Skip to main content

Fotturer i Algarve

Fargerike fotturer i det genuine Algarve

Portugals sørligste region var en gang et eget morisk kongedømme og har beholdt et eksotisk særpreg. Her er det litt villere og også vakrere. Stedene er noe enklere, men også mer genuine. Kyststrekningen er preget av sandstenfargede klipper og råker, appelsinblomstene dufter og trærne vender seg mot solen. Her er det over 3000 soltimer hvert år og når vi er her, kan vi nyte området i ro og fred. Vi går på fantastiske kyststier og kommer også til å gå innover i landet, der vi møter øde fjell og godt bevarte landsbyer fra middelalderen som gir oss en følelse av tidløshet.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (ved flyreise er transport tur/retur hotell inkludert), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj, transportstrekninger og guide. Tillegg: Drikke, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Algarve

Etter at flyet har landet i Faro, kjører vi til vårt komfortable hotell som blir vår base for ukens mange eventyr. Vi koser oss med velkomstmiddagen.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur til Ferragudo

Den første turen starter i morgensolen rett utenfor døren. Vi følger den fargerike kyststripen med røde klipper, frodiggrønne trær og blått hav. Vi nyter piknik i det fri og tar `after walk` i den lille fiskerlandsbyen Ferragudo. På veien tilbake besøker vi den godt bevarte middelalderlandsbyen Silves, Algarves vakreste - med en vakker, rød morisk borg.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Fottur Ponta Piedade

Denne dagen starter turen i den lille landsbyen Luz og vi går langs kysten østover mot Lagos. Vi passerer odden Ponta Piedade, ett av Algarvekystens mest fotograferte sted, der dramatiske klipper stuper rett i havet. Vi går deretter inn i Lagos` vakre, historiske bykjerne. Det var herfra Portugals oppdagelsesreisende la ut på sine ferder på 1400-tallet.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur i Serra de Monchique

Vi får vi se en annen side av Algarve – det uberørte innlandet med fjell og tradisjonelt bondeliv. Her dufter det nydelig av eukalyptus og veien er dekket av lyng og lavendel. Det dyrkes mandler, oliven, fiken, vindruer og naturligvis kork fra eiketrær. Vi går oppover på regionens høyeste fjell Foia og avslutter i landsbyen Monchique, der den som tør kan prøvesmake det lokale brennevinet. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag

En hel dag satt av til ren livsnytelse. Her er det flotte strender og sjarmerende uterestauranter, smug og butikker. 

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur langs Rota Vicentina

Ferden går litt lengre unna, til den delen av Algarve som lener seg rett ut i Atlanterhavet. Vi går et stykke av langturen Rota Vicentina - Fiskerens sti - mellom byene Alzejur og Arrifana. Vi får mulighet til å ta en dukkert før vi drar tilbake igjen. 

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Fottur fra Senhora da Rocha til Benagil

Den siste turen er en klassiker. Vi starter ved kapellet Senhora da Rocha, som står på en smal odde, og går vestover forbi Praia da Marinha - én av kystens fineste - til Benalgil. Sistnevnte er en kystby som er kjent for de eksotiske grottene med inngang fra sjøen. Vi drar tilbake til hotellet og hygger oss med en avskjedsmiddag.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Farvel til Algarve

Vi drar hjem igjen etter en herlig uke med turer i Algarves genuine natur.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Algarve

Tidlig i middelalderen var Portugals sørlige del et morisk rike med navnet Al-gharb, som betyr riket i vest. Silves var hovedstaden og den dag i dag troner borgen over byen. På 1100-tallet fikk Alfonso III tittelenKongen av Portugal og Algarve. Regionhovedstaden er i dag Faro. Hver sommer kommer det mange tilreisende fra hele verden for å nyte den 155 km lange kysten med lange og rene sandstrender. Når vi reiser til Algarve er det roligere og områdets autentiske trekk trer frem.

 • Klima: Middelhavsklima med maritimt preg
 • Land: Portugal
 • Språk: Portugisisk. Engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Minus én time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge. Kort fungerer mange steder, men ikke overalt.
 • Driks: Valgfritt
 • Europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei. 
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Fotturer i Algarve

Vi går i en liten gruppe med skandinavisk guide. Underlaget er for det meste flate stier med lite sten og sand. Høydeforskjellene er moderate.

Måltider

Lunsj nytes i form av smakfulle pikniker vi dekker opp i naturen. Av miljøhensyn forsøker vi å unngå engangsartikler, så ta med tallerken, glass og bestikk.

Fly og transport

Bestiller du fly med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Faro. Deretter venter en times kjøretur til hotellet. Bestiller du reisen uten fly, flyr du enklest til Faro. Dersom du lander på samme flyplass som oss, kan du være med på vår transport dersom du henvender deg hos vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Husk at du må sjekke flytidspunkt og forhåndsbestille denne turen hos oss. Du ser flytider ved å klikke på ”bestill” på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotel Baia Cristal

Hotel Baia Cristal

Dette velutstyrte hotellet ligger i en rolig del av Carvoeiro rett ved havet. Her er det en trivelig hage, et stort svømmebasseng med havutsikt, et oppvarmet innendørsbasseng med spa (inkludert for vå...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21.11.2020Uten fly og transportFotturer i Algarve, uten fly og transport410 495,-BestillMer informasjon
21.11.2020ArlandaFotturer i AlgarveFullt14 995,-FulltMer informasjon
16.10.2021Uten fly og transportFotturer i Algarve, uten fly og transportJa10 495,-BestillMer informasjon
16.10.2021ArlandaFotturer i AlgarveJa14 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/8Expedition KebnekaiseFra og med 29 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden