Skip to main content

Fottur i Andalusia og Sierra Nevada

Upplev äventyret i de fantastiska bergen i Andalusien med Prima Travel
Utforska den staden Vandring i Andalusien med Prima Travel
Perfekt resmål för Vandringsturer i Andalusien med Prima Travel
Bästa resan för ensamresenärer för vandring i Andalusien med Prima Travel
Vandring på de vackraste platserna i Andalusien med Prima Travel
Vandring i Andalusien de vackraste platserna i världen med Prima Travel
Galleri platser att titta på vandringstur i Andalusien med Prima Travel
Bästa vandring och djurlivsturer i Andalusien med Prima Travel

Turer i myteomspunnede Andalusia.

Bare navnet Andalusia gir mange livgivende assosiasjoner: Blå himmel, spirende mandelblomster, små hvite landsbyer spredd rundt omkring i det frodige landskapet og en spennende historie. I området der Europa møter Arabia, virker det som om tiden har stått stille. Vi møter en forførende blanding av Middelhavet og Europas nest høyeste fjellkjede, Sierra Nevada. Her står folk på ski med utsikt utover Afrika! Vi nøyer oss med solsikre turer til fots både tidlig på vårparten og sent på høsten. Vi bor på et sjarmerende sted i den lille fjellandsbyen Capileira, midt i turområdet. Vi går i naturskjønne Alpujarra og bestiger det høyeste fjellet, Mulhacén. En hel dag settes av til å oppleve maurernes Granada. Maten fra det sydlige Spania er i seg selv verdt turen – her er det bare å se frem til syv kvelder til bords med chorizo, fjellørret, lufttørket skinke, lam, blåskjell, kastanjer....her serveres kortreist mat både fra fjell og fra hav.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, 6 middager, fem fotturer med lunsj, transportstrekninger, guide og utflukt til Granada. Tillegg: Enkeltrom og drikke til maten. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Alpujarra

Vi lander i Malaga på spanske Solkysten og bussen kjører oss langs havet og opp i det vakre Alpujarra-området. Vel fremme i fjellandsbyen Capileira sjekker vi inn der vi vil nyte livet den kommende uken, på Finca los Llanos.
Måltider: -/-/M

Dag 2 Fottur i Poqueiradalen

Vi starter oppholdet med å gjøre oss kjent med Poqueira-dalen og landsbyene rundt omkring. Ferden starter i Capileira og vi går opp til den forlatte landsbyen Cebadillo før vi går ned på den andre siden av dalen. Turen går langs mauriske vanningskanaler og frodige plantasjer i skråninger. Ferden avsluttes med pittoreske Pampaneira, der vi hygger oss med ”after walk” før bussen henter oss. En forfriskende dukkert i bassenget kan friste før middag.
4 timer, 250 m opp, 400 m ned. Måltider: F/L/M

Dag 3  Fottur til Busquistar 

Denne dagen krysser vi fjellryggen som skiller oss fra Taha de Pitres, en gruppe landsbyer som ligger spredd rundt i et vakkert kulturlandskap. Vi møter både åpne landskap med utsikt og skyggefulle skogspartier, drikkbart kildevann klukker frem her og der og folks kjøkkenhager bugner av frukt og grønnsaker. Vi nyter ”after walk” i den hvite landsbyen Busquístar og bussen kjører oss den korte turen tilbake.
4 timer, 12 km, 600 m opp, 600 m ned. Måltider: F/L/M.

Dag 4 Fottur i Trevelézdalen

Etter frokost drar vi opp til Treveléz, byen med Spanias høyeste beliggenhet, 1476 m.o.h. Hit ankommer skinker fra hele Spania, som tørkes i fjelluften og sprer en appetittvekkende duft i hele byen. Stien går opp gjennom den dype dalen under Sierra Nevadas tredje høyeste fjelltopp, Alcazaba, 3366 m.o.h. Vi følger Camino del Barranco Guai, som tidligere bandt sammen de spredde gårdene, cortijos. Vi får et fint innblikk i det gamle andalusiske landsbylivet og den vakre floraen.
5 1/2 time, 13 km, 450 m opp, 450 m ned. Måltider: F/L/-.

Dag 5 Granada

Denne dagen lar vi bena få hvile, mens vi besøker maurernes praktfulle by Granada. Ønsker du å besøke Alhambra, som ble bygd av morerne på 1200-tallet, må du på egen hånd bestille dette svært god tid i forveien – gjerne et halvt år før reisen. Festningen er verdenskjent for dets mystikk og ekstravaganse. Leken med lys, skygger, flater, materialer og vann gjør Alhambra til en arkitektonisk perle. På ettermiddagen får du tid på egen hånd i den gamle, arabiske bykjernen Albayzín med trange smug. Her kan man kose seg med tapas, drikke te og våge seg på en arabisk renselse.
Måltider: F/-/M

Dag 6 Fottur Mulhacén

Den iberiske halvøyas høyeste fjell har blitt oppkalt etter emiren Mulay Hasan, som i 1485 ønsket å bli begravd på toppen. Turen opp til toppen er litt anstrengende men ikke krevende, og blir belønnet med en 360-graders utsikt og du ser helt over til Afrika. Bestigningen går på en kam mellom dalene Poqueira og Trevélez, og utsikten er praktfull til alle kanter. Fra toppen ser vi flere små alpine innsjøer og vi skimter Granada i nord. 
5 timer, 13 km, 800 m opp, 800 m ned. Måltider: F/L/M

Dag 7 Fottur Sierra Mecina

Dette er Alpujarras klassiske tur og ansees av mange for å være den aller vakreste. Ferden starter i Taha de Pitres lavere deler og vi krysser en gammel romersk bro før vi går i sikk sakk oppover mot Sierra Mecina. La Tahas hvitkalkede landsbyer, pueblos blancos, ligger spredd utover i fjellsiden midt imot oss. Vi nyter en lunsj i form av en piknik og noen slurker kildevann i Ferreriola, områdets ”champagne”.
4 1/2 time, 13 km, 500 m opp, 500 m ned. Måltider: F/L/M

Dag 8 Farvel til reisen med turer i Andalucia

Vi spiser en siste deilig frokost før vi ruller ned mot kysten og Malaga for hjemreise.
Måltider: F/-/-

Hvor tøff er turen? Vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1-5.

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Andalusia og Sierra Nevada

Spanias sydligste region var det siste europeiske området som araberne ble drevet ut fra i 1492. Selv i dag er den mauriske arven tydelig, så her møter vi en unik kultur med en blanding av innslag fra både Spania og Nord-Afrika. Tyrefekting og flamenco har sterke røtter her nede. Langs solkysten ligger hotellene tett, mens Sierra Nevada rett bak er Europas nest høyeste fjellkjede etter Alpene. En femtedel av fjellene er minst 3000 m.o.h. og her finner vi den iberiske halvøyas høyeste fjelltopp, Mulhacén, 3482 m.o.h. Dalsidene og de dype ravinene er rike på flora og fauna. Her har man dyrket landsbruksprodukter i uminnelige tider, takket være maurernes og romernes vanningskanaler.

 • Klima: På våren og på høsten er gjennomsnittstemperaturen på 15-25 grader på dagtid og 10-15 grader om nettene. Når vi går på de største høydene, kan det være betydelig kjøligere. Andalucia har 300 soldager i året, men sørg for å ta med varme klær, spesielt med tanke på den alpine sonen.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Både kort og kontanter benyttes de fleste steder.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Kreves ikke.

Fotturer i Andalusia

Skandinavisk guide går sammen med oss. Turene går på fine stier, men på våren kan sne og vårflom kreve vanntette støvler på enkelte, kortere strekninger. Dagen vi går oppe på Mulhacén har vi behov for varmere klær (vindjakke, fleece, hansker og lue).

Fly og transport tur/retur hotell

Du som har bestilt flyreisen med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen i Málaga. Bussturen videre tar ca 2 1/2 time til Capileira. Har du bestilt fly på egen hånd til Málaga, kan du bli med vår buss – dersom du melder deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander (husk at du må forhåndsbestille denne transporten hos oss).

Alhambra

På hviledagen er utflukten til den eksotiske og populære byen Granada inkludert i prisen. Den som ønsker det, kan besøke det mauriske palasset Alhambra. Da er det viktig å forhåndsbestille inngangsbilletter svært god tid i forveien – noen ganger 6 måneder før besøket. Dette kan man gjøre gjennom én av de mange forhandlerne, for eksempel på www.ticketzz.com eller på www.getyourguide.no (vi samarbeider ikke med dem og kan ikke gi noen garanti for deres tjenester). Ved bestilling, husk at utflukten går en bestemt dag i henhold til vårt program og at vi beregner å være i Granada i tidsrommet kl 10 - 16. Ved tidligere eller senere besøkstider bidrar vår guide til å bestille taxi som bekostes av gjesten selv (ca 90-100 euro hver vei).

Kart

Hotell

Finca los Llanos

Finca los Llanos

Dette hjemmekoselige "hotel rural" (landsbyhotell) ligger i hjertet av Alpujarras, i landsbyen Capileira. Hotellet er kjent for sin gode service og flotte beliggenhet. Her nyter vi det stemningsfulle...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
19.10.2019Uten fly og transportFotturer i Andalusia, uten fly og transport19 541,-Bestill
19.10.2019ArlandaFotturer i Andalusia212 723,-Bestill
19.10.2019LandvetterFotturer i Andalusia212 723,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
18.04.2020Uten fly og transportFotturer i Andalusia og Sierra Nevada49 541,-Bestill
18.04.2020ArlandaFotturer i Andalusia og Sierra NevadaJa12 723,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
10.10.2020Uten fly og transportFotturer i Andalusia og Sierra Nevada49 541,-Bestill
10.10.2020ArlandaFotturer i Andalusia og Sierra NevadaJa12 723,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
17.10.2020Uten fly og transportFotturer i Andalusia og Sierra Nevada49 541,-Bestill
17.10.2020ArlandaFotturer i Andalusia og Sierra NevadaJa12 723,-Bestill

Lignende reiser

Fottur langs Costa Brava

Fottur langs Costa Brava

Magasinet National Geographic har valgt Costa Brava til ett av verdens mest attraktive reisemål! - Costa Brava betyr ”den ville kysten” på katalansk. Her - mellom Barcelona og den franske grensen - g...
Bästa vandringsturer på Mallorca

Fottur på Mallorca

Mallorca er øya man aldri blir lei av, uansett om man kommer hit for maten, badeliv, de sjarmerende byene, naturen eller spektakulære turer til fots. - Vi har valgt å bo midt i Mallorcas beste turomr...
Fottur i Baskerland

Fottur i Baskerland

Gourmetreise i spanske og franske Baskerland - Med utgangspunkt i den kongelige badebyen og gourmetbyen San Sebastián (Donostia på baskisk), går vi på oppdagelsesferd i dette myteomspunne land...
Fottur på Galicias kyst

Fottur på Galicias kyst

I fyrvokternes spor på Costa da Morte – et eksotisk og annerledes Spania! - Galicia i det nordvestre Spania er et sted som dufter sterkt og friskt av hav, der måkene skriker og havet har vakre blåton...
Fottur på Menorca

Fottur på Menorca

Den uberørte Middelhavsperlen. - Mallorcas lillesøster er en øy med et lavere tempo og med færre turister. Hit drar naturelskere og tidligere mange hippier, som søker Middelhavets fineste badebukter,...
Vandring på kustleder på Sardinien

Fottur på Sardinia

Helt utrolige turer til fots i ville Middelhavsmiljøer! - Vi elsker Middelhavet og jakten på den perfekte turen i området har ført oss til Sardinia – nærmere bestemt til østkysten med mye fjell og ma...

Tilbud

21/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Fotturer på BlomsterRivieraenFra og med 10 905,-
28/9Fotturer i Ligurien og Cinque TerreFra og med 10 905,-
28/9Enkle fotturer i HellasFra og med 11 814,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden