Skip to main content

Fottur i Baskerland

Gourmetreise i spanske og franske Baskerland

Med utgangspunkt i den kongelige badebyen og gourmetbyen San Sebastián (Donostia på baskisk), går vi på oppdagelsesferd i dette myteomspunne landskapet ved Spanias Atlanterhavskyst. Bare språket, som ikke er beslektet med noe annet, gir følelsen av å befinne seg i et eventyrland. I løpet av uken går vi noen av de fineste kyststiene, dypt inne i det ville innlandet og i franske Baskerland. Flere av stiene er deler av pilegrimsstien til Santiago de Compostela, nærmere bestemt Camino del Norte - som ansees å være den vakreste. Naturen er frodig og dramatisk og lokalbefolkningen stolte. Separatistene har imidlertid lagt ned sine våpen og nysgjerrige turister har begynt å finne deler av det som er uoppdagede steder av Spania.

En reise i Baskerland er også en gourmetreise uten sidestykke. At baskerne selv anser seg som Spanias beste kokker er kanskje ikke så merkelig, men at så mange spanjoler er helt enige, betyr mye. Den frodige jorden og det kalde Atlanterhavet sørger for at kjøkkenet får de aller beste råvarene. Her nyter vi de aller beste og mest kreative pintxos, de små tapas-rettene som gjerne spises ved bardisken sammen med et par glass av den syrlige vinen. San Sebastián har også flest Michelinstjerne-restauranter i forhold til innbyggere i verden. Denne reisen byr på en unik opplevelse som vi er stolte av å kunne tilby; En middag i et gastronomisk selskap. Dette er ikke åpent for andre, så vi er inviterte gjester takket være våre lokale kontakter.

Reisen er veldig spesiell og vi arrangerer den gjennom vår skandinaviske guide Jakob, som har bodd i San Sebastián i 15 år. Det er takket være ham at vi tilbyr de helt spesielle opplevelsene og de beste fotturene. Natur, kultur og gastronomi; en reise for livsnytere!

Film fra Fotturer i Baskerland

Aktiviteter:Fotturer
Reiseleder:Reise med reiseleder
Vanskelighetsgrad:2, 3
Dager:8
Inkludert i reisen:
Valgt transportalternativ (flyreisen inkluderer transport til/fra hotell), del i dobbeltrom med frokost, fem middager, fem fotturer med lunsj/piknik, drikke til maten, skandinavisk guide og transportstrekninger i henhold til program. Tillegg: Enkeltrom. Vi tar forbehold om nye skatter og avgifter.
Bestill reise

Søk reise

Program

Dag 1 San Sebastián

Etter at flyet har landet i Bilbao, venter en kjøretur på kun en times tid til vårt hotell i San Sebastián.

Vi starter med middag på hotellet.

Måltider: Middag

Dag 2 Fottur langs kysten til Pasaia

Etter en sjenerøs frokost, går ferden fra hotellet og vi tar en liten bytur; Vi går nedover strandpromenaden, får se stranden La Concha, Belle Epoque-bygningene og den sjarmerende gamle bydelen med kirke, katedral og mange barer. Vi passerer den neste stranden - populær blant surfere - og går opp i naturen på en svært vakker kyststi. Vi befinner oss på El Camino de Santiago. Etter noen timer går vi ned i Pasaia, som har et innløp med en fiskerlandsby på hver side. De har selvsagt konkurrerende rolag. Folkesporten her er nemlig roing i det som tidligere var hvalbåter. Vi tar Spanias kanskje minste ferge over til den andre siden og slår oss ned for en god lunsj. Kan det være grillede sardiner eller bacalao som står på menyen denne dagen?

Om kvelden en helt spesiell og annerledes matopplevelse. Vi er invitert til et privat gastronomisk selskap, der det lages tradisjonell mat midt iblant oss i lokalet - til oss! Dette er det ikke mange som får oppleve.

12 km, 4 timer, 250 m opp, 250 m ned. Vanskelighetsgrad: 2 på en skala av fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 3 Fottur i det ville Baskerland

Om morgenen drar vi en halvtime innover i landet og blir snart omgitt av smaragdgrønne fjell og dype daler. Kystbeboerne kaller dette området for terra comanche, et noe lovløst land der de baskiske flaggene svaier ekstra høyt. Ferden går gjennom vakker bøkeskog og ned til byen Artikutza og tilbake langs en skrånende sti, der et gruvetog gikk tidligere. Det er en utrolig tur, der vi bare hører fuglekvitring og perlende vann. Til lunsj nyter vi en deilig piknik i det grønne.

Om kvelden vil vår guide ta oss med på det mest typiske kulinariske eventyret i Baskerland. Vi nyter livet med lekre og smakfulle pintxos og den som vil, fortsetter fra bar til bar. Den baskiske hvitvinen er spennende og helles fra høyt nivå!

12 km, 4 timer, 330 m opp, 330 m ned. Vanskelighetsgrad: 2 på en skala av fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 4 Fottur med vinsmaking - Getária

Det produseres mye vin i Baskerland, men de som lykkes lager mye bra! Vingårdene har dessuten en vakker beliggenhet på Atlanterhavskysten, ovenfor den lille sjarmerende vindruebyen Getária. Vi går en rundtur på de grønne kollene mellom vindrueranker og små bodegaer. Vi stopper for prøvesmaking av hvitvin, som produseres av den baskiske druen Hondarribi zuri. Smaken er frisk, tørr og fruktig, med en bestemt saltsmak fra havet. Vi nyter deretter lunsj nede i landsbyen. Den som vil, rekker å ta en dukkert på stranden med utsikt over fiskerbåtene. Getária er fremdeles en aktiv fiskerlandsby.

Denne kvelden velger du selv hvor og hva du vil spise. Du har mulighet til å nyte et eksepsjonelt måltid i én San Sebastians stjernerestauranter (bordreservasjon på forhånd).

10 km, 3 ½ time, 300 m opp, 300 m ned. Vanskelighetsgrad: 2 på en skala av fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj.

Dag 5 Hviledag

Denne dagen kan du nyte de herlige strendene, gå på oppdagelsesferd i byen eller dra inn til Bilbao (ca en time med buss). Bilbao er den gamle industribyen, som gjenoppstått som en spennende by med innovativ arkitektur i kombinasjon med gammel, vakker arkitektur. Få med deg Guggenheim-museet!

Måltider: Frokost

Dag 6 Fottur i franske Baskerland

Det baskiske kulturområdet strekker seg inn i det sørvestre Frankrike. Når vi kjører over grenseelven ved Hondarribia blir landskapet mykere. Det er en utrolig idyllisk landsby som møter oss, med myke koller, grønne enger, sauer i form av hvite ulldotter og hvite hus i rødt tømmer. Vi følger smuglerstien opp til et pass på fjellet Larrun. Atlanterhavskysten brer seg utover nedenfor oss, og vi ser Biarritz og de lange sandstrendene bortenfor. Vi nyter en piknik og deretter går nedover mot landsbyen Sare. Her koser vi oss med et glass før vi tar buss det korte stykket bort til Zugarramurdi. Her ble tretti hekser brent på bålet i Logroño under inkvisisjonen og vi besøker grottene, der de førkristne ritualene ble feiret og som førte til mistankene om svartekunst. Byen er utrolig pittoresk til tross for den triste fortiden.

Om kvelden har vi valgt en hyggelig restaurant inne i San Sebastián.

12 km, 4 timer, 500 m opp, 400 m ned. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala av fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 7 Fottur Ruta del Flysch

Den siste fotturen går langs en spektakulær kyststi som går mellom byene Deba og Zumaia, ikke langt vest for San Sebastian. Her går kysten over til å bli den typiske karrige Atlanterhavstypen, med bratte klipper, skummende hav og grønne heder. Området er også en ”geopark”, der attraksjonen både for besøkere og geologer er de nesten loddrette klippelagene som viser en 50 millioner års historie.

Avskjedsmiddagen blir på en av byens finere restauranter, der vi blir servert en prøvesmakingsmeny med vin.

15 km, 5 timer, 500 m opp, 500 m ned. Vanskelighetsgrad: 3 på en skala av fra 1 til 5.

Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 8 Farvel til Baskerland

En times kjøretur til Bilbao for å fly hjem.

Måltider: Frokost

Vi tar forbehold om endringer på grunn av vær og vind.

Reisefakta

Baskerland

 • Klima: Baskerland har rykte om mye nedbør, men det er først og fremst sammenlignet med resten av Spania, et land som har mye tørke. Vi har valgt å legge turene til mai-juni og september-oktober. Da er det passe varmt og stabilt vær.
 • Land: Autonom del av Spania
 • Språk: Baskisk, spansk – engelsk fungerer greit.
 • Tidsforskjell fra Norge: Nei
 • Valuta: Euro
 • Betalingsmåte: Betalingskort eller kontanter. Baskerland er Spanias rikeste region og prisene er noe høyere enn i resten av landet.
 • Driks: Valgfritt
 • Det europeiske sykeforsikringskortet gjelder: Ja
 • Visum for norske statsborgere: Nei
 • Spesielle krav om passets gyldighetstid ved innreise: Nei
 • Adapter: Nei

Fottur i Baskerland

Vår skandinaviske guide Jakob har bodd i San Sebastián i 15 år og det er takket være ham som gjør at vi kan tilby en Baskerland-reise som virkelig går i dybden. Han har vært overalt og har sjeldne kontakter. Stiene er i bra stand, det er myke stier med bra jordbunn. Her er det ikke noe krav om bruk av turstøvler, men det anbefales - dersom det kommer en skur blir det gjerne glatt.

Måltider

Utvalgt drikke er inkludert til lunsjer og middager (1/3 flaske vin og vann). Lunsj nytes både i form av piknik og på små lokale restauranter. Ta med krus, tallerken og bestikk, så unngår vi for mange engangsartikler når vi spiser ute – dette av miljøhensyn.

Fly og transport tur/retur hotell

Har du bestilt flyreise av oss, blir du møtt av vår representant på flyplassen i Bilbao. Deretter blir det en times kjøretur til San Sebastián. Har du bestilt reise uten fly, er det mest enkelt å fly til Bilbao. Derfra kan du ta buss eller taxi fra terminalen til San Sebastián. Ankommer du samme flyplass som oss, kan du være med oss til hotellet, dersom du henvender deg til vår guide i ankomsthallen senest på samme tidspunkt som vårt fly lander. Da må du huske å bestille transport hos oss i forkant. Da må du huske å forhåndsbestille denne strekningen av oss.

Kart

Hotell

Hotel Codina

Hotel Codina

Dette stilfulle og nyrenoverte mellomklassehotellet ligger i byens vestre del. Et par hundre meter nedenfor gaten ligger den finfine sandstranden Ondarreta og etter en tyve minutters spasertur langs d...

Bilder

Avganger & priser

For å se aktuelle flytider og rom tillegg, klikke Bestill. Les mer her om hva som gjelder for reiser uten fly/transfer.

UtgåendeAvreisestedReisemålFra Og Med pris
30.05.2020Uten fly og transportFotturer i Baskien415 995,-BestillMer informasjon
30.05.2020ArlandaFotturer i BaskienJa18 995,-BestillMer informasjon
30.05.2020LandvetterFotturer i Baskien219 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020Uten fly og transportFotturer i Baskien216 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020ArlandaFotturer i BaskienJa19 995,-BestillMer informasjon
12.09.2020LandvetterFotturer i Baskien420 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020Uten fly og transportFotturer i BaskienFullt15 995,-FulltMer informasjon
26.09.2020ArlandaFotturer i Baskien318 995,-BestillMer informasjon
26.09.2020LandvetterFotturer i Baskien219 995,-BestillMer informasjon

Tilbud

3/3Fotturer på Kap VerdeFra og med 18 995,-
7/3Fotturer på MadeiraFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 15 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-
9/5Fotturer på KorsikaFra og med 16 495,-

Kontakt oss

Adresse:
Prima Travel
Norra Gubberogatan 30
416 63 Göteborg
Sweden