Skip to main content

Fottur i Chamonix

Imponerende turer i Europas største fjellområde.

En times bilreise fra Geneve ligger Chamonix, på folkemunne også kalt Europas alpine hovedstad. Chamonix ligger ved foten av Mont Blanc og i nærheten av både Italia og Sveits og tilbyr et fantastisk miljø for alle mulige fjellaktiviteter. Her møtes glade turgåere, ekstreme alpinister, nybegynnere og byfolk fra hele verden. Vi bor behagelig på sjarmerende Hotel Gustavia, med en ypperlig beliggenhet midt inne i byen. Vi kommer til å gå noen av dalens absolutt fineste turer. Med lokaltog og buss kommer vi oss rundt til ulike deler av dalen og får på denne måten se mer av området, samtidig som turene blir variert. På ettermiddagen kan man rusle rundt i byen og i butikkene eller bare nyte livet på en uterestaurant. Chamonix har også et rikt kulturliv – for ikke å snakke om gastronomien…

Flere av oss som jobber i Prima Travel bor hele eller deler av året i Chamonix, så vi kan love en helt utrolig insider-reise!

Status:
Snart i salg
Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiselederMer informasjon
Vanskelighetsgrad:3Mer informasjon
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, to middager, fem fotturer med sertifisert fjellguide, heiser og transportstrekninger. Tillegg: Övrigt. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.

Søk reise

Program

Det er mulig å forkorte og forlenge samtlige av turene i henhold til egen dagsform!

Dag 1 Ankomst Chamonix

Vi lander i Genève og bussen tar oss videre til Chamonix, der vi sjekker inn på sjarmerende Hotel Gustavia som ligger sentralt ved jernbanestasjonen. Det blir felles velkomstmiddag på hotellet.

Måltider: Middag 

Dag 2 Fottur i naturreservatet Les Aiguilles Rouges og Chesery-sjøene

Vi varmer opp uken med en tur langs elven og gjennom byen og bort til Flégère, der vi tar heisen opp. På 1877 m.o.h starter vi å gå gjennom naturreservatet Les Aiguilles Rouges. Vi nyter en lunsj ved én av innsjøene Lac de Cheserys eller ved Lac Blanc, mens vi har en eventyrlig utsikt over Grand Jorasses og Mer du Glace. Etterhvert går vi tilbake til Flégère og tar heisen ned det siste stykket.

400 m opp, 400 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 3 Fottur til isbre

Chamonixdalen har flere imponerende isbreer som kan beundres nede fra dalen. Denne dagen går vi en tur for å få nærkontakt med én av disse. Det er en mektig og unik opplevelse å komme i nærkontakt med en isbre. Å oppleve de skiftende fargene og kjenne den isende kulden, til tross for den varme sommertemperaturen. Hvilken av isbreene vi velger å gå til, vil guiden avgjøre avhengig av været og gruppens dagsform.

700 m opp, 700 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 4 Fottur i naturreservatet Carlaveyron og innsjøen der

Vi starter turen ved å ta heisen til toppen av Brevent, rett ovenfor sentrum av Chamonix. Vi starter på en 2500 meters høyde. Herfra kommer vi tett på Mont Blanc-massivet, med mektige isbreer som strekker seg nedover fjellets dramatiske nordside.  Vi går nedover til Carlaveyron-platået og nyter en piknik et sted langs veien. Turen ned avsluttes når vi er tilbake ved heisen, som tar oss ned til byen igjen.

600 m opp, 600 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 5 Hviledag

Kanskje har du lyst på en flott dag ved Chamonix` store badeanlegg, eller ta heisen opp for et besøk på Aiguille du Midi, 3842 m.o.h. Ønsker du deg en mer aktiv fridag, kan vi anbefale å leie en mountainbike og sykle rundt i dalen. Der kan man også leie elsykler og la bena hvile.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Lac Emosson Vallorcine

Vi tar toget til Chatelard ved den sveitsiske grensen, der vi bytter til et tog som tar oss 700 m vertikalt opp til Les Montuires, 1825 m.o.h. Vi starter turen der og kommer raskt til den store innsjøen Lac d’Emosson, der vi får en praktfull utsikt over Trient-dalen og Balme-massivet. Stien vi følger er virkelig spektakulær. Denne dagen går vi ikke like mye oppover, men vi får testet oss på en noe mer teknisk tur. På enkelte partier har vi både trappetrinn og håndtak å holde oss i. Fra fjellhytten Refuge Loriaz går vi nedover mot Buet og tar toget tilbake til hotellet.

450 m opp, 800 m ned.

Måltider: Frokost

Dag 7 Fottur La Posette

Denne dagen tar vi toget helt til topps i Chamonixdalen. Fra Montroc snor stien seg oppover gjennom skogen og passerer sjarmerende Très-le-Champs med totempålene langs veien. Vi legger tilbake et betydelig antall høydemetre i løpet av dagens første timer og blir belønnet med en utrolig utsikt over hele Chamonixdalen og over mot Sveits. Vi nyter en piknik i det grønne og kanskje en kaffekopp på den nærliggende fjellhytten. På veien ned passerer vi både geiter og kyr. Turen avsluttes i Le Tour, en av de eldste byene i Chamonixdalen.

800 m opp, 400-700 m ned

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til fjellene i Chamonix

Etter frokost tar vi buss til Genève etter en herlig uke på tur.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Reisefakta

Chamonix

Chamonix er for mange kjent som Europas alpine hovedstad. Her ligger Alpenes høyeste fjell, Mont Blanc, 4810 m.o.h. Mont Blanc ligger med den ene siden mot franske Chamonix og den andre siden mot italienske Courmayeur i Val d’Aosta. Sidene er sammenbundet av en drøyt 11 km lang tunell gjennom fjellet. De første olympiske vinterlekene ble avholdt i Chamonix i 1924. Byen har ca 10 000 fastboende. I tillegg kommer det ca 100 000 gjester hver dag sommerstid. Chamonix har et rikt utvalg av restauranter, butikker og også mer kulturelle innslag som museer og kunstutstillinger.

 • Klima: Somrene er varme men luften blir litt kjølig av isbreene. Nede i byen Chamonix ligge temperaturen på ca 20-25 grader på dagtid. Jo høyere opp på fjellet man kommer, jo kjøligere blir det. Byen ligger på 1050 m.o.h. og våre turer går til over 2000 m.o.h. Beregn en temperatursenkning på 0,6 grader per 100 høydemeter. Shorts og kortermede skjorter fungere ypperlig i bra vær, men en varmere genser og vindjakke må være tilgjengelig. Langbukser anbefales.
 • Land: Frankrike
 • Språk: Fransk. Engelsk fungerer bra.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge, både kort og kontanter. Men kontanter er nødvendig for restaurantene oppe i fjellene og også for mindre innkjøp.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Fotturer i Chamonix

Vi går med en sertifisert fjellguide, svensk eller engelsktalende. Turene går på bra stier og krever ikke spesialutstyr utover turstøvler og -klær. Vi benytter heissystemet der det er mulig, for å kunne starte turene så høyt som mulig og for å få den vakreste utsikten. Turene byr på store høydeforskjeller og vi går både oppoverbakker og nedoverbakker. Vi legger opp til dagsturer og blir kjørt til starten av turene med lokalbusser eller tog. Lunsj bærer vi med oss, som enten kan kjøpes i en matbutikk dagen før turen, eller man kan bestille lunsjpakke på hotellet som hentes om morgenen.

Måltider

Lunsj nyter vi enten på hytter eller i form av piknik, som kan kjøpes i butikk eller på hotellet. Guidene informerer i forveien hvilke muligheter som finnes dag for dag. Man får en god lunsj med drikke for ca 15-20 euro i Chamonix.

I Chamonix har vi valgt å la flere kvelder stå åpne for egne besøk i det lokale restaurantutvalget. Da får du mulighet til å velge type restaurant og matretter som passer deg blant et veldig stort antall bra steder. Noen ønsker å spise fint mens andre går får noe enkelt, sammen med nye venner eller i ro og mak på egen hånd. Våre guider og hotell bistår med våre beste restauranttips. Regn med 30-35 euro for en treretters middag. Drikke kommer i tillegg.

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Geneve. Deretter er det en drøy times kjøretur til Chamonix. Har du bestilt reise uten fly, er det mest hensiktsmessig å fly til Geneve. Derfra kan du være med flere selskap, for eksempel www.mountaindropoffs.com eller www.chamexpress.com til Chamonix. Flyr du til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur. Da må du henvende deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som flyet vårt lander, og du må bestille denne turen av oss i forkant.

Kart

Hotell

Hotel Gustavia

Hotel Gustavia

Vårt sjarmerende Hotel Gustavia har en topp beliggenhet midt i byen i Chamonix. Hotellet er kjent for sin herlige mat og hyggelige uterestaurant. De serverer også en smakfull frokostbuffet, ypperlig f...

Lignende reiser

Fottur i Limone Piemonte

Fottur i Limone Piemonte

Herlige Alpeturer i mat- og vinlandskapet Piemonte. - I år er denne klassiske reisen oppgradert med nye turer, der det flere av dagene finnes både enklere og mer utfordrende alternativer! Den sjarmer...
Fottur i Mayrhofen

Fottur i Mayrhofen

Fra løene i fjellskråningene hører man kubjeller og nede i byen tapper de iskald øl i seidler. Mayrhofen i kjente Zillertal i Tyrol er en av Alpenes mest populære byer både på sommer- og vinterstid. D...
Fottur i Bad Gastein

Fottur i Bad Gastein

Turene i Gasteinerdalen i Østerrike har stor variasjon og bostedet en høy sjarmfaktor. - Det populære ski- og kurstedet Bad Gastein byr på flotte og varierte fotturer i et herlig alpemiljø. Fjellbyen...
Fottur i Courmayeur

Fottur i Courmayeur

Eventyrlige fotturer på den italienske siden av Europas høyeste fjell. - Courmayeur på Mont Blancs italienske side vekker herlige assosiasjoner hos alpeelskere. Det er her man gjerne havner ved lunsj...

Tilbud

7/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
13/9Vinturer til fots vid RhinenFra og med 10 495,-
14/9Fotturer i Kroatias nasjonalparkerFra og med 12 995,-
19/9Vinturer til fots i ChampagneFra og med 11 995,-
24/9Fotturer i CalabriaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden