Skip to main content

Fottur i Det Skotske høylandet

Skottland frister med fantastisk natur, spennende historie og genuin gjestfrihet.

I en overveldende, vakker natur går vi den populære West Highland way, fra Glasgow til Fort William. Dette er behagelige turer på godt merkede stier og med lette tursekker – bagasjen kjøres i bil. Turen starter i et mykt bølgende landskap i lavlandet, der skoger og beitemarker avløser hverandre. Vi følger deretter Loch Lomonds strender. Avslutningen går i høylandet, der naturen og de vakre fargene minner om våre fjellområder. Vi bor på hyggelige Bed & Breakfast-steder, der dagene starter med en ordentlig skotsk frokost. 

Lonely Planet kåret i 2014 Skottland til ett av verdens tre beste reisemål – sjekk gjerne hvorfor! 

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom på hotell og på B & B med frokostbuffet, syv fotturer med lunsjpakke, svensktalende guide og bagasjetransport. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter

Søk reise

Program

Dag 1 Ankomst Skottland

Flyet lander i Edinburgh og vi kjører til Bearsden, der vi overnatter.

Dag 2 Fottur Milngavie – Drymen

Vi drar fra hotellet om morgenen og passerer først Milngavies sentrum, der stien starter. Ferden går først gjennom vakre eikeskoger ved slottsruinen Mugdock. Dernest blir landskapet mer åpent. Før vi stopper for lunsj ved Dumgoyne, kan du besøke whiskydestilleriet Glengoyne. Vi fortsetter til dagens mål Drymen, en gammel markedsplass. Overnatting på Bed & Breakfast.
19 km, opp 100 m.

Dag 3 Fottur Drymen – Rowardennan

Om morgenen står en enkel tur på programmet, som først går gjennom en skog og deretter en stigning oppover mot Conin Hill. Belønningen er en praktfull utsikt over Loch Lomond. Vi stopper for lunsj i Balmaha ved sjøen og fortsetter deretter langs stranden til Rowardennan, ved foten av Ben Lomond . Vi overnatter på et herberge eller hotell (tillegg i prisen).
22 km, opp 360 m.

Dag 4 Fottur Rowardennan – Inverarnan

Vi fortsetter langs Loch Lomonds strand. Naturen er litt røff, med relativt bratte bakker. Området blir assosiert med Rob Roy McGregor, Skottlands Robin Hood, som gjemte seg i grotter akkurat her. Vi koser oss med lunsj i fergeleiet Inversnaid. På ettermiddagen venter en stigning oppover til fjellpasset Cnap Mor, der vi får en praktfull utsikt både sørover over sjøen og nordover mot fjellet. Vi overnatter i Inverarnan.
22 km, opp 250 m.

Dag 5 Fottur Inverarnan – Tyndrum

Dagens tur er litt enklere og vi går sakte oppover gjennom Glen Falloch til Crianlarich. Utsikten mot fjellene Ben More og Stob Binnean er helt fantastisk. Etter lunsj går vi i skog og dyrket mark frem til Tyndrum, der vi overnatter på hotell.
21 km, opp 300 m.

Dag 6 Fottur Tyndrum – Kingshouse

Ukens lengste tur starter med å følge fjellsiden til Bridge of Orchy, et ypperlig sted for en kaffe eller et glass. Deretter venter en kort stigning til Invornan, før vi – etter lunsj – går over heiene til Kingshouse Hotel. Ønsker du å ta en litt kortere tur, kan du ta buss til Bridge of Orchy og starte turen der.
32 km, opp 400 m.

Dag 7 Fottur Kingshouse – Kinlochleven

Dette er en litt roligere dag, der vi går opp i The Highlands til en imponerende fjellkjede. Tidlig på ettermiddagen er vi fremme i Kinlochleven, der vi overnatter på et Bed & Breakfast-sted.
14 1/2 km, opp 300 m.

Dag 8 Fottur Kinlochleven – Fort William

Ukens siste tur starter med en stigning opp til den gamle militærveien mot Fort William. Vi kommer senere til ruinene i Larigmore, som er et veldig egnet sted for piknik. På turen nedover mot Fort William får du en praktfull utsikt over Ben Nevis, Skottlands høyeste fjell.
2 1/2 km, opp 400 m.

Dag 9 Glasgow

Vi forlater hotellet etter frokost og kjører buss til Glasgow, der vi har én overnatting.

Dag 10 Farvel til Skottland

Etter frokost kjører vi til flyplassen i Edinburgh.

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 3 i en skala på 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Høylandet i Skottland

West Highland Way var Skottlands første langdistanserute. Veien binder sammen Milngavie og Fort William, fra utkanten av landets største by til foten av landets høyeste fjell. Turen går fra lavlandet til høylandet, langs Skottlands største innsjø, Loch Lomond. Naturen er rik og variert, med daler, skoger, bølgende koller og høye fjell.

 • Klima: Variert. Vær forberedt på både regn og kjøllig vær, men også på mange flotte dager med en temperaturen på over 20 grader på dagtid.
 • Land: Storbritannia
 • Språk: Engelsk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Britiske Pund
 • Betalingsmåte: Kort benyttes ikke overalt så kontanter er greit å ha.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømdapter: Kreves.

Fotturer langs det skotske høylandet

Vår engelsktalende lokalguide er med oss hele tiden og deler med glede mye kunnskap med oss. Fotturene går i et lett kupert landskap, så utfordringen ligger i dagsetappenes lengde på 20-30 km. Det må derfor ha en god grunnkondisjon. Tidene som er oppgitt i programmet viser til effektiv turtid. Bagasjen blir transportert mellom hotellene, så du tar bare med det du trenger dag for dag. NB: Bagasjetransporten mellom hotellene inkluderer kun maksimum 1 kolli per person.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Edinburgh. Derfra tar kjøreturen til Beardsen ca 2 1/2 time. Har du bestilt reise uten fly, er det enklest å fly til Edinburgh eller til Glasgow. Dersom du ankommer samme flyplass som oss, kan du være med oss til hotellet, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. I så fall må du huske å forhåndsbestille denne turen hos oss.

Kart

Hotell

Hotell på Det skotske høylandet

Hotell på Det skotske høylandet

Vi bor på ulike hotell med mellomklassestandard og på Bed & Breakfast, små, tilbakelente og gjestfrie bosteder. Spesialiteten er den populære frokosten, som bidrar til en perfekt start hver dag!...

Tilbud

7/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
13/9Vinturer til fots vid RhinenFra og med 10 495,-
14/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
19/9Vinturer til fots i ChampagneFra og med 11 995,-
24/9Fotturer i CalabriaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden