Skip to main content

Fottur i Courmayeur

Eventyrlige fotturer på den italienske siden av Europas høyeste fjell.

Courmayeur på Mont Blancs italienske side vekker herlige assosiasjoner hos alpeelskere. Det er her man gjerne havner ved lunsjtid på en dag med skikjøring på fjellet. God mat, stor gjestfrihet og mye sol er også noe som frister. Franske Chamonix står høyere i kurs blant alpinister, men turforholdene er minst like fine på den andre siden av fjellet og det i tilbakelent, italiensk format som passer oss turelskere. De fleste går bare forbi Courmayeur langs Tour du Mont Blanc, men da går man glipp av en vakker og sjarmerende landsby der det virkelig er verdt å tilbringe mer tid. ”Courma” har et noe luksuriøst preg - men på en upretensiøs måte. Restauranttilbudet er mangfoldig og har god standard. Vi befinner oss helst øverst i Valle d’Aosta, som har mange lokale spesialiteter og egne viner på menyen. På denne reisen går vi tre dager langs utvalgte deler av Tour du Mont Blanc, men vi søker oss også inn i nabodalene til kjente La Thuile og til lille Sankt Bernards-passet. Dette er en reise for den som vil oppleve Europas høyeste fjellområde på en komfortabel måte mens man samtidig får med seg flotte dagsturer.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, tre middager, fem fotturer med transport og guide. Tillegg: Enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Nedenfor finner du ett grunnalternativ per turdag. Vår guide kan foreslå forlengelser og forkortelser av denne turen, som man enkelt kan gå på egen hånd.

Dag 1 Courmayeur

Etter å ha kommet til landsbyen, sjekker vi inn på det hyggelige, familieeide hotellet som har en topp beliggenhet ved gågaten. Vi starter reisen med en velkomstmiddag på en typisk italiensk restaurant. Sørg for å være sulten!

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur i lille Sankt Bernhards-passet

Vi starter uken med en enklere oppvarmingstur i passet som befinner seg tett på Frankrike. Vi går over høytliggende prærie og ser langt utover i alle retninger, mot Mont Blanc og inn i Sveits. Turen går rundt den koboltblå innsjøen, Lago di Verney, og videre opp til den mindre nabosjøen. Lunsj nytes på en fjellhytte i passet og vi tar buss tilbake for litt avkobling.

7 km, 3 timer, 300 m opp, 300 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost

Dag 3 Fottur i Val Ferret

Fra Courmayeur går det to dalfører langs Mont Blancs fjellskråning: Val Veny og Val Ferret. Denne dagen går vi inn i den sistnevnte, rett fra byen. Det starter med en lang men flott stigning gjennom lerkeskogen til den sjarmerende fjellhytten Rifugio Bertone. Etter lunsj venter en langtur langs Tour du Mont Blanc-stien innover i dalen. Dette er det som lokalt kalles en balkongtur, en sti med jevn høyde, godt underlag og mektig utsikt mot Europas største fjell midt i mot oss. Du kan velge å avslutte turen i Pra Sec eller å gå videre et stykke til den neste hytten, Rifugio Bonatti, som ligger midt i mot spisse Les Grandes Jorasses.

11,5 km, 4 timer, 750 m opp, 500 m ned, vanskelighetsgrad 3 i en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost

Dag 4 Fottur Col de Ferret

Det mest høyalpine miljøet. Vi tar buss til veiens ende i Val Ferret og starter med å gå oppover mot Rifugio Elena. Her – helt innerst i dalen – ligger isbreene veldig nære og vi stirrer dem i hvitøyet når vi går opp på den solrike og gressbekledde toppen på den andre siden. Den som er ekstra nysgjerrig, går opp til Col de Ferret, passet mot Sveits, og ned igjen. Fra passet åpner det seg et hittil ukjent alpint panoramaområde rett imot. Denne dagen finnes det et kortere turalternativ for den som ønsker å benytte ettermiddagen til shopping eller spa, og et lengre for den som ønsker å være så trett og fornøyd som mulig før hviledagen.

Halvdagstur: 4,5 km, 2 ½ time, 280 m opp, 280 m ned, vanskelighetsgrad 2 av 5.

Heldagstur: 7 km, 4 timer, 730 m opp, 730 m ned, vanskelighetsgrad 3 av 5.

Måltider: Frokost og middag

Dag 5 Hviledag

Etter tre dager er det herlig med skikkelig avkobling. Den beste hvilen får man kanskje i nabobyen Pré-Saint-Didier - på ett av Italias beste spa (vi anbefaler forhåndsbestilling). Man kan også ta Skyway-heisen opp til Pavillon du Mont Fréty, der vi finner Europas høyest beliggende botaniske hage - med en vinproduksjon der den Champagne-lignende vinen lagres i isbreen! Det er mulig å ta heis videre hele veien til Chamonix, nærmest hengende over isbreene. Et besøk i Aosta by kan også anbefales, eller det er mulig å forsøke seg på trenden med el-assisterte mountainbikes!

Måltider: Frokost

Dag 6 fottur i La Thuile

La Thuile ligger kun en halvtime fra Courmayeur og er en levende by både sommer som vinter. Vi utnytter de sommeråpne heisene for å komme oss opp på en høyde, før vi går det vi opplever er områdets aller beste tur. Med den glitrende hvite Ruitor-breen midt imot oss, går vi over blomstrende enger og inn i daler og skog. Miljøet blir stadig villere og etter noen timer kommer vi til et område med flere små innsjøer. Til slutt går vi mot La Thuile langs Ruitors stryk, med flere høye og skummende fossefall langs veien.

13 km, 5 timer, 400 m opp, 950 m ned, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost

Dag 7 Fottur i Val Veny

Dagen starter med en kort busstur til Val Veny. Etter et par kilometer på en liten vei, kommer vi til en alpin våtmark der krystallklart vann snor seg over gressletten og tunge isbreer henger over oss. Vi nyter en lunsj på Cabane du Combal og tar kanskje en liten ekstratur opp til den lille innsjøen Lago Combal, før vi starter på stigningen opp mot den neste balkongstien. Ovenfra ser man virkelig Mont Blancs storhet og kraften i isbreene som, selv om de har trukket seg tilbake, har gravd ut store daler mellom de spisse stentoppene (aguilles på fransk). Vi går deretter gradvis nedover frem til vi kommer til skisystemet, der vi tar heisen ned for å spare knærne. Vi avslutter uken med middag på en av byens mest populære og beste restauranter.

11 km, 4 timer, 780 m opp, 500 m ned, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til Courmayeur

Hjemreise etter en uke med fotturer med høyeste kvalitetsgrad.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Courmayeur

Denne legendariske landsbyen ligger i Valle d’Aosta, en selvstyrt region nordvest i Italia. Dalens innerste by ligger 1200 m.o.h., omgitt av fjell som strekker seg helt til Mont Blancs på 4810 m.o.h. I denne høyest beliggende kommunen i landet, bor det knapt 3000 innbyggere. Den første turismen kom til Courmayeur allerede på 1600-tallet og da var det de svovelholdige kildene man søkte. Mot slutten av 1700-tallet ble alpin skikjøring etablert i området rundt Mont Blanc (Monte Bianco på italiensk) og siden har Courmayeur vært en av skikjørernes favorittsteder sammen med Chamonix i Frankrike, Zermatt i Sveits og St Anton i Østerrike. I 1850 ble Italias første fjellguideorganisasjon etablert i landsbyen. I dag lever Courmayeur nesten utelukkende av turisme og den godt bevarte landsbykjernen har et svært godt utvalg av restauranter, barer, butikker og små og middels store hotell.

 • Klima: For å ligge mellom så store fjell, er Courmayeur relativt solsikker, men vær forberedt på all slags vær. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på 25 grader på dagtid og 15 på kveldstid, men på de høyeste partiene på turene våre vil temperaturen ligge på 20 grader selv i solskinn.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk og fransk er morsmål, men engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Omtrent som i Norge. På bra restauranter vil forrettene ligge på € 8-15 og hovedrettene på € 20-30. Men det er mulig å finne rimeligere steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei.

Fottur i Courmayeur

Turene går på bra stier som både har bra underlag og er godt merket. Vi går for det meste på jordbunn med innslag av sten og grus. De fleste andre turgåere vil vi møte langs Tour du Mont Blanc-stien, mens det er mye mindre folk på de andre turene.

Måltider

Lunsj nyter vi enten på hytter eller i form av piknik, som kan kjøpes i butikk eller på hotellet. Guidene informerer i forveien hvilke muligheter som finnes dag for dag. Man får en god lunsj med drikke for ca 15 euro i Courmayeur.

I Courmayeur har vi valgt å la flere kvelder stå åpne for egne besøk i det lokale restaurantutvalget. Da får du mulighet til å velge type restaurant og matretter som passer deg blant et veldig stort antall bra steder. Noen ønsker å spise fint mens andre går får noe enkelt, sammen med nye venner eller i ro og mak på egen hånd. Våre guider og hotell bistår med våre beste restauranttips. Regn med 25-30 euro for en treretters middag. Drikke kommer i tillegg.

Fly ogtransport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Genève. Herfra tar kjøreturen knapt 2 timer til Courmayeur. Enkelte ganger går turen via Chamonix for å slippe av gjester som skal dit. Tidsforskjellen er ubetydelig, siden Chamonix ligger rett innenfor Mont Blanc-tunellen som vi kjører gjennom. Du som har bestilt reise uten fly, flyr enklest til Geneve eller Milano. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest samtidig som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss. 

Kart

Hotell

Hotel Berthod

Hotel Berthod

Dette familieeide, lille hotellet drives av familien Berthod og har den aller beste beliggenheten noen få skritt fra gågaten Via Roma sentralt i Courmayeur; I nærheten av alt – men fremdeles rolig og...

Bilder

Resor till Courmayeur | Prima Travel

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.07.2020Uten fly og transportFotturer i Courmayeur, uten fly og transport411 495,-BestillMer informasjon
05.07.2020ArlandaFotturer i CourmayeurJa13 995,-BestillMer informasjon
05.07.2020LandvetterFotturer i CourmayeurJa15 995,-BestillMer informasjon
30.08.2020Uten fly og transportFotturer i Courmayeur, uten fly og transport411 495,-BestillMer informasjon
30.08.2020ArlandaFotturer i CourmayeurJa13 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden