Skip to main content

Fottur i Bad Gastein

Turene i Gasteinerdalen i Østerrike har stor variasjon og bostedet en høy sjarmfaktor.

Det populære ski- og kurstedet Bad Gastein byr på flotte og varierte fotturer i et herlig alpemiljø. Fjellbyen hadde sin første blomstringstid på 1800-tallet, da kongelige og datidens kjendiser reiste dit for å bade i de varme kildene og puste inn frisk alpeluft! Fremdeles er det mange luksuriøse hoteller her og vi bor i ett av de mest sjarmerende: Villa Excelsior, som har en ypperlig beliggenhet på Kaiserpromenade. På dagsturene vil vi ferdes både gjennom blomstrende alpesletter og oppe i høyalpint terreng og har vi flaks, vil vi møte både steinbokk og fjellgeit. Om kveldene vil vi nyte smakfulle middager og hygge oss i hotellhagen.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fem fotturer med guide, heiskort og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten og lunsj. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

I Bad Gastein får du mulighet til å du velge mellom alternative fotturer, derfor har vi også oppgitt ulike lengde og vanskelighetsgrad på turene nedenfor. Ved små grupper kan det være at vi vil ha én guide som velger et tempo som passer alle. Vi vil da sørge for at dem som vil kan forlenge turene, så frem dette er mulig.

Dag 1 Bad Gastein

Etter å ha landet i München, tar vi buss innover i Alpene til Bad Gastein, der vi sjekker inn på sjarmerende Villa Excelsior.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur Höhenweg til Bad Hofgastein

Den første dagens tur går fra hotellet langs Gasteinerdalens sørlige side. Stien går slakt nedover på blomstrende alpeenger til nabobyen Bad Hofgastein. I Bad Hofgastein kan du velge om du vil ta bussen tilbake til Bad Gastein eller gå tur langs Gasteinerache tilbake til hotellet.

Den korteste turen: 9 km. Vanskelighetsgrad: 2 på en skala 1-5.

Den lengste turen: 18 km. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 3 Fottur Graukogel

Vi starter med å ta heisen opp til Graukogels toppstasjon. Herfra går vi mot den vakre alpesjøen Palfnersee. Lunsj inntas på toppstasjonens hytte, før vi går opp til Hüttenschlag. Den som ønsker det, kan blir igjen og nyte livet på terrassen.

Ønsker du å gå en litt mer krevende tur, kan man på opp på Graukogels topp. Eller man kan fortsette fra Palfnersee via Palfnerscharte ned til Reedsee, der det går bratt nedover mot den utrolig sjarmerende landsbyen Grüner Baum. Oppe ved toppstasjonen kan man også velge en annen tur; Zierbenweg, som starter og slutter ved restauranten.

Den korteste turen: 5 timer. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Den lengste turen: 6 timer. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 4 Hviledag

Kanskje du er fristet til å ta en hyggelig togtur til Mozarts vakre fødeby, Salzburg? Alternativt kan du besøke Bad Gasteins store og flotte badeanlegg Felsenbad. Kaffe og søtsaker på en av byens kafeer er også veldig hyggelig.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 5 Fottur Stubnerkogel – Sportgastein

Dagen starter med å ta heisen opp til toppen av Stubnerkogel, rett ovenfor byen. Vi går deretter på fjellkammen inn i Sportgastein/Nassfelden, som ligger helt innerst i Gasteinerdalen. På de magiske fjellsidene kan vi se både steinbukk og murmeldyr. Nede i Nassfelden kan man hygge seg på ´after walk´ på Valerius uterestaurant. Enten kan du ta bussen tilbake eller gå ytterligere 9 km dersom du ønsker det.

Den korteste turen: 12 km, 4 timer. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Den lengste turen: 21 km, 5 timer. Vanskelighetsgrad: 4 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 6 Fottur Gamskarkogel

Denne dagen venter en topptur opp til Gamskarkogel, som er Østerrikes høyeste gresskledde fjell. Oppstigningen starter fra Grüner Baum og det første stoppet tar vi ved Poserhütte. De som vil, kan fortsette opp til toppen på 2467 m.o.h. Som avslutning kan man enten gå tilbake til Grüner Baum eller ned til Bad Hofgastein.

6-7 timer. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 7 Fottur Hohe Tauern

Vi tar buss til Sportgastein. Derfra går vi inn i Nassfelden og nasjonalparken Hohe Tauern og - via en gammel, romersk handelsvei - kommer vi inn i Kärnten. Etter hvert dukker Hagenerhütte opp, der vi hygger oss med lunsj på en 2400 meters høyde og lar oss fascinere av denne imponerende villmarken.

6-7 timer. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala 1-5.

Måltider: Frokost og middag.

Dag 8 Farvel til Bad Gastein

Vi forlater Bad Gastein om morgenen etter en herlig uke med spennende aktiviteter og herlig avkobling.

Måltider: Frokost.

Vi tar forbehold om eventuelle endringer grunnet værforhold. 

Reisefakta

Bad Gastein

Bad Gastein har gjennom mange generasjoner vært kjent som et kursted med varme kilder. Allerede på 1200-tallet ble kildene benyttet til helsemessige formål, og det første av mange kurhotell ble bygd på 1790-tallet. På 1300-tallet gravde man etter gull og sølv i dalen. Jernbanen sørget for at turismen nådde stedt på begynnelsen av 1900-tallet og rett etter annen verdenskrig startet man med å bygge ut skisystemet. I 1958 ble VM i alpint arrangert i byen. Området byr på stor variasjon, fra blomstrende sletter til alpetopper, og er svært populært både for slalåmkjørere og for turgåere.

 • Klima: Oppe på fjellet er det som regel 20-25 grader om sommeren, mens det er varmere nede i dalen.
 • Land: Østerrike
 • Språk: Tysk
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Betalingskort aksepteres på de fleste stedene.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei

Fotturer i Bad Gastein

Våre skandinaviske turguider er med hele uken. Østerrike er fotturenes hjemland og turstiene er både godt merket og vedlikeholdt. Turene er tilpasset normal fysisk form og man bør klare å gå 10-15 km i kupert terreng per dag. Vi går i rolig tempo, tar pauser i ny og ne og nyter naturen. Vi pleier å starte turene etter frokost og er tilbake på hotellet ved femtiden på ettermiddagen. Tider som oppgis i programmet viser til effektiv marstid. Vi nyter enten lunsj på de ulike hyttene eller i form av piknik med medbrakt mat og drikke. Lunsj på hyttene vil koste rundt € 15.00. Det er ikke alle hytter som aksepterer kortbetaling.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen i München. Deretter følger ca. 3 timers transfer til Bad Gastein. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er det nærmeste alternativet Salzburg. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Villa Excelsior

Villa Excelsior

Dette Belle Epoque-hotellet har en helt utrolig beliggenhet, med en panoramautsikt du ikke finner maken til i Bad Gastein. Som attraktivt hotell i historisk sammenheng, har Sigmund Freud vært én av ma...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
27.06.2020Uten fly og transportFotturer i Bad Gastein, uten fly og transport410 495,-BestillMer informasjon
27.06.2020ArlandaFotturer i Bad GasteinJa14 495,-BestillMer informasjon
27.06.2020KastrupFotturer i Bad Gastein414 495,-BestillMer informasjon
27.06.2020LandvetterFotturer i Bad Gastein414 495,-BestillMer informasjon
04.07.2020Uten fly og transportFotturer i Bad Gastein, uten fly og transport410 495,-BestillMer informasjon
04.07.2020ArlandaFotturer i Bad GasteinJa14 495,-BestillMer informasjon
04.07.2020KastrupFotturer i Bad GasteinFullt14 495,-FulltMer informasjon
04.07.2020LandvetterFotturer i Bad GasteinJa14 495,-BestillMer informasjon
29.08.2020Uten fly og transportFotturer i Bad Gastein, uten fly og transport410 495,-BestillMer informasjon
29.08.2020ArlandaFotturer i Bad GasteinJa13 495,-BestillMer informasjon
29.08.2020LandvetterFotturer i Bad GasteinFullt13 495,-FulltMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden