Skip to main content

Fottur i Kappadokien

Som å gå tur på en annen planet!

Bli med på reisen vår til Kappadokien midt i Tyrkia! Her kan du få oppleve ett av jordens aller merkeligste landskap til fots. Området er ikke bare naturskjønt, her møter man også en spennende historie, som går langt tilbake i tiden. Karavanene på Silkeveien passerte her. De første kristne gjemte seg i grottene og malte vakre al fresco-bilder til kapellene deres. Nå svever det luftballonger over dette eksotiske området og vi bor i et ekte grottehotell. Turene er varierte og du vil bli eksponert for helt utrolige naturopplevelser i løpet av uken.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Kappadokien

Etter at flyet har landet i Kayseri, kjører vi i halvannen time til vårt grottehotell i Ügrüp.

Måltider: middag

Dag 2 Fottur Cemil

Etter frokost går vår første tur fra hotellet og sørover mot et vulkanlignende fjell. Målet er den genuine byen Cemil. Vi fortsetter oppover mot demningen Damsa Baraji og dersom været er bra, blir det lunsj i form av piknik ute i det fri. Vi følger en større dal – kjærlighetsdalen – østover langs en fjellskråning og passerer byen Göreme. Der nyter vi en deilig lunsj (dersom vi ikke allerede har spist i det grønne?). Ferden går videre til den nordlige siden av demningen, der bussen venter for å kjøre oss tilbake til hotellet.

4 timer, 15 km, opp 300 m, ned 300 m.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur Kjærlighetsdalen

Etter frokost kjører vi til den spesielle byen Uchisar, der vi starter turen til Pigeon Valley – duenes dal. Vi går gjennom den frodige, lille kjærlighetsdalen og kommer frem til Göreme Open air museum – med en unik samling av grottekirker, hvorav flere er fra tidlig middelalder. Vi hygger oss med en smakfull piknik og lar oss imponere av de flotte formasjonene. På ettermiddagen kan du velge mellom å bli med bussen tilbake til hotellet eller om du vil gå til fots.

3 1/2 time, 15 km, opp 400 m, ned 400 m.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur Urgüp

Ferden går fra hotellet gjennom den fascinerende Gomeda-Üzengidalen til områdets hovedby, Urgüp. Vi nyter en lunsj i form av piknik i det fri.

4 timer, 14 km, opp 100 m.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 5 Hviledag

Denne dagen anbefaler vi deg å ta en ballongtur om morgenen, slik at du får se hele det fantastiske området i morgensol. Ønsker du en mer fysisk aktivitet, kan du ta en tur på egen hånd, kanskje besøke borgen i Uchisar eller sykle en tur.

Måltider: frokost, middag

Day 6 Fottur Ihlara-ravinen

Dette er en dag med et fullspekket program! Først drar vi til den underjordiske byen Kaymakli. Her bodde det på det meste flere tusen mennesker. Vi drar videre med buss til den imponerende Ihlara-ravinen. Halvveis på turen, slår vi oss ned for å nyte en hyggelig lunsj. Vi avslutter i byen Selime, der bussen venter for å kjøre oss tilbake.

4 1/2 time, 16 km, opp 150 m, ned 150 m.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 7 Fottur i den røde og i den rosa dalen

Vår siste tur er kanskje også den mest spektakulære. Vi tar buss til Kaya camping. Etterpå går vi i den rosa og i den røde dalen. Navnene er gitt av fargen på sandstenen i dalene. Vi spiser en god lunsj i Cavusin. På veien tilbake besøker vi et sted de lager vakre vaser og annen keramikk og som ble etablert for tusen år siden.

4 timer, 18 km, opp 400 m, ned 400 m.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til Kappadokien

Vi drar til Kayseri før hjemreisen med fly, etter en uke med mektige inntrykk.

Måltider: frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Tyrkia og Kappadokien

Med en beliggenhet mellom Europa og Asia, har Tyrkia alltid vært et viktig land historisk sett. Her i det sørlige Anatolia ligger den byen mange mener er den eldste i verden. Gjennom flere tusen år har mange folkeslag passert gjennom dette området. Reisen vår til Kappadokien ligger midt i Anatolia, midt blant de eksotiske klippeformasjonene og grottene er det utallige fornminner. Bare i Kappadokien befinner det seg mer enn 1000 kirker og kapell nede i grotter, mange fra den tidligste kristendommens tid. Denne uken kommer vi til å gå turer i de aller merkeligste naturformasjonene man kan finne på planeten vår!

 • Klima: Et innenlandsklima, som gjør at det om morgenen og på kvelden kan være litt kjølig men varmt på dagtidl. Gjennomsnittstemperaturen tidlig på våren og sent på høsten ligger på rundt 20 grader på dagtid.
 • Land: Tyrkia
 • Språk: Tyrkisk
 • Tidsforskjell fra Norge: + 1 time
 • Valuta: Tyrkisk lira.
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort benyttes ikke overalt så kontanter er greit å ha.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Passet må være gyldig i minst 150 dager når du kommer inn i Tyrkia
 • Strømadapter: Kreves.

Fotturer i Kappadokien

Vår skandinaviske turguide er med oss hele uken. Vi pleier å starte turene kl 09.00 og være tilbake på hotellet ved 17-tiden. Fotturene går i et kupert landskap og underlaget varierer mellom grus og stenheller. Vi går i rolig tempo og tar pauser i ny og ne for å nyte utsikten.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i Kayseri. Deretter følger ca.1,5 times transfer til Ayvali. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er det nærmeste alternativet Kayseri. Herfra kan du ta taxi til hotellet. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Best Western Premier Cappadocia

Best Western Premier Cappadocia

Et så spesielt miljø som Kappadokia, krever et helt spesielt hotell, synes vi. Derfor bor vi på et ekte grottehotell. Hele bygningen er i den tradisjonelle stilen for en annerledes hotellopplevelse! R...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.10.2019Uten fly og transportFotturer i Kappadokien uten fly og transport29 995,-Bestill
12.10.2019ArlandaFotturer i KappadokienJa13 632,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
16.05.2020Uten fly og transportFotturer i Kappadokien uten fly og transport212 268,-Bestill
16.05.2020ArlandaFotturer i Kappadokien415 905,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
03.10.2020Uten fly og transportFotturer i Kappadokien uten fly og transport212 268,-Bestill
03.10.2020ArlandaFotturer i KappadokienJa15 905,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
10.10.2020Uten fly og transportFotturer i Kappadokien uten fly og transport212 268,-Bestill
10.10.2020ArlandaFotturer i KappadokienJa15 905,-Bestill

Lignende reiser

Fottur og vin i Georgia

Fottur og vin i Georgia

En veldig attraktiv nyhet, der vi går noen av de aller flotteste turene i Kaukasus! - Vi starter denne 10 dagers-reisen med en fottur ved Europas nest høyeste fjell, Mount Kazbeg, 5041 m.o.h. Siden...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden