Skip to main content

Fotturer i engelske Cotswolds på egen hånd

Mer England enn dette, finner man ikke!

Landskapet Cotswolds, bare to timer fra London, byr på det beste England har å by på Slettene blir ikke grønnere, sauene ikke mer ullbekledde, ølet ikke bedre eller sconesen sprøere enn her. Vår nye reise går fra den ene pittoreske landsbyen til den neste, med navn som Chipping Campden og Moreton-in-Marsh. Du kan enten bo på sjarmerende Bed & Breakfast-steder eller på hotell. På begge alternativene blir det servert Full English Breakfast og sjarmfaktoren er høy. Turen går over pastorale åsrygger, slott kan besøkes (tenk Downton Abbey) og noen av de fineste hagene i England. Dette er en drømmereise for alle anglofile og også for andre nysgjerrige livsnytere.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:6
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, del i dobbeltrom på B&B (overnatting og stor frokost), bagasjetransport, utførlig informasjon inkludert detaljert kart nummerert med dager. Ikke inkludert: lunsj, middag, transport til/fra flyplass (meget enkelt å få til). Tillegg: boende på hotell, enkelrum. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Cheltenham

Flyet lander i London og deretter går ferden i buss og på tog til kurbyen Cheltenham Spa. Hotellet ligger sentralt i denne sjarmerende byen.

Dag 2 Fottur fra Cheltenham til Winchcombe 

Etter en ordentlig engelsk frokost, starter turen fra klassiske Pump Room. Ferden går først opp til Cleve Hill, som er Cotswolds høyeste punkt. Deretter går ruten via Belas Knap - hvor det befinner seg fornminner - og så til Sudeley Castle, hvor man kan se mange saker fra Tudortiden. Målet for dagen er den genuine byen Winchcombe, blant annet en vakker kirke. Overnatting i Winchcombe, som har et stort antall hyggelige restauranter.
14 km.

Dag 3 Fottur fra Winchcombe til Broadway

Dagen starter med å gå pilgrimsstien til klosterruinen Hailes Abbey. Deretter går turen opp gjennom skogen til Stanway. Det finnes også en kortere snarvei til Stanway, dersom man ønsker å ta det rolig. I Stanway ligger det en restaurert kvern og et nydelig slott. Ruten fortsetter forbi cricketbanen, over idylliske enger med beitende lam og videre til den lille byen Buckland. Her kan man nyte afternoon tea i hagen til det fine hotellet.  Deretter er det ikke langt igjen til det gamle skytestedet Broadway, som har vakre, honningfargede hus. Her er det flere sjarmerende puber og restauranter.
14 km, alternativt 18 km.

Dag 4 Fottur fra Broadway til Chipping Campden

Sørg gjerne for å handle med deg mat til piknik i de velassorterte butikkene, før du forlater Broadway. Ruten går først opp til Broadway Tower, som har en spennende historie og der du får en flott utsikt. Serveringsstedet i nærheten er veldig bra. Ferden går nedover mot Chipping Campden, der du først besøker Dover´s Hill, et naturlig amfiteater der Cotswolds Olympik arrangeres, en konkurranse med aner tilbake til 1500-tallet. Ferden går deretter til sjarmerende Chipping Campden. Denne turen er kort, så på ettermiddagen kan man ta en taxi til den fantastiske hagen Hidcote Gardens, en halv mil unna. Derfra er det veldig greit å gå til fots tilbake igjen.
9,5 km.

Dag 5 Fottur fra Chipping Campden til Moreton-in-Marsh

Denne dagen går turen gjennom de sjarmerende byene Broad Campden og Blockley, som er et bra sted å ta lunsj. Videre går vi til Batsford, som har et fint arboretum (tresamling) og jegere som jakter med rovfugler. Ta gjerne en avstikker til Bourton House, som også er en praktfull hage. Deretter venter en enkel tur over slettene til Moreton-in Marsh, som er en sjarmerende by, med tesalonger, puber og sjarmerende butikker.
12,5 km.

Dag 6 Farvel til Cotswald

Toget tar deg til flyplassen etter en hyggelig uke i kanskje det vakreste landskapet England har å by på.

Hvor tøff turen er? Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Reisefakta

Cotswolds

Dette erkeengelske landskapet ligger midt i landet, mellom grevskapet Oxfordshire, Gloucestershire, Wiltshire, Somerset, Warwickshire og Worcestershire. Området er preget av bølgende åskammer på opp mot 300 m.o.h. – en pittoresk landsbygd med mange små landsbyer. Området ble gitt betegnelsen "Area of outstanding natural beauty" i 1966, et eksepsjonelt vakkert naturområde, som vi ville sagt.

 • Klima: Nordisk
 • Land: England
 • Språk: Engelsk
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Engelske pund
 • Betalingsmåte: Både betalingskort og kontanter de fleste steder
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Ja

Fotturer i Cotswolds

Du går på egen hånd uten guide, men med kart og veibeskrivelser og alle hotell og bagasjetransport er forhåndsbestilt. Tidene som er angitt i programmet er å anse som effektiv turtid.

Fly og transfer

Transport til og fra Cotswolds skjer på egen hånd og er ikke inkludert i prisen. Den enkleste måten er å ta med buss og tog til Cheltenham Spa på utreisen og fra Moreton in Marsh på returen. Det går buss fra Heathrow Central Bus Station til Reading Station (ca 50 minutter) og deretter tog videre til Cheltenham. På returen du tar du tog til Reading og deretter buss til Heathrow. Bussene går hvert 20. minutt og togene går også ofte. Mer informasjon finner du på www.firstgreatwestern.co.uk hvor du også kan bestille billetter. Det koster ca 85 pounds tur/retur. Drosje koster ca 120 pounds hver vei.

Kart

Hotell

Bed & Breakfast i Cotswolds

Bed & Breakfast i Cotswolds

Dersom du å overnatte på såkalt Bed & Breakfast, bor du uformelt på erkeengelsk vis. Man hygger seg i sosialt lag og frokosten er stor og god – akkurat dét en turgåer har behov for! Ønsker du å bo lit...

Avganger & priser

Side 1 av 5

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
23/6Uten fly og transportFotturer i Cotswolds, utan flyg7 995,-Bestill
23/6ArlandaFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
23/6KastrupFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
23/6LandvetterFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
30/6Uten fly og transportFotturer i Cotswolds, utan flyg7 995,-Bestill
30/6ArlandaFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
30/6KastrupFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
30/6LandvetterFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
7/7Uten fly og transportFotturer i Cotswolds, utan flyg7 995,-Bestill
7/7ArlandaFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
7/7KastrupFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
7/7LandvetterFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
14/7Uten fly og transportFotturer i Cotswolds, utan flyg7 995,-Bestill
14/7ArlandaFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill
14/7KastrupFotturer i Cotswolds9 995,-Bestill

Lignende reiser

Fotturer langs South Downs Way på egen hånd

Fotturer langs South Downs Way på egen hånd

En herlig reise gjennom Good Old England. - South Downs er det flotte høyplatået som følger Englands sørlige kyst. Her går vi den eventyrlige og godt merkede stien South Downs Way fra Amberley til Ea...
Båt- og fotturer i Bordeaux på egen hånd

Båt- og fotturer i Bordeaux på egen hånd

Herlige turer på egen hånd og vinmiddager på dekk. - Bordeaux er kanskje verdens mest kjente vindistrikt. Men det er også et variert og variert landskap med to store fossefall Garonne og Dordogne. På...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden