Skip to main content

Fottur i Calabria

En unik reise med fotturer i Sør-Italia.

Calabria er en av Italias best bevarte hemmeligheter. Her står fortsatt ”solens mat” på menyen og dersom du allerede har besøkt Nord-Italia, våger vi å love en helt annen opplevelse! Takket være mange års reiser hit og gode lokale kontakter, kan vi tilby en kulturell og gastronomisk dypdykking i den italienske støvelens tåspiss. I de antikke og romerske ruinene er det spor av Calabrias dramatiske historie og vi følger Odysseus´ spor gjennom antikkens Grekenland, som dekket et mye større område enn dagens Hellas. Vi går både langs ´Gudenes kyst´ og i Aspromontes fjell, som er vanskelig tilgjengelig og der det fortsatt snakkes gresk i landsbyene. Uken deles i to mellom Calabrias kanskje to flotteste byer: Tropea ved det tyrrenske havet og Gerace på den joniske siden. I tillegg til vår skandinaviske reiseleder, benytter vi oss av dyktige lokale guider, som forteller mye interessant om historien, kulturen, mafiaen og maten. Maten er et eventyr i seg selv; Vi kommer virkelig til å nyte Kalabrias relativt "hete" kjøkken på ulike restauranter om kveldene.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, fem restaurantmiddagar, fem fotturer med lunsj/piknik, guide og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, øvrige måltider, drikke. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Tropea

Etter at flyet har landet i Italia, kjører vi til Tropea – selve perlen på Gudenes kyst. Miljøet er genuint italiensk og man regner nesten med å støte på Lady og Landstrykeren i smugene! Vi sjekker inn for de første fire nettene på hotellet, som ligger rett ovenfor stranden. Om kvelden går vi ned til byen til den første av våre utvalgte restauranter. Ved de avgangene når flyet lander om kvelden, går middagen ut den første dagen, men legges i stedet til Dag 4.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Joppolo

Denne dagen går vi oppover en gammel eselsti til byen Joppolo og videre til Monte Poro. Utsikten over havet er helt fantastisk og vi kan se både Stromboli og Sicilia. Miljøet er fargerikt og velduftende med appelsinblomster og eukalyptus. Vi setter oss til bords for en deilig lunsj, som består av italienske spesialiteter og vin. På kvelden blir det middag på en ny restaurant i sjarmerende Tropea.

Vanskelighetsgrad: 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur Antico Sentiero

Dagens tur går langs den ”gamle stien”, som er restaurert av våre engasjerte, lokale guider. Vi starter i den lille landsbyen Caria, som troner høyt over Tropea. Vi går gjennom en ravine og Michele forteller om områdets natur og historie. Turen avsluttes på en bondegård, der grillmat og stedets populære bønnegryte står på menyen. Dette er én av ukens mange høydepunkter! Om kvelden spiser vi middag på restaurant.

Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Hviledag

Denne dagen kan du nyte Tropeas fantastiske sandstrender og sjarmerende kvartaler fylt med små butikker, husfasader fra middelalderen og et søritaliensk folkeliv. Den som vil, kan ta en utflukt til de mytiske eoliske øyene og til Stromboli, som med kontinuerlige utbrudd har gitt navn til denne spesifikke vulkantypen. Her ute er det lett å forestille seg at Odysseus dukker opp i horisonten. Man kan også ta toget til Pizzo, kjent for en nydelig trøffeliskrem.

Måltider: Frokost

Dag 5 Fottur ved Messinastredet

Etter noen dager ved det tyrrenske havet, drar vi tvers over Calabria til den godt bevarte middelalderbyen Gerace. Beliggenheten er heftig; Byen troner over det joniske havet. Her skal vi bo de siste tre nettene. Vi bor på ulike Bed & Breakfasts i henhold til ”albergo diffuso”-prinsippet, der rommene er spredd rundt omkring i byen. Underveis tar vi områdets fineste kyststi sørover fra byen Palmi. Vi har Messina-stredet nedenfor oss og Sicilia på den andre siden.

Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 Fottur Tre Pizzi

Etter frokost tar vi buss til nabofjellet, der denne panoramiske turen starter. Ferden starter med en stigning som vi vil kjenne i bena, frem til vi kommer til pilarer i sten; Tre Pizzi. Herfra får vi en eventyrlig utsikt over de olivenkledde kollene ned mot det Joniske havet. Vi går deretter en enkel strekning på en flott fjellrygg, med utsikt i begge retninger, omgitt av eiketrær og fikenkaktus. Vi nyter middag på egen hånd i Gerace.

Vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 7 Fottur Pietra Cappa

Denne dagen drar vi sørover langs Aspromontes dramatiske dalsider og turen går til én av Europas største, massive steinformasjoner, Pietra Cappa – som ligner et monument. Vi befinner oss i hjertet av mafiatraktene og vår lokale guide har mange spennende historier på lager. Nedenfor Pietra Cappa ligger det som kalles ”Kalabrias Kappadokia”, etter det merkelige og eksotiske området sentralt i Tyrkia. Her finner man boliger som er hugget rett inn i klippene. Til lunsj dekker vi opp til piknik med lokale delikatesser.

Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til Kalabria

Vi reiser hjem etter en genuin dypdykking i det sørlige Italia.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Reisefakta

Calabria

Helt nederst i den italienske støvelen ligger Calabria, omgitt av det Joniske hav i øst og det Tyrrenske havet i vest. I regionen ligger flere store nasjonalparker og her går man til og med på ski i fjellene om vinteren. Vi bor ved havet og går på turer på dagene - både langs kysten og oppe i innlandet. De arkeologiske fornminnene er mange, her har grekere, morere og romere laget avtrykk i historien. Her finnes det fjellandsbyer der det fremdeles snakkes gresk!

 • Klima: Været i mai og september/oktober kan sammenlignes med en god norsk sommer. Havbrisen gjør at det sjelden blir for varmt. Sjøen har en behagelig badetemperatur langt inn i oktober.
 • Land: Italia
 • Språk: Italiensk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort kan ikke brukes alle steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter nødvendig: Våre vanlige kontakter passer, våre runde jordede krever adapter.

Fotturer i Calabria

Vår skandinaviske turguide er med hele uken. I flere dager får vi også kunnskapsrike lokalguider som gir et ekstra innblikk i regionen. Underlaget er variert, vi går først og fremst på stiger og på små grusveier. Vi starter turene som regel kl 09.00 om morgenen og er tilbake ved hotellet ved 17-tiden. Tidene oppgitt i programmet viser til effektiv turtid.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Lamezia. Derfra kjører vi ca 1 time til Tropea. Har du bestilt reise uten fly, er det best å fly til Lamezia eller Reggio Calabria. Ankommer du samme flyplass som oss, kan du bli med vår buss, dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må forhåndsbestille denne bussturen hos oss.

Kart

Hotell

Hotell i Calabria

Hotell i Calabria

På vår odyssé gjennom mytiske Calabria bor vi både i fjellene og ved havet. Avstandene er korte og vi får oppleve både den tyrrenske og joniske siden. Om kveldene samles vi for middag på utvalgte rest...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
14.09.2020Uten fly og transportFotturer i Calabria, uten fly og transport210 995,-BestillMer informasjon
14.09.2020ArlandaFotturer i CalabriaJa14 995,-BestillMer informasjon
14.09.2020LandvetterFotturer i CalabriaJa14 995,-BestillMer informasjon
21.09.2020Uten fly og transportFotturer i Calabria, uten fly og transport210 995,-BestillMer informasjon
21.09.2020ArlandaFotturer i CalabriaJa14 995,-BestillMer informasjon
21.09.2020LandvetterFotturer i CalabriaJa14 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020Uten fly og transportFotturer i Calabria, uten fly og transport210 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020ArlandaFotturer i CalabriaFullt14 995,-FulltMer informasjon
28.09.2020LandvetterFotturer i CalabriaFullt14 995,-FulltMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden