Skip to main content

Fottur i Cortina d´Ampezzo

En fottur i Alpenes vakreste fjellkjede!

De italienske Dolomittenes særegne skjønnhet bidrar til at veldig mange drar tilbake år etter år. Cortina d’Ampezzo er Dolomittenes største by, kjent for de vakre omgivelsene. Her ligger det flotte hotell vegg i vegg med eksklusive butikker og sjarmerende restauranter og barer. Men det som frister - i tillegg til smakfull italiensk mat og drikke - er de fantastiske turmulighetene: Ampezzo-dalen er omkranset av fjellkjeder som Tre Cime (Dreizinnen), Tofane og Cristallo - med de taggete profilene som får en rosa fargetone i skumringen. Dalen er dekket av grønne skogsfelt og blomstrende sletter og er kjent for de mange sjarmerende fjellhyttene, som serverer herlige varmretter og iskald når man ønsker det som mest. Cortina er en av de legendariske alpebyene som en ivrig turgåer må oppleve. Velkommen skal du være!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (på flyreisen er transport tur/retur flyplass inkludert), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem fotturer med transport, kart og reiseledere. Tillegg: Drikke, lunsj, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I Cortina d’Ampezzo kan du velge mellom fotturer med ulik vanskelighetsgrad: Noen er enkle mens andre er litt mer krevende. Sjekk derfor hvilken valør vi har gitt turene i programmet. Har vi små grupper, kan det forekomme at vi går sammen med én guide i et tempo som vi forsøker å tilpasse til alle. I slike tilfeller forsøker vi å forlenge turene, der det er mulighet for dét.

Dag 1 Cortina d’Ampezzo

Vi flyr til Venezia og så kjører bussen oss oppover den vakre veien til Cortina d´Ampezzo, der hotellet tar oss i mot og serverer en herlig middag.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Cascate di Fanes

Etter frokost tar vi bussen til Podestagno nord for Cortina. Her begynner turen til de vakre fossefallene Cascate di Fanes. Etterhvert går ferden i høyden, med de mektige Tofane-fjellene ved siden av oss mens vi begir oss nedover mot Cortina.

15 km, 5 timer, 480 m opp, 600 m ned, Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 3 Fottur Tre Cime di Lavaredo

Dolomittenes kanskje mest kjente fjellkjede er Tre Cime, de tre toppene. Den korteste turen går rundt hele fjellkjeden - med en herlig lunsj på én av de sjarmerende fjellhyttene vi kommer til underveis. Den mer krevende turen fortsetter bort til hyggelige Rifugio Pian di Cengia. Uansett hvilken tur du velger, får du en helt fantastisk utsikt over området!

Den korteste turen: 11 km, 4 timer, 370 m opp, 370 m ned, Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Den lengste turen: 18 km, 6 timer, 700 m opp, 700 m ned, Vanskelighetsgrad 3-4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 4 Fottur Cinque Torri

Denne dagen tar bussen oss opp mot Falzárego-passet (en av de viktigste frontene under første verdenskrig), og deretter tar vi heis til Rifugio Scoiattoli. Her starter turen vår rundt de spektakulære Cinque Torri, de fem tårnene. Den som vil gå lengre, dropper å ta heisen ned - men går til fots nedover til passet der bussen venter. Gå ikke glipp av et glass på torget i Cortina etter turen, for å nyte synet av solen som fargelegger de omkringliggende fjelltoppene røde!

Den korteste turen: 9 km, 4 timer, 350 m opp, 350 m ned, Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Den lengste turen: 12 km, 5,5 timer, 400 m opp, 750 m ned, Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost

Dag 5 Hviledag

Denne dagen kan du for eksempel ta en tur på egen hånd til Venezia, den magiske byen på kanaler, som alle bør besøke minst én gang i livet. Du kan også bli i Cortina og kose deg på en kafé og med shopping eller leie en sykkel. Et annet tips er å besøke utendørsmuseet fra første verdenskrig oppe ved Passo Falzárego.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Croda da Lago

Ferdig utvilt er vi klare for én av Cortinas beste turer; Fra Passo Giau går vi opp mot Forcella Ambrizzola og ned til Rifugio Croda da Lago, ved den vakre innsjøen med samme navn. Turen avsluttes med nedoverbakker, der vi får en fantastisk utsikt over Cortina og den siste strekningen går gjennom en trolsk lerkeskog. Den litt mer krevende turen innebærer en lengre strekning, der det også finnes oldtidsminner fra forhistorisk tid.

Den korteste turen: 13 km, 5 timer, 200 m opp, 650 m ned, Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Den lengste turen: 17 km, 6 timer, 400 m opp, 950 m ned, Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 7 Fottur Alpi di Sennes

Denne dagen møter vi et annerledes landskap, der spisse dolomittklipper er bakgrunnen for et eventyrlig slettelandskap. Hit er det ingen busser som kommer frem, så vi tar taxi-jeep opp til Ra Stua, én av de mest populære hyttene. Det enkleste turalternativet går til Rifugio Senes, der vi nyter lunsj og går deretter en annen vei tilbake til Ra Stua. Den mer krevende turen går til et stopp på Rifugio Senes – hvor vi nyter litt drikke og deretter til lunsj på Rifugio Biella. På hjemveien passerer vi innsjøen Lago Grand de Foses. ”After walk” på Ra Stua før vi drar tilbake til vårt hotell.

Den korteste turen: 12 km, 5 timer, 450 m opp, 450 m ned, Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Den lengste turen: 18 km, 6 timer, 700 m opp, 700 m ned, Vanskelighetsgrad 4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til Cortina d’Ampezzo

Etter frokost forlater vi Dolomittene og drar sørover til Venezia for hjemreisen.

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Reisefakta

Cortina d´Ampezzo og Dolomittene

Dolomittenes hovedstad ligger i Ampezzodalen i området Veneto og ble spesielt kjent etter at byen arrangerte vinter-OL i 1956. Selv i dag er Cortina Alpenes mest fasjonable by, men alle er svært velkomne til å nyte den gjestfrie og avslappede atmosfæren. Dolomittene står på UNESCOs verdensarvliste. Området byr på en variert flora og fauna og er også kjent for flotte treutskjæringer. I tillegg til italiensk snakker de også en dialekt kalt retoromansk – noe du vil se på veiskilt. I fjellene nord for Cortina møttes frontene fra Italia og Østerrike under første verdenskrig og der befinner det seg et stort antall minnesmerker.

 • Klima: I fjellene om sommeren er det som en god norsk sommer. Nede i dalene blir det betydelig varmere. Om høsten er det kjøligere, men fortsatt bra turvær. Dolomittene ligger på solsiden av Alpene og pleier å ha det fineste været.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke benyttes overalt, så det er viktig å ha med kontanter.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei, ikke for ujordede kontakter.

Fotturer i Cortina

Våre skandinaviske turguider er med hele uken. Vel fremme på reisemålet blir du orientert om et flott turprogram og det finnes minst to alternative turer med ulik vanskelighetsgrad. Du velger selv hvor langt du ønsker å gå og hvor kupert det skal være. Turene våre er tilpasset et normalt kondisjonsnivå; man bør klare å gå 10-15 km i kupert terreng hver dag. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne for å nyte naturen. Vi pleier å starte turen etter frokost og nyter en middag på hotellet ved femtiden om kvelden. Oftest vil vi ta buss til stedet turen begynner. Tidspunktene som er oppgitt i programmet er effektiv turtid. Cortina er en populært turdestinasjon og stiene er flotte. Det er imidlertid alpint terreng med stener og lyng, så alle må gå med turstøvler.

Fly og transport

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Venezia Marco Polo. Deretter følger ca. 2,5 timers transfer til Cortina d'Ampezzo. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Venezia eller Treviso. Derfra kan du bestille busstransfer med Cortina Express. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytider og forhåndsbestille transporten med oss).

Kart

Hotell

Hotel Columbia

Hotel Columbia

Dette familiedrevne spa-hotellet har vi valgt på grunn av en særdeles vennlig atmosfære og en delikat stil. Columbia har en rolig og frodiggrønn beliggenhet i utkanten av Cortina, noen hundre meter fr...

Bilder

Entusiastiska och erfarna team vandra med Prima Travel
Vandring i Cortina d Ampezzo i hjärtat av Dolomiterna
Gruppresa vandra i Cortina d Ampezzo
Vandra i Cortina med mat på toppnivå
Pausa med en kopp kaffe på Cortina vandring
Vandring i Cortina - Populärt resmål för vandring i Dolomiterna
Vandring i Cortina | Prima Travel
Vandringstur i Cortina | Prima Travel
Vandring i hjärtat av Cortina d'Ampezzo med Prima Travel
Upplev fantastiska berg medan du går till Cortina med Prima Travel
Vandring i Cortina i hjärtat av en charmig Dolomitgrupp med Prima Travel

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
04.07.2020Uten fly og transportFotturer i Cortina d'Ampezzo, uten fly og transport413 995,-BestillMer informasjon
04.07.2020ArlandaFotturer i Cortina d'AmpezzoJa16 995,-BestillMer informasjon
04.07.2020KastrupFotturer i Cortina d'Ampezzo516 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden