Skip to main content

Fottur i Chamonix på egen hånd

Imponerende turer i Europas største fjellområde.

En times bilreise fra Geneve ligger Chamonix, på folkemunne også kalt Europas alpine hovedstad. Chamonix ligger ved foten av Mont Blanc og i nærheten av både Italia og Sveits og tilbyr et fantastisk miljø for alle mulige fjellaktiviteter. Her møtes glade turgåere, ekstreme alpinister, nybegynnere og byfolk fra hele verden. Ni bor behagelig på sjarmerende Hotel Gustavia, med en ypperlig beliggenhet midt inne i byen. Ni kommer til å gå noen av dalens absolutt fineste turer. Med lokaltog og buss kommer ni er rundt til ulike deler av dalen og får på denne måten se mer av området, samtidig som turene blir variert. På ettermiddagen kan man rusle rundt i byen og i butikkene eller bare nyte livet på en uterestaurant. Chamonix har også et rikt kulturliv – for ikke å snakke om gastronomien…

Flere av oss som jobber i Prima Travel bor hele eller deler av året i Chamonix, så vi kan love en helt utrolig insider-reise!

Du går turen på egen hånd uten guide men med kart og veibeskrivelser. Ved bestilling sjekker vi først om det er plass på hotellene. Hvis ikke, hører du fra oss vedrørende gode alternativer! 

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer t/r), del i dubbelrum med frukost, karta och vägbeskrivning för sex dagars vandringsprogram. Ingår ej: liftar och transporter på plats, övrigt. För tillkommande kostnader se Resfakta. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Det er mulig å forkorte og forlenge samtlige av turene i henhold til egen dagsform!

Dag 1 Ankomst Chamonix

Ni lander i Genève og bussen tar er videre til Chamonix, der ni sjekker inn på sjarmerende Hotel Gustavia som ligger sentralt ved jernbanestasjonen.

Måltider: nei 

Dag 2 Fottur i naturreservatet Les Aiguilles Rouges og Chesery-sjøene

Ni varmer opp uken med en tur langs elven og gjennom byen og bort til Flégère, der ni tar heisen opp. På 1877 m.o.h starter ni å gå gjennom naturreservatet Les Aiguilles Rouges. Nyt en lunsj ved én av innsjøene Lac de Cheserys eller ved Lac Blanc, mens ni har en eventyrlig utsikt over Grand Jorasses og Mer du Glace. Etterhvert går ni tilbake til Flégère og tar heisen ned det siste stykket.

400 m opp, 400 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 3 Fottur La Posette

Denne dagen tar ni toget helt til topps i Chamonixdalen. Fra Montroc snor stien seg oppover gjennom skogen og passerer sjarmerende Très-le-Champs med totempålene langs veien. Ni legger tilbake et betydelig antall høydemetre i løpet av dagens første timer og blir belønnet med en utrolig utsikt over hele Chamonixdalen og over mot Sveits. Ni nyter kanskje en piknik i det grønne og en kaffekopp på den nærliggende fjellhytten. På veien ned passerer ni både geiter og kyr. Turen avsluttes i Le Tour, en av de eldste byene i Chamonixdalen.

800 m opp, 400-700 m ned

Måltider: Frokost

Dag 4 Fottur til Berard fjellhytte

Ni tar toget i ca 25 minutter opp til Vallorcine-dalen og hopper av ved Buet. Ni passerer fossefallet Cascade de Berard og fortsetter innover i Berard-dalen. Turstien følger dalen og byr på en rik blomsterfauna. Ni går parallelt med Chamonixdalen - men på den andre siden av fjellryggen. Midt i mot oss har ni Mont Buet, også kalt Damenes Mont Blanc. Helt innerst i dalen stopper ni ved fjellhytten Pierre à Bérard for en kaffe eller kanskje lunsj. Deretter følger ni den samme stien tilbake til togstasjonen.

7 km, 600 m opp, 600 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 5 Hviledag

Kanskje har du lyst på en flott dag ved Chamonix` store badeanlegg, eller ta heisen opp for et besøk på Aiguille du Midi, 3842 m.o.h. Ønsker du deg en mer aktiv fridag, kan vi anbefale å leie en mountainbike og sykle rundt i dalen. Der kan man også leie elsykler og la bena hvile.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Lac Emosson Vallorcine

Ni tar toget til Chatelard ved den sveitsiske grensen, der ni bytter til et tog som tar er 700 m vertikalt opp til Les Montuires, 1825 m.o.h. Ni starter turen der og kommer raskt til den store innsjøen Lac d’Emosson, der ni får en praktfull utsikt over Trient-dalen og Balme-massivet. Stien ni følger er virkelig spektakulær. Denne dagen går ni ikke like mye oppover, men ni får testet oss på en noe mer teknisk tur. På enkelte partier har ni både trappetrinn og håndtak å holde er i. Fra fjellhytten Refuge Loriaz går ni nedover mot Buet og tar toget tilbake til hotellet.

450 m opp, 800 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 7 Fottur til Refuge Albert 1er og Glacier du Tour

Ukens siste fottur går opp til et høyalpint miljø og ni kommer i nærkontakt med en isbre. Ni går tilbake opp til le Tour. Her tar ni heisen opp det første stykket og deretter går ni på nordsiden av dalen, mot Glacier du Tour. Ni legger de grønne slettene bak er og følger morenen som går i svinger oppover. Det siste stykket frem til hytten går i oppoverbakke, men belønningen vel fremme er verdt slitet! Ved fjellhytten 2700 m.o.h. gir utsikten tett på Tour-isbreen en unik opplevelse. Ni nyter en lunsj og titter på de alpine lagene med rep som fortsetter sine turer utover på isbreen. 

8 km, 750 m opp, 750 m ned. 

Måltider: Frokost

Dag 8 Farvel til fjellene i Chamonix

Etter frokost tar ni buss til Genève etter en herlig uke på tur.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Kart

Hotell

Hotel Gustavia

Hotel Gustavia

Vårt sjarmerende Hotel Gustavia har en topp beliggenhet midt i byen i Chamonix. Hotellet er kjent for sin herlige mat og hyggelige uterestaurant. De serverer også en smakfull frokostbuffet, ypperlig f...

Avganger & priser

Side 1 av 2

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
05.07.2020Uten fly og transportFotturer i Chamonix på egen hand, uten fly og transport8 632,-Bestill
05.07.2020ArlandaFotturer i Chamonix på egen hand11 814,-Bestill
05.07.2020LandvetterFotturer i Chamonix på egen hand13 177,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
12.07.2020Uten fly og transportFotturer i Chamonix på egen hand, uten fly og transport8 632,-Bestill
12.07.2020ArlandaFotturer i Chamonix på egen hand11 814,-Bestill
12.07.2020LandvetterFotturer i Chamonix på egen hand13 177,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.07.2020Uten fly og transportFotturer i Chamonix på egen hand, uten fly og transport8 632,-Bestill
19.07.2020ArlandaFotturer i Chamonix på egen hand11 814,-Bestill
19.07.2020LandvetterFotturer i Chamonix på egen hand13 177,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
26.07.2020Uten fly og transportFotturer i Chamonix på egen hand, uten fly og transport8 632,-Bestill
26.07.2020ArlandaFotturer i Chamonix på egen hand11 814,-Bestill
26.07.2020LandvetterFotturer i Chamonix på egen hand13 177,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
02.08.2020Uten fly og transportFotturer i Chamonix på egen hand, uten fly og transport8 632,-Bestill
02.08.2020ArlandaFotturer i Chamonix på egen hand11 814,-Bestill
02.08.2020LandvetterFotturer i Chamonix på egen hand13 177,-Bestill

Lignende reiser

Fottur ved Monte Rosa på egen hånd

Fottur ved Monte Rosa på egen hånd

Fantastiske turer i Alpenes nest høyeste fjellkjede! - På den italienske siden av alpenes nest høyeste fjell, Monte Rosa, ligger den lille sjarmerende fjellandsbyen Alagna. Vi bor midt i byen på hist...

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden