Skip to main content

Fottur i Andorra

Det lille fjellandet Andorra har blitt særdeles populært blant våre gjester. Vakrere enn Alpene? Mange mener det!

I det lille landet Andorra, midt i Pyreneene, finner du store kontraster. I hovedstaden Andorra la Vella, ligger butikkene tett i tett og noen kilometer bortenfor brer det vakre alpelandskapet seg utover. Vi oppsøker nye områder hver dag og nyter storslagen natur som er like spennende som den i Alpene. Landskapet vi går igjennom er delvis preget av middelhavsvegetasjon. Opplevelsen av fjellene er en helt annen: Her møter du spansk og katalansk kultur! Turene er flotte og lite benyttet av andre. Dette og det solsikre klimaet gjør området ekstra attraktivt!

Film fra Fotturer i Andorra

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost og middag, fem fotturer med guide, lunsj/piknik og transportstrekninger. Tillegg: Enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Hver dag kan du velge mellom 2-3 alternative fotturer. I programmet finner du derfor de respektive turenes lengde, høyde og vanskelighetsgrad. Du velger fra dag til dag hvilken tur du ønsker å gå. Ved mindre grupper kan det forekomme at det benyttes én turleder som vil holde et tempo som passer alle. Utvidelser vil foretas når det er mulig.

Dag 1 Andorra

Vi lander i Barcelona og har deretter en 3 1/2 times bussreise til Andorra, inkludert pauser. Om kvelden nyter vi den første av mange herlige middager.

Måltider: middag

Dag 2 Fottur i Vall d’Incles - Den vakre dalen

Turens innledende del går langs Incles-dalens ene dalføre. Vi starter på 1800 meters høyde, går sakte opp gjennom den glisne skogen og etter halvannen time kommer vi frem til en frodig alpeslette ved fjellhytten Refugi de Siscaró. Her pakker vi opp medbrakt mat og nyter en piknik omgitt av bratte fjellskråninger. Etterpå får vi en herlig tur i lett nedstigning til enden av Vall d'Incles. Der avslutter vi dagen med en øl på en uterestaurant.

10-11 km, 550-700 m opp, 550-700 m ned, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1-5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur i Vall de Sorteny - Sommerfugldalen

En flott fottur i Sorteny-dalen, kjent som blomster- og sommerfugldalen. I dalen befinner det seg over 700 blomster- og plantearter og over 80 sommerfuglarter. Fra dalen fortsetter vi opp til en høyde med en fantastisk utsikt. Vi hygger oss med en skummende øl turhytten i dalen.

5-11 km, 400-850 m opp, 400-850 m ned, vanskelighetsgrad 2-4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 4 En fottur over grensen til Frankrike

Dette er en fin rundtur, hvor vi går opp til en fjellhytte ved en forfriskende innsjø. Her kan de som ønsker det, ta seg en frisk dukkert. Etterpå fortsetter vi østover og dernest unner vi oss en velfortjent lunsj. Etter pikniken går de som vil, nordover mot den franske grensen. Når vi kommer til passasjen Port d’Incles og klatrer over til Frankrike, blir vi møtt av en eventyrlig utsikt. Deretter går vi tilbake nedover mot den ventende bussen.

9-13 km, 450-800 m opp, 450-800 m ned, vanskelighetsgrad 3-4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 5 Hviledag

Du har en dag fri, som du kan bruke til hva du vil. Kan det være at Andorra La Vella frister, med shoppingmuligheter og et livlig miljø!

Måltider: frokost, middag

Dag 6 En fottur gjennom fire værsoner

Denne fine rundturen starter med en rolig stigning gjennom den vakre Rialb-dalen. Vi følger en bekk med små fossefall og passerer blomstrende enger. Har vi flaks, ser vi både beitende hester og murmeldyr. Etter et par timer, kommer vi opp til et sted på over 2500 meter. Her åpner landskapet seg opp og vi ser de høyeste fjelltoppene i Andorra og Katalonia. Dette er det ypperlig sted å nyte medbrakt lunsj. Vi går deretter nedover og følger en meget vakker rute gjennom glissen skog, ned til den ventende bussen.

6-12 km, 300-850 m opp, 300-850 m ned, vanskelighetsgrad 2-4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 7 Fottur Comapedrosa

Hele uken har vi bodd i Arinsal, ved foten av landets høyeste fjell Comapedrosa. Denne dagen er tiden inne til å gå inn i fjellmassivet! Vi går rett fra hotellet opp mot Rifugio de Comapedrosa. Her nyter vi litt deilig mat og kjøler oss ned med en dukkert i sjøen nedenfor. Deretter kan du enten gå tilbake til Arinsal, eller fortsette oppover mot innsjøen Estany Negre i nærheten av grensen. Herfra kan vi i godt vær gå helt opp til toppen av Andorra, 2939 m.o.h!

Vanskelighetsgrad 3-4 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 8 Farvel til Andorra

Vi forlater lille Andorra etter en uke fylt med inntrykk. Buss til Barcelona og deretter fly hjem.

Måltider: frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Andorra

Det lille landet Andorra ligger i fjellkjeden Pyreneene mellom Frankrike og Spania. Det er en selvstandig stat, men har merkelig nok to statsoverhoder: Frankrikes president og Spanias konge. Landet er et taxfree-område og her befinner det seg mange merkebutikker. Fjellene rundt omkring er populære utfluktsmål til fots og i området er det også flere store nasjonalparker.

 • Klima: 20-25 grader på dagtid og kjøligere netter.
 • Land: Andorra
 • Språk: Katalansk, men spansk og fransk blir også benyttet.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge samt tax-free-status. Betalingskort aksepteres på de fleste stedene, men noen kontanter er greit å ha med seg.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Nei
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter nødvendig: Nei
 • Forøvrig: Andorra er ikke medlem av EU.

Fotturer i Andorra

Våre skandinaviske turguider er med hele uken. Fotturene starter fra hotellet om morgenen ved 9-tiden og man regner med å være tilbake ved 17-tiden. Turstiene har generelt et godt underlag og er greit vedlikeholdt samt mindre brukt enn tilsvarende stier i Alpene. Tider som oppgis i programmet viser til effektiv marsjfart.

Fly og Transfer

Du som har kjøpt fly med oss møtes av vår representant på flyplassen Barcelona El Prat. Deretter følger ca. 3 timers transfer til Andorra. Har du bestilt flyreisen på egen hånd, er de nærmeste alternativene Barcelona eller Girona. Det går ingen tog til Andorra men derimot buss. Busstider: www.andorradirectbus.es eller www.alsa.esVelger du leiebil må du huske å opplyse om at den skal kjøres i et annet land. Dersom du flyr til samme flyplass som oss kan du bli med vår transfer om du møter opp og melder deg for vår reiseleder i ankomsthallen senest samme tid som flyet lander (HUSK å bekrefte flytid og forhåndsbestille transfer med oss).

Kart

Hotell

Hotel Montané

Hotel Montané

I Andorra bor vi på dette familieeide hotellet, kjent for topp service og herlig mat. Det ligger i fjellandsbyen Arinsal, tett på mange turstier og heller ikke langt unna hovedstaden La Vella – dersom...

Bilder

Vandring i Andorra | Prima Travel
Vandringstur i Andorra | Prima Travel

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
03.07.2021Uten fly og transportFotturer i Andorra, uten fly og transportJa10 495,-BestillMer informasjon
03.07.2021ArlandaFotturer i AndorraJa12 995,-BestillMer informasjon
10.07.2021Uten fly og transportFotturer i Andorra, uten fly og transportJa10 495,-BestillMer informasjon
10.07.2021ArlandaFotturer i AndorraJa12 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden