Skip to main content

Fottur på Galicias kyst

I fyrvokternes spor på Costa da Morte – et eksotisk og annerledes Spania!

Galicia i det nordvestre Spania er et sted som dufter sterkt og friskt av hav, der måkene skriker og havet har vakre blåtoner. I denne grønne delen av Spania går vi langs den beste delen av langturen Camiño dos Faros - mellom fyrene på Costa da Morte - dødens kyst. Her i Atlanterhavet har mange fartøy forlist gjennom århundrer. Dette er et fantastisk sted med sol, vind og regn, med en gjestfri lokalbefolkning som bærer på fiskesamfunnets illevarslende historie. Her får man virkelig følelsen av å være på en utpost og vi avslutter fotturen i Fisterra, som man en gang trodde var verdens ende. Vi går i grenselandet mellom land og hav og nyter skjønnheten og de uberørte strendene. Vi bor i små fiskerlandsbyer og blir kjent med Galicias mat, vin og historie. Reisen avsluttes med en natt i Santiago de Compostela, pilegrimsmålet som har tiltrukket seg folk på tur siden middelalderen.

Vi tilbyr både en normal og en forlenget variant av programmet. Disse går på ulike datoer og hele gruppen går da den samme turen. De normale turene er ca 10 km lange og har vanskelighetsgrad 2 av 5. De lengre er på 15-20 km og har vanskelighetsgrad 3.

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reiser med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem lunsjer, fem fotturer, guide, transportstrekningert. Tillegg: Enkeltrom, drikke til maten og øvrige måltider. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Vi tilbyr både en normal og en forlenget variant av programmet. Disse går på ulike datoer og hele gruppen går da den samme turen. De normale turene er ca 10 km lange og har vanskelighetsgrad 2 av 5. De lengre er på 15-20 km og har vanskelighetsgrad 3.

Dag 1 Laxe

Vi lander i Santiago de Compostela og drar videre ut til kysten og det lille samfunnet Laxe (uttales Lasje). Dette er en av de mer turistifiserte byene, med hele to hotell! Vi sjekker inn på hotellet, som ligger på den fantastiske stranden og vi hygger oss med middag på en lokal restaurant.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur på Dødens kyst

Dagens strekning fra den lille landsbyen Arou og vestover, er hjertet av Costa da Morte. Turen går langs en eventyrlig, dramatisk og variert kystlinje med granittformasjoner formet av vinden, fjerne fiskesteder som ofte blir benyttet av smuglere og mektige, ville strender. Når vi ser utover til havs, er det lett å forstå hvorfor kysten har fått sitt navn: Havet er sjelden rolig og de mange spisse skjærene gjør at det ser ut til at det er umulig å legge til. Etter at turen er over, tar vi buss til fyret Vilán, som har et lite museum der vi lærer oss mer om fyrvokternes liv, i tillegg til at vi kan nyte et glass.

Normal variant: 8 km, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Lang variant: Vi starter i Arou og går til Faro de Vilán. 15 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3 Fottur ved elv, sanddyner og kysten

Ferden starter i Ponteceso og vi går langs Anllóns utløp, der den fugleinteresserte ikke bør glemme kikkerten hjemme. Snart vil landskapet endre seg og vi går over hvite sanddyner og rundt til havet. Vi nyter lunsj ved stranden Balarés og hygger oss med `after walk` i fiskerlandsbyen Corme før vi drar tilbake.

Normal variant: 10 1/2 km, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Lang variant: Vi starter ved Praia Niñons og går til Balarés. 21 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 4 Fottur langs Fyrvokternes vei

Vi har valgt godbitene fra den første etappen av Camiño dos Faros og ferden går vestover fra Seiruga til Praia de Niñons langs en variert kyst. Utsikten er praktfull - med en vakker kyst, klipper, uberørte strender og små samfunn som møter oss. Vi tar noe å drikke på en bar og hygger oss noe senere med piknik ved det vakre fyret Nariga. Vi avslutter med et bad på den avsidesliggende stranden Niñons, før bussen kjører oss tilbake til Laxe før middag.

Normal variant: 11,5 km, vanskelighetsgrad 2 på en skala fra 1 til 5.

Lang variant: Vi starter i Malpica og går til Faro Nariga. 19 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj

Dag 5 En smak av Pilegrimstur

Denne dagen forflytter vi oss til lille Lires, som historisk har vært et etappemål for pilegrimer på vei mot Fisterra, og vi sjekker inn på vårt enkle men trivelige familieeide pensjonat. Den som vil, kan ta en hviledag eller gå et stykke på den rundturen vi tilbyr denne dagen: Langs den smale og vakre kyststien til Praia Rostro og tilbake innover i landet på Camino de Santiago.

11 km fottur (både normalt og forlenget program går den samme turen).

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 6 Fottur til Verdens ende

At dette er ukens siste fottur er naturlig. Fisterra betyr Verdens ende, og lenger kommer vi ikke. Den siste delen av Camiños dos Faros går over de spektakulære klippene langs kysten – der det hender man geiter – og deretter går stien nedover og vi får en vakker utsikt mot Fisterra by og odden bortenfor. Vel fremme ved fyret tar vi litt velfortjent drikke og titter mot horisonten. Om kvelden har vi en stor grillfest med mørnet kjøtt, asado de vaca vieja. Kom sulten!

Normal variant: 10,5 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Lang variant: Vi starter ved Praia Rostro og går til Faro de Fisterra. 16 km, vanskelighetsgrad 3 på en skala fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 7 Santiago de Compostela

Før vi flyr fra Santiago, må du ikke gå glipp av denne lille byen med en utrolig historie. Her befinner deg seg pilegrimer fra alle verdenshjørner i tillegg til studenter på byens universitet. Det er bare å nyte de vakre miljøene og selvsagt katedralen. Vi forsøker å komme i tide til middagsmessen og etterpå har du resten av dagen til å rusle rundt på egenhånd.

Måltider: Frokost, middag

Dag 8 Farvel til Galicia

Vi flyr hjem igjen, med fantastiske minner og flotte bilder.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Galicia

Spanias nordvestligste landskap ligger mot Atlanterhavet og har mindre bebyggelse og en relativt uberørt kyststrekning. Strendene er ville og de små samfunnene lever av fiske, jordbruk og en begrenset grad av turisme. Hovedstaden er A Coruña, men det er Santiago de Compostela som er mest kjent. I over tusen år har de ulike pilegrimsstiene gjennom Europa gått sammen på Sankt Jakobs hvileplass.

Langturen Camiño dos Faros strekker seg 200 km fra Malpica i øst til Fisterra i vest. Mens de gamle pilegrimsturene - som Camino de Santiago – først og fremst går innover i landet, har denne koblet sammen urgamle stier og skapt nye. Disse stiene følger kyststripen med fyrene som holdepunkter. 

 • Klimaet: Mild vår og høst med mulighet til regn og varme og tørre somre.
 • Land: Spania
 • Språk: Spansk. Det lokale språket galegoligner portugisisk. Engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Ingen. Vi befinner oss lengst vest i vår tidssone og kan nyte lange, lyse kvelder.
 • Valuta: Euro
 • Betalingsmåte: Kort og kontant
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei

Fottur i Galicia

Vi har valgt ut de vakreste strekningene av pilegrimsturen på denne reisen. Underlaget er for det meste veldig bra og varierer mellom smale stiger og brede grusveier. Noen av strekningene har imidlertid mer teknisk krevende partier - med smale stier og sten. Bakkene er korte men tidvis bratte. Vi vil også krysse strender underveis, og da tar vi gjerne av oss skoene og lar bølgene slå over føttene. Det er greit å gå med langbukser, da lengre strekninger er omkranset av lave og taggete busker. Solhatt/caps, solbriller og regn-/vindjakke er nødvendig, siden været er variert. Høye støvler er ikke et krav, men et par gode tursko er nødvendig. 

Vi går med skandinavisk guide i rolig tempo og stopper så ofte vi vil for å ta bilder, ta en pause og beundre omgivelsene. Lunsj nytes både på restauranter og som piknik. Mange dager er det muligheter til å bade underveis.

Fly og transport tur/retur hotell

Du som flyr med oss, blir møtt av vår representant på flyplassen Santiago de Compostela. Etter å ha landet, har vi en ca times kjøretur til Laxe foran oss. Du som har bestilt reisen uten fly, får det enklest ved å fly til Santiago. Derfra anbefaler vi taxi. Dersom du flyr dit, kan du være med på vår transport dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Ikke glem å få bekreftet landingstidspunktet og å bestille transporten hos oss. Du ser våre flytider ved å klikke "Bestill" på en avreise med fly.

Kart

Hotell

Hotell i Galicien

Hotell i Galicien

Hotel Playa de Laxe - Dette delikate 3-stjerners hotellet ligger rett ved Laxes store sandstrand, og de fleste rommene har havutsikt. Rommene er velutstyrte med aircondition, TV, wifi, minibar, safe...

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
7/9Uten fly og transportfotturer i Galicien, normalt program, uten fly og transportJa9 995,-Bestill
7/9Arlandafotturer i Galicien, normalt programJa13 495,-Bestill
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
14/9Uten fly og transportfotturer i Galicien, normalt program, uten fly og transportFullt9 995,-Fullt
14/9Arlandafotturer i Galicien, normalt programFullt13 495,-Fullt
UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
21/9Uten fly og transportfotturer i Galicien, normalt program, uten fly og transportJa9 995,-Bestill
21/9Arlandafotturer i Galicien, normalt programEndast 513 495,-Bestill

Lignende reiser

Fotturer langs Costa Brava

Fotturer langs Costa Brava

Magasinet National Geographic har valgt Costa Brava til ett av verdens mest attraktive reisemål! - Costa Brava betyr ”den ville kysten” på katalansk. Her - mellom Barcelona og den franske grensen - g...
Fottur i Baskerland

Fottur i Baskerland

Gourmetreise i spanske og franske Baskerland - Med utgangspunkt i den kongelige badebyen og gourmetbyen San Sebastián (Donostia på baskisk), går vi på oppdagelsesferd i dette myteomspunne land...
Bästa vandringsturer på Mallorca

Fotturer på Mallorca

Mallorca er øya man aldri blir lei av, uansett om man kommer hit for maten, badeliv, de sjarmerende byene, naturen eller spektakulære turer til fots. - Vi har valgt å bo midt i Mallorcas beste turomr...
Enkle fotturer på Menorca

Enkle fotturer på Menorca

Den uberørte Middelhavsperlen byr på enkle fotturer. - Mallorcas lillesøster er en øy med et lavere tempo og med færre turister. Hit drar naturelskere og tidligere mange hippier, som søker Middelhave...
Upplev äventyret i de fantastiska bergen i Andalusien med Prima Travel

Fotturer i Andalusia og Sierra Nevada

Turer i myteomspunnede Andalusia. - Bare navnet Andalusia gir mange livgivende assosiasjoner: Blå himmel, spirende mandelblomster, små hvite landsbyer spredd rundt omkring i det frodige landskapet og...
Fotturer i Liguria og Cinque Terre

Fotturer i Liguria og Cinque Terre

En vill og vakker kyststrekning i Nord-Italia som tiltrekker seg turgåere og livsnytere. - Denne eventyrlige delen av Italia byr på fine og varierte turer til fots. Hver dag kan du velge mellom et ko...

Tilbud

22/6Fotturer i Val Gardena, middelFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
29/6Fotturer i Val di FassaFra og med 13 995,-
1/7Fotturer i Limone PiemonteFra og med 13 995,-
6/7Fotturer i CortinaFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden