Skip to main content

Fottur på Tenerife på egen hånd

En utrolig variert turdestinasjon med full frihet til å ta dagene som de kommer.

Denne opplevelsesrike reisen på egen hånd egner seg ypperlig for den som vil oppleve en høykvalitets fottur i eget tempo, der alt er forhåndsbestilt. Du vil møte en spennende blanding av miljøer underveis; Svarte vulkanlandskap, urgammel dryppende skog, utrolig vakre raviner og selve kronjuvelen - Spanias høyeste fjell, Teide. Hver dag byr på et enklere og et mer krevende alternativ som du velger i henhold til dagsform og ønske. Dere bor langt unna turismen, i den pittoreske kystlandsbyen Garachico og i kolonibyen La Laguna – som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Transportstrekningene gjøres med leiebil, som er inkludert i prisen. I tillegg får dere en omfattende pakke informasjonsmateriell med kart, veibeskrivelser og gps-spor som vi har samlet selv etter mange års erfaring fra Tenerife. Av og til er det vanskelig å velge om man skal gå i fjellet, langs kyststrekninger eller i innlandet. På Tenerife slipper du å ta et slikt valg – her får du alt!

Dette er én av mine drømmereiser. Jag har nok gått mer på Tenerife enn de fleste andre og hver gang blir jeg overrumplet av den fantastiske variasjonen, den vakre naturen og av folks vennlighet. Det aller beste med å reise på egen hånd, er at man kan bo på eksotiske ”hotel rural” – mindre og genuine overnattingssteder, som er for små for våre grupper. Disse stedene bidrar virkelig til en autentisk helhetsopplevelse og øyas spennende historie. 

Dahn Svensson, Prima Travel

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise på egen hånd
Vanskelighetsgrad:2, 3, 4
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ, leiebil, del i dobbeltrom, syv frokoster, informasjonspakke med kart, veibeskrivelser og gps-spor. Tillegg: lunsjer, middager, drikke, bensin, eventuelt enkeltrom og oppgradering av leiebilen. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Garachico

Når dere lander på Tenerife, henter dere den forhåndsbestilte leiebilen – som dere benytter til hotellene og til de ulike turstiene gjennom hele uken. 

Ankomstdagen kjører dere til nordkysten og den genuine, lille kystlandsbyen Garachico, der tiden nærmest har stått stille siden vulkanutbruddet i 1706 fylte igjen havnen med lava. Her sjekker dere inn for de første fire nettene på et hotel rural, som er sterkt preget av den lokale stilen. Om kvelden kan dere velge blant flere hyggelige restauranter.

Måltider: Ingen.

Dag 2 Fottur Chinyero

Ovenfor Garachico ligger Tenerifes geologisk yngste område. Her går dere en rundtur mellom vulkanene Garachico og Chinyero, som hadde et siste utbrudd i 1909. Dette er en real vulkantur over sand og lavastrømmen. Fargene er eksotiske; Svart og gul sand, lysende grønne kanarifuruer, Atlanterhavets blånyanser og tidvis kritthvit sne på toppen av Teide - som reiser seg som en kulisse i bakgrunnen.

Det korteste alternativet: 6 km, 2 timer, 285 m opp, 285 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala til 5.

Det lengre alternativet: 12,6 km, 3 1/2 time, 420 m opp, 420 m ned, vanskelighetsgrad 3 på en skala til 5.

Måltider: Frokost.

Dag 3 Fottur Masca

Rett ved Chinyero ligger øyas eldste område, Teno. På dagens billedskjønne tur møter du dramatiske, grønnkledde raviner. Starten går i Santiago del Teide, der mandeltrærne blomstrer i februar. Etter en litt tøff stigning, fortsetter turen nedover en enkel bakke på kammen som deler det fuktige nord fra det tørrere syd. Utsikten er helt fantastisk; Du ser både La Gomera og La Palma der ute i havet. Vel nede i Masca befinner du deg plutselig i en annen verden, omgitt av flere hundre meter stupbratte vegger og subtropisk grønt. I selve landsbyen Masca venter det en leskende `after walk` før dere drar tilbake til hotellet.

Det korteste alternativet: 8,5 km, 3 1/2 time, 360 m opp, 710 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala til 5.

Det lengre alternativet: 17,5 km, 6 timer, 1000 m opp, 1000 m ned, vanskelighetsgrad 4 på en skala til 5.

Måltider: Frokost

Dag 4 Fottur Ladera Tigaiga

Midt på nordkysten ligger den brede Orotava-dalen, et frodig område med landsbyer og dyrket mark. Etter turen kan dere besøke det historiske Orotava eller livlige Puerto de la Cruz, med både turister og lokalbefolkning i en herlig blanding. Turen går oppover langs dalens ene side gjennom skog, raviner og utsiktspunkter.

Det korteste alternativet: 11 km, 5 1/2 time, 800 m opp, 800 m ned, vanskelighetsgrad e på en skala til 5.

Det lengre alternativet: 14,7 km, 6 1/2 time, 1000 m opp, 1000 m ned, vanskelighetsgrad 4 på en skala til 5.

Måltider:  Frokost

Dag 5 Fottur Roques de García og Teide

Etter utsjekking kjører dere over øya og stopper på den høytliggende vulkanørkenen Cañadas, som er som hentet ut av en westernfilm. Dette merkelige landskapet kommer av Teides enorme vulkankjegle som står midt i. Etter tre dager med fotturer er det herlig med litt aktiv hvile, og dagens tur rundt de eksotiske klippeformasjonene Roques de García tar kun en og en halv time. Etterpå har dere tid til å ta taubanen opp på Teide for ukens mest praktfulle utsikt. Deretter kan dere kjøre ned mot den tidligere hovedstaden La Laguna, Kanariøyenes kanskje vakreste by, og sjekke inn på historiske Hotel Nivaria i sentrum. Her finner du et sjarmerende miljø og et fristende spa-anlegg.

4 km, 1 1/2 time, 280 m opp, 280 m ned, vanskelighetsgrad 1+ på en skala til 5.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur Chinamada

Ved å bo i La Laguna de tre siste nettene får dere en topp beliggenhet på vårt favoritthjørne av Tenerife: Anaga-halvøya. Her virker det som om man nærmest har kommet til Macchu Picchu eller Hawaii. Det er grønt, bratt og storslagent hvor enn man titter. Dagens tur er reisens tøffeste - dersom man velger å gå hele rundturen. Med start oppe i de urgamle skogene går stien nedover mot grottebyen Chinamada. Her passer det ypperlig med lunsj før dere enten går tilbake eller fortsetter ned i ravinen og opp forbi byene Los Batanes. Den som går hele turen, får oppleve mye skjønnhet og gå mange praktfulle høydemeter.

Det korteste alternativet: 12,5 km 5 timer, 830 m opp, 830 m ned, vanskelighetsgrad 3+ på en skala til 5..

Det lengre alternativet: 14,7 km, 6 timer, 1240 m opp, 1240 m ned, vanskelighetsgrad 4 på en skala til 5..

Måltider: Frokost

Dag 7 Fottur Taganana

Den siste turen er en av de vakreste, selv om det er vanskelig å velge en favoritt. Med start i den lille landsbyen Afur, går dere ned til en vill strand og deretter opp på en kyststi som kan måle seg med både Cinque Terre og Gudenes sti. Det er også en av øyas svært få kyststier. Etter noen kilometer kommer dere til Taganana, der man gjerne nyter et forfriskende glass med områdets rosévin. Til slutt gjenstår en siste stigning før dere kan slentre tilbake til Afur og bilen.

Det korteste alternativet: 5,5 km, 2 timer, 380 m opp, 380 m ned, vanskelighetsgrad 2 på en skala til 5.

Det lengre alternativet: 13 km, 4 timer, 1000 m opp, 1000 m ned, vanskelighetsgrad 1+ på en skala til 5.

Måltider: Frokost

Dag 8 Farvel til Tenerife

Frokost, utsjekking og hjemreise etter en herlig uke med flotte turer.

Måltider: Frokost

Reisefakta

Tenerife

Tenerife er den største av de syv Kanariøyene og den mest varierte. I syd er det tørt og mye sol og masseturismen klemmer seg sammen på et temmelig begrenset område. Den nordlige kysten er grønn og frodig og har et behagelig klima. Vindruer dyrkes på hele øya og kjennetegnes av en solmoden, fyldig smak og sterke mineraltoner fra den vulkanske jorden. I vest og øst ligger fjellmassivet Teno og Anaga, med brådype, grønne daler med fantastisk fine turmuligheter. I nordøst lever de urgamle skogene. Midt på øya troner Spanias høyeste fjell, Teide. Toppen er omkranset av en rød kraterørken, Cañadas del Teide. Det finnes mange vakre småsteder med bygninger fra kolonitiden, som Puerto de la Cruz, La Laguna og Orotava. I tillegg finnes mange landsbyer der hverdagslivet går sin vante gang. Her møter man øyas spennende historie med den mystiske urbefolkningen, spanjolenes oppdagelsesferder og ferden til den Nye verden.

 • Klima: Klimaet er jevnt sommerlig året rundt, men varierer en del takket være passatvindene fra nord. Den nordligste delen av øya er fuktigere, grønnere og med dramatiske klipper og et omfattende landbruk. I sør er det mye tørrere og solen skinner nesten kontinuerlig. Vær forberedt på all slags vær; Sol, regn og kjøligere temperaturer.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk. Engelsk og tysk fungerer ofte.
 • Tidsforskjell fra Norge: 1 time
 • Valuta: Euro
 • Prisnivå og betalingsmåte: Rimeligere enn i Norge. Kort fungerer, men ikke overalt – så kontanter er viktig å ha med.
 • Driks: Valgfritt.
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Strømadapter: Nei

Fotturen på Tenerife

Dere går uten gruppe eller guide og finner veien ved hjelp av vårt egenutviklede og utførlige informasjonsmateriell. Det inneholder generell informasjon, servicenummer du kan ringe, veibeskrivelser steg for steg, oversiktskart i tillegg til gps-spor som du kan laste ned til din gps eller smarttelefon. Hver dag foreslår vi et par ulike turalternativ. Vær oppmerksom på at informasjonen er på svensk. Stiene på Tenerife er av alle slags typer, både glatte og mer stenete. Felles for dem er at de er i godt hold og at skilting og markering er veldig bra. 

Teide

Dersom dere ønsker å ta taubanen opp på Teide, anbefaler vi forhåndsbestilling for å unngå køene. Bestill her. Vil du krone selve opplevelsen med en toppbestigning av Teide, Spanias høyeste fjell, kreves tillatelse. Plassene er gratis, men er begrenset og må bestilles minst to-tre måneder i forveien på www.reservasparquesnacionales.es. Dere må ta med pass og utskrevet tillatelse som blir kontrollert ved inngangsporten. 

Fly og transport tur/retur hotell

Bestiller dere reisen med fly, lander dere på Tenerifes sørlige, internasjonale flyplass. Der henter dere en forhåndsbestilt leiebil som dere kjører til hotellet og videre ut på ukens eventyr.

 • Vi samarbeider med Cicar - Canary Island Car. Dere trenger ikke noen voucher, det er bare å presentere seg ved skranken.
 • Bilen tilhører type småbil med fire dører; Opel Corsa eller lignende.
 • Aircondition.
 • Manuelt gear.
 • Plass til bagasje for 2 personer. Når 3-4 gjester reiser på samme bestilling, oppgraderer vi leiebilen kostnadsfritt til en større bil. Dersom dere er ennå fler, sørger vi for to små biler, også dette uten ekstra kostnad.
 • Forsikring uten egenandel er inkludert. 
 • To førere er inkludert.
 • Vi er agent for utleieselskapet, men kontrakten inngås mellom dere og dem. Vi henviser derfor til dem når det gjelder spørsmål om spesifikke vilkår, veiassistanse, skadebehandling med mer.
 • Dersom du bestiller flyreisen uavhengig av oss, må du gi oss tidspunkt og flightnummer slik at vi kan tilpasse tidspunkt for henting og levering. Dersom ditt fly og dermed leiebilperioden endres, kan kostnader komme i tillegg.

Kart

Hotell

Hotell Vandring på Teneriffa på egen hand

Hotell Vandring på Teneriffa på egen hand

Vi har valt att bo på två ställen under veckan, för att minimera transporterna och för att låta er uppleva två skilda miljöer. Garahotel*** - I den lilla välbevarade kustbyn Garachico bor vi på detta...

Bilder

Avganger & priser

Side 1 av 5

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
01.11.2020LandvetterFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
03.11.2020Uten fly og transportFotturer på Tenerife på egen hånd, utan flyg8 995,-BestillMer informasjon
03.11.2020ArlandaFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
03.11.2020LandvetterFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
10.11.2020Uten fly og transportFotturer på Tenerife på egen hånd, utan flyg8 995,-BestillMer informasjon
10.11.2020ArlandaFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
10.11.2020LandvetterFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
17.11.2020Uten fly og transportFotturer på Tenerife på egen hånd, utan flyg8 995,-BestillMer informasjon
17.11.2020ArlandaFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
17.11.2020LandvetterFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
24.11.2020Uten fly og transportFotturer på Tenerife på egen hånd, utan flyg8 995,-BestillMer informasjon
24.11.2020ArlandaFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
24.11.2020LandvetterFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon
01.12.2020Uten fly og transportFotturer på Tenerife på egen hånd, utan flyg8 995,-BestillMer informasjon
01.12.2020ArlandaFotturer på Tenerife på egen hånd13 795,-BestillMer informasjon

Tilbud

22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
22/12Fotturer på Tenerife på egen hånd, utan flygFra og med 10 495,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-
29/12Fotturer på Tenerife på egen håndFra og med 18 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden