Europa, men det virker ikke som om tiden spiller noen rolle her. Kanskje dette stedet er riktig medisin for en stresset europeer?

Tankene går i mange retninger når vi setter foten i Karibia under en blå himmel; Her har oppdagelsesreisende, koloniherrer, pirater, slaver og rastafarier beveget seg. Svette, tårer, slit og så...paradiset! Varmen, fargene, smakene og en livsglede hos lokalbefolkningen som overskygger sin turbulente fortid.

Vår dominikanske guide presenterer seg med seilersko og machete. Hva er nå den til, undrer vi på. Boaslanger, svarer han, som om det er den mest naturlige ting i verden. Vi glemmer kvikt å være på utkikk i jungelen, når han lar oss smake på og dufte frukter og kryddervekster langs veien. Etter en fuktig regnskur nyter vi lunsj i form av piknik i solen, mens klærne tørker på kroppen i en sky av damp.

Senere skyller vi svetten og leiren av i strømmen fra fossefallet. Vi stiger opp fra det forfriskende vannet, friske og klare for mer turgåing. Neste dag ligger vi i svovelgule, varme kilder og myker opp musklene. Det eruptivt oppvarmede vannet er blandet med det krystallklare fossefallet i flere ulike basseng. Som Gullhår leter vi etter det bassenget som ikke er for varmt, ikke for kaldt. Når vi finner det, blir vi liggende lenge, med bladverket til trærne som himmel over oss.

Om kveldene ligger vi i hengekøyer og slapper av. I stedet for lamper fungerer månen som lys. Fra jungelen kommer det lyder rundt omkring oss. Vi småprater uten å se hverandre, slik mennesker har gjort det i flere tusen år. Tingenes naturlige tilstand eksisterer fremdeles, denne håpefulle tanken slår meg på et sted som Dominica.

Dahn Svensson

Kart

Hotell

Hotell i Karibia

Hotell i Karibia

På Dominica bor vi på Hibiscus Inn. Her blir vi tatt hånd om av svenske Daniel og Malin og nyter den avslappende, uformelle atmosfæren. Vi spiser hjemmelaget karibisk mat og bor i bungalows eller rom...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
02.12.2019Uten fly og transportFotturer i Karibia, uten fly og transport424 995,-Bestill
02.12.2019ArlandaFotturer i Karibia531 995,-Bestill
02.12.2019LandvetterFotturer i Karibia531 995,-Bestill
02.12.2019OsloFotturer i Karibia531 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
30.11.2020Uten fly og transportFotturer i Karibia, uten fly og transportJa25 995,-Bestill
30.11.2020ArlandaFotturer i KaribiaJa32 995,-Bestill
30.11.2020LandvetterFotturer i KaribiaJa32 995,-Bestill
30.11.2020OsloFotturer i KaribiaJa32 995,-Bestill

Lignende reiser

Fottur i Sør-Afrika

Fottur i Sør-Afrika

Storslåtte fotturer i et av verdens mest kontrastfulle land! - Å oppdage spennende Sør-Afrika til fots er den beste måten å oppleve dette store landet på. Vi går den fine turen fra Table Mountain til...
Vandring i Sri Lanka - Eventyrlig rundtur i kultur och historia

Fottur på Sri Lanka

En reise for alle sanser på fargerike Sri Lanka. - Sri Lanka ansees å være ett av de heteste reisemålene akkurat nå. Her er det fantastiske strender, fantastisk natur med et rikt dyreliv, spennende t...

Tilbud

26/11Fotturer på Kap VerdeFra og med 15 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden