Skip to main content

Fottur i Puglia med Matera

I hjertet av Sør-Italias vakreste landskap

På den italienske støvelens hæl ligger Puglia, en tilbakelent del av Italia der både solen og gjestfriheten er ekstra varm. Vi starter reisen i Puglias mest kjente by Alberobello, der de runde ”smurfehusene” - trulli - skaper et sjarmerende miljø. Herfra legger vi ut på utflukter til fots gjennom spennende raviner og tusen år gamle olivenlunder. Vi forflytter oss videre til havet og Monopoli for et par turer langs Adriaterhavets kyststripe. Her speiler de varme sandstensfasadene seg i det turkis havet og fiskebåtene ligger opptrukket hulter til bulter på stranden. Mer typisk Middelhavet blir det ikke! Avslutningen er absolutt helt spesiell: Vi stikker over grensen til nabolandskapet Basilicata og Matera, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her har man bodd i grotter i over tusen år og både Pasolini og Mel Gibson har spilt inn filmer i dette unike miljøet. Området er ladet med spennende historie. Vi bor på tre hyggelige hotell og spiser middagene på utvalgte restauranter. Dette er en reise der vi tar et dypdykk i Puglias kultur, natur, historie og gastronomi!

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (ved flyreise er også transport tur/retur flyplass inkludert), del i dobbeltrom med frokost, seks middager, fem fotturer med lunsj og transportetapper og engelsktalende guide. Tillegg: Drikke, eventuelt enkeltrom. Vi tar forbehold om eventuelle nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 Alberobello

Vi flyr til Bari og drar videre til kjente Alberobello, der vi blir møtt av trulli-hus. Her bor vi sentralt i tre netter, omkranset av søritaliensk landsbygd. Om kvelden gjør vi oss kjent med Puglias smaksrike og spennende middelhavskjøkken.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur i Terra delle Gravine

Den første dagen starter med en kort kjøretur naturreservatet Terra delle gravine. Herfra går vår første fottur, gjennom et spennende landskap med raviner, grotter og innsjøer. Senere besøker vi ett av områdets eldste keramikkverksteder, der vi får beundre håndverk med tusen års historie bak seg.

4 timer, 10 km, 150 m opp, 150 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 Fottur til Via dell’acqua

Etter frokost venter en liten kjøretur til stien som følger Puglias ”gjemte innsjø”, en akvedukt som går hele veien ned til verdens ende ved Santa Maria di Leuca. Ferden går gjennom en rik historie og et landskap fylt av hundre år gamle oliventrær. Vi besøker etterhvert Locorotondo, en av Italias vakreste byer, der vi kan gå oss vill i de hvitkalkede smugene. Turen avsluttes med å ta toget tilbake til Alberobello.

5 timer, 13 km, 200 m opp, 200 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4 Fottur til Monopoli

Denne dagen sier vi arrivederci til Alberobello og drar ut tll Adriaterhavskysten. Turen starter ved et kloster ved havet, der blant annet de maltesiske korsridderne holdt til. Vi går langs kysten og passerer vakttårn der de under korstogene tente ild for å advare muslimske pirater, og en fascinerende grotteby fra middelalderen. Til lunsj får vi være med og kna den lokale pastasorten orecchiette og nyte den sammen med lokale delikatesser. Senere sjekker vi inn for to netter på vårt fine hotell i Monopoli.

4 timer, 10 km, 100 m opp, 100 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 Hviledag i Monopoli

Monopoli ble grunnlagt av messapiere (oldtidsfolk) for 2500 år siden og har deretter hatt romere, østgotere, bysantere, normannere, korsriddere og aragoniere innta byen gjennom en lang historie. Ferden går til en vakker, liten kystby der de varme fasadene i sandsten speiles i den turkis bukten og fiskebåtene ligger opptrukket hulter til bulter på stranden. Middelhavet på sitt aller beste! Denne kvelden får man mulighet til å finne sin egen Lady & Landstryker-restaurant under stjernehimmelen.

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur til Polignano

Mens solen glir opp – i Italia skjer det først i Puglia – går vi i retning mot Polignano, en av de fineste kystbyene i denne delen av Puglia. Den gamle bydelen er omkranset av en tykk bymur og ligger på en odde med en pittoresk strand nedenfor. På veien utforsker vi et spennende og vilt landskap av klipper, grotter og viker.

3 timer, 8 km, 100 m opp, 100 m ned.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7 Fottur i Sassi di Matera

Tenk å gå i en av verdens eldste byer! Matera ligger i nabolandskapet Basilicata og er et `must´ for den som besøker de sentrale delene av Puglia. Sassi di Matera, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, er et fascinerende område med kirker og bosteder hugget rett inn i klippene. Her har mange filmer blitt spilt inn, blant annet Pasolinis Matteusevangeliet og Mel Gibsons Passion of Christ. Vår lokale guide leder oss gjennom historie, geologi, natur og mye skjønnhet på denne siste turen. Om kvelden er det avskjedsmiddag.

5 timer, 11 km, 400 m opp, 400 m ned

Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8 Farvel til Puglia og Matera

Vi reiser hjem etter en uke med masse store opplevelser i denne fantastiske delen av Italia.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer grunnet vær og vind.

Reisefakta

Puglia

Denne langstrakte regionen omfatter mer enn hælen på den italienske støvelen. På denne reisen holder vi oss til Puglias sentrale deler. I tillegg til handelsbyen Bari finner vi noen av Italias vakreste byer, Alberobello, Locorotondo, Ostuni og Polignano. Landskapet går fra flatt til kupert og byr på spennende innslag av raviner og klipper.

  • Klima: Middelhavsklima; 20-25 grader på våren og høsten. 
  • Land: Italia
  • Språk: Italiensk
  • Tidsforskjell fra Norge: Ingen
  • Valuta: Euro
  • Prisnivå og betalingsmåte: Noe rimeligere enn i Norge, kort kan ikke benyttes overalt
  • Driks: Valgfritt
  • Europeisk sykeforsikringskort gjelder: Ja
  • Visum for norske statsborgere: Nei
  • Spesielle krav til passets gyldighetstid ved innreise: Nei

Fotturer i Puglia

For å få så mye som mulig av Puglias rike kultur, gastronomi og historie, gjennomføres reisen med vår dyktige, engelsktalende lokalguide Luigina som kan alt om området. Ved større grupper kompletterer vi med en skandinavisk reiseleder. Vi starter fotturene ved nitiden og er tilbake på hotellet sent på ettermiddag. Vi kjører korte strekninger med privat buss til og fra turstiene. Underlaget er bra med kun korte strekninger som er noe stenete. 

Fly og transport tur/retur hotell

Flyr du med oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Bari. Derfra ventes en ca times kjøretur til Alberobello. Har du bestilt reisen uten fly, er det enklest å fly til Bari eller til Brindisi. Fra Bari sentrum går det tog til Alberobello (tidspunkt og priser: www.fseonline.it). Siden fly til Puglia er relativt dyrt, kan man også fly til Roma og ta ekspresstoget Frecciargento fra Roma til Bari, som tar ca 4 timer. Dersom du flyr til samme flyplass som oss, kan du være med på vår kjøretur til hotellet, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Du må også huske å forhåndsbestille denne kjøreturen hos oss. Flytidene finn er du ved å klikke på `bestill´ på en avreise med fly.

Inntrykk fra Puglia

I Sør-Italia sier man at den som kommer dit gråter to ganger; En gang når de kommer og en gang når de drar derfra. At Italia er et helt spesielt land, det vet vi og det er til og med tittelen på en bok (av Göran Hägg). Nord og sør er to adskilte verdener og den som har reist rundt i nord, blir gjerne sjarmert av det kulturelle, det slitne og det landlige i sør. Men det er en hel del som ikke fungerer....

Men slike saker blir straks glemt i det øyeblikket man møter lokalbefolkningen og deres livsstil. De er stolte av sine vakre omgivelser og ennå mer av maten. De blir glade når toget kommer presis, eller dersom det kommer i det hele tatt. Husfasadene har ikke blitt pusset opp siden landet ble republikk, men hvilken rolle spiller vel det? Solen skinner, folk tar seg tid til å slappe av og prate med venner og snart er jo tiden inne for et nytt måltid mat.

Gjestfriheten er en slitt betegnelse som når sin høyde i Sør-Italia. Det er spesielt herlig når man som gjest møter nysgjerrighet og blir invitert på det lille ekstra. For den beste maten kommer jo akkurat herfra; Smak! Jeg er så heldig å ha svigerforeldre fra Puglia. Hver søndag setter vi oss til bords med nyslipt bestikk og er så spente som foran en kamp. Anklager om at det påny er laget for mye mat flyr over bordet, mens svigermor ler fornøyd. Det er slik det skal være. I sør er det ingen annen overflod enn på bordet og i hjertet. Bare husk at du ikke må tømme vinglasset, for da fylles det opp igjen. Og igjen.

Maten ja. Mange nordboere har blitt sittende foran en hvit tallerken med en hvit bøffelmozzarella på og ikke noe annet. Hvor er sausen? Den som kan omstille sine smaksløker til de finere nyansene hos helt ferske råvarer som er behandlet med kjærlighet og omsorg, forstår dette raskt. For etter den hvite mozzarellaen kommer røde tomater, gylden olivenolje, grønne cime di rapa og mye mer inntil vi sier stopp. 

Så når en nordmann forlater Sør-Italia er det ofte med en tåre i øyekroken, eller en klump i halsen. Gjestfriheten, maten, solen, det klare badevannet og det avslappende tempoet er lett å savne når man kommer tilbake til det velfungerende hjemlandet. hemmet. Arrivederci. Vi sees vel snart igjen?

Dahn Svensson

Kart

Hotell

Hotell Fotturer i Puglia med Matera

Hotell Fotturer i Puglia med Matera

Vi bor på tre ulike hotell på vår reise til fots i Apulia og Basilicata: Hotel Silva*** - Alberobello ser litt ut som en smurfeby med hvitkalkede trulli-hus. Her råder en herlig middelhavsstemning me...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
28.09.2020Uten fly og transportFotturer i Puglia med Matera, uten fly og transport412 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020ArlandaFotturer i Puglia med Matera
1000 kr rabatt avdragen
Ja15 995,-BestillMer informasjon
28.09.2020KastrupFotturer i Puglia med MateraJa17 995,-BestillMer informasjon
26.04.2021Uten fly og transportFotturer i Puglia med Matera, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
26.04.2021ArlandaFotturer i Puglia med MateraJa16 995,-BestillMer informasjon
26.04.2021LandvetterFotturer i Puglia med Matera216 995,-BestillMer informasjon
27.09.2021Uten fly og transportFotturer i Puglia med Matera, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
27.09.2021ArlandaFotturer i Puglia med MateraJa16 995,-BestillMer informasjon
27.09.2021LandvetterFotturer i Puglia med MateraFullt16 995,-FulltMer informasjon
04.10.2021Uten fly og transportFotturer i Puglia med Matera, uten fly og transport413 495,-BestillMer informasjon
04.10.2021ArlandaFotturer i Puglia med MateraJa16 995,-BestillMer informasjon
04.10.2021LandvetterFotturer i Puglia med Matera516 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

12/9Vinturer til fots i Piemonte med BaroloFra og med 9 495,-
12/9Fotturer på AmalfikystenFra og med 14 995,-
13/9Fotturer i Kroatias nasjonalparker Fra og med 13 995,-
19/9Vinturer til fots i ValpolicellaFra og med 7 495,-
19/9Fotturer vid GardasjönFra og med 13 995,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden