Skip to main content

Fottur i Chamonix på egen hånd

Imponerende fotturer i Europas største fjell.

En times biltur fra Genève ligger Chamonix, på folkemunne kalt Europas alpine hovedstad. Ved foten av Mont Blanc og tett på både Italia og Sveits, byr Chamonix på et fantastisk miljø for alle tenkelige fjellaktiviteter. Her møter glade turgåere ekstreme alpinister, nybegynnere og utlendinger møter lokalbefolkningen i en kosmopolitisk miks. På denne reisen har vi forhåndsbestilt fly og transport. Turene går man på egen hånd uten guide, ved hjelp av kart og veibeskrivelser. Du får et informasjonshefte før avreisen, med informasjon om turene, logistikk, restauranter og annet matnyttig. Denne uken vil du gå noen av dalens absolutt fineste fotturer og du får også et antall alternative turer som er beskrevet slik at du kan tilpasse programmet etter vær og dagsform.

Dere bor komfortabelt, midt inne i byen. Med lokaltog og buss kommer dere til ulike deler av dalen og får på denne måten se mer av området samtidig som turene blir varierte. På ettermiddagene kan man rusle rundt i byen og i butikkene eller bare nyte et glass i solen på en uterestaurant. Chamonix har også et rikt kulturliv – for ikke å snakke om det gastronomiske nivået.

Flere av oss som jobber i Prima Travel bor hele eller deler av året i Chamonix, så vi kan love en helt utrolig insider-reise!

Ved bestilling sjekker vi først om det er plass på hotellet. Dersom det er fullt, finner vi et alternativ!

 

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (velger du fly er også transport tur/retur hotell inkludert) del i dobbeltrom med frokost, kart og veibeskrivelser for et seks dagers turprogram. Tillegg: Heiser og transportstrekninger på destinasjonen, måltider utover frokost, drikke, ev enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Grunnprogram for Chamonixreisen. Strekninger og høydemetre er omtrentlige, avhengig av veivalg. Detaljert informasjon fremkommer i informasjonsheftet med veibeskrivelser, sammen med alternative turer og mulige forkortninger/forlengelser.

Dag 1 Ankomst Chamonix

Ni lander i Genève og bussen tar er videre til Chamonix, der ni sjekker inn på sjarmerende Hotel Gustavia som ligger sentralt ved jernbanestasjonen.

Måltider: nei 

Dag 2 Fottur i naturreservatet Les Aiguilles Rouges og Chesery-sjøene

Ni varmer opp uken med en tur langs elven og gjennom byen og bort til Flégère, der ni tar heisen opp. På 1877 m.o.h starter ni å gå gjennom naturreservatet Les Aiguilles Rouges. Nyt en lunsj ved én av innsjøene Lac de Cheserys eller ved Lac Blanc, mens ni har en eventyrlig utsikt over Grand Jorasses og Mer du Glace. Etterhvert går ni tilbake til Flégère og tar heisen ned det siste stykket.

400 m opp, 400 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 3 Fottur La Posette

Denne dagen tar ni toget helt til topps i Chamonixdalen. Fra Montroc snor stien seg oppover gjennom skogen og passerer sjarmerende Très-le-Champs med totempålene langs veien. Ni legger tilbake et betydelig antall høydemetre i løpet av dagens første timer og blir belønnet med en utrolig utsikt over hele Chamonixdalen og over mot Sveits. Ni nyter kanskje en piknik i det grønne og en kaffekopp på den nærliggende fjellhytten. På veien ned passerer ni både geiter og kyr. Turen avsluttes i Le Tour, en av de eldste byene i Chamonixdalen.

800 m opp, 400-700 m ned

Måltider: Frokost

Dag 4 Fottur til Berard fjellhytte

Ni tar toget i ca 25 minutter opp til Vallorcine-dalen og hopper av ved Buet. Ni passerer fossefallet Cascade de Berard og fortsetter innover i Berard-dalen. Turstien følger dalen og byr på en rik blomsterfauna. Ni går parallelt med Chamonixdalen - men på den andre siden av fjellryggen. Midt i mot oss har ni Mont Buet, også kalt Damenes Mont Blanc. Helt innerst i dalen stopper ni ved fjellhytten Pierre à Bérard for en kaffe eller kanskje lunsj. Deretter følger ni den samme stien tilbake til togstasjonen.

7 km, 600 m opp, 600 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 5 Hviledag

Kanskje har du lyst på en flott dag ved Chamonix` store badeanlegg, eller ta heisen opp for et besøk på Aiguille du Midi, 3842 m.o.h. Ønsker du deg en mer aktiv fridag, kan vi anbefale å leie en mountainbike og sykle rundt i dalen. Der kan man også leie elsykler og la bena hvile.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Lac Emosson Vallorcine

Ni tar toget til Chatelard ved den sveitsiske grensen, der ni bytter til et tog som tar er 700 m vertikalt opp til Les Montuires, 1825 m.o.h. Ni starter turen der og kommer raskt til den store innsjøen Lac d’Emosson, der ni får en praktfull utsikt over Trient-dalen og Balme-massivet. Stien ni følger er virkelig spektakulær. Denne dagen går ni ikke like mye oppover, men ni får testet oss på en noe mer teknisk tur. På enkelte partier har ni både trappetrinn og håndtak å holde er i. Fra fjellhytten Refuge Loriaz går ni nedover mot Buet og tar toget tilbake til hotellet.

450 m opp, 800 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 7 Fottur til Refuge Albert 1er og Glacier du Tour

Ukens siste fottur går opp til et høyalpint miljø og ni kommer i nærkontakt med en isbre. Ni går tilbake opp til le Tour. Her tar ni heisen opp det første stykket og deretter går ni på nordsiden av dalen, mot Glacier du Tour. Ni legger de grønne slettene bak er og følger morenen som går i svinger oppover. Det siste stykket frem til hytten går i oppoverbakke, men belønningen vel fremme er verdt slitet! Ved fjellhytten 2700 m.o.h. gir utsikten tett på Tour-isbreen en unik opplevelse. Ni nyter en lunsj og titter på de alpine lagene med rep som fortsetter sine turer utover på isbreen. 

8 km, 750 m opp, 750 m ned. 

Måltider: Frokost

Dag 8 Farvel til fjellene i Chamonix

Etter frokost tar ni buss til Genève etter en herlig uke på tur.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Kart

Hotell

Hotel Gustavia

Hotel Gustavia

Vårt sjarmerende Hotel Gustavia har en topp beliggenhet midt i byen i Chamonix. Hotellet er kjent for sin herlige mat og hyggelige uterestaurant. De serverer også en smakfull frokostbuffet, ypperlig f...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
30.08.2020ArlandaFotturer i Chamonix på egen hånd12 995,-BestillMer informasjon
30.08.2020LandvetterFotturer i Chamonix på egen hånd14 495,-BestillMer informasjon
06.09.2020ArlandaFotturer i Chamonix på egen hånd12 995,-BestillMer informasjon
06.09.2020LandvetterFotturer i Chamonix på egen hånd14 495,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden